Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I naravno reci:
-tiha noc
-uzdah
-sumnja
-kradja
-nezan poljubac
-sjaj u oku[/QUOTE]

Mrzim noc..Ta tisina me uvek podseti na to, koliko sam usamljena..Vrati me na ono ukradeno vece, dok sam te gledala kako spavas na mom dlanu...Dok sam ti ljubila neposlusne kovrdze i slusala tvoje uspavljujuce, ravnomerne uzdahe...Mazohisticki preslisavam u glavi svaku crtu tvog lica, sjaj tvojih ociju dok te uzbudjujem poljupcima...Znam da moram da pustim demone da me odvedu na dno, da bih ti se ujutru vratila nasmejana i opet, ona stara...Prija...Kad vratim osmeh na lice...I opet sam uspela...

reka
kafa
prsti
mulj
osmeh

...Potpuni mir i bezlicje. Hiljade tuznih nota, prodanih pesama,jedan san, kao staklo slomljeno,zarivaju se negde unutra...tu negde u grudima,ne dozvoljavaju pokrete...niti svest... Jesu li oci otvorene?Poniranje...jedino ujednaceni pokreti grudi odaju zivot...Samo jedan drhtaj, jedan pravi sum,pa da se grom iznutra prolomi,da se dusa otvori u zastasujucem kriku talozene patnje,razocarenja. Molitva klizi usnama,ne...ne...,reka je sve to, odnece..nestace, mulj na dnu postaje domsamo jos malo,samo jos par vekova nova ce kora oko srca u param parcad slomljenog.Ne treba o njemu brinuti,vec je beskorisno... Razum u dvoboju nanosi poslednji samar dusi...posle vise nista nece boleti...ponovo,bice dovoljan jedan osmeh,a drhtavi prsti prihvatice solju kafe...
med
bohor
lepeza
angora
darma-telo

Ananke med bohor lepeza angora darma-telo[/QUOTE:
Hladna februarska noć nečujno je odlazila u jutro. Utapala se, kao da je vodila ljubav s njim, negde tamo, daleko na nebu. Samo jedno parčence , išarano obrisima noći, videlo se kroz prozor. I žutilo ulične svetiljke. Učinio mi se pogled u život ružnim. Zagnjurila sam glavu u meku bluzu od angore, koju sam dobila od njega. Umesto mirisa njegove kose, znoja, širio se sladunjav miris Bohora. Hemije. O, bože. Da, hemije izmedju nas dvoje, zauvek je nestalo. Lepeza slika, sreće, prošlih dana, otvarala se polako u mom sećanju. Suze su krenule za nečim što je otišlo u nepovrat. Padale su polako, pa sve brže i brže, po licu, rukama. Krilu. Kvasile nežnu angoru, i kao točak, vraćale uspomene opet na početak. Sladak početak, kao med. Mokrom bluzom pokušala sam obrisati tragove suza, a zvuk nekako stare, suve kože, podsetio me je bolno na stvarnost. Godine su prošle. Isušile i kožu, i dušu. "Darma-telom" utihnuću šuštanje opustelih ruku. A, čime li ću dušu?

- nagoveštaj,
- sunce,
- vesti,
- slika,
- boje;

.

Bi... :D.(bez teksta ostado`) - utihnuću šuštanje opustelih ruku. A, čime li ću dušu? -

...Budi me nagovestaj svetla koji brutalno razgoni blazenu tamu da bi me opet sutnuo u usrani, krmeljavi svet.Sunce je grimizno a bestidno golu krosnju oraha vetar vaja u cudne simbole koji na tamno crvenoj pozadini ispisuju nagovestaje nekih sumnjivih vesti...Kol`ko vec traje ova kosava?Tri dana,nedelje,meseca?...Piljim u prozor poput izmrsavele,mamurne zivotinje -tek probudjene iz hibernacije,podivljale od gladi i snega...Ruka mi i nehotice drhi dok izgrizenim prstima dodirujem sliku golubice decijih ociju i mekih krila - iscekujuci tracak toplote u zaledjenom kosmaru sumornih boja.

Kolevka
Uspavanka za gresnike
Steker(uticnica)
Sapat
Znoj na ledjima...

Kaa:
Bi... :D.(bez teksta ostado`) - utihnuću šuštanje opustelih ruku. A, čime li ću dušu? -

...Budi me nagovestaj svetla koji brutalno razgoni blazenu tamu da bi me opet sutnuo u usrani, krmeljavi svet.Sunce je grimizno a bestidno golu krosnju oraha vetar vaja u cudne simbole koji na tamno crvenoj pozadini ispisuju nagovestaje nekih sumnjivih vesti...Kol`ko vec traje ova kosava?Tri dana,nedelje,meseca?...Piljim u prozor poput izmrsavele,mamurne zivotinje -tek probudjene iz hibernacije,podivljale od gladi i snega...Ruka mi i nehotice drhi dok izgrizenim prstima dodirujem sliku golubice decijih ociju i mekih krila - iscekujuci tracak toplote u zaledjenom kosmaru sumornih boja.

Kolevka
Uspavanka za gresnike
Steker(uticnica)
Sapat
Znoj na ledjima...

Hm...Pozz.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back