Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
OOOJ Dimitrije:
@ otkacena
da li si videla da sam poceo pisati pesme(na tvoj podsticaj)
Mozda nisu dodbre ali meni je dobro dok ih pisem

Jesam Dimitrije svaka cast mada nisam mislila da je to moj podsticaj bio...ako jeste..jako mi je drago...a sto se tice toga jesu li dobre ili ne...dok s njima ne moras kruh da zaradujes dobre su...i sto vise pises bit ce sve bolje..a cilj pisanja i jeste da si malo olaksas dusu...u pjesmama je sve moguce...pustis masti na volju...i odjednom su mnoge teske stvari u zivotu puno lakse za podnijeti...poezija ce ti otvoriti sasvim novi pogled na svijet i ljude oko sebe a moze isto tako da bude i veoma kriticna...poezija je najljepsi nacin ako mislima zelis da promijenis svijet...

u dalekoj zemlji jednoj iza sedam gora i sedam mora,zivio davno jedan car koji je 3 sina imao.najmladi sin bijase vjetropir i nevaljal i car odluci da je vrijeme da se uozbilji i da se napokon ozeni.i kako car odluci tako i bi..najmladi sin je najljepsu prinzesu u carstvu morao svojom hrabroscu da osvoji...morao je azdaju sa sedam glava da ubije i tovar blaga iz azdajinog dvorca prinzesi da donese...
kako je mladi princ to uspio nek pise sada netko drugi...

vatra
bol
kamen
zeludac
smijeh

Nastavak..........
Princ odluci da krene u potragu za azdajom.Prvog dana dosao je do misteriozne kuce,u kojoj je ziveo veoma star covek da jednom rukom.Princ ga je zamolio za prenociste,sto mu ovaj dovoli.Princ mu je ispricao svoju pricu i doticni starac mu ponudi "carobnu" hranu koju kada pojede bice u stanju da azdaju ubije jednom rukom!Fora je da mora da zatvori oci,otvori kutiju i pojede hranu u jednom zalogaju bez zvakanja.I princ polako zatvorenih ociju otvori kutiju i brzo uhvati "hranu" stavi u usta i proguta.Odjednom oseti neverovatan bol u zeludcu,padne na zemlju i pocne da se trese!Starac je poceo da se bolesno smeje,iz ruke je ispustio kamen koji je bio obavijen vatrom i usisao dusu mladoga princa!

sledece reci:
patuljak
znak
perverzno(kao glagol)
kosa
kandza od japanske prepelice

UrBaNiYaK:
3 sina
azdaja
princeza
daleka zemlja
tovar blaga
zanr-bajka
ajde da vas vidim :)

...hajde da se sigramo...

Bio jednom u ne tako dalekoj zemlji...jedan nervozan kralj i imao je sina jedinca kojeg je dobra vila pretvorila u azdaju...kad je prohodao, bese mu tu oko tri leta... otese ga tri brata, tri sina vrednog i postenog kovaca iz susednog kraljevstva... zatvorise ga u najlepsu prostoriju i trazise otkup od njegovog oca...citav tovar blaga...nervozni tata-kralj odbi da plati...i tako sin osta u gostima godinama...u tom susednom kraljevstvu, kralj je imao kcer jedinicu..mala princeza, rasla je i godinama dobijala na...ruznoci...jedini lek, po njenoj kumi zloj vili bio je da je zavoli neka azdaja...i tako se ona muvala oko naseg vec odomacenog princa, dok ga nije smuvala...a onda iznenada puce grom iz vedra neba (...ma jok, to se bre napolju sigra Sv. Ilija..hmmmm...ala lijeee...gde sam ono stala...ahhhh....da...)...carolije nestade...on postade princ, a ona postade lepa...onda su se sporazumno rastali i ziveli srecno svako u svom kraljevstvu...cica mica i gotova prica...
...Et' jel more tako?
...pozz...svima... ;)

