Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Већина ових је спорна и када се узме у обзир ко се све нашао на овој листи мислим да је Лесандар добро рекао шта је довољно да би постао Цинцар.

И Тесла не може бити Цинцарин јер је од Срба из Никшића. Његова породица је као и велики број српских породица из Црне Горе/Херцеговине (па и моја у крајњем случају) населила крајеве Лике и Далмације под најездом Турака или из неког другог разлога.

Ма мени је то скроз јасно ово је најбоља варијанта по њега и ако није сасвим тачна већ покрадена али уз све то он хоће још леба преко погаче Армањ Македони-Антички Македони-Фриги-Бриги-Илири-Трачани-Дачани-Јермени-Пеласги-Скити-Гети-Маса Гети-Хипербореи-Винчанци-ктитори Делфа!

Па Деретић је мало дете за овога он бар човек разбира бар сродне појмове и слова па булазни а по овом су и Кинези и Јапанци и Азијати и Арапи и Американци и Руси Амањ Македони!

@ NickFreak
Nemoj da pravis Wikipediju od Krstarice. Znamo odlicno za te textove...

A, evo i poglavlje o Armencima:

"Armenians

We can also find the name Armenians in Herodotus (History, VII, 73), who use the name to identify the inhabitants living in the southern parts of Caucasus mountain and in parts of Eastern Anatolia. Herodotus writes:

"... The Armenians were armed the same as the Phrygians, because they also are of Phrygian origin".

It is obvious that Herodotus put the Armenians in the same group with the Brygi from Macedonia.

Strabo (“lib.XI.4.8.”) also writes that the Armenians came from Thessaly (Southern province of Macedonia).

A person called Armenus, Strabo says, from the town Armenium in Thessaly, was with the Jason's Argonauts who, having seen the beautiful pastures for breeding sheep around the streams of Euphrates and Tiger, after his coming back in Thessaly, took many people with him and colonized the areas that latter formed Armenia, which got the name by the Argonaut Armenus.

This insight connected with the names Armenus, Armenium, Armenia leads us to the logical conclusion founded on a healthy roots.

In the book "The Armenian national question" ("The Armenian national question", Gordana i Branislav Sinadinoski, NIO Studentski zbor, Skopje 1990, p.30) we can read that:

"In XIII/XIV c. A.D. the current language was full of elements from Arabian and Latin origin".

and also: "Urarturians had celebrated the gods of thunders 'Tebese', sun 'Ardini' and moon "Shieardi'" (p.47).

The three names of the goods have completely clear explanation with particular Arm'n Macedonian words, so that the exact translation of the names is: "Tebeshe" (one that breaks wind), the name of the God of thunders, "Ardini" (Burning us), the name of the god of the Sun, and "Shieéardi" (it also burns), and it is a perfect saved phonetics in the scripture made by cuneiform writing.

If we analyze the above we can conclude that:
The Armenian language "in XIII/XIV c. A.D. the current language was full of elements from Arabian and Latin origin". The question is whether the language elements originated from the Latin or they were words from the old Armenian language, which, if we see the historical facts, will leads us to conclude that it belonged to the Pelasgian language.

The question is: Haven't the Armenians, in the process of stabilization of the standard language, removing the words that looked like Latin to them, erased the language relation they had with the actual Arm'n Macedonian through the Pelasgian (Armenian) language.

Yet, besides the "de-latinization" of the Armenian language it still had certain amount of more or less transformed Arm'nian words.

As an example: the syntagm "lavat kava" (= wash the glass) in Armenian, is "lao skafa" in the Arm'n Macedonian. We can also find this two words as Arm'nian in the archaic Greek translation of the Homeric epics.

This is even more important when we take into consideration the ancient names of the gods in the old religion of the Urarturians: "Tebeshe" (one that breaks wind), the name of the God of thunders, "Ardini" (Burning us), the name of the god of the Sun, and "Shieéardi" (it also burns) the name of the goddess of the moon.

Let me remind that the Urarturians are considered as the old people living in Armenia before the arrival of the Armenians (Pelasgi) from Thessaly.

There is no other record about the language of the Urarturians. But if we look at the names of the gods "Tebeshe", "Ardini" and "Shieéardi" than it will not be inaccuracy if I say that the Pelasgian ancestors on the Southern Caucasus spoke Phrygian (Brygi) language, or less decisive, the Urarturians had accepted the terminology for the naming of the gods from the Phrygians, or more precisely the new come Armenians (Pelasgi). The question is how I dare to make this chronology of the events?

1. Pelasgi (Armenians) from Thessaly had come into the new lands with one of the Argonauts. This took place at the end of XIV century B.C.

2. According to the writings of Homerus and Herodotus it can be seen that the Phrygians/Brygi had migrated in Asia Minor long before the Pelasgi.

