ima li fasizma u srbiji?

http://www.kuda.org/sr/node/247

Ovde nemas ime autora teksta, zasto ?
Jer zato da ne bi krivicno odgovarao za tvrdnje koje je izneo ?
Ti ovo smatras validnim dokazom za svoje tvrdnje !:rtfm:

http://www.naslovi.net/2009-03-21/dw...srbiji/1085055
Dojče vele subota, 21. mart 2009.
Da li ti mislis da oni imaju moralno pravo da pisu o neonacizmu u Srbiji, gde je Vemaht i decu streljao 1941.

http://www.elitemadzone.org/t284669-0
Ovo ti je neki forum i ne mozes ga uzeti kao validan dokaz, osim ako ne zelis da propagirasa neke ideje koje nisu primerene civilizovanom drustvu.

..http://www.index.hr/vijesti/clanak/r...je/425187.aspx
Za ovo ti vazi isto kao pod stavkom dva, samo u koncentracionom logoru Jasenovac po najnovijim istrazivanjima Medjunarodne komisije o Jasenovcu ubijeno je na svirep nacin 800 000 ljudi.
ma naravvvno,nista kod vas nije validno,svi su protiv Srbije i Srba:( izgleda i Srpski mediji isto:lol:
Nego ti mozes da pricas sta god oces,ali cinjenica je da je istrazivanje pokazalo da fasizma u Hrv nema vise nego u Srbiji:DVodio sam racuna da postavim samo Srpske linkove,tj medije,ali sad ni to neodgovara:hahaha::hahaha::hahaha: pa ajde ti fino uzmi mis u ruke misicu,i proguglaj malo,pa ces vidjeti nesto o tom istrazivanju.A zalosno je na kakve sve nacine se izvlacite:Dzapravo to je klasican odraz slabosti :D

Boze jel spava uopshte ovaj pajser?:hahaha: Vidim stigao je do josh jednog extra pametnog zakljucka da je na ovcari pobijeno nekoliko hiljada ljudi, za shta je naravno pruzio apsolutno nepobitne i neoborive dokaze. Uopshte ne kapiram....proshao je vikend,a josh ga nisu vratili u ludnicu..
Oho evo i tebe,koji u nedostatku argumenata vrijedjas:Dtipicno za tebe:DNego opet cu ti pokazati da si mali lazov:D Naime,ja nigdje nisam dokazivao nista za Ovcaru,a navest cu jos nesto sto sam vec rekao..naime ja nepatim od nesamokriticnosti,kad pogrijesim pogrijesim,boze moj ljudi smo,i tu sam pogrijesio i to i priznajem.Brojka od 200 je sigurno malo veca,plus ako se uzme u obzir nestali,a pogotovo poginuli u Vukovarskoj Srijemskoj zupaniji,ali nije tocno to sto sam naveo,to je istina.A sad ti meni daj neoborive dokaze za sve za sta trazim:D:D:Djer tvoje misljenje mi niti malo nije validno,jos manje argumentirano:Dsamo naklapas i naklapas bla bla bla,a nigdje dokaza..neki link koji ce dokazati da u Hrv ima fasizma VISE NEGO U SRBIJI,neki statisticki podatak,bilo sta:D

