Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sjaj,nista,olujni oblak,sivilo stvarnosti,sizif i kamen

Zenice se šire i sjaj moći probija iz njih. Neka luda snaga penje se telom. Osećam je. Struji u krvi i bije u ritmu srca. Damari lupaju u rukama, i ja ih pružam. Polako, ali snažno, sigurno ka nebu. Na tren zastajem. Prizivam olujni oblak nad ovim sivilom stvarnosti. Tišina, a zatim puca nebo. Munje, gromovi, varnice,na sve strane. Šarenilo boja i vrisak čine sklad. Odvratni smeh kulja mi iz usta.
Budim se hladna kao kamen. Krevet je isti. Soba, stan, grad. Znači, ništa.To je samo san? Bacam se na jastuk, pokušavajući da saberem misli, i setim se, po čemu mi ono beše poznat Sizif.

- kofer,
- laži,
- nadanja,
- ostanak,
- porodilište;

Hm...''bitno''...a šta to?Priča...ako je tako možemo nazvati je prilično dugačka pa te stoga molim da ih ubuduće skratiš...jer,iako sam siguran da će biti jako zanimljive...niko nema baš toliko vremena...da čita...
Pozz.

Hm...Sakale..a sto se ti toliko uzbudjujes? Bilo je i ranije prica..recenica..pokusaja prica..etc.
Mekili napisao/la sta je hteo-osecao-njegova stvar..zato se i pise ovde..nikog' nije uvredio/la..
Get over it..

...ne mogu da verujem, toliko vremena je proteklo, a niko nista nije napisao... :?
...izgleda da reci nisu ostavile neki "poseban" utisak na sve nas...
...ali red je da se potrudimo...svi po malo...u suprotnom necemo imati sta da citamo...

...pozdrav svima... :-D

...mislim da Mekili ipak ima prednost...napisao je barem tu jednu recenicu...doduse bez ocekivanog nastavka, al' hajd sad...necemo biti sitnicavi... :lol:
...samo mi nije jasan ovaj Trinley (bez uvrede), ali ako vec NEKO vreme (kako je sam napomenuo) prati igru kako su mu onda promakla pravila... :shock:
...hajde Demetra, ucini nam svima uslugu, napisi nesto lepo i spasi temu... ;)

Ruzicasti slonovi se leteli. To me uvek podseti na pijanog Damba. Bio sam toliko pijan, da nisam znao za sebe. Znam, to je uzrecica, i klise, i pijanac to ili kaze uvek ili ne kaze nikad. Meni se desilo, i po prvi put sam se uplasio da se sasvim ne izgubim. Ali to znaci da si bio svestan sebe. Ne znam. Cudan osecaj, ne mogu da ti ga opisem. Zasto si to radio. Ne znam... To nije odgovor. Ne znam... Znao je. Uvek sve zna... Ovo nije hteo da pretoci u reci. Lezali smo na trosedu. Izmigoljila sam se i zagrlila ga. Poljubio me je u uvalicu koju pravi kljucna kost.Prozor je ostao otvoren. Cula su se deca koja trce za loptom u parku iza zgrade. I dalje je vruce ovde,rekao je. Znam, sada je i meni vruce. Nasmejala sam se, poljubila ga i otisla pod hladan tus, ostavljajuci ga sa ohladjenim nesom na stocicu od tresnjinog drveta.

Na tavanu sam medju starim,gotovo raspalim kartonskim kutijama nasao i jedan stari fotoaparat.Fotoaparat je delovao mnogo staro,ali tekst na njegovoj strani je ovo opovrgavao.Cudno,pomislih,jer je kako je to natpis kazivao aparat bio star 4 godine a ja se ipak ne secam da je on ikad kupljen.Na moje ogromno iznenadjenje u aparatu se jos nalazio film ali kako je izgledalo gotovo truo.Ipak uzeh film i odnesoh ga sutradan na razvijanje.Devojka iz foto radnje mi je rekla da je samo jedna slika mogla da se razvije.Tada sam pogledao sliku.Na slici je bio moj pokojni brat Milos u nekom lokalu. Ali tu nesto nije bilo u redu.Ja se dobro secam smrti svoga brata i sve te zavrzlame oko nesrece ali on je umro pre gotovo 7 godina a ova slika je snimljena bar pre 4 godine.Brzo sam otisao kuci i sakrio sliku u ''Onjeginu''.Tu noc sam proveo ustajuci iz kreveta vadeci sliku iz knjige da bih je bar jos jednom pogledao...