Ne smeta mi sto sam patuljak,ljudi su se uvek prema meni ophodili
sa sazaljenjem. To moze da bude prednost ako znas da iskoristis, a ja, mali prevarant,
to sam svakako zanao.
Nesto se desilo pre godinu dana sto me je potreslo, u bolnici su rekli
da sam neplodan.To sto sam jalov je uzdrmalo moj svet, sto nemam devojku
nimalo nije smanjilo moj osecaj nedovoljnosti. Danima sam lutao gradom vozeci moj mali tricikl.
Bes je u meni rastao- zar nisam dovoljno kaznjen, sad jos i JALOVOST. Ljudi su se setali sa
zadovoljnim kezovima na licu. Mrzim ih. Kezovi su poceli da me napadaju, ujedali su me za dusu.
Pao sam. To je bio znak, dosta sam ziveo sitno, ako sam patuljak , nisam patuljak u dusi.
Obrijacu glavu kao znak moje promene, moja kosa ce biti simbol odbacenih ideja. Kandzama od
japanske prepelice izgebacu telo, da me seca na moj bol. Necu da obuzdavam svoju zelju da se
stezem dok ne poplavim. Moja perverzija bice moj ponos.

Preobrazaj je prosao lagano ali teret se nije smanjivao. Pritisak je i dalje ostajao u glavi.
Perverzna glava, losa glava. Kad bih samo nju mogao da promenim. Mozda ipak ima resenje...
Skripa kola i tup udarac stvljaju tacku na ovo razmisljanje.

Izvini za perverzno(?)

majmun
citanje
glupost
sada
zelim

Oduvek je postojao onaj najtananiji pristup ljudi stvarima koji se bazirao na uochavanju veza tamo gde ih zapravo nikada nije ni bilo. Nedovoljno slepi za takve poduhvate, zivi unutar svoje gluposti uochljive u odredjenom dobu zivota poput atomskih struktura na takav nachin da je njihova zelja chak prevazilazila potrebu za potapanjem te neunishtive materije koja je zahvatala chitavu zapreminu ne samo jednog mozga vec chitavog kolektiva, u techni azot svojstven efektu ponekog izopachenog osmeha. Veza je postojala samo unutar njih samih ali ne i sa samima sobom. Pesimizam kao hiperbola temperamenta nekog studneta patologije koji je gotovo zaglibio u svojoj hipohondrichnosti chitajuci moderne medicinske knjige novih saznanja za ozivljavanje chovekove nekrotichne gluposti u koju se polagalo toliko nade. U svom zlu takvog nachina razmishlja chovek u zbilji hvata sebe za rep i shvata besmislicu ovakvih i slichnih misli koje se javljaju poput kompulzija, manichno, chesto nocu, zeleci neshto sada, i neshto nekad i nikada, shto ce promeniti dosadashnji poredak i unuti neke nove vedrije nijanse u ono shto se nekada nazivalo zivotom. Razmishljanje je blokada. Polako shvatash da isuvishe majmunskog ima u svemu tome i polako srazmerno sa najavom nove misli spushtash olovku na sto, a kako je spushtash tako misao sve vishe bledi..

snovidjenje
autoagresija
astrofizichar
dlan
noc
ledeni greben

Izvestaj:

Cuveni astrofizicar Fridrih Kluft je resio pitanje nastanka sveta. Beskonacno je postalo konacno,
nesagledivo sagledivo. Zapadni covek je zadovoljio svoju sujetu. Ali ovaj odgovor nije zadoviljio
nikog. . Osecaj pustinje univerzuma je obuzimala svaku dusu. Vernici su mesecima drzali proteste u svim velikim gradovima.
Svetske berze koje godinama nisu u dobrom stanju uhvatile su nezadrziv pravac dole.
Autoagresija je uzela maha, ljudi su zeleli svoj kraj.
I desilo se ono cega se covek 20 veka bojao- nuklearnog razracunjavanja
Prizor je bio fantastican, duz cele planete su nicale pecurke, svetlost i zvuk, neverovatne kolicine
oslobodjene energije. Univerzum se cistio svog tereta. U tom snovidjenu nekolicina ljudi iz vrha vlade
je skonjena u posebno predvidjene prostorije. Medju njima sam bio i ja. Dlan sam isekao na bajonet dok
su me odvajali od porodice.Sada smo tu iz tiho zujanje generatora. Ne vidim svrhu ovoga. Vecna noc je
pala na zemlju, sunce necemo videti godinama.
Covek mi se cini kao ledeni greben vidimo samo mali deo dok je masa dole, nevidljiva,nespoznajna. Trazili
smo odgovore spolja a nismo se usudili da trazimo u nama. Rascep je suvise velik.

