Ili-ili

Занимљиво, намјерно поново цитирам исту његову поруку и моја се поново брише, овај пут је разлог вријеђање, а његова у којој мени упућује исту увреду и даље стоји. ;)
Aj citiraj je još jednom :mrgreen:

А хоће ли држава након успешног устанка бити реформисана у ратничку аристократију или ће се остајати на демократији?

Да знам па да не долазим ако ће ово друго...

Устанак ствара војну аристократију, где бољи ратник пропушта најбољег да доноси одлуке. Монарх+сенат+скупштина

У најнижој скупштини је мноштво и раја, тамо ће бити потрпани Ристичевићи, орлићи, јованови и Мартиновићи да одлучују демократски које боје цвећа иде у двориште, а које боје на улицу

Puna im usta srpstva a ni jedan predak u istoriji im nije ništa uradio za srpsku stvar. Zamisli Vučića dok glumi Srbendu a ni jedan predak mu nije bio pod barijakom 1912-1918. A kamoli pre toga. To je taj kompleks. Oni bi da budu Srbi samo kad se nešto deli ili kad se vlada. Šta su oni sa strane ikada učinili za ovu zemlju osim što se ovde glave u državno jasle? Ništa bre. Oni došli ovde kao komunisti a ne kao Srbi a Srbe glume od kad im je na kongresu partije to rekao Sloba. Ne vole oni Dunav, Moravu, Kolubaru, Timok. Oni bi da to prekopaju i uzmu korist jer nemaju oni familije koja obrađuje zemlju u Srbiji.

Тако је Србине.

Србин није онај који не зна шта је "Идеја Србија" и никада ништа није уградио у Србију. Ти безидејни и без жртве, несветосавци, највећи Титоисти из користи, сад од 90-тих глуме највеће Србе и опет због користи.

Тако је Србине.

Србин није онај који не зна шта је "Идеја Србија" и никада ништа није уградио у Србију. Ти безидејни и без жртве, несветосавци, највећи Титоисти из користи, сад од 90-тих глуме највеће Србе и опет због користи.
I nikako da pokažu civilizacijski odnos i da se manu tuđe države, tudjih izbora, tudjih pasoša, tudjih parcela, tudjih zgrada, tudjih državnih budžeta. Da mogu bili bi gori nego 44-45 ali ne može. Odbrojani crveni dani. Lepo ih je opisao sve veliki vojvoda Živojin Mišić samo nije imao ko da sluša. Oni su se sad svrstali uz vlast i samim tim su protiv nas. Zato smo mi dva tabora. Jer kad izgube uticaj ovde moraće da budu manji od makovog zrna. Ko je uz Vučića i garnituru od 44 na ovamo taj je protiv Srbije i protiv Srba. Nema opravdanja dosta je bilo 80 godina priča. Ovo je ovde naše a ne njihovo.

Od arheologa mozes mnogo i da naucis, npr prouzvajuci velike tragedije, koji oni ne vide kao tragedije, nego samo masovna ubistva, i poredeci to sa masovnim tragedijama tj nesretnim prirodnim nepogodama, ispada da je za neke narode i civilizacije, bilo manje toksicno izumreti u velikom broju , tj biti velika zrtva nego ih dekadencijom gusiti i svoditi na poltrone i jednoumlje zanesene njihove drustvene elite..

Bukvalno ispada da je najgore kao sto religija i kaze, samoljublje i gordost, koja odvede u perceptivnu samoizolaciju....nego ogroman broj zrtava, a tu pominju i Nemacku kao primer...

Nemacka je izuzetan primer kvalitetne nacije koja niije imala kvalitetnu ekonomiju u istom periodu kad je imala izuzetno sazrelu naucnu i drustvenu snagu...sto je manevrima dovelo do zloupotrebe od strane monarhisticke elite koja je kasnije dovela do nacisticke elite...
Ali u svim tim manevrima, je rasla dekadencija Nemacke....I namerno je gajena da raste , dok su ostali u okruzenju korisceni kao zrtve i obmanuti za izvor kapitala ili obnove vojne snage...