Ma hajde,sta nam naprica,...............
a tvoj deda ustasa unuku rekao,
jesam klao Srbe,ali ti nemoj nije lepo:dash::dash::dash:
vauuu kako domisljato uuu...jel to sve sto mozes???
Vrlo porazno i totalno pogubno....
Ja lično živim puno bolje od kada sam odbacila sve maske. Primenjeno na državu to bi dalo, naravno, mnogo bitnije pozitivne rezultate - po sve.
Ti osobno zivis puno bolje otkad nisi vise u Srbiji zar ne:D
A o čemu govorimo?
Ti tvrdiš da u Hrvatskoj ima manje fašizma nego u Srbiji i to potkrepljuješ nekim smešnim sličicama koje ko zna ko je i gde slikao.
A ja ti kažem da je predsednik Hrvatske fašista. Predsednik je zato što ga podržava većina Hrvata.
Pa gde je to onda fašizam zastupljeniji?
No, iz priloženog, zaista ne verujem da si ti u stanju to da razumeš.
Slicice su samo ukrasni materijal,a kod jedne slike imas prilozen i link iz SRBIJE:D
Ja nigdje nisam tvrdio da u Hrv ima manje fasizma,posuj se pepelom:Dja sam tvrdio i dokazao samo to da u Hrv fasizam nije zastupljeniji i to linkovima i istrazivanjem,sto potkrepljujem i dokazima,a zauzvrat sam od tebe dobio samo to da ti kazes da je Mesic ffasista:hahaha::hahaha::hahaha:Pazi ti to kazes,ono kao da tvoja rijec nesto znaci:DDaj dokaze:D
Sta bre ima tolko da se prica?! Ako je ova tema stavljena zbog onog zakona- zakljucak je: Vlada se plasi srpskih junaka i moraju da nateraju narod da ih zaboravi.Ako je uopsteno pitanje ima li fasizma kod nas odgovor je-Mozda ali malo.A ako je pitanje ima li fasizma u hrvatskoj-IMA MNOGO!
jebat ga,dokazi svoje tvrdnje:D ja sam postavio dokaz u kojem se jasno pokazuje da ti lazes sa ovom tvrdnjom,dakle ako nepotkrijepis svoje tvrdnje relevantnim dokazima,ti si isto mali lazov:D:D:D
A sad da vidim dokaze?:D

ma naravvvno,nista kod vas nije validno,svi su protiv Srbije i Srba:( izgleda i Srpski mediji isto:lol:
Nego ti mozes da pricas sta god oces,ali cinjenica je da je istrazivanje pokazalo da fasizma u Hrv nema vise nego u Srbiji:DVodio sam racuna da postavim samo Srpske linkove,tj medije,ali sad ni to neodgovara:hahaha::hahaha::hahaha: pa ajde ti fino uzmi mis u ruke misicu,i proguglaj malo,pa ces vidjeti nesto o tom istrazivanju.A zalosno je na kakve sve nacine se izvlacite:Dzapravo to je klasican odraz slabosti :D

http://www.kuda.org/sr/node/247

Ovde nemas ime autora teksta, zasto ?
Jer zato da ne bi krivicno odgovarao za tvrdnje koje je izneo ?
Ti ovo smatras validnim dokazom za svoje tvrdnje !:rtfm:

http://www.naslovi.net/2009-03-21/dw...srbiji/1085055
Dojče vele subota, 21. mart 2009.

http://www.elitemadzone.org/t284669-0
Ovo ti je neki forum i ne mozes ga uzeti kao validan dokaz

.http://www.index.hr/vijesti/clanak/r...je/425187.aspx

Gde ti vidis ovde neki medij koji je respektovan u Srbiji ?

Poslednja izmena:
Hrvatski nacisti pobili 700 000 srba.

Srpski nacisti kojih usput i nema,nisu ubili ni jednog coveka.

Svakom van ludnice dovoljno.

Nema,niti ga je ikad bilo.....sem malog broja pro-zapadnih simpatizera,ali to je obicna boranija.

to ti kazes,ja nisam nigdje:D

ti znas sta ti jeciniti, pobij sve tu koji su rekli da nema fasizma u Srbiji??ajde da te vidimo sad:D

Zelis li reci da oni lazu,da grijese??To to meni reci a ne ove jadne pokusaje:D

Ko o cemu hrvat o ubijanju.........:roll:

Mislim sta imam da ih pobijam ili ubijam,stavise ja se slazem sa njima ;)

p.s-alaaaa si .......znas vec sta :hahaha:

Misicu maleni,opet lazes:D:D:D

Ako laze koza ne laze rog......a kaj sam ja ovde slago,aj mi reci sad?

Da vidimo koliko ce ti trebati da skapiras.......ako uopste skapiras.:mrgreen:

Kapiram da se losim humorom pokusavas izvuci:D

Valjda nemoram objasnjavati da mislim na POBIJ SVE TVRDNJE...sto sam i editirao,tako da si opet ti mali lazac koji nece da obrazlozi svoju tvrdnju,vec se veoma losim pokusajima humora pokusavas jeftino izvuci:D

Jok,ti se pokusavas izvuci,a ako je tebi tvoja glupost za humor........:hahaha:

Lepo sam ti napisao,ja se slazem sa njima,sta onda kada se slazem imam da pobijam?
Jel tebi dobro.....:hahaha:

