Mislim da je Ćavi za klasu ispred Pirla... Pirlo jeste bio dobar igrač, ali nije mi jasno što su svi zapeli sa njim poslije ovog prvenstva... ne može se on ni porediti sa npr.legendama kao što su Zidan, Krojf, Maradona i sl. ... on je u ravni sa Nedvedom, Sedorfom, Andreasom Melerom isl. ...
Pa Pirlo i ne moze da bude Krojf,Zidan,Maradona ili tako nesto,jer nikada do ovog prvenstva (i aj da kazemo ove sezone) nije bio vodja......on je pre svega veliki radnik,ali pomocnik....Zidan je bio samostalni sef,Pirlo je zadnji vezni i kao takav ne moze da bude glavni nosioc....i Cavi je radnik,ali Cavi poslednje 4 sezone je stalno u vrhu,a Pirlo je u periodu od 2007 do ove godine bio u padu.....
Pirlo i Sedorf da ima slicnosti.....pa i sa Nedvedom,premda je ipak imao vise te sefovske niti u sebi,bar se meni tako cini......pitanje je i sto se Cavija tice,njegova velicina se ogleda u paru sa Inijestom,ali svakako da samostalno moze i te kako da odigra....i Cavi i Pirlo nisu trkaci,nemaju brzinu,nemaju prodor,ali su majstori na malom prostoru,"sakriju" loptu,mogu da je sacuvaju i u situaciji 3 na 1 da je lepo odloze,mogu da navuku na sebe cuvare i jednim potezom ih nasade,perfektan pas,pregled igre,s tim da Pirlo vise preferira igru dubinskim loptama pogotovo kroz sredinu,Cavi kroz sredinu pusta "digitalno-precizne" pasove po zemlji,obojica imaju uvek racionalna resenja,solidan sut...dakle majstori i na velikom prostoru...kazem izrazito mi se kod obojice dopada to sto ne srljaju,imaju tu prefinjenost i racionalnost s loptom za razliku od vecine danasnjih fudbalera koji misle da je poenta da licno oni postignu gol,pa onda idu soliranja,kruzenja oko lopte,udarci s distance itd ......sjajni timski igraci,to ne moze svako,usadjena mekoca je u njima.....npr CR7 je to sto jeste,ali je to postignuto iracionalnim treninzima,ali nema tu mekocu poteza,prednost ostvaruje zbog fizickih prednosti
Mene su uvek odusevljali igraci ovog tipa,gospoda koja moze da posalje pas iz nemoguce situacije,bukvalno ih mozes zamisliti kako u odelu i lakovanim cipelama,sa rukama na bokove,rade posao
I da dopunim oko Inijeste,i on ima tu mekocu (za sad manju od Cavija) na koju treba dodati lepo usadjenu ovu "modernu notu" ima brzinu i prodornost,ako ovako nastavi bice jos veci.......