Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo mi bese zadnji post pre par meseca http://forum.krstarica.com/showthre...-i-Albanci?p=16466754&viewfull=1#post16466754
ali vidim da gospodin D1 neprekidno insistira da krade nasu Istoriju pre toga bi ga pitao kako nije se umorio toliko dugo vreme na iste fantazije , dok pre toga nije dokazao niti jedan jedini internacionalni dokumenat koji argumentira njihove tvrdnje :)

Nema konkretnog znacenja.
Ali ima kod skipitiara :)
http://translate.google.com/#sq|sr|loti

ovako pise za vas Enciklopedija Britanica
European ethnic groupethnonyms Aromani and Arman, also called Macedo-Romanian, Macedo-Vlach, Kutzo-Vlach, and Tsintsar

European ethnic group constituting a major element in the populations of Romania and Moldova and a smaller proportion of the population in the southern part of the Balkan Peninsula and south and west of the Danube River. The name Vlach derives from a German or Slav term for Latin speakers.

The Vlachs, who call themselves Aromani or Arman, first appear in the historical record during the Middle Ages, primarily in the region south of the Balkans. They traditionally claim to be descendants of the Romans who in the 2nd century bce occupied ancient Macedonia and what is now northern and northeastern Greece and who by the 2nd century ce occupied Dacia, a Roman province located in Transylvania and the Carpathian Mountains of present-day Romania. After the Romans evacuated Dacia (271 ce), the area was subjected to a series of barbarian invasions. According to some scholars, the Romanized Dacians remained in the area, probably taking refuge in the Carpathian Mountains. They remained there for several centuries as shepherds and farmers, until conditions settled and they returned to the plains.
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/631511/Vlach
A ti nastavi sa bajkama dalje .

Poslednja izmena:
Ovo mi bese zadnji post pre par meseca http://forum.krstarica.com/showthre...-i-Albanci?p=16466754&viewfull=1#post16466754
ali vidim da gospodin D1 neprekidno insistira da krade nasu Istoriju pre toga bi ga pitao kako nije se umorio toliko dugo vreme na iste fantazije , dok pre toga nije dokazao niti jedan jedini internacionalni dokumenat koji argumentira njihove tvrdnje :)

Ali ima kod skipitiara :)
http://translate.google.com/#sq|sr|loti

ovako pise za vas Enciklopedija Britanica

A ti nastavi sa bajkama dalje .

Немој ни ти Љуљезим много да се дуваш, јер по званичној етимологији ова реч ( али не СУЗА него МНОГО / llota) је дошла на Балкан са Норманима у исто време када је дошла Маниакосова војска:

lot
O.E. hlot "object (anything from dice to straw, but often a chip of wood with a name inscribed on it) used to determine someone's share," also "what falls to a person by lot," from P.Gmc. *khlutom (cf. O.N. hlutr "lot, share," O.H.G. hluz "share of land," O.E. hleotan "to cast lots, to foretell"), of unknown origin. The object was placed with others in a receptacle, which was shaken, the winner being the one that fell out first. Hence, to cast lots. In some cases the lots were drawn by hand. The word was adopted from Germanic into the Romanic languages (cf. lottery, lotto). Meaning "choice resulting from the lasting of lots" first attested c.1200. Sense of "plot of land" is first recorded 1630s (distribution of the best property in new settlements often determined by casting lot), that of "group, collection" is 1725, from notion of auction lots. The generalized sense of "great many" is first attested in 1812. To cast (one's) lot with another is to agree to share winnings.

А то да краде историју, не слажем се у потпуности јер он заједничку историју једног племена које се поделило у два језика приписује само Цинцарима.

