Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А што не би волео?
Колико има Влаха у грчкој,Македонској,Српској историји који су за понос!

Ово само ОН не воли...а ја Влахе које знам нису као он....
Уосталом сам ставио како Власи размишљају..

Цинцари су дали бројне велике и славне људе и Србима и Грцима и Македонцима и Арбанасима.
проблем је што та идентификација код њих некад постане сувише интензивна,
па постану већи Грци и од Грка, већи Срби и од Срба.. а ето сад и већи Македонци од Македонаца :lol:

Цинцари су дали бројне велике и славне људе и Србима и Грцима и Македонцима и Арбанасима.
проблем је што та идентификација код њих некад постане сувише интензивна,
па постану већи Грци и од Грка, већи Срби и од Срба.. а ето сад и већи Македонци од Македонаца :lol:

Како се звао највећи Влах онај јунак за време турака у Србији?
Сећам се да сам читао од неких Влаха на форуму...
Баш је познат...

А у грчкој их има колико хоћеш! и да већи су грци од грка...

Како се звао највећи Влах онај јунак за време турака у Србији?
Сећам се да сам читао од неких Влаха на форуму...
Баш је познат...
А у грчкој их има колико хоћеш! и да већи су грци од грка...

Конда Бимбаша :) са својим момцима отворио Сава капију на коју је Карађорђе ушао у Београд.

Ako mene ne verujes onda veruj samim Srbima http://www.elektrobeton.net/strafta2007.html
Drugo , nemas pravo reci da je Vllah bio kad nije bio , ili kad nisi siguran .

немам разлога да ти не верујем. знам да тај велики јунак није био Србин по пореклу, и да је био из Епира. то што је можда био и Арбанас, у мојим очима га не чини ништа мањим (нити већим) исто као да је био Цинцарин или Србин. ти знаш колико ми Срби, а посебно они у Војводини поштујемо Св. мајку Ангелину, која је била ћерка Ђерђа Аријанита Комнина, као и Скендербега Кастриота. ми имамо проблем само са потурченим Арбанасима, као и са потурченим Србима.

немам разлога да ти не верујем. знам да тај велики јунак није био Србин по пореклу, и да је био из Епира. то што је можда био и Арбанас, у мојим очима га не чини ништа мањим (нити већим) исто као да је био Цинцарин или Србин. ти знаш колико ми Срби, а посебно они у Војводини поштујемо Св. мајку Ангелину, која је била ћерка Ђерђа Аријанита Комнина, као и Скендербега Кастриота. ми имамо проблем само са потурченим Арбанасима, као и са потурченим Србима.

Korerktan post .
Jedino "Poturcenim Arbanasima " ne slazem se , jer nema takvih Albanaca . iako znam da aludiras na Muslimane Albance sta za nas ,Turci su bili oduvek kao nasi neprijatelji i tada kad smo uzeli Islam , i tada bilo smo ratovali protiv njih .

Korerktan post .
Jedino "Poturcenim Arbanasima " ne slazem se , jer nema takvih Albanaca . iako znam da aludiras na Muslimane Albance sta za nas ,Turci su bili oduvek kao nasi neprijatelji i tada kad smo uzeli Islam , i tada bilo smo ratovali protiv njih .

ја гајим велико поштовање према арбанашком народу, с којим је мој народ вековима заједно живео и делио добро и зло. врло добро знам какав су страшни покољ и страдање Арбанаси претрпели од Мехмеда Фатиха, већи него што су Срби после Марице и Косова. мени не смета што дижете споменике Скендербегу- таквом јунаку бих ја подигао споменик и у Београду. мени смета што сте ви Скендербега издали. твој народ се истурчио, и као потурчењаци (муслимани) укључио у османско друштво. вековима сте били снага, ослонац и понос Османског царства- везири и верне слуге истих оних који су твој народ у крви поробили. с Турцима сте дошли у сукоб тек кад сте видели да царство неумитно пропада, па да ће с његовом пропашћу пропасти и систем који је муслиманским агама и пашама одговарао. тад сте се побунили.

Hajduk Veljko, Timocka Krajina
Тај је Влах

колико ја знам, Хајдук Вељко Петровић је Србин. његови су се у Тимочку крајину доселили негде из Колашина.

има један прави Цинцарин Москопољац- Наум Крнар, Карађорђев близак сарадник и пријатељ, од кога потичу знаметити Наумовићи- познати официри и ратници.

с обзиром да ти је Херодот омиљени писац, не би требало да те ја подучавам.

ево шта он каже о пореклу Македонаца:

дакле, за Херодота нема дилеме- Македонци су хеленско (грчко) племе дорског порекла :)
што се тиче Атињана, ево шта Херодот каже о њима:

дакле, Атињани су јонски (хеленски) народ по језику, али су по доминантном пореклу Пелазги. ако то из горњег ниси схватио, ево нека ти Херодот објасни:

ово је ваљда довољно и за чобана, а камо ли за директног потомка Александра Великог :lol:

Lepo si srocio, ali dali je tako ?