:mrgreen:

a jel:D

A sta cuci u Srbinu?Mozda balkanski krvnik Sloba,ili trazeni ratni bjegunac Mladic?:D

Ne briljiras misicu,ali od tebe to ni neocekujem,posto imas titulu najglupljeg forumasa ikad:D

Daj boze da je ovako,ali nije.........;)

Samim tim sto si kod nas za najgoreg izdvojio Slobu dovoljno govori o nama,a o vama da ne pricam..........i sto svi vi imate razlicita prezimena,kada ste svi Pavelici ?:roll:

Jok,ti se pokusavas izvuci,a ako je tebi tvoja glupost za humor........:hahaha:

Lepo sam ti napisao,ja se slazem sa njima,sta onda kada se slazem imam da pobijam?
Jel tebi dobro.....:hahaha:

:mrgreen:
Trudim se..zbilja se trudim da nevrijedjam,ali kad imas tako tulave,i neinteligentne ljude kao ti,onda je to neminivno..

Prvo pises da fasizma nema u Srbiji niti ga je ikad bilo,ja kazem ako je tako mislis da se neslazes sa mnogima Srbima i ovim na forumu koji su napisali da fasizma ima u Srbiji.I kako se onda slazes sa njima kad vam se misljenja razlikuju:hahaha::hahaha::hahaha:
Ama koliko ali koliko trebas biti glup da to nevidis:hahaha::hahaha::hahaha:Ti si izgleda odmah iza Misona po inteligenciji,a to nije kompliment:hahaha::hahaha:

Daj boze da je ovako,ali nije.........;)

Samim tim sto si kod nas za najgoreg izdvojio Slobu dovoljno govori o nama,a o vama da ne pricam..........i sto svi vi imate razlicita prezimena,kada ste svi Pavelici ?:roll:
pa da,dovoljno govori o vama:hahaha::hahaha::hahaha:to si ti sad rekao:hahaha::hahaha: Sloba je balkanski krvnik,bio je u Hagu i ti se poistovjecujes sa njim???:hahaha:
Slobo sam kaze...Mi Srbi mozda neznamo raditi ali znamo ratovati,i to neka je svima na umu
I on je za tebe idol?:hahaha:

ahahaha koji si ti bolid:hahaha:

Hrvatski nacisti pobili 700 000 srba.

Srpski nacisti kojih usput i nema,nisu ubili ni jednog coveka.

Svakom van ludnice dovoljno.

Nema,niti ga je ikad bilo.....sem malog broja pro-zapadnih simpatizera,ali to je obicna boranija.

to ti kazes,ja nisam nigdje:D

ti znas sta ti jeciniti, pobij sve tu koji su rekli da nema fasizma u Srbiji??ajde da te vidimo sad:D

Zelis li reci da oni lazu,da grijese??To to meni reci a ne ove jadne pokusaje:D

Ko o cemu hrvat o ubijanju.........:roll:

Mislim sta imam da ih pobijam ili ubijam,stavise ja se slazem sa njima ;)

p.s-alaaaa si .......znas vec sta :hahaha:

Misicu maleni,opet lazes:D:D:D

Trudim se..zbilja se trudim da nevrijedjam,ali kad imas tako tulave,i neinteligentne ljude kao ti,onda je to neminivno..

Prvo pises da fasizma nema u Srbiji niti ga je ikad bilo,ja kazem ako je tako mislis da se neslazes sa mnogima Srbima i ovim na forumu koji su napisali da fasizma ima u Srbiji.I kako se onda slazes sa njima kad vam se misljenja razlikuju:hahaha::hahaha::hahaha:
Ama koliko ali koliko trebas biti glup da to nevidis:hahaha::hahaha::hahaha:Ti si izgleda odmah iza Misona po inteligenciji,a to nije kompliment:hahaha::hahaha:

Ajoooj koji si ti komedijash :hahaha::hahaha::hahaha:

Ja tebe nemem nameru da vredjam,ti si po svom postojanju sama uvreda.......:rotf::super:

Ajom opet.......ybg mozda i ukapiras ovoga meseca.........:dash:

pa da,dovoljno govori o vama:hahaha::hahaha::hahaha:to si ti sad rekao:hahaha::hahaha: Sloba je balkanski krvnik,bio je u Hagu i ti se poistovjecujes sa njim???:hahaha:
Slobo sam kaze...Mi Srbi mozda neznamo raditi ali znamo ratovati,i to neka je svima na umu
I on je za tebe idol?:hahaha:

ahahaha koji si ti bolid:hahaha:

Naravno ;)
Da kako da ne,krvnik:hahaha:
And?