Poslednja izmena:
Немој ни ти Љуљезим много да се дуваш, јер по званичној етимологији ова реч ( али не СУЗА него МНОГО / llota) је дошла на Балкан са Норманима у исто време када је дошла Маниакосова војска:

lot
O.E. hlot "object (anything from dice to straw, but often a chip of wood with a name inscribed on it) used to determine someone's share," also "what falls to a person by lot," from P.Gmc. *khlutom (cf. O.N. hlutr "lot, share," O.H.G. hluz "share of land," O.E. hleotan "to cast lots, to foretell"), of unknown origin. The object was placed with others in a receptacle, which was shaken, the winner being the one that fell out first. Hence, to cast lots. In some cases the lots were drawn by hand. The word was adopted from Germanic into the Romanic languages (cf. lottery, lotto). Meaning "choice resulting from the lasting of lots" first attested c.1200. Sense of "plot of land" is first recorded 1630s (distribution of the best property in new settlements often determined by casting lot), that of "group, collection" is 1725, from notion of auction lots. The generalized sense of "great many" is first attested in 1812. To cast (one's) lot with another is to agree to share winnings.

А то да краде историју, не слажем се у потпуности јер он заједничку историју једног племена које се поделило у два језика приписује само Цинцарима.

Ne duvam ja Milorade , ti znas dobro koja je realnot i to vrlo dobro .. Ti si na stranu drugih samo tada , kada su Albanci u pitanju (ponavljam ) a vrlo dobro znas realnost .. Bolje drzi se sa mnom jer kako je poceo ovaj D1 , nece ostati nijedan Srbina ni u Srbiji , zato Milorade drzi se sa mnom bar imas gde dok ti ne bude kasno :mrgreen:

U vezi linguista bar ja sam jedno 100 primera postovao i to od 'najvecih svetskih univerziteta " koji se i danas uci svuda po svetu , necu da se vrtim natrag svaki put .Nek dokazu 10% kolko sam ja dokizavo ovde dovoljno bi bilo .

Poslednja izmena:
Ne duvam ja Milorade , ti znas dobro koja je realnot i to vrlo dobro .. Ti si na stranu drugih samo tada , kada su Albanci u pitanju (ponavljam ) a vrlo dobro znas realnost .. Bolje drzi se sa mnom jer kako je poceo ovaj D1 , nece ostati nijedan Srbina ni u Srbiji , zato Milorade drzi se sa mnom bar imas gde dok ti ne bude kasno :mrgreen:

U vezi linguirta bar ja sam jedno 100 primera postovao i to od 'najvecih svetskih univerziteta " koji se i danas uci svuda po svetu , necu da se vrtim natrag svaki put .Nek dokazu 10% kolko sam ja
dokizavo ovde dovoljno bi bilo .

To bi ukratko bio rezime i cilj ove teme ali NO NO, ili kako bi kolega Bajo Pivljanim rekao važi"ali kada bi se gađali trolebusima":bye:

lot

1) "А то да краде историју, не слажем се у потпуности јер он заједничку историју једног племена које се поделило у два језика приписује само Цинцарима"

Zajednicku istoriju ?????????

Tacno je da su proto Albani, Armansko (brigo-pelazgisko) pleme, i da su u XIV pre.H. bili identicni sa ARMENIMA (Jermencima) koji su naselili Armeniju (Jermeniu), a Albani, Kavkasku Albaniju.

Cinjenica je da su u periodu 1307 g.pre.H. do 1043 g. boravili sa one strana Kavkaza i da su se tamo pomesali sa tamosnjim plemenima, a jezik im je u vrlo velikoj meri pretrpeo izmene.

Onda, pitanje je: " KOJA ZAJEDNICKA ISTORIJA"????
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Jezik je bio jedan, ali pre 3.000 godina.

3) Pre 3.000 pa i manje godina i ELINSKI jezik je pripadao armanskoj grupi jezika, a kasnije se je oformio kao poseban.

4) Suprotno shkipitarskom i grckom (elinskom) jeziku, makedon-armanski je ostao taj JEDAN JEDINSTVEN, NEIZMENJEN.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

5) "loti", "lot" ???????

Kake veze imaju sa cistim imenom "Ljota".

Pravilna etmoloska analiza zahteva:

a) identicnu rec "ljota".
b) u slucaj da nemamo identicnu rec, onda trebamo znati ralog zasto je neko imenovan kao "Ljota". Ako znamo razlog onda mozemo da idemo i na varijanti,
c) trazenje aproximativnih reci koje bi odgovarale imenovanju.

Prema tome primere koje ste izneli sa Arberijem, i iste povezali sa cistim izgovorom imena "Ljota" su obicne proizvoljnosti.