3. Herodotus (History, VII, 73) writes: "The Armenians were armed the same as the Phrygian, because they are descendants of the Phrygian". In his time, Herodotus had the opportunity to see them all, The Phrygians, The Pelasgi and The Armenians, and we may be sure that his statement is reliable. On the basis of the linguistic analysis I have done on scriptures written on Phrygian language comparing to the Pelasgian writing from Lemnos, I could credibly conclude that the Pelasgian compared with the Phrygian represents a language substratum from the system of conversation with final "i". Both languages are part of this system, later identified as Illyrian, and are similar to one another. The difference between the two languages consists only in a number of words part of the Pelasgian but not of the Phrygian language. That is why I have restraints to do systematization, and, also, in which of the language entity to include the names of the three deities: Tebeshe, Ardini and Shieeardi. All the three names, and it is not by incident, can be related to the Pelasgian as well as to the Phrygian, and without any intervention even in the dialect of the "hatmen from Gramos".

I would also like to mention that the names of the three deities were written in "cuneiform writing. Although written with this writing, what impress is the perfection of the recorded structure and phonetic form."

Veoma zanimljivo. Iz koje knjige je ovo D1 ?? Podsetilo me je na neki prastari podatak da je moj neki cukun,cukun,cukun....deda poreklom sa Kavkaza.

Poslednja izmena:
@ NickFreak

Veoma zanimljivo. Iz koje knjige je ovo D1 ?? Podsetilo me je na neki prastari podatak da je moj neki cukun,cukun,cukun....deda poreklom sa Kavkaza.

Izvori su prilozeni u tekstu, a to su;

Herodotova, Strabonova pisanja, kao i pisanja samih Jermena iznetih u knjizi "Ermenskoto nacionalno prasanje", Gordana i Branislav Sinadinoski, NIO Studentski zbor, Skopje 1990.

Ма мени је то скроз јасно ово је најбоља варијанта по њега и ако није сасвим тачна већ покрадена али уз све то он хоће још леба преко погаче -Дачани-Јермени-Пеласги-Скити-Гети-Маса Гети-Хипербореи-Винчанци-ктитори Делфа!

Па Деретић је мало дете за овога он бар човек разбира бар сродне појмове и слова па булазни а по овом су и Кинези и Јапанци и Азијати и Арапи и Американци и Руси Амањ Македони!

"Армањ Македони-Антички Македони-Фриги-Бриги-Илири-Трачани"

i sta je to koje je u suprotnosti sa iznetim:

Herodot je nas dovoljno dobro video i opisao, u:

"1. Македонцима и,

2. Арменцима и,

3. Бригима (Фрижанима) и,

сви ISTI пореклом са простора Историјске Македоније,

код Херодота, из наведене адресе: књига VII; POLIMIJA, gl 73. koji faksimil si mogao da vidis i u prevodu na srpski."

i to iz njegovog vremena.

I, posto neko mnogo voli da se oslanja na Wikipediji, nesto o Deukalionu (Deu - ka - lion):

"In Greek mythology Deucalion (Ancient Greek: Δευκαλίων) was a son of Prometheus and Pronoia. The anger of Zeus was ignited by the hubris of the Pelasgians, and he decided to put an end to the Bronze Age. Lycaon, the king of Arcadia, had sacrificed a boy to Zeus, who was appalled by this cannibal offering. Zeus loosed a deluge, so that the rivers ran in torrents and the sea flooded the coastal plain, engulfed the foothills with spray, and washed everything clean. Deucalion, with the aid of his father Prometheus, was saved from this deluge by building a chest. Like his Biblical equivalent Noah and Mesopotamian counterpart Utnapishtim, he uses his chest to save himself and his wife, Pyrrah."

Interesntna pararela: "Like his Biblical equivalent Noah".

Jos interesantnije, na makedon-armanskom "brod" = "NAE" .

"NAE/Noe", cudna neka koincidencija ????

I nije Grk, vec Pelazg.

@ NickFreak

То није википедиа , кад знаш да те подсетим!
А шта ћу да правим то је моја ствар , као што ви можете да се позивате на господаре прстенова , могу и ја на признате људе , од којих су неки и Цинцари сами!

Него шта је , баш добро да те је подсетио на кавкаско порекло да не залуташ случајно у античку Македонију , ако ти се изгуби која овца успут!

I, posto neko mnogo voli da se oslanja na Wikipediji, nesto o Deukalionu (Deu - ka - lion):

"In Greek mythology Deucalion (Ancient Greek: Δευκαλίων) was a son of Prometheus and Pronoia. The anger of Zeus was ignited by the hubris of the Pelasgians, and he decided to put an end to the Bronze Age. Lycaon, the king of Arcadia, had sacrificed a boy to Zeus, who was appalled by this cannibal offering. Zeus loosed a deluge, so that the rivers ran in torrents and the sea flooded the coastal plain, engulfed the foothills with spray, and washed everything clean. Deucalion, with the aid of his father Prometheus, was saved from this deluge by building a chest. Like his Biblical equivalent Noah and Mesopotamian counterpart Utnapishtim, he uses his chest to save himself and his wife, Pyrrah."

Interesntna pararela: "Like his Biblical equivalent Noah".

Jos interesantnije, na makedon-armanskom "brod" = "NAE" .

"NAE/Noe", cudna neka koincidencija ????

I nije Grk, vec Pelazg.

