Ili-ili

Jeste moji preci pod Milenkom Stojkovićem i Petrom Dobrnjcem su dobijali dzebanu od Srba iz Vojvodine a Crnogoraca i Bosanaca nije bilo nigde. Inače i tu dzebanu smo platili žitom i svinjama preko skela. A od Rusa smo dobili da nas izdali i prodali. I 1812 i 1878. Inače Crnogorci se 1809 predomislili da li da ratuju protiv turaka. Nije im se silazilo sa krša.
Срби из Војводине су били најближи устаничкој Србији, па су дали и највише помоћи.Да су Срби из Ц.Горе и садашње Српске били на њиховом месту, и они би исто урадили као и Срби из Војводине.

Између Србије и Ц.Горе је била османлијска територија, једним делом настањена муслиманима, и било је тешко да се пребаци нека помоћ у људству и џебани, а тога није било баш у изобиљу ни у Ц.Гори.Подгорица и Никшић су биле турске вароши све до 1878 године, а Турци су били на 20-так километара од Цетиња, па је тешко једна мала и скучена територија могла пружити неку битну помоћ Србији.

Poslednja izmena:
Nisam sa kosova tako da to pitaj ljude odatle. Patrioto uzmi smoki malo .🤣 Ili si ti od onih što uzimali patike za kosovo zajedno sa Vučkom?🤣
Инфлација, девалвација. Ономад патике, данас Смоки, сутра кривак? Ако је џабалеску, ни њега неће одбити. :mrgreen:

Срби из Војводине су били најближи устаничкој Србији, па су дали и највише помоћи.Да су Срби из Ц.Горе и садашње Српске били на њиховом месту, и они би исто урадили као и Срби из Војводине.

Између Србије и Ц.Горе је била османлијска територија, једним делом настањена муслиманима, и било је тешко да се пребаци нека помоћ у људству и џебани, а тога није било баш у изобиљу ни у Ц.Гори..
Ustanici su se tukli sami koliko su mogli. Punih 9 godina. I opet posle krvoprolića iz sloma 1813 nisu odustali. Samo je 1915 Miloš ukapirao da ne možemo sami jer smo slabi pa se okrenuo njegovoj diplomatiji da malo razjedini Turke. I uspeo je. Da nije to uradio drugi slom ne bi preživeli. Turci su 1813 godine posle sloma otimali decu i kuvali u kazanima. Može li iko to da zamisli? Pa opet se narod digao 1815.

Ниси ти од нигдје Марлоне, стара комуњаро, одрекао би се ти и Срема као и Косова за ситни интерес, репа без коријена, па то ти је.
Ja sam na dedovini u Stigu i ne sekiraj se. Kad dodjete vi dodjoši sa planine ovde pa vidite šta sve imamo i možemo padate u nesvest. Komunista ne mogu da budem jer nisam sa planine zapadno od drine.

Општепознато је да је Шумадија опскрбљивала житом Војводину кроз цијелу историју, не могу да се одлучим да ли ми личиш на Црног Грују или Болета.🤣
Druže nauči geografijiu. Znaš li gde je Stig i kvalitet zemlje u Stigu? Evo pogledaj malo satelitske snimke, izguglaj pa ćeš videti da ovde imamo plodniju zemlju nego u Banatu. U tom Banatu ima mnogo peskovitog zemljišta, to bi trebao da znaš i da taj kraj uz Dunav što gravitira ka Beloj Crkvi nije ni približno plodan kao Stig. Inače knjaz Miloš je uzgajao svinje ovde i radio trgovinu preko skela na dunavu kod Dubravice i Kličevca. Ne pričaj o oblastima gde ni putovao nisi a kamoli pročitao nešto.

medijska vest koju su studenti sami izrekli: parafraziram, trebalo bi da se protestu pridruze i opozicioni poslanici koji ce napustiti iz protesta parlament, ali da nece pritom vratiti mandate.

i ko usein bolt ds i milivojevic prvi zasprinto kad je cuo da ne moraju da vracaju mandate.

У пленумима ...( плурал ) имастално унутар другачијих ставова ..

