Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Miris
Obala
Igračka
Neboder
Snoviđenje

Uh, sto volim miris obale nase mesto, tu smo provodili sate, zagrljeni, nasmejani, igrala sam trbusni ples za tebe, govorio si mi da nema lepse od mene, da me volis, i voleo si me, ne sporim, svaki poljubac bio je ispunjen velikom ljubavlju, strasti, zeljom... ali snovidjenjeda ce se nasa ljubav raspasti se ispunilo, nije do mene, ni do tebe, mi smo igracke sudbine, i ti i ja smo toga svesni, kao sto smo svesni ljubavi sto je prosla, ali ljubav nije zaoravljena, ljubav je ostala u secanju, visoka i postovana kao neboder, zapamcena. I nase ljubavno mesto, obala mora
Ljubav nije iscezla, uvek ce biti u nasem secanju,
nas dvoje, romanticari, na obali mora, mesec je bio svedok nase velike ljubavi, ne, ne kajem se, jer je to bila lepa ljubav, za pamcenje:)

Prozor
Marama
Ljubavno pismo
secanje
osmeh
Odgovor

Poslednja izmena:
Uh, sto volim miris obale nase mesto, tu smo provodili sate, zagrljeni, nasmejani, igrala sam trbusni ples za tebe, govorio si mi da nema lepse od mene, da me volis, i voleo si me, ne sporim, svaki poljubac bio je ispunjen velikom ljubavlju, strasti, zeljom... ali snovidjenjeda ce se nasa ljubav raspasti se ispunilo, nije do mene, ni do tebe, mi smo igracke sudbine, i ti i ja smo toga svesni, kao sto smo svesni ljubavi sto je prosla, ali ljubav nije zaoravljena, ljubav je ostala u secanju, visoka i postovana kao neboder, zapamcena. I nase ljubavno mesto, obala mora
Ljubav nije iscezla, uvek ce biti u nasem secanju,
nas dvoje, romanticari, na obali mora, mesec je bio svedok nase velike ljubavi, ne, ne kajem se, jer je to bila lepa ljubav, za pamcenje:)

Prozor
Marama
Ljubavno pismo
secanje
osmeh
Odgovor

Preskocila si moje reci. Ne znam u kom si ti trpu, ali smesna si.

Gledala sam kroz prozor, cekajuci mog bivseg decka da se pojavi. Imala sam maramu na glavi, posto sam furala retro luk i citala sam njegovo ljubavno pismo. Vratila su mi se sva lepa secanja an njega. Na licu mi je zaigrao osmeh. Cim dodje dobice poljubac, kao odgovor.

Kuca
Kisa
Sunce
Pasta za zube
Izvinjenje

Kod kuće sam. Ne raduje me osećaj zatočeništva, kuća kao krletka, sunce sija, proleće je stiglo, budi se čitava priroda... a ja kod kuće. Bar da pada kiša pa da opravdam ovo tmurno raspoloženje. Pa da razumem zašto sedim ovde, piljeći u jednu tačku, i tupo misleći na bespomoćnost svoje depresije.
OPet nema paste za zube. I kako čovek i da ode negde kada ni zube ne može da opere.... Cimerka je zaboravna, kao i obično. Po zalogaj hleb da je pošaljem, po zdravlje ili po lek, zaboravila bi ruku sa kupljenim.
Danas, ovako nesrećna, ne prihvatam nikakvo izvinjenje.

