i u dobru i u zlu

onda bi vecina trebala da se zapita kakve dileme ima i kakve odluke donose u zivotu..koje vrednosti cene i zasto ne slusaju starije..niko ne kaze da su nasi roditelji i njihovi promenili puno partnera..naprotiv uzimali su se rano i vek proziveli s jednim..nema veze i ako je bilo prevara prozivese oni zivot zajedno i u dobru i zlu..ovi danas bre sebe ne trpe i sa svojim bibicama ne izlae na kraj..za mnogo manje se istripuju i prekidaju odnos tako da se od njih nista ljudski ne ocekuje

Ima ljudi koji su spremni da ostanu i uz one sa neizlecivim bolestima. A ima i onih koji najblizima okrenu ledja. Partner danas moze biti jedan, sutra drugi, ali kada iznevere roditelje, decu,...
Koliko puta se samo desilo da se dete razboli i jedan od partnera se odrekne i deteta i supruznika. Otpise ih kao da nisu ni postojali.
Sa druge strane ima onih , takodje bez grize savesti i ponosa, koji su partnera povredili, izneverili,... a kada im se desi bolest i svi koji su im do tada vise valjali ih odstrane, cvile i pokunjeno se vrate.
Neki ljudi tek zapocnu vezu sa onima koji imaju zdravstveni problem i to ih ni malo ne pokoleba, nadju se.
Mislim da uz pogotovo izleciv i resiv problem, dileme ni ne treba da bude, ako ima emocija i privrzenosti.

Kad je njemu bilo najgore ja sam bila tu, cinila sta sam mogla, kad je meni bilo lose, kad sam se razbolela, smrsala od sveg stresa i samog stanja, njega nije bilo. Otisao covek da zivi svoj zivot. I neka je. Ja sam ustala, oporavila se, uzivam u zivotu, srecna sam i bez njega i hvala mu sto sam na vreme videla s kim sam imala posla, a on vodi neki promaseni zivot koji nije hteo i koji se kleo da ne bi nikad. I razboleo se i on posle opet, ozbiljna stvar i sto je tuzno, nema nikoga pored sebe na koga da se osloni. Sve se vraca u zivotu.

ajde i ja da se malo uozbiljim.volite svog partnera beskonacno potpuno...sve naj naj...partner se razboli,bolest nije letalna da odmah naglasim,ali kao posledicu bolest ili terapija imaju odredjene fizicke promene,tipa...opadanje kose...dobijanje na kilazi...mozda otezano kretanje..govor...znaci to nije trajan problem ali ce biti potrebni meseci da se sve sredi.ostajete li kraj svog partnera iako znate da mozete bolje?i ako ste vi ta osoba trenutno hendikepirana na neki nacin-pustate li od sebe partnera da nastavi bez vas jer smatrate da ne moze da se nosi sa nastalom situacijom iz ko zna kog razloga vizuelnog,emotivnog kako god.

Takve situacije su jako teske i zahtevaju mnogo strpljenja, razumevanja i ljubavi, jer bolesna osoba prolazi kroz razne faze i biva depresivna, anksiozna, agresivna...itd. sto lose utice i na ukucane.
U toj situaciji sam bila poprilicno nezgodna i teska za svarivanje - udaljila sam se od bliznjih, bila svadljiva sa njima, tesko sam podnosila samu sebe, sve mi je smetalo i svaki dan mi je bio izazov i pricinjavao mi je napor. Ali su moji znali da je to prolazna faza, da inace nisam takva i bili uz mene.
Ostala bih, jer kad nekoga zaista volim spremna sam podeliti njegovo breme i deo preuzeti na sebe. I tu promene u izgledu ne igraju nikakvu ulogu. Ali samo i iskljucivo ako on ima volju i zelju da prevazidje trenutnu situaciju i pozitivno razmislja.
Isto bih ocekivala od partnera.

ajde i ja da se malo uozbiljim.volite svog partnera beskonacno potpuno...sve naj naj...partner se razboli,bolest nije letalna da odmah naglasim,ali kao posledicu bolest ili terapija imaju odredjene fizicke promene,tipa...opadanje kose...dobijanje na kilazi...mozda otezano kretanje..govor...znaci to nije trajan problem ali ce biti potrebni meseci da se sve sredi.ostajete li kraj svog partnera iako znate da mozete bolje?i ako ste vi ta osoba trenutno hendikepirana na neki nacin-pustate li od sebe partnera da nastavi bez vas jer smatrate da ne moze da se nosi sa nastalom situacijom iz ko zna kog razloga vizuelnog,emotivnog kako god.