''Лакедемонци су дорског порекла, а Атињани јонског. Оба ова народа истицала су се изнад свих осталих хеленских народа. Атињани су водили порекло од Пелазга, а Лакедемонци су хеленског порекла. Атињани нису никуд излазили из земље, док су Лакедемонци јако познати по својим лутањима и путовањима. За време краља Деукалина становали су у земљи Фтијотиди, а за време Дора, сина Хеленова, у земљи испод Осе и Олимпа, званој Хистијеотиди. Кад су их Кадмејци протерали, настанили су се у области Пинда под именом Македонци. Одатле су, опет, прешли у Дриопиду, а из Дриопиде дођу тако на Пелопонез и добију име Дорци.''
Херодотова историја: књига I- Клија, глава 56.

Da pogledamo kakvo je to “helensko” poteklo Makedonaca i Doraca ?

GRCKO ????
Ne !!!!
Herodot govori o proto-Helenima, koji nemaju blage veze sa Grcima.
Pogledajmo zapisano:
“За време краља Деукалина становали су у земљи Фтијотиди, а за време Дора, сина Хеленова, у земљи испод Осе и Олимпа”.

Deukalion je Grk ????

On the other hand, Dionysius of Halicarnassus gives Deucalion's parentage as Prometheus and Clymene, daughter of Oceanus, and mentions nothing about a flood, but instead names him as commander of those from Parnassus who drove the "sixth generation" of Pelasgians from Thessaly.

NE !!!!

Deukalion je kralj Tesalskih Pelasga sa sedistem u Ftiji (danasnja Juzna Tesalija).

Njegov sin Elin (Helen), je Grk ????

Po Deukalionovom sinu Elinu, Ellini su dobili ime. Pre Elina nije ni postojao poseban “Elinski” identitet.

NE!!!!

A, Elinov (Helenov) sin Dor, je Grk ????

NE !!!

Svi su oni Pelasgi.

A, ko su Pelasgi, prelistaj malo Herodota, Homera, a mozes i “wikipediju”.

Sto se tice Jonaca, i Atinjana kao Jonce, oni su Pelasgi, i u vreme kad su se Pelasgi naselili u Atini, nemaju blage veze sa Grcima.
Apsolutno ne postoji grcko pleme imenovano kao Jonci, koje je doslo sa one strane Dunava.

O tome kako su se Peloponeski Pelazgi nazvali Joncima, evo sta pise Herodot:

“U vreme kad su Pelazgi ziveli u zemlji koja se sada naziva Elada, i Atinjani su bili Pelasgi, i tada su se nazivali Kranejcima, a vreme kralja Kekropa, nazivali su se Kekropidima. Kad je zatim vlast preuzeo Erehtej, Atinjani su promenili svoje ime i, po vojskovogji Jonu, sina Ksutova, ko je predvodio Atinjane, dobili ime Jonci”.
Херодотова историја: књига VIII- Uraniја, глава 44.

Pre vremena kada je nastalo imenovanje “Jonci”, nema ni reci o nekakvom “helenskom” imenovanju Atinjana i uopste Jonaca.
Herodot je sasvim jasan: “U vreme kad su Pelazgi ziveli u zemlji koja se sada naziva Elada, i Atinjani su bili Pelasgi”,
On je sasvim jasan da se ta zemlja naziva Elada, SADA, t.s. u njegovo vrme, to direktno znaci da u vreme kad su se Pelasgi naselili u Atini, ona se nije zvala Elada.
----------------------------------
Herodota treba citati “dijalekticki” i integralno, posebno kad prica o Elinima, Eladi, i elinskom jeziku.

Problem je u razlicitim entitetima, koji zive U RAZLICITOM VREMENU na istom prostoru, govore razlicitim jezikom, a jedan Grci, od drugog, od Pelasga, preuzimaju kulturu i identitet.

----------------------------
Ono sto si izneo u produzetak:

“''Ако се заиста тако десило са Пелазгима, онда је атички народ као пелашки, претапајући се у Хелене, заборавио свој стари и научио хеленски језик.''
Херодотова историја: књига I- Клија, глава 57.
дакле, Атињани су јонски (хеленски) народ по језику, али су по доминантном пореклу Пелазги. ако то из горњег ниси схватио, ево нека ти Херодот објасни:
''Пелазги су се, наиме, населили у Атици међу Атињане, који су се тада већ сматрали за Хелене, а и сами Пелазги су се од тада почели да сматрају за Хелене. Ко познаје верске обреде посвећене Кабирима, које обављају Смотрачани, а које су ови опет примили од Пелазга, тај ће ме разумети. На Самотраци су, наиме, становали још раније ови Пелазги, који су се касније населили међу Атињане, и од њих су и Самотрачани примили овај верски обред.''
Херодотова историја: књига II- Еутерпа, глава 51.

ово је ваљда довољно и за чобана, а камо ли за директног потомка Александра Великог”
--------------------------------------------------------------------------
Herodot iznosi samo kao PREDPOSTAVKU, a ne kao argumenat.