Svakodnevica
Samomržnja
Utočište
Sveti Sava
Ćirilica

Svakodnevica
Samomržnja
Utočište
Sveti Sava
Ćirilica

Ono sto je nevazno je sve ono sto je ona njemu pricala...Jer je dopiralo, kao i do leda toplota. To je bolelo jako i prosto je izgaralo i ono malo suza ostalih od upalih očnih jabučica, tamnih podocnjaka ispod njenih sarenih okica....Svakodnevnica je izgledala krajnje sumorno i otupelo, ponekad je delovalo neizdrzivo. nemoguce za podneti. Bol da razdire grudni kos, bol da boli sve...Bol da bolis svuda po telu. Osećaja je prezir prema samoj sebi, donekle je delovalo kao samomrznja, jer je zloupotrebila samu sebe, jer je verovala, dok se on samo igrao....Mrzela je sebe, jer je ispala opet detonje naivna. Bio je to, samo to....U prolazu. Not to hold. Utočiste su bile suze, plakanje, vristanje u sebi an sav glas od bola i jauka, od jecaja, od straha, od muke, od nemoci, od nemogucnosti da kazes sta ti ej an dusi, od saznanaj da je zavolela tog coveka u cijem srcu se ogleda bezdusnost u kojoj je koliko do juce stanovala njena dusa...PItala se zaista sta je Istina, je li zaista sve bila predstava...Ili je opet sve bila samo ne pametna vec blesavo naivna, kada je volela oči plave...To je podsetila na hram , taj hram lepi, hram Sveti Sava na Vracaru ....Gde je plakala sama u masi ljudi...Gde se u masi ljudi osetila tako jadno, tako bedno tako amleno i tako, tako nevoljeno...Cudo jedno kako u masi sveta mozes biti kao mrav. Nistavan i mali. Mozda bi sve drugacije bilo da se njeno ime piše kao ćirilica, a ne latinično i drugačijim slovima, drugacijijim pismom...da isto zvuci a da se razlicito piše. Bas kao sto se pise njeno. :kiss:

Beograd
Izgubljeni snovi
Suze
Plavog oka sjaj
Ne voli te
Zauvek

Beograd
Izgubljeni snovi
Suze
Plavog oka sjaj
Ne voli te
Zauvek

Otisla je na putovanje, prvi dan na moru, spustila je kofere i umorno se bacila na krevet, ali se setila mora i odmah je htela da isproba novi kupaci kostim, u stvari i nije htela da isproba kupaci, vec da se seti, ljubavi stare.
napolju je przilo sunce, nosila je torbu u kojoj su bile stvari za plazu: prostirka, krema za suncanje, dva kupaca kostima, naocare za sunce, i knjiga, sesir joj je bio na glavi, marama vezana oko struka leprsala je na povetarcu, osecao se miris mora, talasi su svirali svoju muziku, donosili su secanja, more, i njegove oci bile su takve, kao more, nije mogla zaboraviti plavog oka sjaj, uh, koliko je suza isplakala zbog njih. Talasi donosili su davno izgubljene snove, bas na toj obali, jedne veceri ostavila ga je, mesec je pricao dok je on cutao, rekao je: ne voli te. Zato ga je ostavila, zauvek. Znala je, glumio je, ali se slozio.
Slomljenog srca vratila se u Beograd, eto, opet je tu, na istom mestu, popravljenog srca, zalecenog, i jedino sto je ostalo od te ljubavi su snovi i secanja.
To onda nije ni bila prava ljubav, vec jedan letnji san.

More
Tajna
Poljupci
Reci
Obala mora
Vrelina

More
Tajna
Poljupci
Reci
Obala mora
Vrelina

Sum mora, pesak pod nogama, lagani povetarac mrsi joj kosu, pravi im osmehe na licu, te predivne krive linije koje ispravljaju sve moguce i nemoguce na svetu. Drzeci se za ruke koracaju istim korakom, disu istim tempom, misle isto, stapaju se u jedno u ovoj noci prepunoj slatkih tajni i grehova. Ispod laganih kosulja uvlaci se vetar, pravi razne oblike, nestasno se igra sa njima i nagovestava jos jednu prelepu noc. Zvezde na nebu, poput sijalica, cine vece jos romanticnjim. Obala mora odise nekim posebnim mirisom, odise zivotom, muzikom, srecom, zaljubljenoscu, najlepsim osecanjima gde nema mesta za nesto drugo. Smeju se, zaljubljeni su. Seda mu u krilo, miluje joj ledja, mirise kosu, govori nalsladje reci na svetu, prica joj muziku koju njene usi zeljno iscekuju. Sva treperi od njegovog dodira. Svaki nerv njenog tela igra svoju igru, obuzima je prijatna vrelina.Poljupcima zasipa njeno lice, usne, telo. Ova noc je stvorena za njih, to je i na nebu zapisano.

