Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ovo je potvrdjeno od :
Cornell University
Ohio State University

Project History
30kr41j.png

It is out any doubt not SIMIA LEKISKOI but FIMIA XIYNEPON(FIMIA HYJNERON)= The child deifies

Grci su rekli da pise Simia lyksikou do juce , sta nema veze sa istinom .. Dok vidise bez sumnje sta pise . http://209.85.135.132/search?q=cach...JNERON)=+The+child+deifies&cd=2&hl=en&ct=clnk

Poslednja izmena:
izvrshi numeraciju, pa tek onda da diskutujemo.

da vidimo shta si uopshte na osnovu orginalnog zapisa identifikovao.
Ma numeracija je za one koji se ne snalaze sa tekstom, koji brljaju slova, jedan znak im je čas jedan čas drugi glas.
Ovde je sve čisto, uzmeš čitaš i otkriješ priču da je gazda kuće ubijen kad je izgonio lopove, da su stigli jednog ubili ga i obesili za primer drugima koji i su i dalje blizu i zijaju sa brda.

Ne , pa neznam u vezi toga nista , jer sam ga sad nasao i postirao ... Nemogu ja nista u vezi toga pomoci , kako vidis u sve jezike je ima ..

Razumem te potpuno.

Medzutim to shto si postirao ne bi mogao da protumaci ni sam dzavo, a ne neki znatizeljan posetilac teme koji bi hteo neshto da nauci i prakticno.
--------------------------------------------------------------------------------

Dacu samo jedan jedini apsurd sa posta, a ima ih koliko ti dusha pozeli.

Pogledaj dobro rec sa rednim brojem 3. " : MARAZ :", ista se ponavlja i na poziciji sa rednim brojem 36. " : MARAZM : ". Ako dobro analizirash obe pozicije videcesh da se radi o istoj reci, istoj kombinaciji slova, A TO ZNACI DA I ZNACENJE TREBA DA BUDE ISTO.
------------------------------------------------------------------------------------

U onome shto si postirao imamo da je rec zapisana po vertikali na poziciji:

4. kao "MARAZ" "maraz" "angoscia"

i na poziciji 29. u istoj vertikali kao

29. "MARAKHUN" "marakun" "l'afflizione?"

Svaki komentar je suvishan.
--------------------------------------------------------------------------------------

medzu drugim elementarnim greshkama u identifikaciji izvornih slova imamo da znak "F" kojeg srecemo zapisanog na mnogim pozicijama, da je identifikovan kao danashnje latinicno "F,f" shto nema nikake veze.

U tekstu glas "f" je jasno oznacen u reci sa brojem 13., kao kirilicno "Ф".

Samim tim prepis nema nikakvu upotrebnu vrednost.

Razumem te potpuno.

Medzutim to shto si postirao ne bi mogao da protumaci ni sam dzavo, a ne neki znatizeljan posetilac teme koji bi hteo neshto da nauci i prakticno.
--------------------------------------------------------------------------------

Pogledaj dobro rec sa rednim brojem 3. " : MARAZ :", ista se ponavlja i na poziciji sa rednim brojem 36. " : MARAZM : ". Ako dobro analizirash obe pozicije videcesh da se radi o istoj reci, istoj kombinaciji slova, A TO ZNACI DA I ZNACENJE TREBA DA BUDE ISTO.
------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------

medzu drugim elementarnim greshkama u identifikaciji izvornih slova imamo da znak "F" kojeg srecemo zapisanog na mnogim pozicijama, da je identifikovan kao danashnje latinicno "F,f" shto nema nikake veze.

Znaci njegova teorija da dokaze da svi jezici poticu od albanskog jezika, pada u vodu?

Razumem te potpuno.

Maraz , mislim zavisi u kakvoj recenici se upotrbljava i na koji nacin govora mozda ..
Ali ta stranica ima je na sve jezike , mislim nije za bacanje i plus toga sam na srpskom - albanskom translate neke reci prevedeo na proslu stranicu ..Ali opet nemam toliko veze u tome , jer bi ga postirao davno .

Maraz , mislim zavisi u kakvoj recenici se upotrbljava i na koji nacin govora mozda ..
Ali ta stranica ima je na sve jezike , mislim nije za bacanje i plus toga sam na srpskom - albanskom translate neke reci prevedeo na proslu stranicu ..Ali opet nemam toliko veze u tome , jer bi ga postirao davno .