Што би значило да је:

1. Талес из Милета - Цинцар
2. Фарадеј - Цинцар
3. Тесла - Цинцар
4. Сви пређеописани - Цинцари ??

Само да ти кажем једну ствар из моје перцепције, љутио се ти или не: Да ваши рођаци и преци, гладни Етрурски робови из Африке нису завладали Апенинским полуострвом, ми бисмо струју имали пре 1000 година, а можда и раније. Грци и Римљани а потом и Германи су уназадили европску интелигенцију и сместили је у ниво медиокризе.
Реци ми да се шалиш?Ово ниједан образован човек не би могао рећи.

Ово, као, ти нешто себе поистовећујеш са образованима, или ?

Pustimo mene,ja sam nebitan u ovoj priči.Evo ja sam neobrazovan,priznajem.Ti si pametan i obrazovan stormfront intelektualac, a ja sam neznalica.
I priznajem da si u pravu.Jesu,Grci su unazadili evropsku inteligenciju i doveli je na nivo mediokrize.Pošto ja nisam obrazovan ja ću ovaj tvoj stav uzeti zdravo za gotovo i smatraću ga istinom.

Ali jedna nedoumica se upravo rodila u mom omalenom mozgu.Naime mnogi mali naučnici i filozofi bez kojih ne bi imali ovo što danas imamo, su upravo grčku smatrali svojom duhovnom kolevkom i divili su joj se.Sad, ja ne znam kome da verujem: dal tebi(intelektualnoj gromadi Lesandru) ili jednom malom Geteu, umobolnom Hegelu, tupavom Leonardu da Vinčiju,naučničkom početniku Emersonu,matematičkoj budali Isaku Njutnu ili ludaku Ajnštajnu.Ja stvarno ne znam kome da verujem...

Ti kazeš :Grci su unazadili evropsku inteligenciju(o genija!) i doveli je na nivo mediokrize.
Znaš, Lesandre, neke stvari moraš prvo da obrazloziš pre nego što postaviš post od tako verovatno epohalnog otkrića kao što je tvoj, jer će u suprotnom ljudi(jer su netrpeljivi prema genijima) pomisliti svašta o tebi...

Poslednja izmena:
Pitaj ti Nikolu Teslu da li je bio Cincarin jad ga bude[ sreo!

NE bih da palim vatru...neka ovo bude retoricko pitanje. Nije mi jasno, niti ce mi izgleda ikad biti zasto Hrvati i Bosanci gro Srba iz tih krajeva nazivaju Vlasima? I otkud toliko naziva mesta po HR, BH, SRB koji u sebi imaju rec Vlah, Vlasko, Vlas...? Vlasic, Vlasenica, Vlasina, Stari Vlah, Vlaha, Vlahe, Vlasici, Vlaskovec, Vlasko brdo... Ko zna koliko jos.
Pade mi na pamet i rec Karaula, koja je nastala iz Kara-Vlah -> Kara-ulah -> Kara-ula ....

Znam neke ljude koji su se nazalost nasilno iselili iz HR, a ciji su pretci dosli u HR upravo iz juznih krajeva tadasnje SRB.

Ima na books.google.com dosta knjiga, nazalost vecina su samo isecci, o nekadasnjim Cincarima u BH i HR, kao npr. Link

NE bih da palim vatru...neka ovo bude retoricko pitanje. Nije mi jasno, niti ce mi izgleda ikad biti zasto Hrvati i Bosanci gro Srba iz tih krajeva nazivaju Vlasima? I otkud toliko naziva mesta po HR, BH, SRB koji u sebi imaju rec Vlah, Vlasko, Vlas...? Vlasic, Vlasenica, Vlasina, Stari Vlah, Vlaha, Vlahe, Vlasici, Vlaskovec, Vlasko brdo... Ko zna koliko jos.
Pade mi na pamet i rec Karaula, koja je nastala iz Kara-Vlah -> Kara-ulah -> Kara-ula ....

Znam neke ljude koji su se nazalost nasilno iselili iz HR, a ciji su pretci dosli u HR upravo iz juznih krajeva tadasnje SRB.

