Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kafa,Yugo,Baunti,Hotel,Zamak,Trajekt

Gosparu dragi, gledam u ove morske dubine plave kao oči Hristove, plave kao patnja koju nanese mojoj duši Vaša gordost. Mame me, Gosparu moj, mame. Modre su kao dušica nevidljiva moja, izmučena bolom. U borbi s vetrovima jakim gube bitku, kao i ja s Vama. Pene od nemoći, od muke puste, ispovedajući se suncu, jedinom iskrenom drugu, svedoku sudbe moje klete. Šapuću mu priču koju ne razume niko. Niko sem mene, Vašeg poniznog sluge. Sluškinje male, uboge, bedne. Stojim pred Vama nedostojna, rodjena sreću priželjkivati tajno, brojati udarce bola, pitajuć' se večno ljubav šta je.
Trgoše me zabrujali motori trajekta kad je napokon krenuo iz luke, ostavljajući za sobom hotel, prelep, kao usnuli zamak. Buka metalnih klipova gušila je prenemaganje žene iz yuga, koja se zabavljala grickanjem baunti čokoladice. I baš kad sam htela nastaviti ispovest u srednjovekovnom stilu, sve zamišljajući usnulu Veneciju, lepog mladog gospodara ispred sebe kako me ubija pogledom i kupuje šakom sitnih laži, mala besnulja prosu ostatke hladne kafe po mojoj tek ispričanoj priči od morske pene. Ona zna ljubav šta je.

-Meci,
-peščanik,
-nikad,
-repriza,
-kredit;

Poslednja izmena od moderatora:
Kafa,Yugo,Baunti,Hotel,Zamak,Trajekt

Gosparu dragi, gledam u ove morske dubine plave kao oči Hristove, plave kao patnja koju nanese mojoj duši Vaša gordost. Mame me, Gosparu moj, mame. Modre su kao dušica nevidljiva moja, izmučena bolom. U borbi s vetrovima jakim gube bitku, kao i ja s Vama. Pene od nemoći, od muke puste, ispovedajući se suncu, jedinom iskrenom drugu, svedoku sudbe moje klete. Šapuću mu priču koju ne razume niko. Niko sem mene, Vašeg poniznog sluge. Sluškinje male, uboge, bedne. Stojim pred Vama nedostojna, rodjena sreću priželjkivati tajno, brojati udarce bola, pitajuć' se večno ljubav šta je.
Trgoše me zabrujali motori trajekta kad je napokon krenuo iz luke, ostavljajući za sobom hotel, prelep, kao usnuli zamak. Buka metalnih klipova gušila je prenemaganje žene iz yuga, koja se zabavljala grickanjem baunti čokoladice. I baš kad sam htela nastaviti ispovest u srednjovekovnom stilu, sve zamišljajući usnulu Veneciju, lepog mladog gospodara ispred sebe kako me ubija pogledom i kupuje šakom sitnih laži, mala besnulja prosu ostatke hladne kafe po mojoj tek ispričanoj priči od morske pene. Ona zna ljubav šta je.

-Meci,
-peščanik,
-nikad,
-repriza,
-kredit;

"Kakav kredit! Treba mi motka ili pitolj i meci, da se ubijem pre, pa da se ovo vise nikad ne reprizira." Rece pescanik nakon sto je vreme otkucalo svoj poslednji sekund.

hor
velika kecelja
petokraka
crveno
secanje

Secam se davnih 50-60,kad je petokraka dominirala..ja sedim u kuci (koja je iznad bila I crkve),slusam kako crkveni hor uvezbava scenu za nastup…ono dolazi keva sa velikom keceljom I donosi mi brasno I jaja,I vice “ajde spremaj veceru”….ja je onako gledam,”ko tele u sarena vrata”…vicem “jooj zeno,dal’ si t normalna,nije to za mene”,a ona meni “kako mislis da se udas ako ne znas ni palacinke da napravis”…