и међусобно

разликују се Правни Машински Медицински пленуми

.. тако да јеможда дошло до јавности неко питање дато нагласање..а не 'одлуке'

Нејасно је стварно како тако неформалноорганизовање има толики фуут принт на баш цело друштво

АВ као да чекао овакву 'вештицу' којој ће да накелеми све своје фејлуре

Ko i sve što ste riješili od 90-ih do sad.
pa i da ne resimo opet je to nasa stvar i pitanje. a te provokacije o devedestim cu preskociti.

drzi se cinjenice da su ove teme nase stvari a ne vase. budi kulturan ostavi to nama. kao sto mi vase stvari ostavljamo vama. ja uopste i ne znam vase politicare osim onih par koje hteli ne hteli cujemo preko tv....

ali ne komentarisemo i ne pametujemo vam sta biste i kako trebali da radite ili da imate misljenja. poneki od vas ovde na forumu konstantno to sebi daju za pravo...a nije to pristojno niti normalno jer nije vase dvoriste.

Ништа без Вожда, па да ископамо и науљимо наоружање.

Када ја будем штрајковао, биће то само са оружјем и устаницима који су прокламовали Вожда испод 6-то летног храста !

А хоће ли држава након успешног устанка бити реформисана у ратничку аристократију или ће се остајати на демократији?

Да знам па да не долазим ако ће ово друго...

Joža je vaš. Vi ste zemlja sa najviše jugoslovena na svakom popisu stanovništva. Čak vam i Mladić nosio petokraku do 1993. 🤣🤣🤣🤣 Puca vas kriza identiteta mnogo.🤣🤣🤣
Знаш ли гдје се налазе улице:
Слободана Пенезића Крцуна
6. Босанске бригаде
15. Мајевичке бригаде
Партизанска
Маршала Тита...
Треба ли још да набрајам, а ако ми кажеш гдје се твоје село налази на мапи да провјеримо и тамо.🤣

Мислиш да је пристојно кад форумаш из Србије као овај Марлоне илити ЏониЏон и неки други кажу Србину из Книнске Крајине како је гољо и нико и ништа јер нема своју државу, свака вам част.
nisam to rekao vec da ste u protektoratu kao sto i jeste i da budes sretan ko tranzistor dok ga jos imate jer cete opet sa bosnjacima gloginje zajedno saditi
a ti ako volis da budes indijanac i da vices haug ja marlon, sta da ti kazem

Знаш ли гдје се налазе улице:
Слободана Пенезића Крцуна
6. Босанске бригаде
15. Мајевичке бригаде
Партизанска
Маршала Тита...
Треба ли још да набрајам, а ако ми кажеш гдје се твоје село налази на мапи да провјеримо и тамо.🤣
To ste vi postavljali table dok ste bili ovde. Manjaćemo kad se dogovorimo oko novih naziva. Inače živim u ulici Cara Dušana i to mi nije toliko bitno. Nas busanje u grudi ne zanima. Imamo svoju državu kakvu takvu i ne koljemo se sa komsijama. Eto vidiš po nazivima ulica negativan komunistički uticaj iz bosne. Mi te nazive pre 44 nismo imali jer tada se još komunistička kuga nije proširila. Vi imate mudzahedinske nazive ulica u zemlji a mi to barem nemamo. Nemate ni zemlju koja se zove Srbija i vi trčite ovde jer očigledno je kod vas stanje mnogo gore. Mi preko Drine nema šta da tražimo a pogotovo ne dolazimo kao neki ćaci pod šatore niti glasamo kod vas. Nasi studenti iz Srbije ne vode šator brigadu kod Dodika kao što vaŝ mali Turšija radi ovde. I koliko god da vas tolerišemo vi i dalje kao mazge nasrćete nešto ovde. Imaš tvoju zemlju i tvoje sugradjane i vidi kako ćeš i šta sa njima. Srbija nije tvoja zemlja i nema sta da te dotiče jer vam ni u goste ne dolazimo odavno. Vaše papire ne jurimo, vaš budzet ne diramo nego čak vam i doniramo iako niste zaslužili dinar iz Srbije.

Back