"NAE/Noe", cudna neka koincidencija ???? са српским а не хебрејским где би био Ноах а овако Нае-Ное , добро си укапирао!:hahaha:

"NAE/Noe", cudna neka koincidencija ???? са српским а не хебрејским где би био Ноах а овако Нае-Ное , добро си укапирао!:hahaha:

Kako "dobro kapiras": "са српским а не хебрејским где би био Ноах а овако Нае-Ное , добро си укапирао!:hahaha:"

Nisam znao da "NAE" na srpskom oznacava "brod". ! :hahaha:

Dokument iz koga se sasvim jasno vidi da je jedan okrug sa one strane Dunava, izdvajao pozamasna sredstva koja su sluzila za stipendiranje Macedona.

2psr8s1.jpg

Kojim su to Macedonima, jos 1868 godine Rumuni izdvajali novac za stipendije ?

Tajnoviti neki Macedoni ?

Kako "dobro kapiras": "са српским а не хебрејским где би био Ноах а овако Нае-Ное , добро си укапирао!:hahaha:"

Nisam znao da "NAE" na srpskom oznacava "brod". ! :hahaha:

Malo si piglu , dolazi od imena noah i značenje mu je mir.
ima i drugih sličnih značenja (potpuni mir, tješitelj, utjeha, smiraj pa čak i dugoživeći,!

Дакле рeч је допутовала у армањски , као и све језике православља и Хришћанаства уопште , Армањи су је везали митски за брод , што није погрешно већ интересантно али није изворно значење речи Ноах!

Poslednja izmena:
Dokument iz koga se sasvim jasno vidi da je jedan okrug sa one strane Dunava, izdvajao pozamasna sredstva koja su sluzila za stipendiranje Macedona.

2psr8s1.jpg

Македонци , Словени ,Армаљи , Бугари ,Срби , шта знам кога сте стипендирали вероватно Армањија али који је живео на територији Македоније!?
у чему је твој проблем!?

Прс`о си ко лајсна почни да ми избацујеш још скенове фискалних рачуна Армања!

То није википедиа , кад знаш да те подсетим!
А шта ћу да правим то је моја ствар , као што ви можете да се позивате на господаре прстенова , могу и ја на признате људе , од којих су неки и Цинцари сами!

Него шта је , баш добро да те је подсетио на кавкаско порекло да не залуташ случајно у античку Македонију , ако ти се изгуби која овца успут!

Ja nisam hteo da zasipam i gusim ljude pricom o svom poreklu, kao sto ti npr. radis gomilom irelevantnih postova po sistemu Copy/Paste... Najvise mrzim kad neko ko ne poznaje ni jednog Arm'na niti je ikad bio u bliskom kontaktu sa njihovom kulturom, krene da popuje na tu temu.

Elem, D1 sam pitao za izvore tih citate jer ZNAM da je moj cukun,cukun,cukun..deda sa Kavkaza i ZNAM da su njegovi pretci tamo otisli iz prostora MAKEDONIJE....povratak je bio neminovan zbog raznih istorijskih faktora kojima ne bih da gusim sada...Pa sam hteo da izvucem paralelu i neka podrobnija saznanja iz te knjige iz koje D1 citira. Toliko o razradi tog pitanja.

A ti samo pazi da ne budes jedna posrnula/zalutala iz stada.

Ja nisam hteo da zasipam i gusim ljude pricom o svom poreklu, kao sto ti npr. radis gomilom irelevantnih postova po sistemu Copy/Paste... Najvise mrzim kad neko ko ne poznaje ni jednog Arm'na niti je ikad bio u bliskom kontaktu sa njihovom kulturom, krene da popuje na tu temu.

Elem, D1 sam pitao za izvore tih citate jer ZNAM da je moj cukun,cukun,cukun..deda sa Kavkaza i ZNAM da su njegovi pretci tamo otisli iz prostora MAKEDONIJE....povratak je bio neminovan zbog raznih istorijskih faktora kojima ne bih da gusim sada...Pa sam hteo da izvucem paralelu i neka podrobnija saznanja iz te knjige iz koje D1 citira. Toliko o razradi tog pitanja.

A ti samo pazi da ne budes jedna posrnula/zalutala iz stada.

Извини упао си у неку причу која је лично била између мене и Д-1 и појединаца , против тебе немам ништа , то што сам Copy/Paste није ирелевантно већ оно што у званичној верзији ваше историје стоји и постоји тако да се не може рећи да је ирелевантно , ирелевантно би било када бих ја причао напамет или давао своје мишљење и свој суд на ову тему!
Извини што си налетео нисам ништа теби хтео лоше да кажем , ближе знам своје сестре од тетке , свог течу и свог кума који су родом Цинцари.

2psr8s1.jpg

Onima kojima su instalirali popove i učitelje i hteli da iskoriste duhovni i obrazovni vakuum kako bi proširili svoj uticaj, to smo odavno apsolvirali.