Ljubav
Sex
Droga
Alcohol
smrt

Sex & ljubav su kao droga... kada se jednom oprobamo i dopadnu nam se...a svakako ce nam se dopasti...teshko ih je kasnije ostaviti... Osecamo euforiju, lepo nam je, ne zelimo nikada prekinuti sa tim. Kada se opechemo jednom, ili vishe puta...pokushavamo ostaviti, ali se opet vratimo. Tako je i sa alkoholom. Sve su to veliki poroci...a ja sam poklekla. Postala sma robinja ljubavi i sexa...nesrecnog kraja na kome se nalazi smrt...lepa smrt...

more
talasi
galeb
plach
prokletstvo

ala se raspisala gomila... ih sto su vam fine pricice... :]

More, nigde mu kraja nema. Isto kao i mom prokletstvu. Moj plach i jecanje, omaleni talasi nose miljama od mene. A onda ih ponovo vracaju nazad u vidu usamljenog galeba, i njegovog iritantnog krestanja. Kupicu vazdusaru ovih dana.

facebook, raiffeisen banka, ljubav, kurton, slike lazu

Ha!

Poslednja izmena:
facebook, raiffeisen banka, ljubav, kurton, slike lazu...

Sada sam sigurna da su ljudi zli i lazljivi!
Nedavno sam upoznala dechka na facebook-u koji je prosipao prichu o sebi koja je zvuchala iskreno ali neverovatno. Govorio je o ljubavi, sreci, devojkama i velikom bankovnom rachunu u raiffeisen banci. Poslao mi je i sliku za koju sam kasnije saznala da nije njegova prava... I slike lazu...Sve se na kraju ispostavilo netachnim i laznim...a meni je kurton pun takvih. Popenila sam kada je istina izashla na videlo...
Kako bolesnih ljudi ima....

Opasnost
pchelinji otrov
kesa
kutija
smrt

opasnost
pčelinji otrov
kesa
kutija
smrt

Preti opasnost od bezrečnosti. Ubrizgavaš mi poput pčelinjeg otrova doze nostalgičnosti u šapat, a još uvek ne znam da li želim da te gurnem u kesu zaborava pa u kutiju nepostojanja i ostavim negde nasred Mlečnog puta, jer teško da će Smrt potapšati po ramenu ptice na tvojim grudima niti stići do beskrajnosti koju smo dokazali.

okno
elektroni
suncokret
karte
kružiti

okno
elektroni
suncokret
karte
kružiti

ljudi,sad se izvodi neki eksperiment u kojem se otvara crna rupa koja moze da usisa citav svet.A pritom moze da se desi da covek bude podeljen na atome,odnosno protone I elektrone,dok vreme stoji…Naime kruze price da treba da kupimo karte I da bezimo na mesta gde raste suncokret…jer kako kazu,da tu ima neko okno koje crna rupa ne moze da usisa….

Strah
Samoca
Skola
Drustvo
Knjiga

Доле школе
које страх
од књиге сеју
и човека празног
стварају
Од друштва
наказу праве
а самоћу
као идеал
славе

љубичасто, песак, ветар, кошуља, бело

љубичасто, песак, ветар, кошуља, бело

Sedeo sam na jos uvek toplom pesku i posmatrao zalazak sunca. Uzasno me je smorio nakon nesto manje od sedam minuta...
Ta predivna, prokleta zena uvek kasni, a nije ni svesna da sam morao da trcim kako bih stigao na vreme. Voleo bih nju da vidim kako djipa u nadi da ce ispuniti dogovor.
Nastavio sam da sedim i blenem u daljinu, nakon kratkog pogleda na citavu gozbu koju sam postavio na beli carsav pored sebe. Prodje jos cetiri minuta u iscekivanju...
- Izgeda da i dalje ume da gleda samo na jedan sat. Bioloski. - Promumlao sam sebi u bradu i nasmejao se.
Ubrzo sam iz dosade izvadio svoj upaljac i posmatrao taj mali ljubicasti plamen koji je izbijao iz njega. Pojavljivao bi se svaki put, po mojoj zelji, pracen tihim sistanjem plina.
Iznenadni nalet vrelog vetra mi pomilova lice. Zadovoljno sam se osmehnuo, zmureci na trenutak. Sledeci nalet je nosio njen miris sa sobom...
Nikada nije koristila parfeme, sama po sebi je mirisala kao da svrsava sa svakim korakom. Nisam je video i dalje, ali sam znao iz kog pravca dolazi. Zapalih svece zarivene u pesak.

