Igrač

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je vidjenje dve strane jedne priče. Sa pozicije Igrača i saigrača. Ni jedna nije jedina tačna. Istinite su i jedna i druga.
To bi bilo objektivno. Stav da Igrač samo traga za svežom mišlju i da ne manipuliše je takodje subjektivizam.

Pa ne može da bude subjektivizam jer ja sebe ne smatram igračem niti govorim o sebi pa je zato moje mišljenje neproistrasno.

Ipak se ne radi o nekom filozofiranju o smislu života u nekom društvancetu pa osoba A biva oduševljena osobom B i one tako časkaju.

O čemu se radi?

Mnogo si gledala filmove
To je overplayed profil nekog sajko ludaka primeren americkim filmovima
U pravom zivotu ovakvih ljudi ima na jako malo i obicno se ta vrsta poremecenosti usmerava na prevara sa ekonomskim interesom
Dakle, ovakvo tvoje vidjenje je jako paranoicno i nepovezano sa stvarnim zivotom.
Tako je. Vrlo malo i zato je zanimljivo diskutovati i o takvima.

Pa ne može da bude subjektivizam jer ja sebe ne smatram igračem niti govorim o sebi pa je zato moje mišljenje neproistrasno.

O čemu se radi?
Ne smatraš ti sebe igračem niti ona sebe saigračem, nego komentarišete sa tačke gledišta jednog i drugog.
Možeš da imaš svoje mišljenje o nečemu i kad nisi lično to doživeo.

Ne smatraš ti sebe igračem niti ona sebe saigračem, nego komentarišete sa tačke gledišta jednog i drugog.
Možeš da imaš svoje mišljenje o nečemu i kad nisi lično to doživeo.

Naravno, naša uverenja su pretežno bazirana na mišljenjima i stavovima o stvarima koje nismo doživeli.

Razmisli malo bolje i videćeš da je tako.

Ko je ona?

Pa i jeste pat pozicija, pobeda ili poraz je samo subjektivan osećaj.

Nema semafora na kome su istaknuti zvanični rezultati bitaka.

Možda je problem i u tvojoj percepciji ovdašnjih dešavanja. Doživljavaš ih kao sukob u kome neko mora da bude nokautiran ili bar pobeđen na poene.

Elemente koje si predočila pre su produkt konstrukcije koja bi podržala tvoje tvrdnje no što su oni zaista prisutni u istupima manipulatora o kojima se ovde raspreda.

ne doživljavam ih ja tako. sam postavljač teme ih je na nekoliko mesta opisao kao odnos pobednika i pobeđenog, savladanog, povređenog, kakogod.

Ovo je era pompeznih ali praznih reči i zaključaka.
Ja pak mislim da ti pravi igrači nisu kliničke ptičice već ljudi koji tragaju za mišlju koja ima svež sadržaj.

moje dijagnoze su prazne, ali su tvoji zaključci pompezni:
manipulator koji je nošen nekim višim ciljem a nikako hladnim proračunatim interesom?

pokušaću da razmislim i u tom pravcu, mada sam sasvim drugačije percipirala temu.

To nikako ne možemo znati a nezahvalno je diskutovati o pretpostavkama.

Lepo piše ako Igrač ..... Postoje Igrači koji to ne rade ali mene sad zanimaju oni koji to rade.
Znači da li je Igrač manipulator ako dok uzima svežu misao kako si to nazvao, pravi scenario sa emocijama i mentalnim predstavama,
koje nisu deo njega i ne oseća ih nego ih hladnokrvno postavlja na scenu?

Znači da li je Igrač manipulator ako dok uzima svežu misao pravi scenario sa emocijama i mentalnim predstavama,
koje nisu deo njega i ne oseća ih nego ih hladnokrvno postavlja na scenu?

To je rediteljski pristup. No nasuprot tvom uverenju reditelj i tada mora da oseti karktere.

Preteruješ sa tim scenarijima i konstrukcijama. Na tome su bazirani krimići i ljubići koje objavljuje Laguna.

U igri o kojoj pričaš sve je mnogo lepršavije, bez teških pilona i postolja. Mnogo spontanije, da je konstruisano bilo bi nezanimljivo ko pomenuta literatura.

Da, ali i dalje samo neka.

Nastasija?

O, ne, ne, grešiš.

Šta ne, ne. Nju si citirao valjda. Ne mislim da pokušaj da se staviš u ulogu jedne ili druge osobe da bi bolje procenio šta bi sve moglo biti u igri
znači bukvalno opradavanje ili odbranu te iste strane. Tema nije o tome ko je pobednik a ko pobedjeni nego pokušaj da se raščlani i analizira takva igra makar krajnje amaterski.

