trava
modrice
mindjusa
publika
kablovi
... Desetak hiljada stoji izmedju tvrdjave i reke. Medju njima moje čudo i ja. Pijem vodu krštenu s' malo piva, ona se igra sa telefonom, naslonjena na mene...
... Pale se svetla i na bini se pojavljuje sitna, nosata devojka. Teška perika,glomazne mindjuše i ružne tetovaže. Publika urla od euforije... Zatim i od besa. Umesto soundtrack-a koji su platili čuje se neartikulisano, p'jano mrmljanje. Zviždanje postaje horsko...
Meni ionako puca. Nisam tu zbog nosate ili motown dreka. Tu sam zbog mog privatnog čuda. Koža joj sija u tami a velike oči fosforesciraju ljubičasto. Pizdi, psuje i oduzima mi dah... Kezim se beslovesno zbog same njene blizine.
... I onda glas. Tužan, taman, moćan glas. Upliće se u noć. Svi su zaledjeni, nema zvižduka, urlanja - samo glas. I raste. Dublji od reke iza nas, preti da sruši tvrdjavu ispred. Grlim moje čudo, da me glas ne odnese...
I nestaje, ponovo se gubi u mrmljanju nosate, uradjene devojke. Masa dolazi sebi i počinje iznova da zviždi. Moje čudo više ne psuje, oči su joj tužne. Kradem poljubac na kvarno...
Nešto kasnije, ona skakuće i lebdi, preko ugažene trave, kablova i plastičnih čaša. Na svetlu, oči su joj plave. Smeje se.
... Vučem se za njom, prepun modrica od probijanja kroz gomilu. Bežim od mraka i glasa u njemu. Bežim od tuge u glasu. Pratim moje čudo, i puštam da me izvede na svetlo- u dan.
Sevdah
Jug
Igra
Ukus
Sjaj