Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E znate zasto se manipulise, da vam kazem, zbog pobjede a privlacna je zbog rizika u koji ulazis, e sada uspjesno izmanipulisati znaci pobjediti, znaci klasicna kocka, a rizicno je samo sto su ulozi osjecanja, a to je krupan ulog to je cini jako privlacnom i neodoljivom kockom ...

Istina, ali ovde je reč o tome da se neko opušteno kocka tudjim a ne svojim.

Kakva to mogu da budu lična iskustva koja razvijaju takvu sposobnost pored one prirodno date i urodjene i zašto snažna potreba da je igraju?
Zanemarimo sveže misli, probudjen um i sl.

Tu se ne radi o prostom nabrajanju iskustva. To nema nikakvu svrhu.

Pravo je pitanje na koji način ta objedinjena iskustva utiču na nečije stavove.

ova priča nije puka pretpostavka,
doživljavam je kao vrlo realnu i nije iz ljubavnog romana:)

Ovakve stvari su realnije i autentičnije od gomile života i priča koji ljudi životare i traće potpuno nesvesni.
Neko je na temi rekao da je privilegija biti sposoban da učestvuješ u njoj.
Privilegija je i da shvatiš da je Igra.Upravo jer je gotovo fantastična da bi poverovao u nju.

Svi se kockamo tudjim ponekad, pitanje je do koje mere ćeš ići u tome i koliko spretno i duboko i kakve su posledice toga po drugu stranu.
Intezitet i vrhunska spretnost dele Igrača od reke ljudi koja svakodnevno pribegne nekoj sitnoj manipulaciji čim otvori oči.

pa zato moras imati jaku vjeru u sebe i svoje sposobnost, sto su ulozi veci to je zanimljivije, i one ivice kojima se setas imaju toliku energiju da moraju da se isprobaju, a tada se osjecaji zanemare iskljuce

To onda znači da imaš neko vrlo intenzivno iskustvo na ovu temu.

Ako tako gledaš više njih na ovoj temi sudeći po znanju koje su iskazali o tome bilo sa tačke gledišta Igrača ili saigrača imaju to intezivno iskustvo.
Ljudi mogu imati jaku emocionalnu inteligenciju i mogu da osete i ako nisu doživeli sami

Zaista nisam imao utisak da ima toliko igrača. Sem ukoliko se sve to ne odvija iza kulisa.

Nisu Igrači nego imaju mozak, mogu nešto da pretpostave i kad nisu bili u toj ulozi.
Ti sad hoćeš da kažeš da samo Igrač može da da mišljenje ostali nema šta da diskutuju?
Evo neka se jave sami Igrači pa da nam opišu šta osećaju dok igraju igru. Još bolje da se jave i Saigrači.
Napravimo malu radionicu i igrajmo se psiho drame.

Krsta deluje nezanimljvo što se tiče tih igrarija. Ne verujem da takvih ovde ima.

Poslednja izmena:
Apsolutno tačno. Deluje kao sposobnost, prvo čitanja i razumevanja drugih ljudi, koja se stvara dugi niz godina, a zatim i sposobnost da se to isto čitanje i razumevanje upotrebljavaju zarad ispunjavanja svojih prohteva, koji mogu biti vrlo različiti ali imaju zajedničko da upotrebljavaju drugog čoveka isključivo kao alat svojih zamisli. U slučaju da je potreba emotivne prirode ( jer se iste sposobnosti mogu koristiti i često koriste znatno pragmatičnije ) problem nastaje što autentičan odnos traži dva subjekta sa svojim ličnostima, a Igrač koristi saigrača kao objekat koji se apsolutno potčinjava njegovim prohtevima. Na taj način Igrač ima kontrolu njemu nepodnošljive neizvesnosti da je drugi čovek subjekat sa sopstvenom voljom. Tako Igrač dobija samo surogat onoga što zapravo želi, a to je slobodna volja drugog da mu se Igrač dopada. Upravo zato što su je Igrač namučen i traži odnos na pogrešan način, njegova opšta situacija je nepovoljnija (ne u ovom odnosu, nego generalno). Igrač je i razvio ovakav sistem upravo zbog svoje namučenosti i taj sistem mu donosi surogat dobit umesto onoga što zapravo traži. S druge strane Saigrač je, što se tiče svoje konstitucije, u znatno povoljnijoj poziciji zato što je još uvek čitav, doduše sa opasnošću da zbog urođene želje i potrebe koja teži da se ostvari upadne u nezdrav odnos subjekta i objekta umesto dva subjekta.

