Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idem ulicom. Jednostavno, šetam se. Meni u susret dolazi žena obučena u krzno. Fuj! Mrtve životinje lepo žena ponela sa sobom umesto odeće. Verovatno sanja tako hodajući o šampanjcu, peni koja prska te dlakurde po njoj, i to je za nju romantika. Jezivo. Potom će joj taj neko otkopčati bundu od neke životinje uboge, i skinuti iste ne bi li je video ružnu i sa ojedom na telu.

Pokolj
Strah
Telefon
Boja
Zanos

"Kiropraktika je grana medicine koja se bavi....", čitala sam u novinama, ali mi sadržaj zaista nije držao pažnju. Kičma me je toliko bolela da mi je u glavi bilo jedino da moram već jednom otići kod doktora. Dosta je bilo odlaganja! Međutim, sa bivšim dečkom sam se i upoznala tako što sam otišla na pregled, pa mi je ustanovio čudan raspored pršljenova. Potom izađosmo na dejt, i smuvali se. Lako je kada te dečko leči. Zeznuto je kada raskinete, glupo je da mi i dalje bude doktor. Bol u leđima je nepodnošljiv, ali verujem da njega mnogo više boli slomljeno srce.

Prelistaću još malo ove novine. MOžda nešto napišu o tome kako se sve leči komšiničina skolioza... da me ne smara baš svakoga dana.

Čovečnost
Neumor
Tajna
Pljuvačka
Zagrljaj

"Gledam i neverujem.Gledam,pa zaista mislim da je ne čitavo.Svi gledali tu farmu,svi piljili u ekrane,i bili protiv ekrema.On je jedini musliman koji je tako fin!I ima pravi hit, poznat je svuda, na internet.kuća-poso,poso-kuća,to i jeste tako. On puno radi da zaradi pare. I na farmu je išo. I za malo smuvo vendija. Dobra je riba, sise su joj zakon.Navijam za ekrema.Ekrem do pobede!"

E, takve ja poruke čitam, takve priče slušam o glupoj Farmi. I zašto onda ova priča ne bi bila nepismena????? :)

Čast
Moderator
Dunja (voće)
Čaj
Bibliotekarka

Jer cast je cast, a vlast je vlast…pevao je Djordje Balasevic.Za ovu pesmu sam dobio reputaciju na forumu, ovom istom na kom sam danas moderator.Pesma mi je pomogla da upoznam "Zvoncicu" iz Sapca.
Slali smo cesto jedno drugom poruke.Posle nekog vremena shvatili smo da imamo puno toga zajednickog.Resili smo da se vise ne krijemo iza avatara i da se sretnemo u stvarnom svetu.Prvi put smo se videli u Nisu.Tamo oboje imamo rodjake pa smo spojili korisno i lepo.Cim sam je video ispred zgrade pozorista nekako sam znao da je to ona.Upoznali smo se .Vise nije bila "Zvoncica" nego Ana.Dugo smo setali i razgovarali.Saznao sam da voli muziku,planinarenje,da je slaba na kompot od dunja…Bila je skoro savrsena. Za drugi susret smo izabrali Novi Sad.Tamo je isla na fakultet.Otisli smo u neku kafanu na caj.Slatko smo se ispricali.Kasnije smo se ljubili na Petrovaradinskoj tvrdjavi.U povratku smo svratili u biblioteku gde joj je drugarica radila kao bibliotekarka.Uzela je potrebnu literaturu za fakultet i ispratila me do autobuske stanice.Treci susret je bio pred oltarom.Nismo vise mogli da zivimo jedno bez drugog. Zivimo u Nisu gde smo se i stvarno upoznali .Skoro smo bili na koncertu Djordja Balasevica.Tako smo proslavili godisnjicu braka, uz pesmu koja nas je spojila.

