i u dobru i u zlu

CHERISH

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.808
ajde i ja da se malo uozbiljim.volite svog partnera beskonacno potpuno...sve naj naj...partner se razboli,bolest nije letalna da odmah naglasim,ali kao posledicu bolest ili terapija imaju odredjene fizicke promene,tipa...opadanje kose...dobijanje na kilazi...mozda otezano kretanje..govor...znaci to nije trajan problem ali ce biti potrebni meseci da se sve sredi.ostajete li kraj svog partnera iako znate da mozete bolje?i ako ste vi ta osoba trenutno hendikepirana na neki nacin-pustate li od sebe partnera da nastavi bez vas jer smatrate da ne moze da se nosi sa nastalom situacijom iz ko zna kog razloga vizuelnog,emotivnog kako god.

ima slicna tema..ostao sam u takvoj vezi i dalje bih bio da se nismo ohladili..koksaki virus je imala mozda 2 godine..ni za sta nije bila..ni obicna setnja..15kg dobila..glavobolje i mrzovoljnost..tesko se borila s tim i sve se usput ruzno napakuje..pa je verovatno mislila da je izlaz u promeni i nije se htela ili mogla potruditi da prevazidjemo sve..ne bih nikog terao od sebe jer svako normalan trazi osobu na koju se moze osloniti

to znam...upucena sam...ali konkretan odgovor?sta bi ti uradio u oba slicaja?

šta znaš?
ja sam se razboleo, ona je sama otišla, nisam imao vremena da plačem za njom i da je ubeđujem jer sam sledeće jutro bio na repertoaru.
to je bila devojka sa kojom sam imao prilično dugu i ozbiljnu vezu....drago mi je što mi se sve to desilo jer sam naučio važnu lekciju

ima slicna tema..ostao sam u takvoj vezi i dalje bih bio da se nismo ohladili..koksaki virus je imala mozda 2 godine..ni za sta nije bila..ni obicna setnja..15kg dobila..glavobolje i mrzovoljnost..tesko se borila s tim i sve se usput ruzno napakuje..pa je verovatno mislila da je izlaz u promeni i nije se htela ili mogla potruditi da prevazidjemo sve..ne bih nikog terao od sebe jer svako normalan trazi osobu na koju se moze osloniti
sjajno!mislim na tebe u ovom slucaju-sjajno.jer zene su najosetljivije na kilazu i na kosu itd....a vi ste vizuelni tipovi...koliko ovde vidim vi svi furate taj neki manekenski lopata tip..od tebe se ovome nisam nadala-bravo

ajde i ja da se malo uozbiljim.volite svog partnera beskonacno potpuno...sve naj naj...partner se razboli,bolest nije letalna da odmah naglasim,ali kao posledicu bolest ili terapija imaju odredjene fizicke promene,tipa...opadanje kose...dobijanje na kilazi...mozda otezano kretanje..govor...znaci to nije trajan problem ali ce biti potrebni meseci da se sve sredi.ostajete li kraj svog partnera iako znate da mozete bolje?i ako ste vi ta osoba trenutno hendikepirana na neki nacin-pustate li od sebe partnera da nastavi bez vas jer smatrate da ne moze da se nosi sa nastalom situacijom iz ko zna kog razloga vizuelnog,emotivnog kako god.

Svako moze bolje ili bar drugacije sto se cini bolje u prvi mah, a to kako je zaista, se pokaze tek kasnije...ali, to nije razlog ni za ostati ni otici.
Ako nekog volim, volim ga bez obzira na sve. Naslusala sam se i nagledala, dozivela svakakvih zivotnih situacija, okolnosti nista ne znace, ako je odnos, sustinski jak i stabilan. Moze se uzdrmati, ali ne i puci, naprotiv.

ostala bih uz njega.
ovo "mozete bolje" je tako grubo receno, u svim okolnostima a posebno u navedenim u temi...

da, pustila bih, u smislu, predocila bih mu da je slobodan da ode ako to zeli.

Trudio bih se da ostanem sa tom osobom, i da pomognem koliko je to moguce.