Могу ја и субјективно мишљење да ти дам!
Језик и многе етнолошке особине Цинцара или Армања указују на древност.
Сама је чињеница да су сами себе звали Ромејима као што је чињеница да су житељи Москополија били и Словени а не само Армани!
Сасвим је довољна древност која би се у континуитету могла доказати да потичу од неке владајуће или више структуре Римског становништва је довољна за некога , њих је вероватно Диоклецијан довео и населио ту , или су ту од продирања Рима на ове територије!
Сами Цинцари су раније причали о себи да потичу од Цицерона , међутим одсуство ратничких особина и начин живота Цинцара , првенствено трговина преко тих крајева са балканом као царина од Венеције и Млетака па и Грка на Балкан не говори уопште о начину живота античких Македонаца већ о онима који су је освојили , али не војнички већ племићки тј. трговачки слој људи!
Као прво због притиска домородаца Арбанаса и неких других народа склонили су се у добро утврђене градове на великим надморским висинама , неприступачне где су могли чувати своје богатстсво!

Д-1 то јако добро зна али му то није доста већ покушава да споји Рим и античке Македонце као рођену браћу , наравно смета му језик да би се окренуо ту страну па га фонетски силује да би латинизовао Кавказ , Вавилонију , Блиски Исток па и саме Јермене који су старија култура и од Рима и од Античке културе!
Зато братими све живе народе у једну политичку целину , немам ништа против , да би их већ у следећем тренутку кад се појаве као терет у његовој теорији одбацио их као несродне!
То поигравање са историјом од неолита , јесу нису , јесу нису , је смешна јер много већа имена и стручњаци ове материје нису ово разрешили или бар не тако попут библиског родослова!
Сам Херодот је говорио о ономе што мисли , ономе што зна , что је чуо и што се зна!
Да Фриги имају исто оружје и капе као Армени то је доказ да су Армени потекли од Фрига , дакле сам тај пасус је саграђен на етнолошком приступу и мишљењу самог Херодота који није имао појма о блиском истоку сем онога што је чуо од Персијанаца и то верно пренео!
Рим ни не спомиње јер га није видео , Хипербореу није видео јер није прешао Дунав а дошао је до Индије????'!!!

Ето тако поштеније је на неким местима урадити copy/paste са признатих извора него лупетати глупости , где после 2 питања те неко сатера у ћошак да се држиш за 2 пасуса Херодота као за Библију која као прво не спомињу Армане!

Дакле сам приступ материје пресакакање од неолита до данас као пинг понг лоптице и прављење библијских родослова од неолита без икакве грађе историјске или археолошке одаје жешћег аматера и бајкомана!

Јер као прво о блиском истоку и о историји истих нема појма а наизглед људима изгледа да то нема везе а и те како је повезано , цело средоземље са блиским истоком Индијом и Хеладом до обода Шпаније је био 1 познати колонијални свет са трговачким колонијама и са поморском трговином , узмимо у обзир да је средиште Феникује био данашњи Либан а колинија Кртагина у северној Африци и узмимо у обзир да су Кадмо и краљеви пре њега владали овим крајевима са средиштем у Либану можда не апсолутно али делимично сигурно до образовања Хеладе!

Самим тим јаз између ових крајева је настао сепаратизмом Хришћанске Европе и Муслиманске Мале Азије , Блиског Истока и Северне Африке!
У ранијој историји верске препреке нису постојале јер је то био један познати пагански свет!
Наиме брига ме шта ће Д-1 да пише о Цинцарима и да бајкује и да митује у 21 веку то је његово право!
Али крађа туђе историје и српских великана је крађа то нису бајке и на то ћу увек да реагујем!
Нико од нас не својата Цинцаре нити их посрбљује постоје личности за које се зна поуздано да су били пореклом Цинцари а постоје они за које се измишља и додаје им се као за пола људи који су написани у википедији знам поуздано да се никад нису изјашњавали да су Цинцари а можда им је нека пра пра чукун баба била Цинцарака што не значи да су они Цинцари јер ако је то довољно да буду Цинцари онда сте ви сви Срби или Македонски Словени јер сви имате у неком колену неког Србина или Словена!

Poslednja izmena:
Могу ја и субјективно мишљење да ти дам!
Сама је чињеница да су сами себе звали Ромејима као што је чињеница да су житељи Москополија били и Словени а не само Армани!
Сасвим је довољна древност која би се у континуитету могла доказати да потичу од неке владајуће или више структуре Римског становништва је довољна за некога , њих је вероватно Диоклецијан довео и населио ту , или су ту од продирања Рима на ове територије!
Сами Цинцари су раније причали о себи да потичу од Цицерона , међутим одсуство ратничких особина и начин живота Цинцара , првенствено трговина преко тих крајева са балканом као царина од Венеције и Млетака па и Грка на Балкан не говори уопште о начину живота античких Македонаца већ о онима који су је освојили , али не војнички већ племићки тј. трговачки слој људи!
Као прво због притиска домородаца Арбанаса и неких других народа склонили су се у добро утврђене градове на великим надморским висинама , неприступачне где су могли чувати своје богатстсво!