Dobro Arberi,

imash vremena da sistematizujesh tekst tako da bude dostupan za posmatranje shiroj publici.

Znaci njegova teorija da dokaze da svi jezici poticu od albanskog jezika, pada u vodu?

Nije da ISCELO pada u vodu.

Ipak u albanskom (shchipitarskom) jeziku sacuvane su neke prastare reci pelazgiskog porekla koje su interesantne za proucavanje istorije jezika, MEDZUTIM TO NIJE PO LINIJI KONTINUITETA pelazgiski - ilirski - danashnji albanski jezik.

I sve to "via Kavkaz".

Ipak u albanskom (shchipitarskom) jeziku sacuvane su neke prastare reci pelazgiskog porekla koje su interesantne za proucavanje istorije jezika, MEDZUTIM TO NIJE PO LINIJI KONTINUITETA pelazgiski - ilirski - danashnji albanski jezik.

I sve to "via Kavkaz".

Dobro de dokazi jednom vezu Albanaca- kavkaza , jednom , pa stvarno citam tvoje postove jednu godinu ovde , dokazi da vidimo ?
Ne mogu samo ja da postujem ceo zivot argumente ati ceo zivot mene sa kavkaza , dokazi da vidimo .

Poslednja izmena:
Oprastam njemu , jer muci se on sa linkovima itd.. Ali D1 nikada u zivotu nije jedan jedini link u vezi toga postovao , pa hajd budite na moje mesto , i kako bi vi reagovali ?

Pa iskreno, onako nepristrasno i neutralno govoreci, link i nije neki dokaz...

Citaj ovo, sto mi je poslao drug, Svaba, istoricar, znas nemacki:

"Die Albaner im Kaukasus waren ein Volk dass in dem heutigen Aserbaidschan lebten und nicht eine Turksprache (wie die Aserbaidschaner), sondern eine kaukasische Sprache besaßen. Sie habe eine hervorragende Kultur gebildet. Heute ist das Volk fast ausgestorben und lebt nur noch in ein paar Dörfer, nennt sich "Udi" und zählt 8000 Mitglieder."

A neki misle i da albanski ima veze sa cecenskim...

P.S Ako treba prevod kazite....

Pa iskreno, onako nepristrasno i neutralno govoreci, link i nije neki dokaz...

Citaj ovo, sto mi je poslao drug, Svaba, istoricar, znas nemacki:

"Die Albaner im Kaukasus waren ein Volk dass in dem heutigen Aserbaidschan lebten und nicht eine Turksprache (wie die Aserbaidschaner), sondern eine kaukasische Sprache besaßen. Sie habe eine hervorragende Kultur gebildet. Heute ist das Volk fast ausgestorben und lebt nur noch in ein paar Dörfer, nennt sich "Udi" und zählt 8000 Mitglieder."

A neki misle i da albanski ima veze sa cecenskim...

P.S Ako treba prevod kazite....
Ja klar , aber nicht wir .
Ja ti mogu postovati i oficijalnu stranicu azerbejdjana , pa videces .

Ja klar , aber nicht wir .
Ja ti mogu postovati i oficijalnu stranicu azerbejdjana , pa videces .

A ima i ovo...
"Albani, die Bewohner des antiken Reiches Albania (Albana) im Kaukasus und seiner Hauptstadt Albania (Albana) am Kaspischen Meer..."
Cekaj bre Arberi, svako bira ono sto mu odgovara...
Kad kazes, da ali ne mi...
Uopste ne mora da znaci da to niste vi!
Znam gledala sam tu website...

I sve to "via Kavkaz".

Daj bre D1 tebe cekam , vidim da si online , dokazi mi jednom , RED JE .
Nije fer tako .

Evo ti zvanicno o istoriji Azerbejdzana, citiram sa wikipedia, na nemackom:
" Der erste Staat auf dem Gebiet des heutigen Aserbaidschan war Albania, ein Reich der nomadischen Albani. Der Staat wurde im 4. Jahrhundert vor Christus gegründet und von Plinius, Plutarch und Strabo erwähnt. Durch Pompeius wurde das Land 65 v. Chr. Vasall des Römischen Reichs. Nach der Zeitenwende war Albania von den Parthern abhängig. Es kam häufig zu Kriegen gegen die Nachbarstaaten Armenien und Iberien. Im 4. Jahrhundert wurde durch Armenier das Christentum in der Region eingeführt; die Kirchenliteratur soll vom Heiligen Mesrop im 5. Jahrhundert begonnen worden sein. Nach dem Zerfall des Partherreichs zu Beginn des 3. Jahrhunderts wurde Albania Ende des vierten Jahrhunderts Vasall des Sassanidenreiches.

