Stvar je u tome sto svi mi zovemo se megu nama ARMANJ,a u srbiju nam zove CINCARI,u FYROM VLASI,u del srbiju VLAHE,u hrvatsku MORLACI,u grcku VLAHI,u albaniju isto mislim,u bugarskoj KARAVLASI,i tako dalje.Mi nismo ni CINCARI ni VLASI ni VLAHI ni MORLACI ni KARAVLASI,mismo samo ARMANJ i nista drugo.Stvar je u tome sto su prvi koji nas poceli da nas zovu za drugih imenima su bili GRCI.Oni su poceli da nas zovi VLAHI,pa tako su SLOVENI iz MAKEDONIJE kad su dosli da nas zovu VLASI,i tako dalje.Svi mi smo bili MAKEDONI,a posle smo se zvali ARMANJ.MAKEDONARMAN znaci u prevod MAKEDONOSTAO.Jer smo od uvek bili u konflikt sa GRCIMA oni su nas prvi poceli zvati sa drugom ime.Mi nismo ni RUMUNI,ni SRBI,ni GRCI,NI SLOVENI iz FYROM,ni BUGARI,ni SIPTARI,mi smo ARMANJ,potomci svih plemena sa ANTICKU MAKEDONIU.Ono sto mi se sviga ali mnogih iz FYROM im se ne sviga je to sto u knjigu iz sestog razreda ISTORIJA NA FYROM,pise da kad su dosli SLOVENI u MAKEDONII naiski su na ANTICKIH MAKEDONA.SLOVENI su ziveli u RODOVSKIM ZAEDNICAMA i bili su sa vrlo nisku kulturu,dok su ANTICKIH MAKEDONA ziveli u GRADOVIMA i BILI sa vecom kulturom.Na pocetku bili su u sukoba i ni su saradgivali,ali posto su SLOVENI bili brojno vecih poceli su saradgivati i lako polako,prihvatati SLOVENSKI JEZIK,t.e. poceli su se SLOVENIZIRATI.Oni koji nisu hteli to povukle su se u PLANINAMA gdje su do dan danas zacuvali svoj JEZIK i KULTURU.SLOVENI su poceli sami da se ZOVI MAKEDONCI(NIKO NI JE IH ZVAO DRUG MAKEDONCI,SAMI SU POCELI DA SEBI ZOVU MAKEDONCI).A to pokazuje sto od uvjek smo ih zvali VRGRI,VULGARI ili ZDANGANJ.Tekst zavrsava ovako:VLASI SU POTOMCI ANTICKIH MAKEDONA.Tako da nas mogu zovu kako kod oni zele,ali mi smo to sto smo od uvjek bili,MAKEDONI=ARMANJ.A ko sto sam i pred ovo reko FYROMANCI mogu samo sanjati da su ono sto smo mi,jer mogu LAGATI i KRADITI koliko kod zele,jer mogu sve LAGATI i KRADITI,samo JEZIK NE.Jezik je to sto identifikuje IDENTITET.A to pokazuje i HUNZA sa PAKISTAN,to pokazuje i HOMER.I svi jazicni otkrica ko su napravjeni do sad.Zato nemojte se priklonjavati prema nijedan drug narod,jer mi smo poseban ANTICKI AUTOHTON NAROD,i to nam nemoze oduzeti niko.Zato se mi zovemo ARMANJ megu sobom i zato u ROMANIJI nas zovu MACEDONI,a za slavjani iz FYROM kazu BUGARI.

))
ANCLJICIUN