Pismo
odluka
teskoce
radosna
pevao

"Odlučio sam. Tako je najbolje. Čuvaj se. Voleo sam te, sada je sve odlomak prošlosti koju smo disali zajedno. A."
Prolila sam toliko suza nad ovom hartijom, okvasila je slanim jezerom svoje patnje. Odluka je pala. Ona najteža. Odluka o rastanku. Ostavio me je!
Pismo koje reže život koji smo delili, koji briše sve što smo bili. Mislila sam da smo sve loše prebrodili, ali njegove reči i mastilo odlaska govori da dolaze tek sada one prave teškoće. One najgore. Samoća, neprebol, čežnja, neizdrž i gorka patnja ostavljene žene.
Prošle su dve nedelje od kako je pismo stiglo, a ja i dalje bdim nad njim kao da je život stao. Ne dišem bez suza. Ne plačem bez krika. Ne živim bez tuge nemanja koje osećam u grudima.
Na radiju je pesma koju mi je pevao te večeri kada me je zaprosio. Koliko sam bila radosna, toliko sada nestajem u svakom taktu koji otkucama slova njegovog imena, i rane koju mi je naneo.

Srce
Mak
Potok
Grom
Crnina

"Kako nacrtati ljubav? Nacrtajmo jedno veeeliko srce." Rece uciteljica.Petar zamoli drugaricu iz klupe da mu nacrta srce.Nije voleo takve teme. Gledao je kroz prozor ucionice sa kog se videla njegova kuca.Ziveo je sa dedom i babom.Kucica je bila stara i trosna.Dvoriste je bilo prekriveno cvecem o kojem je baka posebno vodila racuna.Na prolece je u basti pored lala i zumbula zasadila i mak.Podsecao je na detinjstvo, na potok koji je proticao kroz selo u kom je odrasla.Cesto je i ona gledala u pravcu skole jedva cekajuci da se casovi zavrse i da joj unuk dodje kuci.Cuvali su ga jos kada je bio beba.Sin i snaja su poginuli dok su bili na njivi.U drvo pod cijom krosnjom su se sakrili od kise udario je grom.Jedva je prezivela kada su joj javili sta se dogodilo.Tacno je da crnina ne zali ali ni ona ni deda nisu mogli da je skinu sve ove godine.Nikada nece prezaliti sina jedinca i snaju koja im je podarila unuka.Petar je roditelje znao samo sa fotografija.Deda i baba su bili njegova porodica.Imao je za zadatak da nacrta ljubav,srce.Srce za mamu jer je bio praznik zena.Njegova mama nikada nece videti to srce.Zato nije zeleo ni da ga nacrta.Jedva je cekao kraj casa pa da otrci do svoje bake,da je zagrli.Njoj nije bilo potrebno nacrtano srce jer je znala koliko je voli.

biseri
kornjaca
noge
boli
nosio

Poslednja izmena od moderatora:
Piromanija je bila njegova bolest.Filozofija zivota se svodila na-kako nesto zapaliti.Njegovo mesto pebivalista bila je Rumunija.Rumunija je prototip drzave u odnosu na onu u kakvoj bi voleo da zivi. Imao je posao i solidnu platu.Pevao je u kafani koja se nalazila u glavnoj ulici grada gde je ziveo.Bio je strasno nezadovoljan svojim zivotom.Cesto je sebi postavljao pitanje:"Pevati ili otici ?" Posle kraceg vremena je ipak otisao ali pod zemlju.Jedne veceri nozem ga je ubio pijani gost koji je umislio da se udvara njegovoj lepuskastoj zeni.

Pertle
drvored
voznja
kante
smece

"Ovo je Pevačicin budući dečko!", pomislila sam kada sam videla tog muškaraca. Onur je izgledao vrlo lepo, toliko da je ona samo sanjareći o njemu razmišljala o udaji. Brak je bio ono što je Pevačica priželjkivala, ali joj je bilo malo mučno što je ONur tako daleko, i što je musliman. Sutrašnja epizoda verovatno nosi nešto super. Ako se pojavi u kadru, Pevačicina spremačica će je sutra pozvati da bi ga videla.