Obrati paznju na reci: “''Ако се заиста тако десило са Пелазгима”, TO JE PREDPOSTAVKA, a ne tvrdnja.

Herodot jasno istice da iznosi “predpostavku”.

Da, bi se doslo do prave istine, neophodno je ceniti ono sto su bili zapisali Herodot (ali integralno, ne u odabranim glavama), Homer, Diodor Sikuli, Platon,….

PREMA TOME,

TO NIJE довољно ни за чобана, а камо ли за директног потомка Александра Великог !!!!

Herodota treba citati “dijalekticki” i integralno, posebno kad prica o Elinima, Eladi, i elinskom jeziku.

Problem je u razlicitim entitetima, koji zive U RAZLICITOM VREMENU na istom prostoru, govore razlicitim jezikom, a jedan Grci, od drugog, od Pelasga, preuzimaju kulturu i identitet.

Herodotus[2.52] Euterpe

In early times the Pelasgi, as I know by information which I got at Dodona, offered sacrifices of all kinds, and prayed to the gods, but had no distinct names or appellations for them, since they had never heard of any. They called them gods (Theoi, disposers), because they disposed and arranged all things in such a beautiful order. After a long lapse of time the names of the gods came to Greece from Egypt, and the Pelasgi learnt them, only as yet they knew nothing of Bacchus, of whom they first heard at a much later date. Not long after the arrival of the names they sent to consult the oracle at Dodona about them. This is the most ancient oracle in Greece, and at that time there was no other. To their question, "Whether they should adopt the names that had been imported from the foreigners?" the oracle replied by recommending their use. Thenceforth in their sacrifices the Pelasgi made use of the names of the gods, and from them the names passed afterwards to the Greeks

Znajuci da Pelasgi su bili postavljeni do Egipta i Libiji . Ovi isti Pellazgi su uspostavili Hram u Dodoni .

D-1, ти овде можеш да изврћеш Хеодотове речи колико год хоћеш, али смисао његове тврдње не можеш променити :) Херодот и не каже да су се Дорци увек тако звали.. селили су се и мењали имена, али нису променили порекло. и без обзира како су се кад називали (Хелени, Македонци, Дорци или Лакедемонци) то је увек био један те исти народ. дакле, Македонци и Спартанци су исти народ, а ти сад изволи доказуј како је Леонида био Цинцарин :lol:

што се тиче Атињана, Херодот је о њима рекао шта је имао, с обзиром да је живео у Атини међу Атињанима. мада, они су овде небитни- ти их само користиш да скренеш причу :)

D-1, ти овде можеш да изврћеш Хеодотове речи колико год хоћеш, али смисао његове тврдње не можеш променити :) Херодот и не каже да су се Дорци увек тако звали.. селили су се и мењали имена, али нису променили порекло. и без обзира како су се кад називали (Хелени, Македонци, Дорци или Лакедемонци) то је увек био један те исти народ. дакле, Македонци и Спартанци су исти народ, а ти сад изволи доказуј како је Леонида био Цинцарин :lol:

што се тиче Атињана, Херодот је о њима рекао шта је имао, с обзиром да је живео у Атини међу Атињанима. мада, они су овде небитни- ти их само користиш да скренеш причу :)

POTPUNO SI U PRAVO: "и без обзира како су се кад називали (Хелени, Македонци, Дорци или Лакедемонци) то је увек био један те исти народ. дакле, Македонци и Спартанци су исти народ" !!!!

Ako si me bio poslusao, i procitao sve ono sto je u ovoj temi napisano u zadnje 2 godine, ne bi sada, sam sebi uskakao u usta.

Evo orginalnog Herodotovog teksta iz knjige IV, glava 149.

i prevod na francuskom, ti imas srpski prevod

lbc76.jpg

Lepo mozes da vidis kako se je u Sparti govorilo, i to kroz konkretan primer vezan za ime OILIK (oi + luki, liki), "jagnje, ovca + vuci", to ti je na cistom Makedon-Armanskom jeziku, a mozes da pitas i nekog Rumuna kako se kaze na rumunskom za "ovcu" i "vuk", potrazi i na "translate".

Spartanski nomarh "LIKUR", na Makedon-Armanskom je sa direktnim znacenjem "Bljestavi", sto odgovara egipatskom terminu "Faraon" i postpelasgiskom "Vasilei".

_______________________________----------------------

A, "LIUNDAR, LEONDAR' = "LAV" !!!!

Leonida = LAV !!!!

Skraceno, iz miljosti ime Leonida, kod Makedon-Armana, izgovara se i kao: ili "LEO" ili "NIDA".

Poslednja izmena:
Korerktan post .

Ma sta mi naprica. Muslimanski Albanci su se pretrgli od ratova sa Turcima? Sad sam sve cuo. Jos samo da mi objasnis silne Albance u turskoj vojsci, basibozucima, age i begove albanskog porekla, pa da mi objasnis zasto vas sunarodnici u Grckoj toliko mrze i ispred imena vam dodaju Turko, da bi pokazali koje ste vere i za koga ste ratovali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back