Igrač X vs Igrač Y

• Začetnik teme Začetnik teme FLUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam se igrac vise dopada?

• Lionel Messi

• Cristiano Ronaldo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Evo vam teme za razmisljanje: Savicevic vs Mijatovic

Znam da ce sada Zvezdasi da kazu Savicevic a Grobari ce vuci na stranu Mijata. Oba igraca su igrala uspesno za 2 najjaca evropska kluba (Real i Milan) i oba igraca su svojim klubovima donela titulu prvaka Evrope. Tezak izbor...

Treba uzeti u obzir da je Piksi dok je bio u Zvezdi bio jedan od najboljih igrača Evrope, i da su ga isključivo povrede sprečile da još više napravi u karijeri ... Da je imao sreće sa zdravljem, terorisao bi Evropu više nego bilo koji naš igrač pre i posle njega ...

Mislim da je to delom i do razočarenja što je u finalu KEŠ igrao na pogrešnoj strani, a verovatno delom i do raspada države i rata. Čisto sumnjam da ga nijedan evropski klub nije hteo pa je morao da ode čak u Japan. Mislim da je to bio njegov beg od svega što se dešavalo ovde.

Međutim, dok je igrao u Zvezdi, on je apsolutno bio nečovek. Za razliku od, recimo, Savićevića, koji, iako igračina, je ipak bio prvenstveno dribler, Piksi je bio prosto savršena desetka. Laudrup je za mene zver, al' ni za njega nisam siguran da bih ga stavio kao desetku ispred Piksija.

Ja sam do njegovih utakmica u Zvezdi došao negde u vreme onih naših veleuspeha sa raznoraznim centralnoazijskim privremeno nezavisnim podanicima Velikog Mongolskog Kana. I gledajući to, u to zlatno vreme, prosto mi je prolazilo kroz glavu: ''Ovaj čovek je usvojen, nema šanse da je Srbin.''

Pazi samo ovo na 03:00. Čist bezobrazluk.

Ma Piksi je Bog, sigurno medju 10 najboljih igraca svih vremena

Ono sto mene cudi je kako to da se krajem 60-ih i pocetkom 70-ih rodila gomila takvih majstora na prostoru ex Yu. Piksi, Suker, Prosinecki, Savicevic, Jugovic, Boban, Mijatovic, Mihajlovic itd

U cemu je tajna ? Da li je slucajno to sto su svi oni rodjeni u isto vreme ili se tad mnogo bolje radilo sa mladim igracima ?

Mislim da je to delom i do razočarenja što je u finalu KEŠ igrao na pogrešnoj strani, a verovatno delom i do raspada države i rata. Čisto sumnjam da ga nijedan evropski klub nije hteo pa je morao da ode čak u Japan. Mislim da je to bio njegov beg od svega što se dešavalo ovde.

Međutim, dok je igrao u Zvezdi, on je apsolutno bio nečovek. Za razliku od, recimo, Savićevića, koji, iako igračina, je ipak bio prvenstveno dribler, Piksi je bio prosto savršena desetka. Laudrup je za mene zver, al' ni za njega nisam siguran da bih ga stavio kao desetku ispred Piksija.

Ja sam do njegovih utakmica u Zvezdi došao negde u vreme onih naših veleuspeha sa raznoraznim centralnoazijskim privremeno nezavisnim podanicima Velikog Mongolskog Kana. I gledajući to, u to zlatno vreme, prosto mi je prolazilo kroz glavu: ''Ovaj čovek je usvojen, nema šanse da je Srbin.''
Moguće i to, jer 88-e je kolko sam upućen Milan za njega davao nerealnu sumu da im vodi igru, a Milan je u to vreme bio ono što je Barsa sada ...

Kad su obojca u top formi mislim da nema razlike između Laudrupa i Piskija, čak nema razlike ni između Piskija i bilo kog drugog plejmejkera u istoriji osim Maradone, Piksi je po talentu i kvalitetu jednako dobar kao sve ostale legende, samo su ga te povrede nažalost sjjebale ... Dejo koliko god genije bio nikad nije bio dobar kao Piksi, jer Piski je u svakom segmentu igre bio superiorniji u odnosu na Deju ...

Moram posle vecerasnje utakmice da reaktiviram ovu temu

Ne znam dal je bilo sledece poredjenje

Pirlo vs Cavi

Po meni prednost Pirlu, zato sto su njegove lopte dosta teze (putuju daleko i visoko), Cavi takodje deli odlicne lopte ali uglavnom po zemlji. A i Pirlo ima taj smek, vic u igri sto bi se reklo, Cavi samo odradjuje posao

Pirlo vs Cavi

Po meni prednost Pirlu, zato sto su njegove lopte dosta teze (putuju daleko i visoko), Cavi takodje deli odlicne lopte ali uglavnom po zemlji. A i Pirlo ima taj smek, vic u igri sto bi se reklo, Cavi samo odradjuje posao
Pirlo jeste doktor, ali Ćavi je Ćavi ... Ćavi ima odlične te visoke lopte, pogotovu kad Alveša upošljava koji je u punom trku, ili Messija ... I nisam siguran da je teže dati loptu koja ide visoko od lopte koja ide po zemlji a 5-6 igrača imaju mogućnost da je preseku ... Tu treba biti majstor osećaja i tajminga, a Ćavi je tu ravan i Ziku i Maradoni i Laudrupu ...

Ćavi ima dosta veći vic u igri, iako Pirlo deluje elegantnije dok igra, kao i Zidan ...

Poslednja izmena:
Piksi se ne može porediti sa Dejom, Mijatom niti sa bilo kojim našim igračem, možda je Robi imao nešto slično k'o Piksi ali u dosta manjoj mjeri... čovjek je bio mađioničar i autoritet u svakoj ekipi u kojoj je igrao...a u karijeri su ga shebale povrede...

Poslednja izmena:

Pirlo vs Cavi

Mislim da je Ćavi za klasu ispred Pirla... Pirlo jeste bio dobar igrač, ali nije mi jasno što su svi zapeli sa njim poslije ovog prvenstva... ne može se on ni porediti sa npr.legendama kao što su Zidan, Krojf, Maradona i sl. ... on je u ravni sa Nedvedom, Sedorfom, Andreasom Melerom isl. ...

Back