Ima na books.google.com dosta knjiga, nazalost vecina su samo isecci, o nekadasnjim Cincarima u BH i HR, kao npr. Link

Има књига, и веома је добро документовано присуство Цинцара у свим набројаним пределима, али је то далеко од неких цифара о којима сањаш, више је на нивоу статистичке грешке. Помињу се зато јер су у то време били просперитетни. Кад кажем просперитетни мислим на људе који су путовали и трговали, доносили новотарије међу народ ( далеко од просветитељства и револуционарних ствари, како би хтело да се представи). Дакле, знаш ону причу ( филм Бал на води) кад шверцерка Рада транге франге америчке фармерке , шушкавце и најлон чарапе па успут донесе и прву плочу Рок ен рола. Што се тиче назива за Србе у Хрватској и Босни, сасвим је другачија прича и нема везе са Цинцарима.

Има књига, и веома је добро документовано присуство Цинцара у свим набројаним пределима, али је то далеко од неких цифара о којима сањаш, више је на нивоу статистичке грешке. Помињу се зато јер су у то време били просперитетни. Кад кажем просперитетни мислим на људе који су путовали и трговали, доносили новотарије међу народ ( далеко од просветитељства и револуционарних ствари, како би хтело да се представи). Дакле, знаш ону причу ( филм Бал на води) кад шверцерка Рада транге франге америчке фармерке , шушкавце и најлон чарапе па успут донесе и прву плочу Рок ен рола. Што се тиче назива за Србе у Хрватској и Босни, сасвим је другачија прича и нема везе са Цинцарима.

Ti za period od pre 200-300 god. kad su otprilike poceli masovno da se naseljavaju u tim krajevima, svi znamo odakle i zbog cega, ne mozes da tvrdis da je "statisticka greska", jer kao osnovno - niko nije tacno ni vodio evidenciju u to vreme. A i zar ti nije malo cudno da su cela mesta i oblasti nazivana po narodu kojeg "skoro da nije ni bilo" ? Tako Hrvati sad nazivaju preostale Srbe "statistickom greskom", ma da su to radili i ranije.
Takodje, vecina njih koji su ziveli po gradovima su bili zanatlije i ugostitelji, a trgovci su uglavnom ti koji su se kretali. A i naravno da svaki zanatlija kreira, donosi nesto novo. Da, stvarno nisam spominjao revolucionare, niti znam neke sem Riga di Fera, Pitu Guli, Apis...i jedan ne revolucionar Aleksandar Cincar Markovic.

Da pomenem samo jos nesto, a sto vecina uglavnom preskace. Niko ne govori koliko su prestiznih objekata i crkava u to vreme podigli..Cak i u Becu a ne kod nas. Poslednje na sta sam "naleteo" je "Grcka" crkva u centru Rume. Pitaj me koji je to "Grk" dolazio u Srem da gradi crkvu.

Ti za period od pre 200-300 god. kad su otprilike poceli masovno da se naseljavaju u tim krajevima, svi znamo odakle i zbog cega, ne mozes da tvrdis da je "statisticka greska", jer kao osnovno - niko nije tacno ni vodio evidenciju u to vreme. A i zar ti nije malo cudno da su cela mesta i oblasti nazivana po narodu kojeg "skoro da nije ni bilo" ? Tako Hrvati sad nazivaju preostale Srbe "statistickom greskom", ma da su to radili i ranije.
Takodje, vecina njih koji su ziveli po gradovima su bili zanatlije i ugostitelji, a trgovci su uglavnom ti koji su se kretali. A i naravno da svaki zanatlija kreira, donosi nesto novo. Da, stvarno nisam spominjao revolucionare, niti znam neke sem Riga di Fera, Pitu Guli, Apis...i jedan ne revolucionar Aleksandar Cincar Markovic.

Da pomenem samo jos nesto, a sto vecina uglavnom preskace. Niko ne govori koliko su prestiznih objekata i crkava u to vreme podigli..Cak i u Becu a ne kod nas. Poslednje na sta sam "naleteo" je "Grcka" crkva u centru Rume. Pitaj me koji je to "Grk" dolazio u Srem da gradi crkvu.