Д-1 то јако добро зна али му то није доста већ покушава да споји Рим и античке Македонце као рођену браћу , наравно смета му језик да би се окренуо ту страну па га фонетски силује да би латинизовао Кавказ , Вавилонију , Блиски Исток па и саме Јермене који су старија култура и од Рима и од Античке културе!
Зато братими све живе народе у једну политичку целину , немам ништа против , да би их већ у следећем тренутку кад се појаве као терет у његовој теорији одбацио их као несродне!
То поигравање са историјом од неолита , јесу нису , јесу нису , је смешна јер много већа имена и стручњаци ове материје нису ово разрешили или бар не тако попут библиског родослова!
Сам Херодот је говорио о ономе што мисли , ономе што зна , что је чуо и што се зна!
Да Фриги имају исто оружје и капе као Армени то је доказ да су Армени потекли од Фрига , дакле сам тај пасус је саграђен на етнолошком приступу и мишљењу самог Херодота који није имао појма о блиском истоку сем онога што је чуо од Персијанаца и то верно пренео!
Рим ни не спомиње јер га није видео , Хипербореу није видео јер није прешао Дунав а дошао је до Индије????'!!!

Ето тако поштеније је на неким местима урадити copy/paste са признатих извора него лупетати глупости , где после 2 питања те неко сатера у ћошак да се држиш за 2 пасуса Херодота као за Библију која као прво не спомињу Армане!

Дакле сам приступ материје пресакакање од неолита до данас као пинг понг лоптице и прављење библијских родослова од неолита без икакве грађе историјске или археолошке одаје жешћег аматера и бајкомана!

Јер као прво о блиском истоку и о историји истих нема појма а наизглед људима изгледа да то нема везе а и те како је повезано , цело средоземље са блиским истоком Индијом и Хеладом до обода Шпаније је био 1 познати колонијални свет са трговачким колонијама и са поморском трговином , узмимо у обзир да је средиште Феникује био данашњи Либан а колинија Кртагина у северној Африци и узмимо у обзир да су Кадмо и краљеви пре њега владали овим крајевима са средиштем у Либану можда не апсолутно али делимично сигурно до образовања Хеладе!

Самим тим јаз између ових крајева је настао сепаратизмом Хришћанске Европе и Муслиманске Мале Азије , Блиског Истока и Северне Африке!
У ранијој историји верске препреке нису постојале јер је то био један познати пагански свет!
Наиме брига ме шта ће Д-1 да пише о Цинцарима и да бајкује и да митује у 21 веку то је његово право!
Али крађа туђе историје и српских великана је крађа то нису бајке и на то ћу увек да реагујем!
Нико од нас не својата Цинцаре нити их посрбљује постоје личности за које се зна поуздано да су били пореклом Цинцари а постоје они за које се измишља и додаје им се као за пола људи који су написани у википедији знам поуздано да се никад нису изјашњавали да су Цинцари а можда им је нека пра пра чукун баба била Цинцарака што не значи да су они Цинцари јер ако је то довољно да буду Цинцари онда сте ви сви Срби или Македонски Словени јер сви имате у неком колену неког Србина или Словена!

1. “Могу ја и субјективно мишљење да ти дам!
Сама је чињеница да су сами себе звали Ромејима као што је чињеница да су житељи Москополија били и Словени а не само Армани!”
a) Sami sebe zvali Romejima ????
Svi zitelji Istocnog Rimskog carstva oficijalno su identifikovani kao Romei. Sami sebe
Makedon-Armnai su se zvali Makedonima i Armanima, a od strane Grka su bili registrovani
Kao AROMEI (Armeni), de fakto tako reci identicno sa Jermenima. Odatle dolazi do velike zabune da su MAKEDONSKE dinastije koje su gospodarile Vizantijom da budu pogresno identifikovane da su Jermenskog porekla.
- GRCI sami sebe su zvali Romeima, a grcki jezik ROMEIKI.

b) O tome ko je ziveo u Moskopolje postoje popisi stanovnika.Vrlo dobro svaka porodica zna svoje poreklo.
2.
“Сасвим је довољна древност која би се у континуитету могла доказати да потичу од неке владајуће или више структуре Римског становништва је довољна за некога , њих је вероватно Диоклецијан довео и населио ту , или су ту од продирања Рима на ове територије!
Сами Цинцари су раније причали о себи да потичу од Цицерона , међутим одсуство ратничких особина и начин живота Цинцара , првенствено трговина преко тих крајева са балканом као царина од Венеције и Млетака па и Грка на Балкан не говори уопште о начину живота античких Македонаца већ о онима који су је освојили , али не војнички већ племићки тј. трговачки слој људи!”
a) Ko je formirao “KAPETANIJE” kao autonomne oblasti u vreme Turaka sirom Istorijske Makedonije.
b) Dali uopste znas ko su “KAPETANI I KLEFTI”, “martolozi” (armatolozi) i kom etnikumu pripadaju 100% svi do jednog.
3.
“Као прво због притиска домородаца Арбанаса и неких других народа склонили су се у добро утврђене градове на великим надморским висинама , неприступачне где су могли чувати своје богатстсво!”
a) Od cega su ziveli u tim “добро утврђене градове” ???? Nisu valjda jeli “zlato”????
b) Sta je sa milionima ovaca koje su ono vreme bile vrlo cenjene. Dali je u pitanju “stalsko cuvanje”, ili mozda su i ta nepregledna stada ZIMI hranjena “zlatom”.