Zakon
Sudija
Osmesi
Vrhunac
Mašta

Zakon
Sudija
Osmesi
Vrhunac
Mašta

- Hoces da izadjemo napolje?
- Imam li izbora?
Pitala sam ravnodusno
- imas naravno, mozes sedeti tu u toj kancelariji ili izaci sa mnom, imam iznenadjenje za tebe
Ova poslednja recenica zagolicala mi je mastu razmisljala sam sta bi to moglo biti
Nakon kraceg razmisljanja istim ravnodusnim tonom rekla sam
- Bas me interesuje kakvo bi iznenadjenje moglo biti ako je od tebe
Znala sam da ce to shvatiti kao "da"
Trudila sam se da skrijem svoj osmeh, i zadovoljstvo, jer je za mene uvek vazio onaj zakon ljubavi "suprotnosti se privlace
Ubrzo smo izasli napolje, cekala sam to iznenadjenje, ocekivala sam da ce me negde odvesti, mada ne bas na ovaj nacin! Doveo je kocija, iskreno mu je smesno stajala uloga kocijasa.
- Zanima me odakle znas da volim konje
pitala sam nadmeno, znala sam da mu to nece smetati. Ipak ostao mi je duzan za to pitanje.
Ne mogu reci da se nisam osetila posebno, Nismo vise pokusavali da obuzdamo nase osmehe suvise je bilo glume, uzivali smo u svojim suprotnostima i tom trenutku, iako smo bili svesni rizika nase razlicitosti, taj rizik smo prihvatili
- Nismo sudije da sudimo srcu svome
Rekla sam dok sam mu bila u zagrljaju
- Nismo
Rekao je
- Znas, bio bi vrhunac kad bi mi rekla da si me svo vreme volela
Rekao je, nasmejala sam se
- Zasto?
- Zato sto sam to bio i ja
Eto nasa prva zajednicka stvar, prva medju mogima, kojih svo vreme nismo ni bili svesni

Cvet
Livada
Zagrljaj
ples
Crvena haljina
osmeh

Cvet
Livada
Zagrljaj
ples
Crvena haljina
osmeh

Cvet na livadi. Kako je to divno Podseca me na mene. Veceras izlazim sa mojim buducim deckom. Trenutno cekam da se snadju sa feom za kosu, pa ovako kuckam, napola isfenirana. Veceras bih volela da osetim njegov zagrljaj. Mozda da odemo na ples? Crvena haljina mi super stoji, ali ja nosim rozu veceras. danas sam je kupila samo za njega. On ima tako divan osmeh. Mislim da ga vec volim.

Auto
Zamagljena stakla
Poljupci
Zagrljaji
poljubiti

Auto
Zamagljena stakla
Poljupci
Zagrljaji
poljubiti

Sa strane gledano neke rijeci i pojmovi djeluju nepovezano ali vrlo lako asocijativnim tokom nasih misli oni se povezu tako da veza medju njima djeluje gotovo neraskidivo.
A - auto, automatizam, apstrakcija, anahata.
Poljubiti - poljupci, pospanost, zagrljaj, sigurnost.
Zamagljena stakla -

U sirokom prostoru drugih dimenzija ti si ja. Da li bih ja mogla biti ti? U nekom, necijem asocijativnom toku misli da li bismo mogli biti neraskidivo povezani ti i ja, sad i ovdje.

Promjena
Strah
pogled u nebo
sloboda
sreca

Promjena
Strah
pogled u nebo
sloboda
sreca

Pisacu an ekavici, psoto sam slabija sa ijekavicom, volela bih da mi ne zamerite.