Krstarica, celicne cevi, srpski nacin, nekretnine, valjanje u senu

Ha!

Krstarica, chelichne cevi, srpski nachin, nekretnine, valjanje u senu...

Moram da priznam da imash chudne ideje...zapravo misli..jer rechi su ono shto ti prvo padne na pamet... dakle da pochnem....

Juche sam na puchini spazila ogroman i lep brod...Nikada nisam videla neshto tako i zato sam upitala tatu za odgovor... -"To je krstarica, vojni brod"- Bio je ceo bledo siv, sa nekim chelichnim cevima...valjda su mu to dimnjaci???
Tata me je chvrsto stegao za ruku i pozdravio brod na srpski nachin...kruto, vojnichki...Kao shto je i imao obichaj jer je pukovnik nashe vojske i ima chudne navike.

Na more smo nedavno doshli..kao vojno lice..stalno je menjao mesto boravka. Vec smo navikli na to, ali ja najmanje...jer sam josh mala tatina devojchica.
Mama se bavila nekretninama, sada je ostala bez posla...vodila me je chesto sa sobom...Ali jedino chega se secam je bilo jedno valjanje u senu na jednom ranchu u blizini Beograda. Ne znam zashto...

Telefon, vaucher, kisha, skije, vatra...

Znam da telefon neće zazvoniti.
Mislim da nikada nije shvatio da ga volim isuviše da bi išta moglo da preostane za bilo koga drugog.
Gledam u voucher pred sobom. Želela sam to putovanje, za nas dvoje, verovala sam da će otići samnom….
Čini se da ova kiša nikad neće prestati. Pakujem stvari, cipele, skije, pasoš.
Odlazim. U kaminu vatra tinja, kao moja poslednja nada da ću ga ugledati na vratima.

Ljubav, osmeh, dete, olovka, sedam.

Ljubav, osmeh, dete, olovka, sedam

Kad pomislis na skolu,zivot ti se smuci…ali kad vidis dete od sedam godina,kako sa osmehom kupuje olovku,svesku, i sav potreban pribor…ti odmah pomislis « to je najlepsa ;ljubav na svetu »….

Zivot,konj,zitarice,sat,kajmak….

Moram da priznam da imash chudne ideje...zapravo misli..
uuu, tesko priznanje za javnost ovako... aj kad si ti, onda cu i ja. Uopste ti ne verujem da si barbika.

Zivot,konj,zitarice,sat,kajmak….

Za dorucak pojedoh tonu zitarica, kao da sam konj. Pogledam na svoj pozlaceni sat, uveliko kasnim na pijacu. Brze bolje strpam kantice kajmaka u svog oronulog trabanta, i zasucem brke nakon brzog pogleda u retrovizor.
Besna masina zareza divlje ispod mene. Brm brm brm. Eh sta ti je zivot.

Toong Mao Kao, rotkvice, napredne opcije, cvikeri, hellboy

Ha!

Toong Mao Kao, rotkvice, napredne opcije, cvikeri, hellboy

krenuh danas da kupim rotkvice,na pijaci...kad sam se vracala,odlucih da svratim do jedne prodavnice da kupim cvikere...kad ono tamo radi kinez(japanac) Toong Mao Kao,znan' pod nadimkom hellboy ,kako izgleda kao da je crnac,a ne kinez....a ono ispred radnje stoji MEcka sa naprednim opcijama....ma kakav hellboy,kakvi cvikeri,samo da mi je da sednem u Mecu,da se provozam koji krug....

kolica,download,logika,mobilni,zvucnici.....

kolica, download, logika, mobilni, zvuchnici...