Nema ničeg pompeznog u uživanju u lucidnosti sagovornika.

Za mene je to samo obična životna radost a trenutak spoznaje nečije lucidnosti kratkotrajno prosvetljenje.

To je ponajmanje pomepznost.

Ljutiš se bez veze.
ne ljutim se bergie, ali se ne slažem da je tema iz uvoda to o čemu pričaš.
delom taj odnos jeste zasnovan na potrazi za nadahnućem, za lucidnošću koja će igrača oduševiti, privući, zaintrigirati da svoje kapacitete okrene u tom pravcu, da mu čista i bistra voda sa tog izvora okrepi suvo grlo i razgali praznu nutrinu..
ali nastavak priče nije po meni ni najmanje radostan.

To je rediteljski pristup. No nasuprot tvom uverenju reditelj i tada mora da oseti karktere.

Preteruješ sa tim scenarijima i konstrukcijama. Na tome su bazirani krimići i ljubići koje objavljuje Laguna.

U igri o kojoj pričaš sve je mnogo lepršavije, bez teških pilona i postolja. Mnogo spontanije, da je konstruisano bilo bi nezanimljivo ko pomenuta literatura.
I jeste lepršavo. Ali postoji snažna konstrukcija na nekim dubljim nivoima. Ne u vezi te konkretne igre nego u umu samog Igrača. To mene zanima.
Inače nije nasuprot mom uverenju jer ja upravo na temi i pišem da Igrač odlično oseća karaktere.

Šta ne, ne. Nju si citirao valjda. Ne mislim da pokušaj da se staviš u ulogu jedne ili druge osobe da bi bolje procenio šta bi sve moglo biti u igri
znači bukvalno opradavanje ili odbranu te iste strane. Tema nije o tome ko je pobednik a ko pobedjeni nego pokušaj da se raščlani i analizira takva igra makar krajnje amaterski.

Uzaludno je to rasčlanjivati. Verujem da te igre nisu nešto što se odvija po receptu.

I jeste lepršavo. Ali postoji snažna konstrukcija na nekim dubljim nivoima. Ne u vezi te konkretne igre nego u umu samog Igrača. To mene zanima.
Inače nije nasuprot mom uverenju jer ja upravo na temi i pišem da Igrač odlično oseća karaktere.

Ti se verovatno pitaš kakva su njegova iskustva jer ako postoji konstrukcija ličnosti ona je svakako bazirana na ličnim iskustvima.

No na takva pitanja nikada nema konačnog odgovora.

Ne manipulisi sad ti, jer nisi zanimljiva sa tom opsesijom
Lepo sam napisao u nastavku na sta su takvi manipulatori orijentisani
Svakako nisu na peechku, kooratz i yebachinu tj manipulacije tog tipa

Tema i nije o manipulisanju da bi se dobili k...i p...pročitaj je još jednom ili bar uvodni post gde je to jasno naglašeno.
Na ekonomske interese su fokusirane mnogo površnije i plitke persone a tema nije o njima.
Sitni prevaranti ili krupni radi love i yebachine me ne interesuju.

ne ljutim se bergie, ali se ne slažem da je tema iz uvoda to o čemu pričaš.
delom taj odnos jeste zasnovan na potrazi za nadahnućem, za lucidnošću koja će igrača oduševiti, privući, zaintrigirati da svoje kapacitete okrene u tom pravcu, da mu čista i bistra voda sa tog izvora okrepi suvo grlo i razgali praznu nutrinu..
ali nastavak priče nije po meni ni najmanje radostan.

To je prilično pesimističko viđenje.

Ti se verovatno pitaš kakva su njegova iskustva jer ako postoji konstrukcija ličnosti ona je svakako bazirana na ličnim iskustvima.

No na takva pitanja nikada nema konačnog odgovora.

Kakva to mogu da budu lična iskustva koja razvijaju takvu sposobnost pored one prirodno date i urodjene i zašto snažna potreba da je igraju?
Zanemarimo sveže misli, probudjen um i sl.

E znate zasto se manipulise, da vam kazem, zbog pobjede a privlacna je zbog rizika u koji ulazis, e sada uspjesno izmanipulisati znaci pobjediti, znaci klasicna kocka, a rizicno je samo sto su ulozi osjecanja, a to je krupan ulog to je cini jako privlacnom i neodoljivom kockom ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back