Erste türkische Volksgruppen lassen sich im späteren Aserbaidschan seit dem 2. Jahrhundert nachweisen, als dort der frühhunnische Volksstamm der Az auftauchte. Dieser Volksstamm ist möglicherweise auch der Namensgeber des Gebietes, so dass Aserbaidschan Herrschaft der Az bedeutet. Eine andere Namenserklärung leitet den Namen wiederum vom persischen Satz Land des Feuers (Aderbaidjan) ab, der sowohl auf die seit dem Altertum bekannten Petroleum-Vorkommen als auch auf den Zoroastrismus mit seinem Feuerkult verweisen soll.

Ab frühestens dem 4. Jahrhundert siedelten die Sabiren in Aserbaidschan, nördlich des Staates Albania. Die Küste des Landes war ab dieser Zeit Teil des Reichs der Sassaniden, der Landesteil südlich des Kura ab dem 6. Jahrhundert.

Zu Beginn des 7. Jahrhunderts bildeten sich im Norden von Aserbaidschan die Staaten von Lekia und Derbent. 643 fielen die Araber in das Land ein und islamisierten es. Die christliche Kirche verschwand in der Folgezeit. Im 8. Jahrhundert wurde auch Derbent von den Arabern erobert.

Von 816 bis 835 begannen die Aserbaidschaner unter Bābak Khorramdin, Führer der Sekte der Churramiten, erfolgreich gegen die Eroberer zu kämpfen. Die Reste des Reichs Albania wurden in den 30er Jahren des 9. Jahrhunderts vom georgischen Staat Heretien erobert. Seit 799 existierte der Staat der Schirwanschahs mit der Hauptstadt Şamaxı im Ostteil des Landes vom Kura bis Derbent. Der Staat von Gəncə entstand Ende des 9. Jahrhunderts südlich des Kura im Westen Aserbaidschans. Später entstanden südlich des Kura ein Staat Aserbaidschan und Aran. Im 9. Jahrhundert und 10. Jahrhundert wanderten die Volksstämme der Oghusen in dieses Gebiet ein.

Ab den 60er Jahren des 11. Jahrhunderts wurde das Gebiet von den Seldschuken abhängig, der südlichen Provinz deren Reiches. Daher kam es zu häufigen Einfällen von seldschukischen Truppen. Nach dem Erstarken von Georgien unterwarfen die Georgier die aserbaidschanischen Staaten von Schirwan, Ran, Gəncə, Lekia und Derbent.

Um 1220 wurde der Süden vom Choresm-Schah erobert, der Norden durch Dschingis Khan. Im Folgejahrzehnt wurde auch der Süden von den Mongolen erobert, nur der Staat der Schirwanschahs konnte als Vasall weiter existieren. Nach 1254 gehörte das Gebiet zum Einflussraum des Il-Khan-Reiches. Dieses führte oft Kriege mit dem nördlichen Khanat der Goldenen Horde um die Länder in der Region und verbündete sich dabei mit der nördlich von Aserbaidschan ansässigen Nogaier-Horde. Zu dieser Zeit ließ sich eine geringe Zahl von Mongolen im Land nieder, ging aber in der ansässigen Bevölkerung auf.

Nach der Auflösung des Il-Khanats 1336 wurde Schirwan unabhängig umfasste große Teile des heutigen Aserbaidschans, kleinere wurden von Georgien beherrscht. Nach 1390 wurde Aserbaidschan von Tamerlan erobert, der von Samarkand aus ein neues mongolisches Reich errichtete...."

Imas opsirnije na: http://de.wikipedia.org/wiki/Geschichte_Aserbaidschans.
Vidi kakvih kontradiktornosti u onome sto se tvrdi...Niste doveli do perfekcije vasu tezu, da ste Iliri!
Za prevod, kazite, ako treba...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back