Tako nekako.....prvenstveno dobar i pametan covek.........plemenit.

Ma da,svakako,samo vi pisite o Slobi ovo ono bla bla bla...ali di su DOKAZI, da u Hrvatskoj ima vise fasizma nego u Srbiji??

Ajmooo bre iskazite se i dokazite vase stavove,vasa misljenja su za *****,a misljenje ima svaka budala:DDa vidim DOKAZE VASOJ TVRDNJI,KAO STO SAM JA DAO:D:D

Nazalost, fasizam je bolest na koju nijedan narod nije imun. U svakom narodu ima kukolja, debila, neostavrenih, impotentnih, bolesnih...kojima je fasizam jedina utociste.

ajde da cujem tu i nesto pametno..naravno da je tako.nego mene zanimaju DOKAZI za ono tvrdite,da fasizma ima vise u Hrv??zelim dokaz toj tvrdnji,ja sam naso istrazivanje koje pobija te tvrdnje,sad zelim da mi dokazete vase tvrdnje

Inace necijenjeni kolega Olimpijakos:Dje tvrdio da fasizma nema u srbiji i da ga nikad nije bilo:D

Toliko o njegovoj inteligenciji

U Srbiji su fasizam i fasisti na marginama drustva, barem u poredjenju sa okolnim drzavama i paradrzavama.

Mozda i zato sto su uza Srbija i Vojvodina najmanje osetile ratna razaranja.

A i nije nam u tradiciji...

pa po meni to je jos veci razlog za zabrinutost..jer SRBIJA,zajedno sa Hrvatskom,koja je itekako osjetila rat,prednjace u fasizmu u Jugoistocnoj Europi...zar to nista ne govori??

Si bre dosadan ko proliv:

Dvadesetjednogodišnji student kažnjen je prošlog tjedna na Prekršajnom sudu u Zagrebu na uvjetnu zatvorsku kaznu od 25 dana, te plaćanje 1.600 kuna (oko 220 eura), jer je na koncertu kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu, 30. svibnja, nosio kapu s velikim slovom "U", simbolom ustaškog, pronacističkog pokreta u Hrvatskoj, za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Budući da Hrvatska nema zakon kojim bi se kažnjavalo veličanje nacističkog znakovlja i simbola, mladić je kažnjen temeljem Zakona o kršenju javnog reda i mira te Zakona o javnom okupljanju. U zatvor će međutim ići samo ako sličan ispad ponovi u roku od godinu dana. No, to je prvi put da se kažnjava ispade kakvih je, u raznim prigodama, posljednjih godina u Hrvatskoj bilo prilično mnogo.

Kazna koju je zbog isticanja nacističkih simbola dobio jedan mladić neki analitičari u Hrvatskoj, poput donedavnog predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, Žarka Puhovskog, smatraju dobrim znakom odlučnosti vlasti da se s tim uhvati u koštac. Drugi pak, poput nekadašnjeg ministra vanjskih poslova u doba Franje Tuđmana, Zvonimira Šeparovića, govore kako bi istu kaznu valjalo propisivati i za isticanje crvene petokrake zvijezde, komunističkog simbola, pod kojim je u Hrvatskoj, tvrdi Šeparović, ubijeno nekoliko stotina tisuća ljudi.

Presuda 21.godišnjem studentu dogodila se samo desetak dana iza skandala u jednoj srednjoj školi u Makarskoj, gradiću na jadranskoj obali, gdje se 12 maturanata za školski godišnjak slikalo ispod kukastog križa. Njihovi nasmiješeni likovi, iza kojih se jasno vidi kukasti križ, postali su prvorazredni skandal, pa su te fotografije osvanule i na naslovnim stranicama novina.

Ravnatelj gimnazije u Makarskoj, Slavko Gudelj, smatra međutim da je sve dobilo nepotreban publicitet i da se incidentu pridaje značenje koje ne zaslužuje.