Nasao sam :D http://www.pravoslavlje.nl/foto_crkve/crkva_svetog_duha_ruma.htm

Што би значило да је:

1. Талес из Милета - Цинцар
2. Фарадеј - Цинцар
3. Тесла - Цинцар
4. Сви пређеописани - Цинцари ??

Само да ти кажем једну ствар из моје перцепције, љутио се ти или не: Да ваши рођаци и преци, гладни Етрурски робови из Африке нису завладали Апенинским полуострвом, ми бисмо струју имали пре 1000 година, а можда и раније. Грци и Римљани а потом и Германи су уназадили европску интелигенцију и сместили је у ниво медиокризе.

Lesandare, Lesandare, kazes das u Grci I Rimljani a potom I Germani das u unazadili evropsku intelegenciju, pa zato bih hteo da mi kazes koja je to intelegencija postojala I bila unazadjena??? Pa I danas, u celom obrazovanom svetu, svi kazu da je osnova civilizacije I intelegencije od Grke I Rimljana, I svi se prizivaju na grckih I rimskih izvora.Osim ti, naravno. I valjda neko kao tebe. Ali mozda I imas pravo, trudili se da ne daju sansu takvoj „intelegencii“ kao tvoju I onih kao tebe da zaraze svet.
Adruga je stvar, ko su ti ljudi koji su bili deo ili osnovu te grcke I rimske intelegencije I civilizacije, mislim da I ti znas iako hoces da negiras, valjda od ljubomore, das u to bili persone sa Arman Makedonskog porijekla.
Kazes da je tvoja osnovna spoznaja o elektricnoj energiju da se placa, pa da, elektricna energija se placa, ali za da nesto platis treba imati pare, kako za istrazivacki rad, tako I za primenu rezultate istrazivackog rada. A siguran sam da znas das u pare bile kod nas a ne kod vas, pa zato bih ti opet rekao Lesandare da ako nismo bili mi, ti bi Lesandare I danas ziveo u mraku I јос hiljadu godina ne bi znao sta je elekticna energija. Pre da mi nesto negiras, vidi kod tebe koje licnoste su izgradile najlepsa zdanja I ko su doprineli stvaranje I razvoj tvojoj kulturi I civilizacijskih spoznanja. Ali sa ciljem da ne zamaram ostale clanove foruma, ne bih sad nabrajao sva ta imena.
Kazes I to, das u moji preci gladni robovi iz Afrike. „Divim se“ ovoj tvojoj percepcii I sazalio sam te. Ali, setio sam se jednoj izreki „sve ima granicu, samo GLUPOST NE“, a ti si je potvrdio, I tako se moze izneti neke zakljucke od toga sto si napisao, cime si I TI NECIM DOPRINEO CIVILIZACII.
U kontekst toga priupitao bih te ,, Dali su, ti tvoji, gladni africki robovi, doshli sa svojim stadama ovaca ili pak su ti gladni afric robovi doshli ovde I nashli ovce koje intelegencija ovih prostora nisu znali cime sluze ili kako se mogu koristiti, pa su preuzeli posao ??? Ako je ono prvo kako su mogli kao robovi posedovati nesto ( pa cak I ovaca) I kako su mogli biti gladni, a ako je ono drugo, onda mi reci koju su to intelegenciju zatekli ovde koja nije znala koristila ovce??? Ovo sam te priupitao, jer vecinom vas kaze das smo mi nomadska stocarska populacija, a sa odgovore na ova pitanja DURI I NEKO KAO TI, zaklucio bi da Armanj Makedonj nisu bili robovi I nisu dosli ni od kuda vec su od uvek bili zateceni na ovim prostorima.A znas I to da mi I u mnoge velike osvajacke imperije nismo bili robove, vec smo imali privilegirani status. Toliko o tvojim robovima.
Kod nas ima jednu izreku „Egeec bez rabota, Cigan bez deca I Vlav bez pari, nemalo I ke nema“.