Stara stolica uvek skripne pod laganim, lenjim pokretima tog cudnog starca…sedeo je na njoj I savrseno uvezbanim pokretima ljuljao se napred-nazad…satima…duga seda brada odavala je duboku starost, mrsavo telo izgubljenu snagu, a tuzan pogled skrivao secanje na mladost…
Na krilu mu je lezala knjiga…skoro do kraja procitana,stranica na kojoj je zastao sa citanjem presavijena, ne cela, samo njen mali desni ugao…bila je to knjiga secanja…njenih…njen dnevik…pozuteo pod vremenom uspomena…
Pogled mu je uronjen u horizont, ali on ga ne vidi, jer secanja nezadrzivo naviru…sve brze I brze…slike se smenjuju, postaju zivopisne, sadrzajne I tako stvarne…Film u njegovoj glavi opet dobija svoj smisao, kao I mnogo puta do tad….ahhhh…kao da je bilo juce…proleti mu misao…
Toliko patnje I bola u zivotu jednog coveka nemoguce je opisati…I za troje bi bilo previse…a kamoli za njega jednoga…
Svega se odrekao…
Da, kajao se , duboko I iskreno…mnogo je pogresio, znao je to…ali mladost-ludost...ne prasta…godinama ga prati to prokletstvo..ni sam ne zna sta ga je to navelo da otvori tu prokletu Pandorinu kutiju, kutiju razdora...a dobro je znao da kad to ucini, povratka nema…tako je mnogo naneo zla I nesrece…svima koje je voleo…a ipak je to ucinio…povredio ih je…unistio jedini put ka sreci…slomio srca…okamenio duse...unistio nju...svoju jedinu ljubav...
Godine su prolazile...laz je ucinila svoje...unistila ga je…polako je propadao... napusten i usamljen, prezren od svih...a tuga…ta ogromna tuga mu je izjedala dusu…
Dane je provodio u svojoj stolici za ljuljanje...prisecajuci se davnog vremena…Iznova mu se u secanje javljala ona, taj njihov zadnji zajednicki trenutak...zaledjen u njegovom secanju na vecnost…te divne crne oci, rasirenih zenica preklinjale su ga da opovrgne svoje reci, da ucuti, da…joj ne nanosi bol…
Voleo je..mnogo…veoma mnogo..mozda I previse..nikad nije saznala da je to ucinio samo zbog nje…zbog njene srece…
Bol u grudima podsetila ga je da umire…polagano I tiho…nadao se skoroj smrti…nadao se vidjenju s njom…toliko toga je imao da joj kaze…toliko toga da zamoli za oprostaj…nadao se da je crvena ruza koju je pre neki dan ostavio na njenom grobu nasla put do nje…do njenog srca…
Teskim pokretom zaustavlja ljuljanje, drhtavom rukom uzima sliku sa malog stolica…I sada se seca kako je slikao onim starim ocevim fotoaparatom, dok je srecna I nasmejana gledala u njega kao u bozanstvo…divila mu se…volela ga…a on…on je unistio sve…zar je to sad trebao da shvati, sad…gledajuci te nasmejane krupne oci…
Trebao je vise verovati u nju, u sebe…pogled mu se zamaglio pod silnom navalom tuge...i suze su tu, na ivici da krenu put obraza…pogled mu nehotice padne na krilo I knjigu …lagano je otvori I okrenu zadnju stranicu…a na njoj nepravilno nacrtano srce..i ispisano samo jedno ime...njegovo…nekoliko puta…
Srce treperi od srece I bola…jos malo I bice s njom… primice sliku blize licu…drhtavim usnama ljubi taj hladni komad hartije…suze su potekle…stara drhtava ruka sa slikom pada mu na grudi, na srce, steze je…dubok uzdah se otima I nestaje u noci…glava je lagano klonula…

Posveceno jednoj osobi koja me "naterala" da pisem!!! ;)
Sorry Sentimentalnoj budali jer sad postoje dve price sa istim recima!!! :?

I naravno reci:
-tiha noc
-uzdah
-sumnja
-kradja
-nezan poljubac
-sjaj u oku

Šta reći?
Lepo, prelepo, i, šteta...Šteta, što to ne radiš profesionalno, kad već radiš iz srca i duše...za naša srca i naše duše...Evo nešto za tebe, a ti razmisli:

Nebo je igrač, a mi, samo igračke.
To je zbilja, a ne stilska figura.
Na šahofskoj tabli sveta
On nas stavlja i pomera,
Onda nas odjednom ispušta
u ponor ništavila.
Omar Hajam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back