"To je stvar mladenačkog hira i neinformiranosti mlade generacije neopterećene starim ideologijama", rekao je direktor škole. No, sutradan, kad je policija počela istraživati slučaj, ponešto je promijenio ton: "Nitko razuman ne može stati iza ideologije koju taj znak predstavlja", rekao je Gudelj.

"Ta djeca proizvod su društva koje je od 90-ih naovamo postalo dijelom ustaško, samo što se to ne demonstrira javno i naglas", rekao je u Slobodnoj Dalmaciji profesor Tvrtko Jakovina, stručnjak za Drugi svjetski rat.

Nakon negativne reakcije javnosti, učenici su se ispričali, tvrdeći kako je u pitanju bila "neslana šala", a neki od njih pokušali su sve relativizirati tvrdnjom da na slici uopće nije kukasti križ, već "indijski simbol ljubavi i mira".

No, istraga koja je provedena pokazuje da sve baš i nije tako naivo. Prije slikanja kraj kukastog križa, učenici istog razreda te gimnazije nosili su majice na kojima je pisalo "Über alles", a neki od njih predlagali su za "himnu generacije" ustašku pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara", koja veliča ubijene Srba, Židova i Roma u ta dva ustaška logora tokom Drugog svjetskog rata.

Samo nekoliko dana iza toga Hrvatski nogometni savez kažnjen je s oko 12.500 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici Hrvatska - Turska 20. lipnja u Beču, koje je
disciplinska komisija UEFA-e ocijenila kao ksenofobno i rasističko.

Reagirajući na sve rasprostranjenije veličanje nacizma među mladima u Hrvatskoj, predsjednik zagrebačke Židovske općine Ognjen Kraus, poslao je pismo ministru znanosti i obrazovanja Draganu Primorcu u kojem s gorčinom kaže:"Čestitam vam na reformi školstva, koju ste proveli u vašem punome mandatu, a rezultirala je nemilim događajem s maturantima u Makarskoj, za čim nije zaostajao ni dio generacije mladeži na Trgu bana Jelačića".

Naime, na spomenutom glavnom zagrebačkom trgu, prije mjesec dana održan je koncert pjevača Marka Perkovića Thompsona, čije pjesme, po mišljenju mnogih, svojim stihovima ali i scenskom ikonografijom, potiču mlade na veličanje ustaškog pokreta. Na njegovim koncertima, u dijelu publike, redovno se mogu vidjeti mladi s ustaškim znakovljem, a popularni pjevač ni jednom ih nije pozvao da to ne čine.

Thompsona podržavaju mnogi političari u Hrvatskoj, smatrajući kako im bliskost s njim može donijeti izborne poene kod dijela birača. Zanimljivo je da je njegov zagrebački koncert, na kojem je bilo oko 60.000 uglavnom mladih ljudi, organizirao Grad Zagreb, na čijem je čelu Milan Bandić, član Socijaldemokratske partije.

I u krugovima katoličke Crkve Thompson uživa podršku. Vojni ordinarij, zagrebački biskup Juraj Jezerinac, stihove jedne njegove pjesme recitirao je na propovijedi u Vukovar, a kad su novine to objavile rekao je kako nije znao da je Thompson autor tih stihova.

Budući da su stvari očito počeke izmicati kontroli, a kako premijeru Ivi Sanaderu sasvim sigurno ne treba takva percepcija Hrvatske pred njene zahuktale pregovore o ulasku u Europsku Uniju, za isticanje nacističkih simbola počele su padati i prve kazne. (www.osservatoriobalcani.org)
Ah da i evo boldovanog objasnjenja o tome kako thupsona zapravo ne slushaju nacisti:hahaha::rotf: Ja josh i mislio 20000, kad ono 60000 mladih ljudi:hahaha: Strava i uzas.:thumbdown: E sad prijatelju kad ti meni budesh pokazao 60000 srpskih nacista i to MLADIH mocicemo da razgovaramo, ovako pametnom coveku je dosta,a ti samo nastavi da lupetash ovde i do sudnjeg dana ako hocesh. http://www.imampetlju.net/index.php?id=55&option=com_content&task=view

samo maloumnik poput tebe ne razumije da sam ja odavno objasnio za to,i editirao svoj post,da bi ti razumui,jer nazalost inteligencija ti nije jaca strana pa reko aj da se nemucis toliko:D

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Koji si ti frajer :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
:vatromet:

Izmenio si najnebitniju stvar i to posle pola dana.................ajoooooooooj

:rotf::rotf::rotf::rotf:

E sad me stvarno boli stomak od smejanja...........prosto ne mogu da verujem..........evo citam po 100-ti put i jos ne verujem sta ti nije jasno :hahaha:

Pazi sada..........ajde lepo se skoncentrisi.......:mrgreen:
Procitaj svaki post od reci do reci......opet.........pa se vrati.......da ti ne dajem jedinicu da ponavljas razred :evil:

ajde da cujem tu i nesto pametno..naravno da je tako.nego mene zanimaju DOKAZI za ono tvrdite,da fasizma ima vise u Hrv??zelim dokaz toj tvrdnji,ja sam naso istrazivanje koje pobija te tvrdnje,sad zelim da mi dokazete vase tvrdnje

Inace necijenjeni kolega Olimpijakos:Dje tvrdio da fasizma nema u srbiji i da ga nikad nije bilo:D

Toliko o njegovoj inteligenciji

Ma dobro koliko je ovo smesno nije bitno........ali ono :hahaha::hahaha:

Si bre dosadan ko proliv:

Dvadesetjednogodišnji student kažnjen je prošlog tjedna na Prekršajnom sudu u Zagrebu na uvjetnu zatvorsku kaznu od 25 dana, te plaćanje 1.600 kuna (oko 220 eura), jer je na koncertu kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu, 30. svibnja, nosio kapu s velikim slovom "U", simbolom ustaškog, pronacističkog pokreta u Hrvatskoj, za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Budući da Hrvatska nema zakon kojim bi se kažnjavalo veličanje nacističkog znakovlja i simbola, mladić je kažnjen temeljem Zakona o kršenju javnog reda i mira te Zakona o javnom okupljanju. U zatvor će međutim ići samo ako sličan ispad ponovi u roku od godinu dana. No, to je prvi put da se kažnjava ispade kakvih je, u raznim prigodama, posljednjih godina u Hrvatskoj bilo prilično mnogo.

Kazna koju je zbog isticanja nacističkih simbola dobio jedan mladić neki analitičari u Hrvatskoj, poput donedavnog predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, Žarka Puhovskog, smatraju dobrim znakom odlučnosti vlasti da se s tim uhvati u koštac. Drugi pak, poput nekadašnjeg ministra vanjskih poslova u doba Franje Tuđmana, Zvonimira Šeparovića, govore kako bi istu kaznu valjalo propisivati i za isticanje crvene petokrake zvijezde, komunističkog simbola, pod kojim je u Hrvatskoj, tvrdi Šeparović, ubijeno nekoliko stotina tisuća ljudi.

Presuda 21.godišnjem studentu dogodila se samo desetak dana iza skandala u jednoj srednjoj školi u Makarskoj, gradiću na jadranskoj obali, gdje se 12 maturanata za školski godišnjak slikalo ispod kukastog križa. Njihovi nasmiješeni likovi, iza kojih se jasno vidi kukasti križ, postali su prvorazredni skandal, pa su te fotografije osvanule i na naslovnim stranicama novina.

Ravnatelj gimnazije u Makarskoj, Slavko Gudelj, smatra međutim da je sve dobilo nepotreban publicitet i da se incidentu pridaje značenje koje ne zaslužuje.

"To je stvar mladenačkog hira i neinformiranosti mlade generacije neopterećene starim ideologijama", rekao je direktor škole. No, sutradan, kad je policija počela istraživati slučaj, ponešto je promijenio ton: "Nitko razuman ne može stati iza ideologije koju taj znak predstavlja", rekao je Gudelj.

"Ta djeca proizvod su društva koje je od 90-ih naovamo postalo dijelom ustaško, samo što se to ne demonstrira javno i naglas", rekao je u Slobodnoj Dalmaciji profesor Tvrtko Jakovina, stručnjak za Drugi svjetski rat.

Nakon negativne reakcije javnosti, učenici su se ispričali, tvrdeći kako je u pitanju bila "neslana šala", a neki od njih pokušali su sve relativizirati tvrdnjom da na slici uopće nije kukasti križ, već "indijski simbol ljubavi i mira".