4. “Д-1 то јако добро зна али му то није доста већ покушава да споји Рим и античке Македонце као рођену браћу , наравно смета му језик да би се окренуо ту страну па га фонетски силује да би латинизовао Кавказ , Вавилонију , Блиски Исток па и саме Јермене који су старија култура и од Рима и од Античке културе!
Зато братими све живе народе у једну политичку целину , немам ништа против , да би их већ у следећем тренутку кад се појаве као терет у његовој теорији одбацио их као несродне!”

Sta cemo sa cinjenicom:

a) “In the book "The Armenian national question" ("The Armenian national question", Gordana i Branislav Sinadinoski, NIO Studentski zbor, Skopje 1990, p.30) we can read that:

"In XIII/XIV c. A.D. the current language was full of elements from Arabian and Latin origin".

b) “As an example: the syntagm "lavat kava" (= wash the glass) in Armenian, is "lao skafa" in the Arm'n Macedonian. We can also find this two words as Arm'nian in the archaic Greek translation of the Homeric epics.”

c) “This is even more important when we take into consideration the ancient names of the gods in the old religion of the Urarturians: "Tebeshe" (one that breaks wind), the name of the God of thunders, "Ardini" (Burning us), the name of the god of the Sun, and "Shieéardi" (it also burns) the name of the goddess of the moon.”

5. “То поигравање са историјом од неолита , јесу нису , јесу нису , је смешна јер много већа имена и стручњаци ове материје нису ово разрешили или бар не тако попут библиског родослова!
a) Gde si video da D-1 nastupa sa “dilemama” ????
Sve sto iznosim je decidno i ukoliko je potrebno moze biti potkrepljeno hiljadama materijalnih dokaza.
b) Herodot govori o POREKLU. Valjda znas da napravis razliku izmegju “mode” I “porekla”.
c) A, ako Herodot gresi, sta cemo sa Strabonom: “Strabo (“lib.XI.4.8.”) also writes that the Armenians came from Thessaly (Southern province of Macedonia).

A person called Armenus, Strabo says, from the town Armenium in Thessaly, was with the Jason's Argonauts who, having seen the beautiful pastures for breeding sheep around the streams of Euphrates and Tiger, after his coming back in Thessaly, took many people with him and colonized the areas that latter formed Armenia, which got the name by the Argonaut Armenus.”

6. Ето тако поштеније је на неким местима урадити copy/paste са признатих извора него лупетати глупости , где после 2 питања те неко сатера у ћошак да се држиш за 2 пасуса Херодота као за Библију која као прво не спомињу Армане!

Ko je pozvao Apostola Pavla u Makedoniji, i ko je prvi na tlu Evrope primio hriscanstvo.

Koji su ti Makedoni koji su pozvali i ugostili Apostola Pavla u Makedoniji ????

7. Наиме брига ме шта ће Д-1 да пише о Цинцарима и да бајкује и да митује у 21 веку то је његово право!
Pogledaj sta si konstatovao: “Македонци , Словени ,Армаљи , Бугари ,Срби , шта знам кога сте стипендирали вероватно Армањија али који је живео на територији Македоније!?
у чему је твој проблем!?”
Nismo mi stipendirali, vec pogledaj dobro ko je stipendirao MACEDONE.

Rumuni su 1868 stipendirali “Makedone”.

Koje su to bajke u 21 veku ?

Dali je godina 1868, 21 vek ????

Onima kojima su instalirali popove i učitelje i hteli da iskoriste duhovni i obrazovni vakuum kako bi proširili svoj uticaj, to smo odavno apsolvirali.

Da to smo "odavno apsolvirali".

Da dobro si to konstatovao, megjutim "neko" ne zeli da sagleda cinjenice koje su tako vidljive da Makedon-Armani ( Makedoni, Armani) svoje etnicko "Makedoni" i narodnosno ime "Armani" kojim su se sami identifikovali mileniumima, a tako bili identifikovani i od drugih, imaju u kontinuitet sve do Balkanskih ratova, i I svetskog rata, i da to nije nikakav "proizvod" 21 veka.

1. “Могу ја и субјективно мишљење да ти дам!
Сама је чињеница да су сами себе звали Ромејима као што је чињеница да су житељи Москополија били и Словени а не само Армани!”
a) Sami sebe zvali Romejima ????
Svi zitelji Istocnog Rimskog carstva oficijalno su identifikovani kao Romei. Sami sebe
Makedon-Armnai su se zvali Makedonima i Armanima, a od strane Grka su bili registrovani
Kao AROMEI (Armeni), de fakto tako reci identicno sa Jermenima. Odatle dolazi do velike zabune da su MAKEDONSKE dinastije koje su gospodarile Vizantijom da budu pogresno identifikovane da su Jermenskog porekla.
- GRCI sami sebe su zvali Romeima, a grcki jezik ROMEIKI.

