Eh sinovče,da ti opričam moju bruku od onomad,jes' da je sramota al' ajde de,šta je tu je i nema vrdanja.Okopavam ti ja onomad ono moje parče njive kad u neka doba eto ti komšije Sretena.Piči starina kroz strnjiku ko' da mu je šesnes' leta a ispisnici smo.Nosi neki balon i pocikuje,jopet se napijo sunce li mu ebem žareno a kad god se on napije eto ga pa se ondak i ja napijem a ne ide sinovče da vaki mator teturam kroz selo,sramota od Boga i od ljudi a i Živana onda oće da me satre,sve me nešto popreko gleda,ki da sam nedo' Bog šta opasno zgrešio.Elem,eto Sretena,sav raspevan...''tekla rečica Studenica''...''ooo Radisaveee...kućo moja jesil živ ti meni!?'' Ma živ sam rekoh,nego šta tebi bi pa se vako na sobajle urolja crni Sretene? ''Deder ti prvo potegni malo mučenice iz balona,da viš kaka je,ko' mleko bre!''Eh sinovče,uze ja onaj balon i nategnuh a rakija ko voda,prosto klizi niz grlo...''jes vala dobra Sretene,što jest jest'' Ajd sad ti meni pričaj šta je bilo i što se vako nacucla od ranog jutra,šta slavimo more,imal' kaki razlog il' onako?More ima razlog,a kad ga pa nije bilo Radisave kućo moja,nego,ajmo mi džadom prema kafani pa ću ti usput i kažem,vako na njivi neću!Teško žabu u vodu naterati...zavrljačih ti ja sinovče onu motiku u kraj pa se sa ispisnikom mojim uhvatih puta...a znam sinovče da neće na dobro,ima neki belaj da me snađe il' tamo il kući kad se vrnem...ima Živana oko da mi istera...al' šta me briga bre,idem pa šta bidne neka bidne.Krenusmo ti mi džadom polako a Sreten sunce li mu jarko,peva li peva,ko da mu je krmača oprasila dvanestoro... Tekla rečica Studenica... Dobro bre Sretene,dokle ti misliš da me držiš u neizvesnos ajd pričaj šta slavimo i kaka ti je to pesma,de nađe Studenicu nije mi jasno!Sve se nešto razmišljam el misli na namastir il na reku pa ne zna šta peva... a ja našla gde je prečica... Jes sinovče,misli ti ipak on na reku...eh što ti je rakija,bem ti otoič... Daj taj balon Sretene da i ja naučim tekst pa da pevamo zajedno!Uhh...dobra!Ajde sad istinu na sunce Sretene!More Radisave al' si dosadan!Slavimo rođenje nove države! Vidim ja kolko je sati...pa dobro bre Sretene sunce ti ne ebem o čem ti to pričaš,kako bre rođenje države...jes da je rakija dobra al' nije ona Niška ludara pa da bulazniš ko da si se bunika najeo! I bre Radisave ti ko da nemaš struju kući pa ne gledaš ono sokoćalo...znaš bre da se Crna Gora sinoćke odcepila!El znaš ti to bruko matora!? Jok ja Sretene,el to ti pričaš il rakija il stvarno tako bilo!?Ma ne mogu da verujem sinovče...opet promenismo državu...auuu sunce ti ne ebem pa ako je Sreten u pravu ondak smo ponovo Srbija a ako je tako ondak se valja dobro napiti...nije to mala stvar bre sinovče,nije!Ma bilo tako Radisave,pa znaš more da ja nikad ne lažem!Što jes jes sinovče,ne laže on nikada,stara garda bre a i godine mu brane... E vala kad je tako,daj taj balon da nazdravimo ondak ko' ljudi Sretene...jopet smo svoji!Još ''onog'' da vrnemo na presto pa milina božija!Ajd živeli Sretene i mi i ova naša nova država!Pijem ja sinovče...a sve se nešto mislim,pa bruka bre da ja ne znam ni u kojoj državi živim...eh što je dobra ova Sretenova rakija sunce li joj ebem da joj ebem... Eno i kafane,sad će da bidne propas,okupio se svet sigurno...ebo sam ježa kad dođem kući...
kafa
telefon
basket
trolejbus
stativa