a je l si ti neki psiholog, ovo zvuci ozbiljno, ili si psiholog-hobista
znash koliko treba neko da prodje da bude terapeut
meni nisu rekli da smo mi toliko nenormalni
znaci to je samo tebi crno

Pa i jeste pat pozicija, pobeda ili poraz je samo subjektivan osećaj.

Nema semafora na kome su istaknuti zvanični rezultati bitaka.

Možda je problem i u tvojoj percepciji ovdašnjih dešavanja. Doživljavaš ih kao sukob u kome neko mora da bude nokautiran ili bar pobeđen na poene.

Elemente koje si predočila pre su produkt konstrukcije koja bi podržala tvoje tvrdnje no što su oni zaista prisutni u istupima manipulatora o kojima se ovde raspreda.

Nažalost, priče o poremećaju ličnosti su danas matra kojom se objašnjava neobjašnjivo.

Ovo je era pompeznih ali praznih reči i zaključaka.

Ja pak mislim da ti pravi igrači nisu kliničke ptičice već ljudi koji tragaju za mišlju koja ima svež sadržaj .

pa izmedju ostalog ako gazish preko drugih zarad neceg, mada shta znam nekima se to oprashta

Tema se odnosi na muško žensku Igru a ne na filozofski kružook drugara iz kraja.
Ako Igrač pravi scenario u koji ubacuje emocije i mentalne predstave koje nema zaista onda on manipuliše drugom stranom.

?! kako, valjda samo sebi pravi neki scenario, kako manipulise? i taj scenario je negde mozda i tacan a negde nije, pa ce on sam da se ispali
to lichi na sajber odnose
mada mozda na neke gde nemas dovoljno informacija...?

Lepo piše ako Igrač ..... Postoje Igrači koji to ne rade ali mene sad zanimaju oni koji to rade.
Znači da li je Igrač manipulator ako dok uzima svežu misao kako si to nazvao, pravi scenario sa emocijama i mentalnim predstavama,
koje nisu deo njega i ne oseća ih nego ih hladnokrvno postavlja na scenu?

samo pravi sebi neki zivot, kontakt... kako si ti ugrozen-a? a bilo bi zanimljivo videti uzivo pa izmeriti

Apsolutno tačno. Deluje kao sposobnost, prvo čitanja i razumevanja drugih ljudi, koja se stvara dugi niz godina, a zatim i sposobnost da se to isto čitanje i razumevanje upotrebljavaju zarad ispunjavanja svojih prohteva, koji mogu biti vrlo različiti ali imaju zajedničko da upotrebljavaju drugog čoveka isključivo kao alat svojih zamisli. U slučaju da je potreba emotivne prirode ( jer se iste sposobnosti mogu koristiti i često koriste znatno pragmatičnije ) problem nastaje što autentičan odnos traži dva subjekta sa svojim ličnostima, a Igrač koristi saigrača kao objekat koji se apsolutno potčinjava njegovim prohtevima. Na taj način Igrač ima kontrolu njemu nepodnošljive neizvesnosti da je drugi čovek subjekat sa sopstvenom voljom. Tako Igrač dobija samo surogat onoga što zapravo želi, a to je slobodna volja drugog da mu se Igrač dopada. Upravo zato što su je Igrač namučen i traži odnos na pogrešan način, njegova opšta situacija je nepovoljnija (ne u ovom odnosu, nego generalno). Igrač je i razvio ovakav sistem upravo zbog svoje namučenosti i taj sistem mu donosi surogat dobit umesto onoga što zapravo traži. S druge strane Saigrač je, što se tiče svoje konstitucije, u znatno povoljnijoj poziciji zato što je još uvek čitav, doduše sa opasnošću da zbog urođene želje i potrebe koja teži da se ostvari upadne u nezdrav odnos subjekta i objekta umesto dva subjekta.