...sinoc sam download-ovala neku muziku sa interneta. Htela sam da je prebacim na mobilni, ali sam se jako iznenadila kada sam ukapirala da mi je zajedno sa muzikom u kompjuter prebachen neki virus koji mi je unishtio zvuchnu karticu. Sada se ne chuje muzika iz mojih zvuchnika...u sobi je mrtva tishina...
Nekom logikom se nisam usudila ni da tu muziku prebacim u telefon. Nemam petlje...Mozda mi i njega upropasti...
...zato cu sledeci put umesto Free download na internetu...kliknuti na ona mala kolica pored albuma...bolje je da platim cenu jednog diska nego cenu popravke muzichke kartice!!!!...

hahahhah.......

jesen, dunja, oproshtaj, bolest, ljubav

jesen, dunja, oproshtaj, bolest, ljubav

secam se bila je jesen..a u jesen dunje zre...ali javlja se problem sto ih ja kod mene nemam,tako da sam morala da odem kod komsije u dvoriste da uzmem (ukradem),posto je to bio neka rdja od komsije....to dokazuje kolika je moja ljubav prema dunjama,bila..dan pre nego sto sam ja uzela dunju,komsija je prskao,ali ja to nisam znala...i naravno smazala sam dunju,kad sutradan ne mogu da se pomerim iz kreveta,tj. navatala sam neku bolescinu od onih dunja,ne bih ni znala od koga je nego moj komsija jurio neku decurliju po komsiluku,i rekao im je da su dunje prskane i da ih ne valja jesti...kad sam ja to saznala,bilo je kasno...i prodje tu nekoliko godina,naravno ja sam ozdravila (barem se nadam),i ispricam ja to komsiji..i on mi je oprostio,sto sam mu ukrala tu dunju...
i nesto sam naucila iz ove price-nikada nemoj krasti dunje kod baksuza-

sreca,adsl,wc solja,ovca,hotel

Preterali ste! Opušteni kao kada se keramičkom bogu klanjate. Jeste, na šolju mislim. Čekate da voda odnese talog, čekate samog djavola da vas razbudi, ali ne - neće on vašim taktom stepovati. Samo ovce veruju u adsl inspiraciju, u potres na kredit, u sreću koja potraje tek toliko da je zapazite, uz neminovno zakašnjenje, ooo slepi ljudi... Mislili ste da krojači sve rade po meri! Nobelovac odvali - kad sam srećan, nisam ni-za-šta - zašto je to axiom?! Pobedite ga, poderane večernje toalete mogu biti popaljive, suza radosnica ume jaku reč tvoriti, dajte joj šansu...ne ćutite! Imate dara, fakat je, nije Radmila kriva što je hotel jad i želja za zvezdicama, što pacovi nagrizaju veru, što imamo tek toliko vremena...dovoljno da kažem sledeće:

- NOĆ
- SVIRAČI
- PLAVOOKA
- PREKOR
- POŽUDA
- SAM KRAJ

Poslednja izmena:
NOĆ
- SVIRAČI
- PLAVOOKA
- PREKOR
- POŽUDA
- SAM KRAJ

Možda očima punim požude očekuješ malu plavooku ove noći, dok njen sam kraj, pesničko rujno svitanje, najavljuju neki pospani, loši svirači. Razumem te, i ne krivim. Nema prekora u mojim rečima, u mom srcu.
Verovatno bih i ja na tvom mestu, sad već spavala u izgužvanom krevetu, ulepljena tudjim znojem. Ljudi smo, od krvi i mesa. Nema to, dragi moj, veze sa ljubavlju.

- tišina,
- novine,
- prozor,
- pozor,
- džak;

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back