No, istraga koja je provedena pokazuje da sve baš i nije tako naivo. Prije slikanja kraj kukastog križa, učenici istog razreda te gimnazije nosili su majice na kojima je pisalo "Über alles", a neki od njih predlagali su za "himnu generacije" ustašku pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara", koja veliča ubijene Srba, Židova i Roma u ta dva ustaška logora tokom Drugog svjetskog rata.

Samo nekoliko dana iza toga Hrvatski nogometni savez kažnjen je s oko 12.500 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici Hrvatska - Turska 20. lipnja u Beču, koje je
disciplinska komisija UEFA-e ocijenila kao ksenofobno i rasističko.

Reagirajući na sve rasprostranjenije veličanje nacizma među mladima u Hrvatskoj, predsjednik zagrebačke Židovske općine Ognjen Kraus, poslao je pismo ministru znanosti i obrazovanja Draganu Primorcu u kojem s gorčinom kaže:"Čestitam vam na reformi školstva, koju ste proveli u vašem punome mandatu, a rezultirala je nemilim događajem s maturantima u Makarskoj, za čim nije zaostajao ni dio generacije mladeži na Trgu bana Jelačića".

Naime, na spomenutom glavnom zagrebačkom trgu, prije mjesec dana održan je koncert pjevača Marka Perkovića Thompsona, čije pjesme, po mišljenju mnogih, svojim stihovima ali i scenskom ikonografijom, potiču mlade na veličanje ustaškog pokreta. Na njegovim koncertima, u dijelu publike, redovno se mogu vidjeti mladi s ustaškim znakovljem, a popularni pjevač ni jednom ih nije pozvao da to ne čine.

Thompsona podržavaju mnogi političari u Hrvatskoj, smatrajući kako im bliskost s njim može donijeti izborne poene kod dijela birača. Zanimljivo je da je njegov zagrebački koncert, na kojem je bilo oko 60.000 uglavnom mladih ljudi, organizirao Grad Zagreb, na čijem je čelu Milan Bandić, član Socijaldemokratske partije.

I u krugovima katoličke Crkve Thompson uživa podršku. Vojni ordinarij, zagrebački biskup Juraj Jezerinac, stihove jedne njegove pjesme recitirao je na propovijedi u Vukovar, a kad su novine to objavile rekao je kako nije znao da je Thompson autor tih stihova.

Budući da su stvari očito počeke izmicati kontroli, a kako premijeru Ivi Sanaderu sasvim sigurno ne treba takva percepcija Hrvatske pred njene zahuktale pregovore o ulasku u Europsku Uniju, za isticanje nacističkih simbola počele su padati i prve kazne. (www.osservatoriobalcani.org)
Ah da i evo boldovanog objasnjenja o tome kako thupsona zapravo ne slushaju nacisti:hahaha::rotf: Ja josh i mislio 20000, kad ono 60000 mladih ljudi:hahaha: Strava i uzas.:thumbdown: E sad prijatelju kad ti meni budesh pokazao 60000 srpskih nacista i to MLADIH mocicemo da razgovaramo, ovako pametnom coveku je dosta,a ti samo nastavi da lupetash ovde i do sudnjeg dana ako hocesh. http://www.imampetlju.net/index.php?id=55&option=com_content&task=view
Nista ti sad nisi dokazao,ama bas nista.Di je tu dokaz da je fasizam razvijeniji u Hrvatskoj>?oVO TI samo moze posluziti za mazanje ociju,jer nisu svih 60 000 na koncertu nosili Ustaske znakove.On je pjevac,zar su ti sve nejgove pjesme Ustaske??Zar ti pjesma recimo Lijepa li si Ustaska???Bio sam i sam na koncertu Thompsona nekoliko puta,jer mi se svidjaju neke njegove pjesme,a gle cuda..nisam nosio ustasko znakovlje niti simbole,a ti sad manipuliras i zelis reci da je svih 60 000 ljudi bilo obuceno u ustaske znakove???Ne budi smijesan molim te..to sto netko ide na njegove koncerte nije dokaz da je fasista,i sam sam primjer tome,jer niti nosim,niti sam ikad nosio Ustaske simbole.Jednostavno volim neke njegove pjesme kao i mnogi drugi.

Daj ti meni pravi dokaz,o organiziranim skupinama fasizma,jer ponavljam..istrazivanja pokazuju da Fasizam nije razvijeniji u Hrv..mozes li mi dati neki validan dokaz ili ces uporno pucati u prazno..

Back