Da bi u ovakvoj situaciji napustio bolesnu osobu treba ti mnogo hrabrosti i dobra doza samoživosti.
A da bi bolestan najurio voljeno biće treba da ga voliš više od samog sebe.

U oba slučaja - gadna klackalica, ne daj Bože nikome.

ma ne bih se prenemagala i sama sam sebi previshe a jos nekog ... ne znam
nekad tako volim da izigravam nesto ali na svu srecu i ne traze me previse za sad samo kesha oce a to mi treba
a ono postoje roditelji to je pitanje
ne volim bas ni kad cine za mene ok prija ali mi je mrsko to sto treba da im se vrati
ali cinjenice su da sam inerntna i ususkana u kucu iz koje sam htela i da pobegnem pa nisam
ma i dosadim sebi. ne znam
pa onda tako davim bez veze okolo

upravo tako...sta sa 30 kada si u punoj snazi....mada toje samo par meseci zivota zrtvovano uz nekog koga navodno volis a kome je tesko....sa 60 tu nema dileme

a sta se od tebe trazi, da mu menjash gace? pa ok lakse je decku nego roditelju ipak
mada to rade valjda med sestre
u 30 to obicno znaci da obilazis nekog ko lezi i drndav je i mozda nema seha? i mozda ce da umre?
pa dobro onda ce te vec oterati ako mu ne prijash

a aizvini bolje da cutim tebi se nesto desilo pa da li da odes pre nego sto te ostavi
pa otkud znam imash pravo ako osecas mada mozda i nece da te ostavi, ali ko to zna
valjda ne bi osecala da nema razloga mada to nije relevantno nekad kazu

А је л' ти стварно мислиш да ће неко рећи "оставио/ла бих га/је" ? Кад отвориш тему о превари, нико није преварио а није ни човек који би то урадио, када се прича о томе ко је олош, није нико па чак не могу ни да замисле тако нешто, овде наравно нико никог не би оставио, ма кроз најгоре проблеме као заједно, кроз ватру, воду, шатро заједно до краја.. Како су то смешне приче... А кад ти буде најгоре обично нема никог.. И сутра да умреш болео би их ку*ац, а овамо сви као идемо до краја, приврженост.. Земља са најгорим друштвом, и највећим моралом, па ми то некако звучи..

da da da da da dobre divne dusice ali evo da ubacimo i ovo pa da vidimo ko fura dvostruki a ko trostruki moral

partner bolestan ruzan dosadan kilav
sa jedne strane cukica kaze ostacu dosledna ljubavi a sa druge svrbi micanga ui sta sad a a

realno o tome je glupo i davati prognoze....ako smo sada jaki ne znaci da cemo biti jaki i za par godina....odnos je dinamican proces koji ako se zapusti brzo postane povrsan i slab....uostalom, ako neko nije ustanju da iznese probleme u vezi i bolje je da ode nego da glumi da je srecan....sami se rodimo sami i umremo i sto pre to shvatimo necemo previse ocekivati od svojih voljenih....

realno o tome je glupo i davati prognoze....ako smo sada jaki ne znaci da cemo biti jaki i za par godina....odnos je dinamican proces koji ako se zapusti brzo postane povrsan i slab....uostalom, ako neko nije ustanju da iznese probleme u vezi i bolje je da ode nego da glumi da je srecan....sami se rodimo sami i umremo i sto pre to shvatimo necemo previse ocekivati od svojih voljenih....

:ok: ..

Back