Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"when u talk to God, it's a prayer
when God talk to u, it's a schizophrenia"

Znači svako svoje iskustvo iznosi,ja moje, ti tvoje...z:)z:poz:

Jesti onaj sto radi na salteru za vecnost? Imal kakvijeh polazaka u skorije vreme... recimo, ovog milenijuma?
Razumeh da imas kojekakve dojave, pa da se na vreme prestrojim medj' ove Upucene...

Biće sigurno i to vrlo brzo.:zskace:

Читам разноразне ствари па сам хтео да сазнам ваше мишљење :има ли Бога?
Половина човечанства верује да Бог постоји,једна четвртина је скептична,а једна не верује.
Многи кажу да треба доказати постојање Бога.
Ја постављам питање тим особама:Да ли постоји љубав?
Ово су филозофско-религиозна питања,а ми да пробамо кроз полемику да нађемо неке одговоре.

U hriscanskom smislu (mi smo u obliciju Gospoda Boga, licimo na njega, On je svesno bice negde gore, gospodar svega, On ce nas spasiti i slicno...) takav Bog ne postoji. Sada vec i naucno to moze da se potvrdi.
Ali ako Boga ne shvatimo na taj nacin, vec ga vidimo kao ljubav, kao nesto bezoblicno, ne svrstamo ga u bilo kakvu ideju (kalup), takav Bog mi mozda mogao da postoji. Problem je u samom nazivu Bog.....nase prethodno znanje o tom imenu nam ne dozvoljava da ga stvarno ugledamo.

Ima li on organe za varenje, zube, polne organe i slepo crevo? Koje mu je boje koža, svetle, crne ili žute? Da li gaji dugu kosu ili se šiša na kratko? Da li se znoji? Da li je muško ili žensko? Ako je muško, da li se brije, a ako je žensko da li ima mesečni ciklus?

z:mrgreen:z:mrgreen: Ne smem da ti kazem....rekao mi je da necu dobiti vecni zivot ako nekom kazem gde je kupio farmerice i tako te stvari z:lol:

U hriscanskom smislu (mi smo u obliciju Gospoda Boga, licimo na njega, On je svesno bice negde gore, gospodar svega, On ce nas spasiti i slicno...) takav Bog ne postoji. Sada vec i naucno to moze da se potvrdi.
Ali ako Boga ne shvatimo na taj nacin, vec ga vidimo kao ljubav, kao nesto bezoblicno, ne svrstamo ga u bilo kakvu ideju (kalup), takav Bog mi mozda mogao da postoji. Problem je u samom nazivu Bog.....nase prethodno znanje o tom imenu nam ne dozvoljava da ga stvarno ugledamo.

Bog postoji baš u tom smislu.
ON je gospodar biološkog života u trećoj dimenziju,za sve sunčeve sisteme.z:)

Back