Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Плаве очи могу да имају Армњи који су се мешали са Словенима. Кад сте се досељавали међу Словене били сте црни и кудрави.GirlfromKalashPakistanwithfacialtat.jpg image by past_haze on Photobucket
Плаве очи могу да имају Армњи који су се мешали са Словенима. Кад сте се досељавали међу Словене били сте црни и кудрави.
Плаве очи могу да имају Армњи који су се мешали са Словенима. Кад сте се досељавали међу Словене били сте црни и кудрави.
Alexandru Makedon na Bukefalu,
dojahao u Skoplje
http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/692618/index.html
само им недостају Покахонтас , Мала Сирена и играчице Мулен Ружа
Joj dragi Boze, pa ti si Lesandare du mu je coveku zao sto ti ne moze pomoci, jer je ocigledno da mnogo mrzis nas Armanj Macedonja. Sta ti se to u zivotu desilo pa toliko nas mrzis ili pak je to samo usmereno prema D-1???? Dosad, tvoje komentare na ovom cenjenom Forumu su samo neargumentovane I glupe kontre u koje I ti ne verujes. Voleo ti nanas ili mrzeo, mogu ti reci samo da smo mi tu I nikakve kvazi teorije od bivsih sistema ne prolaze. Pa zar si zaboravio da zivis u 21 veku, I da mnoge teorije I tabua ,,padaju u vode,,. Koristis teorije kvazi naucnike koje su svoje titule dobile na bazi poltronstva politickih garnitura, I u skladu sa aktuelno-politickih potreba tako I razvijaju svoje teorije. Imam samo jedno pitanje za tebe ,,ZASTO DOSAD SE NIJE PISALO O NAMA ARMANJ MACEDONJA, ili pak VLASIMA, CINCARIMA (kako god zelis tako nas nareci, jer mi znamo koji smo I sta smo), iako pripadnike ove nacionalnosti obelezili su I unapredili civilizacija, ako ne svuda bar kod nas na Balkanu??? Zar jos nisi ukapirao nas kosmopolitizam I das mo mi ljudi koji ne vole granice I radimo za dobrobit civilizacije.
A sad da ti ja odgovorim na tvoj komentar. Ja sam pretstavnik te generacije koja je u skoli ucila (a bio sam najbolji djak u skoli) da su Sloveni u toku VI-VII veka dosli iza Karpata I naselili ove nase teritorije, a Kalashi su ostaci vojske Aleksandrog Velikog (356-323 p.n.e.), I druga stvar poslusaj malo govor Kalasha I nadji bar jednu slovensku rec, a ima bogami poprilicno mnogo reci koji mi u nasema govoru I dan danas upotrebljavamo. PA RECI SAD KO SE KOD KOGA NASELJAVAO?????? Ja mislim d ace I dete iz vrtica znati logican odgovor.
Ali dete iz vrtića zna da slaže boje, a ti si očigledno daltonista. Najbolji đak, obično ne pretpostavlja posedovanje prirodne inteligencije nego samo dobre radne navike. A prirodna inteligencija ti je potrebna da shvatiš zašto oni Kalaši iz Pakistana imaju plave oči a Toše ličio na Japanca. I zašto jedna grupica od 0,1% populacije obično ne može da učestvuje mnogo u genetici ostatka već naprotiv, vrlo se lako asimilira, kao što to i jeste slučaj. I da za te plave oči ( i za sve ostalo) treba tražiti nekog malo ozbiljnijeg igrača koga vreme nije uspelo da pojede.
Ne mogu da ukapiram ničiji kosmopolitizam zato što to nije prirodna odlika ni jednog čoveka ni naroda . Mogu da ukapiram potrebu da se preživi i sredstva koja se pritom koriste. Granice ne postoje upravo kod ljudi koji ih nisu u startu imali, potreba za preživljavanjem tera ljude da se pomeraju u pravcu hrane. Narodi "bezemljaši-tragaoci za hranom" su u poslednje vreme uspeli da stvore nekoliko svojih država pretvarajući se da su starosedeoci, poslednji primer su Šiptari.
1. "a Toše ličio na Japanca"
5. Jedno jednostavno pitanje: Turci su vladali Balkanom 500 godina, silovali, otimali, islamizirali, A DANAS TURSKIH GENA TAKORECI I DA NEMA. Sta mislis u cemu je problem?
Uopšte nije jednostavno pitanje, Turci nemaju svoje gene, Turci su islamizirani Selčuci (ne razlikuju se od crnih Bugara), Grci, doliveni sa malo Arapa i Mongola. Eto odatle je Samuraj pokupio one kose oči. Dakle, zajedničkih gena ima mnogo, a ne malo kako si predstavio. Recimo, Kosovo , Grčka , Bugarska se podudaraju sa Turskom u genetici više nego sa narodima sa zapadne strane.
Ne vise, vec izuzetno mnogo, posebno to se odnosi na Anadoliji.
Stanovnistvo sa prostora Istoriske Makedonije u pogledu na genetske osobenosti najblize je sa onim koje naseljava Anadoliju (u Turskoj), ostrovo Krit i Sardiniju.
Kad su to Turci stigli na Sardiniji ????.
veliki broj makedonskih falangista koji su imali decu sa azijatkama, kad bi ona malo odrasla slali u Makedoniji.
Pa moze ih biti i crnije puti, a i covrdjastih, ali gen ostaje autohton.
