Tako je, bravo! Onda ce neko da pita taj Makedonarmanski savet ili nekog Cincarina, a ko ste vi. Recimo neki Nemac, Francuz, Italijan. A vi njemu kazete : Mi smo Makedoni ili Makedonarmani. A on ce reci : Aha, vi ste Makedonci. Ma ne, znate nismo mi Makedonci. Mi smo anticki Makedonci, ali govorimo pelazgijskim jezikom koji se 4000 godina nije menjao.
On ce da se okrene nekom kolegi pa ce ovaj da ga pita: Koji su ovi ? To su Pelazgi koji govore makedonarmanskim jezikom, a poticu od antickih Makedonaca. Isto kao i Severni Grci, Bugari i Makedonci. A latinski zapravo potice od pelazgijskog. A posto je 40 % nemackih reci ima latinsku osnovu onda mi zapravo govorimo isto Pelazgijski jezik.
Oprostite na maloj sali , nadam se da se necete ljutiti, verovatno ste stariji od mene, ali ovo malo pokazuje na sta mi Vase teorije lice. Dakle poruka je : Svako ce nas smatrati Makedoncima.
Slucajno sam lingvista i znam da se jezik za 500 godina menja drasticno. Za 1000 godina postaje potpuno nerazumljiv za obicnog coveka. Ako uzmemo 4000 godina onda vec polako ulazimo u vreme indogermanskih reci. Daleko je to. Iz tog vremena nista ne znamo.
Cincari su romanizovani Trako- Iliri, moguce i da su anticki makedonci medju pretcima Cincara. Romanizacija je trajala 600 godina u Rimskom carstvu. Cincari su nastali na teritoriji tadasnje rimske provincije Makedonija. To je nesto najprihvatljivije. Kojim jezikom su govorili Tracani i Iliri, ne znamo. Kojim Makedonci, takodje, a da ne govorim o Pelazgima.
Ukoliko neko hoce ozbiljno da se bavi pitanjem Cincara, on mora da vrsi arheoloska istrazivanja i da potkrepi svoje tvrdnje validnim dokazima.
Oprostite, ako sam nekog uvredio, ali to je moje misljenje. Naziv Arman je za mene sasvim dovoljan. Nikakvi atributi nisu potrebni. Ne stidim se svog porekla, pa da moram sebi ili svom narodu da dodajem neke atribute. Neka su mi zivi i zdravi Cincari kao i ostali narodi ovoga sveta. Ozbiljne genetske analize su pokazale da su Cincari apsolutno postali na Balkanu. Makedonci su Makedonci, Rumuni su Rumuni, a Cincari su Cincari. Uostalom bitno je da si dobar covek, a nacionalnost i nije toliko bitna.
Samo toliko.
"Slucajno sam lingvista i znam da se jezik za 500 godina menja drasticno. Za 1000 godina postaje potpuno nerazumljiv za obicnog coveka. Ako uzmemo 4000 godina onda vec polako ulazimo u vreme indogermanskih reci. Daleko je to. Iz tog vremena nista ne znamo. "
Bash lepo shto ste lingvista.
Onda mozete se vratiti malo unazad i potraziti analizu pelazgiskog zapisa sa Lemnosa.
Bilo bi interesantno da vidimo vashe mishljenje.
------------------------------------------------------------------------------------
"Tako je, bravo! Onda ce neko da pita taj Makedonarmanski savet ili nekog Cincarina, a ko ste vi. Recimo neki Nemac, Francuz, Italijan. A vi njemu kazete : Mi smo Makedoni ili Makedonarmani. A on ce reci : Aha, vi ste Makedonci."
DA MAKEDONCI !
Da vidimo shta su pisali Nemci:
Mora da je greshka?
Ili Nemci nisu znali shta pishu ?
MAKEDONCI pa Cincari ?
Ili, MAKEDONCI = Cincari ?
------------------------------------------------------------
Ili da pitamo Francuze.
Shta ako su nas ranije i oni imenovali Makedoncima?
---------------------------------------------------------------
Rumune, i da ne pitamo, za njih smo MAKEDONI citavih 2350 godina (prema orginalnim zapisima Geta). Cak je jedan Makedon, ADENEU, godine 33 pre Hrista uspeo da dogje na celo Dakije.