Mesto u vozu
Kasnjenje
Usplahirenost
Strah od odbacivanja
Traganje za novom nadom
Uzaludnost

Mesto u vozu
Kasnjenje
Usplahirenost
Strah od odbacivanja
Traganje za novom nadom
Uzaludnost

Још једно тмурно и кишовито послеподне беше то. Последње недеље небо се сручило и увукло у сваку пору града. Ретко када би испод њеног прозора одзвонио бат корака и провирио шарени кишобран, већ се само чуо звук гума које распршују баре са ивице пута и клизе у непознато. Пре само пар тренутака спавала је или је само сањарила затворених очију у удобној фотељи, окружена гомилом јастука, који су је грејали.
Придигла се из фотеље и тешким, али хитрим корацима кренула према прозору, немилосрдан звук ударања кише парао јој је уши. Жути мачак, који се у том тренутку мазно окомотао око њене ноге беше грубо одгурнут. Спустивши ролетне усплахирено је погледала на сат, било је касно, исувише касно. Црни кофер који је годинама стајао у дубини ормана сада је отворен лежао на кревету. Чекао је да се у њега сместе узалудно проведене године живота у овом граду. Журно је убацивала ствари у њега. Једна преко друге, гомилале су се шарене тканине, понека је завршила поред кревета, али би је недуго затим она уморно подигла и спустила на гомилу. Одлучила је да ће сестри објаснити све преко телефона, када буде у возу, јер није желела да је ико спречи у овој изненадној, а опет тако дуго планираној намери. Када је затворила врата од стана, леђима се наслонила на њих, дубоко удахнула и кренула у потрагу за новом надом.
Каснила је, као и увек. Цео живот протекао јој је у кашњењу. Воз је стајао на перону пет, а последњи путници су се поздрављали са ближњима и пењали у њега. Празног места у возу је било много. Отворила је тешка клизна врата једног купеа, свој кофер ставила на седиште испред себе и села. Чула се пиштаљка и локомотива је лагано кренула. Предели су се смењивали пред њом. Куће и ограђене баште, замениле су густе шуме, да би недуго затим пред њом испливале непрегледне њиве сунцокрета и кукуруза. Помислила је да овакву лепоту можда неће наћи у тој далекој земљи, бојала се промене, новине, страха од одбацивања. Подбочена лактовима о колена ставила је главу у шаке и заплакала, сузе су сустизале и престизале ону претходну, а грло снажно задрхтало, покушавајући да спречи сузе да теку. Узела је телефон у руке и откуцала сестрин број...

искушење
плава
срећа
посвећеност
бранити

Poslednja izmena:
Pidzama
Auto
Hjundai
siva metalik
crna teksas jakna

Budi me telefon. Dok otvaram oci i pokusavam da ga napipam u mraku, krajickom oka na digitalnom satu vidim da je uveliko proslo cetiri. Vidim tvoje ime na telefonu i vec pocinjem da panicim i pre nego sto sam izrekla ista... Cujem sebe kako drhtavo kazem "Da? Sta je bilo?". Odgovaras da je sve u redu ali da moram hitno da izadjem i da me ti u autu cekas ispred kuce. Jednom rukom zatvaram telefon, a drugom bacam cebe sa sebe. Trcim niz stepenice i u glavi mi sine da ne mogu napolju da izadjem u pidzami! Okrecem se i onako bunovna, grabim neki dzemper. Navlacim ga preko glave i izlazim.
Osvrcem se kako bih te negde ugledala. Ne vidim nista.. Taman sam pomislila da se zezas, vidim te kako mases iz sivo-metalik Hyundai-ja.
Prilazim, a ti mi otvaras vrata iznutra. Jos nisam propisno usla, a vec osecam vrelinu tvojih usana, tvoj dah kako se mesa s mojim, dodir ruke na mom vratu. Nisam ocekivala takvu dobrodoslicu. Mislila sam da ces me precekati s losim vestima.
Otvaram usta da te pitam sta se desava, ali si ti brzi i kazes da ne pitam nista. Vozimo se polako i stizemo nekud pre sam izlazak sunca. Prizor je prelep. Plavo jezero cija povrsina igra pod kamsicima jutarnjeg vetra, narandzasto-roze oblacici, pufnasti i meki koji polako pustaju sunce da se probije, sanjiva priroda i ja i ti u njoj. Prilazis, pruzas mi ruku koja zove moju. Odgovaram. Smesis se, razdvajas usne i pitas da li zelim da se udam za tebe. Ja sam u soku, jos uvek polu-uspavana i hladno mi je od onog povetarca i ... cutim. Konacno se nasmesim i kazem "da" dok se suncevi zraci spustaju na nas. Sedamo na breg, ti skidas svoju crnu teksas jaknu i prebacujes je preko mojih ramena. Ostajemo tu zagrljeni. Ljubimo se...