I da, svestan sam koliko je tesko nositi se sa tim. Imao sam iskustva u svojoj porodici sa takvim stvarima. I zato ne bih mogao nikoga da sputavam i da trazim da dozivljava tako nesto.

Za mene je ovo kljucna recenica na osnovu koje muga da tvrdim da bih ostala uz njega.

Imala je problematične napade gubitka ravnoteže i prekide u svesti. Bilo je baš mučki za nju i delovala je poprilično razočarano u život. Tada je počela neka terapija bromazepamom, jer je po lekaru sve ličilo na elemente depresije, ali očigledno nije bilo samo to i nije bila depresija onakva kakva je čest slučaj. Kroz godinu dana je to postepeno iščezlo. U nešto dužem periodu (dakle još pola godine pre toga), njoj su nestale menstruacije, a mi smo hteli da stvorimo porodicu. Njena mama i baba (otac joj je umro pre toga) su bile ubeđene da ću je ja ostaviti jer je stalno tužna i depresivna, neplodna i bolesna. Naravno, nisam hteo da je ostavljam takvu i nisam hteo da izgubim curu koju sam jedva našao. Sada je to sve prošlost. Nestali su problemi sa ravnotežom, ciklusi su skoro pa tačni u dan, a i oko nas trčkara novi život.

:think: udala sam se za coveka koji ima urodjenu srcanu manu i kad-tad ga ceka operacija na srcu....znala sam ja za to i pre nego sto smo poceli da se upustamo u vezu, znala sam i kad je veza pocela da se uozbiljuje, nije da o tome nisam razmisljala pogotovu sto je to kod njih u familiji nasledno...i sad pokusavamo bebu koja moze da dobije od njega takvo srce....volim ga, sve cinim da imamo skladan i zdrav odnos, prihvatio je moje dete i uneo mnogo radosti u nase zivote....osecam da mu dugujem a i on misli tako....za svaki dan sa njim kazem onom gore -hvala- i dok god je u skladu samnom, sve cu da preduzmem da nam brak ovakav ostane....a imali smo jako losih trenutaka jos u pocetku, kad smo se upoznavali i pronalazili, i opet smo grabili da ostanemo zajedno....jos veca snaga bi trebalo da se pokaze sada i ubuduce ako nam veza ostane zdrava i jaka....

Ostala bih uz njega. Bilo bi me sramota pred samom sobom da razmisljam kako mogu i kako postoji bolje. Inace sam takva, nisam u stanju da ostavim ljude na cedilu.
Suprotno tome, da se ja nadjem u toj situaciji, poznavajuci sebe, odmah bih raskrstila. Ne podnosim sazaljenje, zrtvovanje zarad mene, osecaj tereta. Verujem da je pogresno, ali takva sam.

pretpostavljam da je osecaj da ste nekom teret najgori,ili da ste mu odbojni i neprivlacni.....
verujem da je vecina takva i onda dolazimo do izbegavanja intimne price o konkretnom problemu..recimo ne zeli reci roditeljima da se ne bi potresli..ili drzi u sebi dok ne stignu rezultati..to me jako ljuti jer trazis nekoga s kim ces podeliti teret..ako se to ne desava onda ti taj ni ne treba

Мој драги ми је толико драгоцен, да ја сваки пут када кажем "волим те", увек имам на уму то "и у добру и у злу" и не бих га никада оставила ако се, недајбоже, разболи.
Исто тако, сматрам да сам и ја вредна да и мени неко помогне у најтежим тренуцима.

da da da da da dobre divne dusice ali evo da ubacimo i ovo pa da vidimo ko fura dvostruki a ko trostruki moral

partner bolestan ruzan dosadan kilav
sa jedne strane cukica kaze ostacu dosledna ljubavi a sa druge svrbi micanga ui sta sad a a

Osetila na svojoj koži....razbolela se. Razboleli me. Nije ostao. I hvala mu. Bolje sada da vidim, da sam dušu dala, onom koji duše nema. ♥

Back