Svaka promena mi se svidja. Nemam strah od njih. Pogled u nebo nam pokazuje koliko smo mali u odnosu na citavu vasionu i koliko je nesto tako malo sto nas muci. Za to nam ne treba velika hrabrost, kada shvatimo da nam je zivot sloboda. Sloboda - to je sreca. :)

Cekanje
Ljubomora
Poljupci
Ljubav
spavati

Cekao si me da se spremim pa da podjemo na plazu
Cekaj, mislila sam
Ionako uvek ja cekam tebe za neke mnogo vece stvari
I uvek cekas da ja napravim prvi korak, stid te je,
Dosadilo ti je cekanje? I meni je, zasto ja tebe moram svaki put kada zelim poljubac ili zagrljaj tebe cekati? Zar prosto ne shvatas signale, zar ne bi poljupci trebali dolaziti sami? Misli ti lutaju cesto, pitam se mislis li na nju? Ljubomora me tad hvata, stezanje u grudima, i nepoverljivost
Ponekad se pitam dokle cemo izdrzati u svojoj ljubavi ciji temelji nisu cvrsti kao sto bi trebalo. Da li je to prava ljubav?
Ponekad uhvatim sebe da razmisljam o tome, ponekad ne mogu spavati, kad ti cvrsto spavas.
Opet, mozda ja trazim savrsenstvo, a ti si takav, mozda nasa ljubav jeste prava samo smo mozda i ti i ja malo previse ocekivali, to je nasa ljubav, a mi treba da se volimo.

Dodir
Plaza
pesak
Vrelina ljubavi
talasi
Rashladjivalje
strasti
poljubac

Stavio si previse reci. Moze samo 5.

A gde to pise da treba? U uvodnom postu ne pise, cak sta vise ima vise reci a ako je teb tesko da od njih napravis pricu ne moras ti da je napises

Stavio si mi ogrlicu koju si mi kupio, usput si me podsetio da me volis
Nije ti trebalo previse reci da me ubedis u to, i ja sam te volela, ludo, opet, moze li postojati ljubav gde samo jedna strana voli?
Da li si me voleo samo i jedino zbog mene, ili da ublazis bol koji ti je ona nanela
Ali eto, ni ja nisam trazila dokaz.
Bilo mi je dovoljno 5 reci, za mene jako vaznih, da me ubedis u to: Volim te najvise na svetu

Dodir
Plaza
pesak
Vrelina ljubavi
talasi
Rashladjivalje
strasti
poljubac

Poslednja izmena:
Dodir
Plaza
pesak
Vrelina ljubavi
talasi
Rashladjivalje
strasti
poljubac

Bila je jednostavno drugačija. Drugačija od svih drugih koje je sretao. Njen dodir ruke ka njegovoj ruci je bio dodir najdivnijeg leptira i najnežnije latice. Voleo je njene oči. Rekao je da nikada u svom životu nije video tako lepe šarene oči. I videla je u njegovim da je sretan sto te šarene okice sijaju samo za njega. Plaža će zauvek ostati njihov nedosanjani sanak, da prošetaju po vrućem letnjem pesku, sto se topi kao najfinija rosa u vrele jutarnje dane. Taj divni i sitan kristalni pesak pod njihovim neznim tabanima, oni nikada osetiti nece...Vrelina ljubavi je sagorela i ono sto je tek bilo u povoju da se rasplamsa. Sve iz prevelike zelje da se neko voli, da nekome budeš drag. I to se uvek desi, kada jednom u svom zivotu naidjes na nekoga ko ti oduzima dah pri samoj pomisli na usne, na te oči. To se jednom u zivotu sreće. Ta i tolika privlačnost. Mozda je tu bilo i previše obostrane strasti u smilslu paznje i osecanja da nekome pokazes koliko ti je stalo, koliko ti je drag. Koliko cezneš za njim. Koliko milsi lutaju i u haosu se stapaju, ne zaleci suze i jecaj duse...Talasi su doneli buru. U životu. U osecanjima. U nemirima. To ej bilo bolno otreznjenje, bolno rashladjivanje čeznjive duse ranjenog andjela. Neminovno je. U ponoru usamljenosti, kada staje sve...Poljubac njegov je bio poljubac najdivnijeg leptira, sa plavim očima. Poljubac je bio znak da je voli i da se zauvek rastaju. :kiss:

Kajanje
Samoća
Oprostaj
Izneveriti
Iskreno voleti
Cistota duše
Jecaj duse

Poslednja izmena:
Uvek sam smatrala da osetiti kajanje, je dovoljan dokaz. Najteze je oprostiti sebi, ali tesko je kad trebamo oprostiti drugima
Tako sam sedela sama, sa samocom. oprostila sam sebi, ali nisam tebi, kajanje mi ovog puta nije bio dovoljan dokaz,
morala sam privremeno staviti katanac na srce. Trazio si oprostaj smatrala sam da ako ti ga dam, istog momenta gazim svoj ponos.
Ipak izneveriti osobu koju najvise volis, da bi je zadrzao, nema ni smisla, ili ja nisam to shvatala, za mene je iskreno voleti biti veran, ne izneveriti, osobu na koju ne mozemo da se oslonimo, osobi kojoj ne verujemo, ne mozemo dati sebe celog, tako ni ja posle tvoje prevare nisam ti mogla dati nesto tako krhko poput mog srca i cistote duse, jer bi se uvek bojala da se ta cistota ne pretvori u jecaj duse. Tako, stavljam katanac privremenko, posle, mozda dam srce nekome, kome budem verovala i volela.

Ples
Zagrljeni
Zaljubljeni
nasmejani
Srce
Livada
Cvece

Poslednja izmena:
Ples
Zagrljeni
Zaljubljeni
nasmejani
Srce
Livada
Cvece

Jedva cekam kada cu ici na ples sa mojim deckom. Ici cemo zagrljeni, jer smo zaljubljeni. Bicemo nasmejani, a moje srce ce veselo lupkati. Osecacu se slobodno kao na livadi gde se nalazi cvece u ogoromnoj kolicini.

Eto, uspela sam. Moje reci

Cajic
Keksic
Kafic
Kafica
Mashna
Poljubac

Poslednja izmena od moderatora:
Oduvek mrzim posete zapostavljenim rođacima. Koliko ih mrzim, toliko me moji više forsiraju da idem sa njima kada su određena slavlja. Jedva se nateram, da budem iskrena. Mrzim to cmakanje, to isforsirano grljenje i prenapadno i preglumatano radovanje... Veštački su svi oni susreti koji se dešavaju jednom u sto godina, a prilikom kojih uvek mrzovoljno izražavamo žaljenje što te ljude ne viđamo češće. A pritom razlozi realni za izbegavanje viđanja i ne postoje.
Ali, 'ajde, odem ja i ovaj put. Uđem, "dobar dan-dobar dan, lepa si-lep si" i ostale bla, bla , truć varijante pozdravljanja. Sednemo, i krene sve po redu: čajić (od samo njoj znanih biljaka, jer (ah) toliko dugo praktikuje zdravu hranu),kafica, keksić (posni, to je zdravo, a prodavnicu ima baš preko puta), i keks je mnogo ukusniji, mada od istog dobavljača kupuje i obližnji kafić (a opet tamo nije tako sladak, i krckav kao tetkin...). Jedem, davim se, kao- sve mi prija, a čaj nezaslađen (ne valja, kažu, šećerom se istisnu sve one zdrave stvari koje biljka sadrži), pijem ja njega, pije on mene, grickam onu keksinu i hvalim je (i pljujem u salvet, da ne vidi tetka), i tupavo, pomirljivo piljim u njenu kič mašnu koju je ukačila u kosu. Ma, ko joj tako finoj ne bi uputio poljubac. Mwa, tetkić.. :*

I...eto..brojim, minute, sate koliko ima do polaska kući...

Miris
Obala
Igračka
Neboder
Snoviđenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back