Poslednja izmena:
Svet je postao papucar. Kao da svima ugadja i dodaje papuce. Ja sam dobra riba i muka mi je od paradajz turista, kao sto je Sanja. Cvece oplemenjuje svet.

Joga
Instruktor
Bazen
Plivanje
Spanski

Liza je bila na casovima plivanja, njeno vrelo telo dok je izlazila iz vode obasjavala je mesecina, a bazen je mirovao. Pitala se gde je Dejan, njen instruktor, svuda se osvrtala nebili ga videla al' ona voda u bazenu se zatalasa, zavitla, i odjednom izroni misicvi instruktor obgrli je rukama oko struka i privije je ka sebi. "trazila si me?" pitao je. Lagano mu se okrenula i poljubila mu usne sa kojih se cedila voda. Dirala je njegovu bujnu crnu kosu dok ga je ljubila, dok ga je milovala i dok nije dosao do izrazaja njen libido. Onda, onda se voda spojila sa vodom, usne sa usnama, telo sa telom, duh sa duhom, grudi sa grudima, i tako sve kao da je vreme prestalo da postoji za njih dvoje, razmenjivali su strasti poput strasti iz kojekakve serije spanski. Joga je bila njihova kama sutra. A sutra venace se. :-)
ljubav
sex
maticar
misli
prevara

Licemeri imaju plave oči. To je deviza moje stare komšinice. Redovno je izgovara kada moja plavooka tetka prođe ulicom. Ne voli je odavno. Od kako je u mladosti moja teta slomila srce komšiničinom sinu. Ni njemu nikada nije oprostila poljubac dve zaljubljene dečije glavice koji je videle jedne večeri kada su se rastajali.
Ipak, na kraju je svako krenuo svojim putem, ali je u njemu ostao neki opor ukus poraza, ostavljenog od strane prve mladalačke ljubavi. Ni on nije verovao više plavim očima. Mada je i sam plav pogled još više isticao puštanjem svoje smeđe brade. Brada kao da je skrivala njegovo tužno lice usled nesrećnog braka u kojem je bio. Ni crne oči mu ne doneše sreću.
Ide, hoda unezveren juče, prljav kao prase, traži od mog tate neku šipku da nešto namesti u dvorištu. I skriva pogled, ne želeći ni očima da pokaže radpznalost, i upita za nju- Plavooku. JOš mu nije svejedno.

Nekad, kada vidim kako je i teta ostala nesređena, bez poroda i podrške muškarca, i meni zaiskri suza koju skrijem u trepavice. Da je moja suza dodatno ne zaboli.
I eto. ostale su nesrećene dve duše. Sa plavim očima.

Močvara
Pesma
Mrlja
Zvezda
Očaj

Sunce
Vatra
Led
Usne
Kozha

Trenutak vatre u dubokim slojevima leda budi me. Počinjem da vidim jedan sasvim drugi, drugačiji svijet. Ne znam kako bih imenovala novi osjećaj...to i ne bi bila rijec, ni glas...usne bi samo napravile neki oblik za izgovor i sve bi ostalo na tome.
Koza vise nije granica, u potpunosti se stapa sa Suncem.

triptih
tri
profano
ti

Triptih je stajao na stolu. Tri lepe slike. Nesto profano, a samo si mi falio ti.