Владајући слој тј. настањени ткз. Латини су себе звали Ромејима и сасвим природно источно Римско царство Ромејско!
Грчки језик Ромејски???????:think:

b) O tome ko je ziveo u Moskopolje postoje popisi stanovnika.Vrlo dobro svaka porodica zna svoje poreklo.
2.
“Сасвим је довољна древност која би се у континуитету могла доказати да потичу од неке владајуће или више структуре Римског становништва је довољна за некога , њих је вероватно Диоклецијан довео и населио ту , или су ту од продирања Рима на ове територије!
Сами Цинцари су раније причали о себи да потичу од Цицерона , међутим одсуство ратничких особина и начин живота Цинцара , првенствено трговина преко тих крајева са балканом као царина од Венеције и Млетака па и Грка на Балкан не говори уопште о начину живота античких Македонаца већ о онима који су је освојили , али не војнички већ племићки тј. трговачки слој људи!”
a) Ko je formirao “KAPETANIJE” kao autonomne oblasti u vreme Turaka sirom Istorijske Makedonije.
b) Dali uopste znas ko su “KAPETANI I KLEFTI”, “martolozi” (armatolozi) i kom etnikumu pripadaju 100% svi do jednog.

Теби као да је Хитлер рођени брат или ти је неко сипао дрогу у хероин!:hahaha:
100% неком етникуму све заједно са словенским именима и презименима присутним и данас!
3.
“Као прво због притиска домородаца Арбанаса и неких других народа склонили су се у добро утврђене градове на великим надморским висинама , неприступачне где су могли чувати своје богатстсво!”
a) Od cega su ziveli u tim “добро утврђене градове” ???? Nisu valjda jeli “zlato”????

Какве глупости Боже мој , ценим да су биле сармице од зеља???!!!!

b) Sta je sa milionima ovaca koje su ono vreme bile vrlo cenjene. Dali je u pitanju “stalsko cuvanje”, ili mozda su i ta nepregledna stada ZIMI hranjena “zlatom”.

Ти милиони оваца су Срби и остали који у твојој теорији служе као host/домаћин за чистокрвне Alians-Армање који се преко њих размножавају!

4. “Д-1 то јако добро зна али му то није доста већ покушава да споји Рим и античке Македонце као рођену браћу , наравно смета му језик да би се окренуо ту страну па га фонетски силује да би латинизовао Кавказ , Вавилонију , Блиски Исток па и саме Јермене који су старија култура и од Рима и од Античке културе!
Зато братими све живе народе у једну политичку целину , немам ништа против , да би их већ у следећем тренутку кад се појаве као терет у његовој теорији одбацио их као несродне!”

Sta cemo sa cinjenicom:

a) “In the book "The Armenian national question" ("The Armenian national question", Gordana i Branislav Sinadinoski, NIO Studentski zbor, Skopje 1990, p.30) we can read that:

b) “As an example: the syntagm "lavat kava" (= wash the glass) in Armenian, is "lao skafa" in the Arm'n Macedonian. We can also find this two words as Arm'nian in the archaic Greek translation of the Homeric epics.”

Па одлучи се сам сад може и Арабљански а? није проблем одлучи се тамо или вамо о историји Армена се добро зна документовано , а сад да су настали можда од своје деце и унучића потенцијалних , нисам сигуран да би се сложили са тобом!
Arm'n Macedonian.-овоје измишљен термин да би се браниле пробушене гаће ако задува ветар са запада Римљани смо ако крене са псеудо историјим древности ондаК смо Армани!?

c) “This is even more important when we take into consideration the ancient names of the gods in the old religion of the Urarturians: "Tebeshe" (one that breaks wind), the name of the God of thunders, "Ardini" (Burning us), the name of the god of the Sun, and "Shieéardi" (it also burns) the name of the goddess of the moon.”

5. “То поигравање са историјом од неолита , јесу нису , јесу нису , је смешна јер много већа имена и стручњаци ове материје нису ово разрешили или бар не тако попут библиског родослова!
a) Gde si video da D-1 nastupa sa “dilemama” ????
Sve sto iznosim je decidno i ukoliko je potrebno moze biti potkrepljeno hiljadama materijalnih dokaza.
b) Herodot govori o POREKLU. Valjda znas da napravis razliku izmegju “mode” I “porekla”.
c) A, ako Herodot gresi, sta cemo sa Strabonom: “Strabo (“lib.XI.4.8.”) also writes that the Armenians came from Thessaly (Southern province of Macedonia).

A person called Armenus, Strabo says, from the town Armenium in Thessaly, was with the Jason's Argonauts who, having seen the beautiful pastures for breeding sheep around the streams of Euphrates and Tiger, after his coming back in Thessaly, took many people with him and colonized the areas that latter formed Armenia, which got the name by the Argonaut Armenus.”

6. Ето тако поштеније је на неким местима урадити copy/paste са признатих извора него лупетати глупости , где после 2 питања те неко сатера у ћошак да се држиш за 2 пасуса Херодота као за Библију која као прво не спомињу Армане!

Ko je pozvao Apostola Pavla u Makedoniji, i ko je prvi na tlu Evrope primio hriscanstvo.

Koji su ti Makedoni koji su pozvali i ugostili Apostola Pavla u Makedoniji ????

