Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bežao sam ispred horde razjarenih rendžera,trčao sam koliko me noge nose i već sam bio na izmaku snage kad u daljini,negde pri samom vrhu tog visokog brda,ugledah nešto što bi moglo biti kao spas sa neba...pećinu!Skoro sam siguran da je to pećina!Odjednom sam dobio neku novu snagu i krupnim koracima krenuh napred...uz brdo.Šiblje me je prosto tuklo i pravilo rane po telu i licu dok sam se provlačio kroz žbunje,lice mi je bilo krvavo,leđa takođe.Nastavio sam dalje,bez obzira na bol,bez obzira na sve...moram se dokopati te pećine pre mraka.Košulja mi je bila pocepana i mokra,što od krvi,što od znoja a znoj na leđima mi je stvarao toliku bol,toliko me je pekao da sam pomislio u jednom momentu da se provlačim kroz koprivu a ne kroz yebenu šumu.Cena slobode je uvek visoka... Iznenada otvor pećine se ukaza ispred mene,bez razmišljanja se strmoglavih u svoj spas... Bila je to prostrana pećina,sasvim dovoljna da me sakrije,sasvim dovoljna da mi pruži prenoćište i sklonište do jutra!Mnogo razbacanog kamenja je bilo po njoj,to me podsetilo na moju sobu i razbacane stvari po njoj... Bila je hladna i suva.Prijalo mi je osveženje nakon onolikog pentranja.Osećao sam se prijatno.Nedostajala mi je samo utičnica i tv. pa da se osetim kao u nekom hotelu ''b'' kategorije...Zaputio sam se još dublje kroz tamne hodnike u samo srce svoga spasa u svoju kolevku...Svetlost je postajala sve slabija...Negde iz dubine čuo se neki potmuli huk...neki čudan zvuk,koli je više ličio na šapat nego na bilo šta drugo...taj šapat je bio uspavanka za moje uši...taj šapat je bio uspavanka za grešnike...taj šapat je bio spas...

Noć
Afrika
Hidroavion
Panika

Ha, nee. Preduhitren sam. Ali, poshto sam napisao pesmu, mislim da se rachuna.

kolevka se njishe kroz godine
koje prolaze u nedorechenim prichama-
uspavanka za greshnike
ne vidi se pochetak od koga
trnu zubi kad se secanja probude
i proteknu kroz nas kao
neuspeo pokushaj samoubistva
kad je shteker mrzovoljno
odbacio nashu ruku koja
zove u pomoc, drzeci zicu
ochajnichkog spasa
samo ponekad, iluzija da se chuje
shapat, vrati u zivot
koji lichi na neshto nepoznato
i uchini da se oseti kao prvi put
kad su njene ochi bile ime za glad
dok je neshto na kozi ostavljalo trag
kao da se ledi znoj na ledjima

Sjajno mr.Shack i pravo malo otkrovenje u vidu mr.Hedona...:) (Ovo prestaje da bude samo simpatichno...) - Poshto zhelim da chitam i dalje vasha pisanija - moram da nastavim igru...

Noc.Ovde se ne spushta lagano i sa onim neznim sfumatom veceri...ovde pada naglo,gutajuci svetlost i naoruzava senke kandzama.
Brda kao da promuklo disu i hvataju vazduh pre nego ga opet ispuni magla baruta i topovskih salvi.Cudna je tisina, uznemirava i deluje neprirodno...Da li su se ranije ovde culi cvrchci pre nego shto sunce zadje?
Kundaci su nam isharani brazdama panike i meshavinom nashe i tudje krvi - liche na na nas...Lezhimo i cutimo dok rane trule, a razum kopni...Negde u dnu ranca josh chuvam razglednicu - poslednju koju sam dobio pre nego shto ce nas odvesti...
Zguzvana slika koja prikazuje kolazh prizora iz nekog yebenog letovalishta...iz neke yebene Afrike ... i hidroavion na njoj, ukotvljen medju palmama i krokodilima...Keserim se samom sebi dok me tama okiva a vazduh pochinje da se lomi.

Autoput
Granica
Flasha kisele vode
Prashina
Zagrljaj

Izvinite ako sam nesto lose uradio

Prasina me gusi, dobro da je flasa kisele vode na stolu. Hladna. Znoji se. Nikom nije tesko kao meni.
Moram da krenem. Autoput je dosadan kao uvek, slike prolaze.. Miris blata u kolima me vraca u proslost
Kad sam bio slobodan.Leshina u gepeku se jos ne oseti ali kada krene jelkice ne pomazu.
Granice u umu je najteze preci, ostalo je formalnost. Izlazim. Vertar je hladan. Kisa.
Fizicki posao me nikad nije zamarao, vreme je da obesim mesinu. Kada se ne opire mnogo je teze,
mrtav teret.Drugovi pomazu, spremaju kuke, formalnost.
Vracam se, preporodjen, ipak moja dusa je sposobna za tako nesto. Otrgnut iz zagrljaja svojih iluzija.

Klupa
Strah
Glavobolja
Bilje
Neman

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back