Fascinirana sam. Tvoj doprinos ovoj temi je nemerljiv.

ne ljutim se bergie, ali se ne slažem da je tema iz uvoda to o čemu pričaš.
delom taj odnos jeste zasnovan na potrazi za nadahnućem, za lucidnošću koja će igrača oduševiti, privući, zaintrigirati da svoje kapacitete okrene u tom pravcu, da mu čista i bistra voda sa tog izvora okrepi suvo grlo i razgali praznu nutrinu..
ali nastavak priče nije po meni ni najmanje radostan.

majke ti, navedi jedan konkretan primer kako se muchenik raspao

to moze biti sajber odnos desavalo mi se. npr s nekim lako chatujem pojave se "varnice" stavise sa druge strane... samo reagujem jer ne smatram sve to bitnim imam veliko sajber iskustvo... ali neko me onda shtaznam VIDI kako izgledam i smatra da sam neki zlikovac, iako je pre toga nekoliko meseci bio vrlo blagonaklon
ili mozda se vidimo uzivo i nema toga cega je bilo preko interneta, neke lakoce u caskanju... to je odnos virtuelnog i realnog
al nisam bila neki promisljeni zlikovac samo sam imala kontakt koji ne bih imala uzivo, prvo jer osobu uzivo ne znam, a drugo mozda bi postojale te prepreke, pa ajde, niti sam razmisljala nego samo ucestvovala na neki nachin

Poslednja izmena:
?! kako, valjda samo sebi pravi neki scenario, kako manipulise? i taj scenario je negde mozda i tacan a negde nije, pa ce on sam da se ispali
to lichi na sajber odnose
mada mozda na neke gde nemas dovoljno informacija...?

Ova tema nije drama tema.Diskutujemo krajnje opušteno o specifičnim odnosima koji su mnogo redji i zadiru u neke duboke slojeve ličnosti u odnosu na većinu površnih odnosa.
Iskreno pre bih izabrala i ovakvo jedno iskustvo nego sto drugih odnosa gde nema ni ovoga o čemu je tema a ni suštinske iskrene povezanosti.
Danas je takva velika većina odnosa medju ljudima,. ne samo na polju ljubavi.Površna i isprazna.

Zato smatram da igra ove vrste ne mora da bude isključivo u negativnom kontekstu za Saigrača ako ima koliku toliku samovest. Čak naprotiv.
Okidač za neke izuzetne transformacije takodje može biti .
Naravno uvek postoji mogućnost da zaveden i sobom samim i precenjivanjem sebe u shvatanju šta se zapravo desilo bude slomljen i da to oseti mnogo kasnije.

Poslednja izmena:
"Igrač" kako ga nazivaš je emotivno nezreo čovek koji nije u stanju da suštinski razvije bliskost sa drugom osobom, a za istom vapi. U suštini, može se reći da igra protiv sebe, i igra je namenjena prvenstveno njemu samom.

U njegovoj osnovi leži mišljenje o samom sebi "ja nisam ok", i otud dvostruki početni motiv za igru:
1. "igra" se igra iz potrebe za bliskošću
2. "igra" se igra jer igrač ne može sam sebi da dozvoli iskren nastup i demaskiranje, jer time rizikuje da ga onaj drugi istinski spozna, a nakon toga i odbaci, s obzirom da "nije ok" kako sam za sebe misli

Kako je krajnji cilj kome teži zrela psiha - bliskost i ljubav, a "igrač" nije sposoban za iste, otud se igra završava kada se onaj drugi, po igračevom mišljenju, "da".
Činjenica da se onaj drugi "dao" u situaciji kada je igrač igrao igru, a ne stvarnog sebe, indirektno potvrđuje samom igraču tezu "ja nisam ok" (da sam ja ok, drugi mi se ne bi dao) - i to je konačna dobit igrača, potvrda teze "ja nisam ok". Sporedna dobit u celoj priči je pseudo bliskost koju igrač na trenutak oseti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back