Očigledno si pomešao Sardiniju i Siciliju, na Sardiniji žive belci Evropljani koji imaju najstariju haplogrupu I2 u Evropi, da te podsetim I2 je krenuo sa Balkana, doneo Vilanova kulturu u Italiju i nestao pod najezdom Rimljana, jedino su se zadržali na Sardiniji .
Turci su držali Siciliju do dolaska Normana, a i posle toga su ostali kao stanovništvo.
Pazi kad sam znao da ćeš malog Đokicu pozvati u pomoć kod ove teme. Zar ne može malo jednostavnije, da je neki kosooki otpasao jatagane i savatao čukunbabu dok je čuvala ovce?
Autohtoni gen podrazumeva da ga ima u dominantnoj količini a ne izmleveno i pomešano sve i svašta. Koji je to, u stvari autohtoni gen, sad oni imaju svoja imena?
Ne , ne brkam jer se tvoje opservacije kreću daleko od suštine koja je: "poenta se je odnosila na onome sta si utvrdio: "na Sardiniji žive belci Evropljani koji imaju najstariju haplogrupu I2 u Evropi, da te podsetim I2 je krenuo sa Balkana"." a da pri tome vi imate te haplogrupe taman onoliko koliko ste je primili od Srba i onih Srba koji se danas zovu Makedonci. To je početak i kraj svakog razmišljanja o genetici.1. Bio sam sasvim jasan, Sardinija.
poenta se je odnosila na onome sta si utvrdio: "na Sardiniji žive belci Evropljani koji imaju najstariju haplogrupu I2 u Evropi, da te podsetim I2 je krenuo sa Balkana".
2. U vezi: "da je neki kosooki otpasao jatagane i savatao čukunbabu dok je čuvala ovce?" ,vec sam o tome pisao, ali nisam hteo da budem nepristojan pa sam postavio pitanje, koje sada ponavljam: "Turci su vladali Balkanom 500 godina, silovali, otimali, islamizirali, A DANAS TURSKIH GENA TAKORECI I DA NEMA. Sta mislis u cemu je problem?
Jel si cuo za pravo bega, pase za pravo na prvu bracnu noc.
Sta mislis odakle su poticali te pase i begovi.
3. A, u vezi "kosookosti", poznajem mnogo Turaka, i kod nas i u Turskoj, a cesto ih vidim i na TV. ali "kosookog Turcina" do sada nisam video.
4. Ako ti nije poznato u Otomanskom Carstvu, Makedoni su ziveli izolovano od drugih, I U NJIHOVA NASELJA TURSKA NOGA NIJE SMELA NI DA KROCI. Sami su imali svoje kapetane koji su sa armatolozima (kleftima) u ime Sultana upravljali kapetanijama.
Ocigledno je da brkas loncice.
Ne , ne brkam jer se tvoje opservacije kreću daleko od suštine koja je: "poenta se je odnosila na onome sta si utvrdio: "na Sardiniji žive belci Evropljani koji imaju najstariju haplogrupu I2 u Evropi, da te podsetim I2 je krenuo sa Balkana"." a da pri tome vi imate te haplogrupe taman onoliko koliko ste je primili od Srba i onih Srba koji se danas zovu Makedonci. To je početak i kraj svakog razmišljanja o genetici.
Ne , ne brkam jer se tvoje opservacije kreću daleko od suštine koja je: "poenta se je odnosila na onome sta si utvrdio: "na Sardiniji žive belci Evropljani koji imaju najstariju haplogrupu I2 u Evropi, da te podsetim I2 je krenuo sa Balkana"." a da pri tome vi imate te haplogrupe taman onoliko koliko ste je primili od Srba i onih Srba koji se danas zovu Makedonci. To je početak i kraj svakog razmišljanja o genetici.
A, da I2 je dosao sa velikom seobom sa severa u VI veku, i vremeplovom vracen je i nametnut Makedonima i svim Tracanima (Armanima) u praistoriji.
I, sta je ostalo od tog I2 kod Slovena starosedeoca ( onih od iza Karpata), ili ne moramo ici tako daleko, pogledajmo koliko ga ima kod Slovenaca.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Radnasele gde ti je nestala elementarna logika ????
Iliri su plemenska grupacija koja po svim elementima pripada, t.s. proistice od Tracana.
I2 je bio i ostao ovde, doseljavali su se razni, ali to je autohton gen, Tu ne možeš ništa osim da dokažeš ( što je nemoguće) da je to cincarski gen koji se izgubio u Cincara. Drugi su već dokazali da je slovenski, ostaje samo da se revidiraju razna lupetanja o nekakvim seobama.
Što se Slovenaca tiče oni su imali najveće dolivanje zapadnoslovenskih i germanskih gena, koji su, s obzirom da su NEMCI ( odnosno mutavi) prihvatili slovenački jezik koji je drugi po starosti tračanski jezik. Inače , Slovenci imaju 27% I2 što je velika stvar s obzirom da su okruženi drugačijim genima.
Ajd sad ti meni objasni kako to narod koji ima I2 u tragovima koji su gotovo sigurno stečeni mešanjem sa Slovenima, može da pledira kontinuitet do praistorije u Evropi. Kada se dobro zna da je do 1820 p.n.e. vukao kamenje za piramide u Egiptu. Metafizika?
Iliri su genetski blizi Fenicanima i Jevrejima nego Tracanima..
http://www.eupedia.com/europe/european_haplogroups_timeline.shtml