Kijavica
Maramica
Crknuti
Smrcati
Ljubiti

[Maramica je opet mokra. Što od suza, što od ove glupe promene vremena koja baš zavara čoveka.
KIjavica me muči već mesecima. Malo ima tu i alergije, malo i varljivog sunca. Mislim da mogu crknuti (ili crći) tokom noći ukoliko ne otpušim nos pre nego što legnem da spavam.
Šmrcam svakodnevno, i ne znam kako da ugasim taj bes zbog slabog imuniteta, i žal i suze za jednim prošlim neprebolom. Ljubila sam usne mekše od najfinijih nežnosti koje život može da stvori. Život ili sudbina, nije ni važno...
Sećanje, strah, bolest, slabost organizma.... sve je u životu puko životarenje, svedeno na tri infinitiva koja sada pretačem u život: crknuti (zbog snemira, i nesna), šmrcati (zbog bolesti, tuge, i samoće- kao u pesmama :) ) i ljubiti (davno beše, ali pogledom neretko poljubim sliku onoga koji je nekada bio tu...). Maramica je svemu svedok.

Traganje
Strepnja
Vazduh
Lepota
Udžbenik

Poslednja izmena:
[
Traganje
Strepnja
Vazduh
Lepota
Udžbenik
[/COLOR]

Traganje za lap topom je prava muka. uvek postoji strepnja da cu kupiti pogresan. Ne znam sta da radim. Ogranicenog sam budjeta, a bas mi je potreban, jer ovaj rozi je smor. Vazduh je napolju hladan, a to me dodatno smara. Kakva bi lepota bila da pocnu temperature preko 28 stepeni. Volela bih da ima i neki udjbenik o kompjuterima i lap topvima, a ovako stalno mroam nekog da smaram i propitujem.

Lap top
Jeftin
skup
sladak prodavac
budjet.

Traganje za lap topom je prava muka. uvek postoji strepnja da cu kupiti pogresan. Ne znam sta da radim. Ogranicenog sam budjeta, a bas mi je potreban, jer ovaj rozi je smor. Vazduh je napolju hladan, a to me dodatno smara. Kakva bi lepota bila da pocnu temperature preko 28 stepeni. Volela bih da ima i neki udjbenik o kompjuterima i lap topvima, a ovako stalno mroam nekog da smaram i propitujem.

Lap top
Jeftin
skup
sladak prodavac
budjet.

To bjese u nekoj oronuloj zemlji, bjese zemlja traganja za laptopop, savrsenim laptopom, laptopom kojeg je morao prodavati sladak prodavac, u oronuloj Srbiji neko vece kazu budzeta ima ali samo za roze laptopove koji su namenjeni prelepim devojkama, devojkama kojima skupo stoji da je osvoje. Osvoje, osvoje, ali ne sa rozim laptopom, laptopom koji ima ekran na menjanje boje ali takvi -kazu tamo kod nas dolje- da laptopovi koji menjaju boju nisu bas nesto, a jeftin je kineski laptop. ;-)
Internet
Pretraga
Laptop
Korisno
Ruzan prodavac

nernet
Pretraga
Laptop
Korisno
Ruzan prodavac

Ovih dana tragam Internetom za laptopom. Imam jedan super, rozi, a korisno je da imam jos jedna, jer ce mi ovaj uskoro crci. Mogu da vam kazem da sma videla jednog mnogo slatkog prodavca. Bas se onako razume, mada mi deluje nekako bedno i jadno, kao da je dosao iz provincije i da iznajmljuje stan ovde. Kao da tesko zivi. Dobro je sto je sladak prodavac, da nije ruzan prodavac.

Klub
Dancefloor
Svi
Igrati
Dzuskati

Moderna Pevačica je počela malo da gubi ideje za reči kojima bi nas inspirisala da napišemo priču. Sada je u novoj vezi, verujem da baš uživa, da je lepršava, i slatka. Voli sa momkom da ode u klub, da se opusti, da je vide svi, srećnu i ushićenu celu noć je spremna đuskati, igrati samo za oči svog dragog. "Dancefloor" bila bi pesma koju bi za nju valjalo napisati.
I meni je drago zbog nje. :)
I bilo bi lepo kada bi priče bile malo duže, i smislenije. :) Fina je tema.

Odsečak
Telefon
Zamisao
Izlet
Susret

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back