Dali uopste znas ko su “KAPETANI I KLEFTI”, “martolozi” (armatolozi) i kom etnikumu pripadaju 100% svi do jednog

Јел` ови ? и на Мљету и Паганији такође па било вас ко Кинеза а стали у пар градова ово ме подсећа на логичку игрицу како ставити слона у кутију од шибица:think:
Што не споменеш да су сами Армени кавкаски први примили Хришћанство на арамејском??????

7. Наиме брига ме шта ће Д-1 да пише о Цинцарима и да бајкује и да митује у 21 веку то је његово право!
Pogledaj sta si konstatovao: “Македонци , Словени ,Армаљи , Бугари ,Срби , шта знам кога сте стипендирали вероватно Армањија али који је живео на територији Македоније!?
у чему је твој проблем!?”
Nismo mi stipendirali, vec pogledaj dobro ko je stipendirao MACEDONE.

Rumuni su 1868 stipendirali “Makedone”.

Koje su to bajke u 21 veku ?Dali je godina 1868, 21 vek ????

Македоне који су се населили ту из разбијеног Москополија век пре тога , лепо од вас , то је похвално и лепо за пример осталима!

Ја ти кажем повећај диоптрију код Страбона и Херодота и време када пишу и шта су била историјска догађања која су их пратила опет понављам никакви Цинцари , Армањи већ Македони а то што си их присвојио то је твој проблем свако има право и да усвоји туђе дете ако то жели!

1 или А не досађуј више и не враћај ми на моје постове јер ме испровоцираш да пишем о глупостима о којим не желим ни да пишем нити да размишљам!
Зато ћерај и не одговарај пиши своје бајке и не кради , ја ти нећу сметати , међутим ти ми упорно одговараш са чињеницама Антике од 5 .п.н.е до 3 н.е. где такође у делима тих поштених људи за разлику од тебе је напоменуто шта су предпоставке а шта су чињенице!
Манипулишеш са туђим напоменутим предпоставкама који су писали о временима кад се нико познат није ни родио већ грађу локалних митова и легенди а ти то претварљаш у сопствене истине и чињенице!?
Твој проблем!?

Немој мени да машеш са тим као доказима , то можеш неуким и необразованим људима и мтоманима и њима се и обраћај немој мени!"

За теорију доласка са Кавказа и порекло од Армена има основа али не обрнуто како би ти волео , па се историја не пише и не наручује према сопственим жељама и нахођењима !

Овај симбол није европски већ потиче са блиског истока и налажен је упоредо са swastikama!
Могли би сте бити по овом оправослављени и покрштени Јевреји!
како ти се више свиђа!
Ми ћемо скупљати добровољни прилог.....
http://kultura.scd-lunjina.org/index.html

Poslednja izmena:
Da to smo "odavno apsolvirali".

Da dobro si to konstatovao, megjutim "neko" ne zeli da sagleda cinjenice koje su tako vidljive da Makedon-Armani ( Makedoni, Armani) svoje etnicko "Makedoni" i narodnosno ime "Armani" kojim su se sami identifikovali mileniumima, a tako bili identifikovani i od drugih, imaju u kontinuitet sve do Balkanskih ratova, i I svetskog rata, i da to nije nikakav "proizvod" 21 veka.
Naravno, kad su ljudi ozbiljni i neće da se bave natprirodnim pojavama i misterijama. Idi u "Treće oko" tamo će da ti objave, ali ni oni neće da poveruju.

A što se tiče podudarnosti u latinskom i jermenskom jeziku nemoj da podmećeš više drevnost nego shvati ćinjenicu da je i taj deo sveta bio zahvaćen rimskim pa onda romejskim carstvom, naravno da su trebale da ostanu pozajmice u jeziku.

Poslednja izmena:
Naravno, kad su ljudi ozbiljni i neće da se bave natprirodnim pojavama i misterijama. Idi u "Treće oko" tamo će da ti objave, ali ni oni neće da poveruju.

A što se tiče podudarnosti u latinskom i jermenskom jeziku nemoj da podmećeš više drevnost nego shvati ćinjenicu da je i taj deo sveta bio zahvaćen rimskim pa onda romejskim carstvom, naravno da su trebale da ostanu pozajmice u jeziku.

“This is even more important when we take into consideration the ancient names of the gods in the old religion of the Urarturians: "Tebeshe" (one that breaks wind), the name of the God of thunders, "Ardini" (Burning us), the name of the god of the Sun, and "Shieéardi" (it also burns) the name of the goddess of the moon.”

Pozajmice koje su starije od samog Rima ?????

Jorgaki Olimpiotlu, jedan od vigjenijih armatologa (oruzenika).

http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgakis_Olympios

Ucestvovao i u Prvom srpskom ustanku.
-----------------------------------------------------------------------------
Vidno od prilozenog u wikipediji "nesumnjivo cisti etnicki Grk".

Da je ostao u Srbiji valjda bi bio identifikovan kao "veliki patriota Gjogje Alimpiovic", poreklo ????

Kojeg bi porekla bio?

Odgovor je vrlo lak.
-----------------------------------------------------------------------------------

Ako slucajno ispadne da je Makedon-Arman,

onda vise no sigurno je da se radi o "ratnom profiteru".

Pa nije dzabad ucestvovao u oslobodilackim ratovima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back