Filteri za vazduh vise nerade, moacemo da izadjemo napolje. Aparati pokazuju- radijacija je suvise velika,
temperatura je suvise mala. Covek ce konacno presti da uznemirava univerzum svojim postojanjem.
prokleta stetocina.

Kraj izvestaja

zemlja
fotelja
zasto
dirizabl
idoli

,, Zahto’’.. rech koja je postepeno svojom upitnom intonacijom prelazila u retorichku apstrakciju, drzala nas je zatochene u kosmichkom snu. Nepodnoshljiva gravitacija koja u svakom trenutku tera da baljezgash po njegeovom dnu predstavljala je jedini nachin odvajanja od prizemnog zemaljskog, materijalizovanih idola, konformizma koji je ponekad neodoljivo podsecao na staru, iscepanu fotelju ako bi ga samo zamislili kao neku atomsku strukturu nachinjenu od ljudi protonskog, neutronskog i elektronskog karaktera sa aspekta fizike ili pak neku haotichnu gomilu zatochenu u dirizabl koji kako se kretao tako sve vishe lagano bivao i sluzio oglashavanju njihove uzaludne pomahnitalosti. Stati nogama na zemlju postao je odvec rizichan poduhvat…

dzabalebarenje
insomnia
dokonost
iluzija
prljavshtina

Covek po imenu Vraslav,inace Rusin,pokusava da skine prljavstinu sa ocevog imena.Ali da li se ubictvo dvoje nevine dece moze "oprati"?Sigurno ne od strane coveka koji zivi u svom svetu,punom iluzija.Vraslav tako narodski receno dzabalebari u zivotu,na rukama mu se vidi lenjost,u ocima insomnija,verovatno zbog tog "otrova"koji mu truje mozag ceo dan.Samo bleji u njega i nista neradi.Fali samo dokonost,i jos mnogo toga,no necemo mu zameriti,pred njim je jos dugacak put,put u stvarnost ili ne?
sl reci :tastatura,virtualna stvarnost,vestacka inteligencija,bubreg,sinonim

Dzabalebarenje na klupicama u bloku. Vecnost u trenutku. Vlade padaju , prestupne godine prolaze ali neke stvari se nikad ne menjaju. Blok je siv, nekim danima vise nego inace. Promena u vidu fruskogorskog manastira je dobrodosla. Kolotecina koja je iz zivota usla u dusu , naterala ga je na taj potez. A. je bio obican , “urban” i “nacinalista “taman koliko teba. Covek svog vremena, sto bi se reklo.
Sada u tisini osluskuje svoju dusu, noci su duge. Monasi mu daju neke savete, on ih ne razume. To mu zvuci kao neki strani jezik, sladak ali dalek. A je bio dokon, nije mogao da primi nista od okoline. Sivo je u njegovoj dusi. Monotono ponavljanje molitvi u njemu je izazivalo samo zevanje. Prirodu oko manastira nije primecivao, zanimljivo mu je bilo da trazi leseve malih zivotinja po sumi . Voleo je da ih pritiska stapom. I bio je prihvacen taj A. smatrali su ga ozbiljnm, tragacem duse.
A. nista nije osecao ali kao uvek u zivotu bio je dovoljan, znao je da igra igru.
Insomnija mu je usla u zivot iznenada. Prilokom sna jedne noci , cuo je buku hiljadu motora, hiljadu gromova u momentu. Probudio se zbunjen. San mu je uvek bio prijatan kad nije sanjao mrtve bebe. Ovo je bilo nesto novo. San je ponovo prisao i tek sto je zaspao- opet. Tu buku nije mogao ignorisati. “ dodji sebi A.” rekao je “nemoj da ti neke ilizije dodju glave”.Do jutra se stalno budio uz huk hiljadu motora. Naredni dan je bio obazriv” pokusavaju nesto da mi smeste, nisam ja glup”. Verovao je u vise sile i mislio je da monasi deluju na njega. Sledece vece opet se budio. Sve vise je rastrojen “ ja sam prljavstina na ovom mestu, bolje da se sklonim dok ne poludim. Vratio se A. u veliki grad i opet je “urban” i “nacionalista” taman kako treba ali mu san nikako ne dolazi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back