MI NE KRADEMO, MI STVARAMO, a kao dokaz tome naveo bi ovo:
Armanj su deo osnivaca unificirane albanske azbuke.
Gjorgi Kirjazi, bio je potpretsednik bitoljskog Kongresa odrzan u njegovoj kuci od 14-22 Novembra 1908godine, kada je unificirana albanska azbuka.
O njemu, istoricar ALBERT HANI iz Korce, Albanija, kaze:„Ovo nije politicka licnost, vec covek cije intelektualni rad nadmashuje doba u kom je zivio. KIRJAZI JE VLAH IZ ALBANIJE, PRAVOSLAVNI VERNIK, KOJI JE ZIVEO U MAKEDONIJI.“
Gjorgi Kirjazi pociva u crkovnim groblju crkve „Sveti Dimitrije“ u bitoljskom selu Magarevo.
Inace Gjorgi Kirjazi iao je jos dvoja braca, Gerasim I Risto, koji su bili aktivne ucesnike na bitolskom kongresu, kao I dve sestre Sevastija I Paraskevi, koji od koga poobrazovaniji, civiliziraniji I patriota. Njegove sestre bili su megju najemancipiranije na Balkanu I znali su 8 jezika, a sestra Paraskevi, u funkciiji sekretar, bila je I jedina zena aktivna ucesnica na bitolskom kongresu .
Familija Kirjazi je izdala I prvi bukvar sa unificiranom albanskom azbukom.
Poshtovani Arberi, jesu li ovo dokazi za KRAZBU ili za STVARALASHTVO. Ja znam da u odredjenom trenutku vi ste ponosni na ovom nastanu (kad hocete prikazati vase kao albansko prisustvo u Bitolji-Monastir), ali u vec u sledecem trenutku krivo vam je jer je otpala opcija prihvatanja arapskog pisma (kad hocete prikazati vase islamsku opredeljenje). Nije lepo,nazvati LOPOVA onome koji pripada nekom koji vam je bio domacin I sesrdno vam je doprineo da vam omoguci ispunjavanje nekog elementa za stvaranje nacije. Ali nemojte misliti pogreshno I da mislite da vam je neko neshto uradio za vas, oni su uradili to I za sebe. Njihova domovina je Albanija. Nije samo tvoja. Kad vidish spisak clanova Naucne komisije na bitolskom kongresu docices do tog zakljucka, jer nisu bili samo familija Kirjazi pripadnici Armanjske nacionalnosti.
A sto se tice internacionalnih dokumenata, evo ja mozda imam ili nemam, ali Izvoli ti potrazi malo vise inforacija oko toga I na forumu prikazi spisak clanova te Komisije I reci mi ko je ko, cime bi me demantirao. U ovom slucaju, priznacu ti samo da clanovi te Naucne komisije na kongresu poticu ili su ziveli na teritorii danashnje Albanije, ali molim te nemoj mi reci da veci broj njih nisu Armanjske pripadnosti, jer bi tada neko drugi bio LOPOV a ne D-1 ili ne daj boze ja.