Naravno to su spanska sela za Srbiju , ona je lepo podnela Slobin izolacionizam, pa demokratski zamislite i tu izolacionizam, ali samo na ekonomskom i drustvenom planu , cista manipulacija od strane demokratske vlasti...iskoristi zatucanost koju si dobio na tanjiru...bruka za ono demokratsko u nazivu , ali nije bruka ako ubacis Srpsko u naziv..
A evo i kasnije je u izolacionizmu ,svaka informacija i medjunarodna vest ima dve verzije, za unutrasnju upotrebu i za spoljasnju upotrebu , sto obicno znaci treca varijanta je istina....

Tako da se desilo ono sto arheolozi kazu da vec ima u istoriji , a to je nazivo , tiho umiranje nacija...drustava, civilizacija, mada je smesno koristiti tu rec...koristi se vise bibliotecki ne naucno ili drustveno...

Mozda je zanimljivo reci i ovo , Bosanski youtuberi su upravo suprotno zakljucili iz materijala istih istorijskih podataka.....mada su vise paznje obratili pompeji, i raznim prirodnim katastrofama....zanimljivo je da je socioloski i taj drustveni znacaj totalno prosao pored njih , iako svo vreme analiziraju emotivni uticaj na narod...

Hajdemo početi sa singularom...tiho odumiranje nacije ..da li se tvoje razmišljanje odnosi na onu čije ime počinje sa "S"..odnosno.."C"..
Često spominješ, mogućnost ponovnog rata...interesantno..misliš li na rat unutar nacije..te ??
Ja ne mislim nista....kad su balkanski odnosi u pitanju ja ne mislim , jer je moje misljenje neupotrebljivo , kao npr kad DJ ozbiljne muzike treba da pravi atmosferu , a sve okolo tehno trans i hause ljubitelji ...neuparivo....
Ne mogu proceniti razmisljanje ako to nazovemo tako , mada je bolje to nazvati racunicom....svih tih balkanaca..
Ali mogu da odradim sledece, da procenim kako reaguju na ponudjenu push ideju , neko im namesta spin, ideju , e onda mogu da radim, znaci mogu da procenim sta ce da se desi....Isto npr dve porodice, jedna manipulise dobrotom i kao maze oci nekim gestovima drugoj porodici , ja ne mogu da smislim sta inace ta druga porodica misli ako nema nikakvu push inicijaciju , tj cak i kad smisle nesto , a obicno ne razmisljaju nista dok ih neko ne bode nekim trazenjem reakcije...onda glumataju neku svoju ljudsku stranu , postenje i sve ostalo sto ide....Ali kad gledam obe porodice, onda mogu da tacno procenim ponasanje druge a i prve, jer je prva zeljna da iskoristi nesto , tj tacno vidim sta, pa je pokrenula mazanje ociju i manipulaciju , a druga porodica ce odgovoriti onako kako stalno odgovara na izazov , znaci ima ustaljene lazi i istaljena pretvaranja i tako ce se postaviti...bez toga ne znam sta sve moze da misli druga porodica,a kroz vec uocene sablone reakcija mogu tacno da predvidim kako ce se ponasati uz manipulaciju prve porodice...

Tako sam dosao do zakljucka da postoje vise target manipulacija koje vode ka ratu na balkanu , a ne vidim ja tu zasto bi se klali ponovno , ali posto ja ne mogu da se postavim kao ni u slucaju dve porodice da udjem u glavu sta balkanci misle i zele, ali mogu da garantujem da ako se nastavi gomilanje tih podsvesnih igrica da ce doci do rata...tako se priprema nesvest i svest populacije....

A da li ce biti rata i kad, pa to zavisi da li ce se nastaviti plasiranje tih mentalnih obrada zitelja na balkanu....a kad, zavisi da li ce nastaviti i koliko brzo....sve te metode su ociglednije kad se trazi brze nastupanje....a manje uocljive kad se mekano kuvaju ljudi...

Back