Poslednja izmena:
Lesandare, Lesandare, kazes das u Grci I Rimljani a potom I Germani das u unazadili evropsku intelegenciju, pa zato bih hteo da mi kazes koja je to intelegencija postojala I bila unazadjena??? Pa I danas, u celom obrazovanom svetu, svi kazu da je osnova civilizacije I intelegencije od Grke I Rimljana, I svi se prizivaju na grckih I rimskih izvora.Osim ti, naravno. I valjda neko kao tebe. Ali mozda I imas pravo, trudili se da ne daju sansu takvoj „intelegencii“ kao tvoju I onih kao tebe da zaraze svet.
Adruga je stvar, ko su ti ljudi koji su bili deo ili osnovu te grcke I rimske intelegencije I civilizacije, mislim da I ti znas iako hoces da negiras, valjda od ljubomore, das u to bili persone sa Arman Makedonskog porijekla.
Kazes da je tvoja osnovna spoznaja o elektricnoj energiju da se placa, pa da, elektricna energija se placa, ali za da nesto platis treba imati pare, kako za istrazivacki rad, tako I za primenu rezultate istrazivackog rada. A siguran sam da znas das u pare bile kod nas a ne kod vas, pa zato bih ti opet rekao Lesandare da ako nismo bili mi, ti bi Lesandare I danas ziveo u mraku I јос hiljadu godina ne bi znao sta je elekticna energija. Pre da mi nesto negiras, vidi kod tebe koje licnoste su izgradile najlepsa zdanja I ko su doprineli stvaranje I razvoj tvojoj kulturi I civilizacijskih spoznanja. Ali sa ciljem da ne zamaram ostale clanove foruma, ne bih sad nabrajao sva ta imena.
Kazes I to, das u moji preci gladni robovi iz Afrike. „Divim se“ ovoj tvojoj percepcii I sazalio sam te. Ali, setio sam se jednoj izreki „sve ima granicu, samo GLUPOST NE“, a ti si je potvrdio, I tako se moze izneti neke zakljucke od toga sto si napisao, cime si I TI NECIM DOPRINEO CIVILIZACII.
U kontekst toga priupitao bih te ,, Dali su, ti tvoji, gladni africki robovi, doshli sa svojim stadama ovaca ili pak su ti gladni afric robovi doshli ovde I nashli ovce koje intelegencija ovih prostora nisu znali cime sluze ili kako se mogu koristiti, pa su preuzeli posao ??? Ako je ono prvo kako su mogli kao robovi posedovati nesto ( pa cak I ovaca) I kako su mogli biti gladni, a ako je ono drugo, onda mi reci koju su to intelegenciju zatekli ovde koja nije znala koristila ovce??? Ovo sam te priupitao, jer vecinom vas kaze das smo mi nomadska stocarska populacija, a sa odgovore na ova pitanja DURI I NEKO KAO TI, zaklucio bi da Armanj Makedonj nisu bili robovi I nisu dosli ni od kuda vec su od uvek bili zateceni na ovim prostorima.A znas I to da mi I u mnoge velike osvajacke imperije nismo bili robove, vec smo imali privilegirani status. Toliko o tvojim robovima.
Kod nas ima jednu izreku „Egeec bez rabota, Cigan bez deca I Vlav bez pari, nemalo I ke nema“.
Mani se patetisanja, nego se dohvati knjiga ( ali pravih) i vidi koje su civilizacije postojale pre grčke i rimske, na kojem su stepenu bile i koliko su Grci i Rimljani unapredili ( naravno da nisu) tehničko tehnološki ili kulturni nivo života. Poslednje što su nam doneli (hrišćanstvo) unazadilo je planetu.

Mani se patetisanja, nego se dohvati knjiga ( ali pravih) i vidi koje su civilizacije postojale pre grčke i rimske, na kojem su stepenu bile i koliko su Grci i Rimljani unapredili ( naravno da nisu) tehničko tehnološki ili kulturni nivo života. Poslednje što su nam doneli (hrišćanstvo) unazadilo je planetu.

Mi koji smo narod sa dubokim antickim korenima znamo onu pravu istoriju, ali ako kao ucesnik u diskusiji znas nesto sto mi ostali neznamo dobro bi bilo da vidimo te civlizacije koje spominjes, a koje su postojale u Evropi, mozda nesto i da naucimo.

Ho ho!
Baš bih voleo da vidim koje su to "prave" knjige.
Ova tvoja odvala će biti upisana odmah pored one tvoje čuvene:Imati kovrdzavu kosu je siguran znak da ste e1b halp.

Poslednja izmena:

Pa zar si samo zato toliko protiv nas, jer smo vecina nas PRAVOSLAVNI HRISCANI I predano smo postovali I postujemo deset bozjih zapovesti????. Pa ti treba da budes srecan jer smo takvi I sa kosmopolitskom duhu, jer da da smo bili nesto drugo, onda bi sigurno bila druga situacija I sa drugim granicama na ovih prostora. Tako da to hriscanstvo racunaj kao pridobit ovoj planeti a ne unazadjenje.

Mi koji smo narod sa dubokim antickim korenima znamo onu pravu istoriju, ali ako kao ucesnik u diskusiji znas nesto sto mi ostali neznamo dobro bi bilo da vidimo te civlizacije koje spominjes, a koje su postojale u Evropi, mozda nesto i da naucimo.
Ма знам за тебе да знаш и више него што знаш, кад би могао снове да записујеш колико би књига изродио?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back