Самци и уседелице

Упознао сам кроз живот људе који су живели сами на селу или пак сами у целом селу. Нико од вас овде не може ни да замисли како изгледа када знате да нема никог километрима око вас, осим животиња и шуме. Напуштене куће, пропали и зарасли путеви, нигде никога.

99% тих људи је хтело или да се ожени или да се уда, али из неког разлога није могло. После рата жене су све мање хтеле да раде на селу и да се удају, већ су ишле у градове, а за њима и мушкарци. Рад у фабрици, рад у администрацији, борба за стан. Чак и тамо у градовима су остајали неки од њих сами јер нису успевали да се скуће и да зараде.

Ја данас знам доста људи који се нису оженили или удали, а прешли су 30. годину или чак 35. и 40. Разлог је прост - немај паре. Не у смислу да немају да једу или да се обуку, него немају стан, немају кола, немају паре за путовања по белом свету, за гардеробу, парфеме, вечере, изласке и сл.
Неки од њих живе са родитељима, а ови што су дошли из мањег места живе сами по изнајмљеним становима на рубовима "већих" градова у Србији. Дају половину плате на закуп стана и рачуне. Ово што остане потроше на храну и не остане им ништа.

Буде ту и тамо да се неко са неким упозна, спанђа, виђа или како се то већ данас каже, али нема ништа од брака или заједничког живота. Неће нико у немаштину.

Кад неожењен човек престаје да буде "дечко" и постаје самац? Да ли је та титула везана само за нижи средњи слој који седи у изнајмљеној гарсоњери или се може доделити и глумцима, режисерима, директорима, певачима и др. јавним личностима који немају ни кучета ни мачета и живе сами? Да ли неко ко изгледа добро (за своје године) и вози скуп ауто и живи у великом стану може бити назван самцем или тако називамо оне који иду аутобусом на посао у сивом мантилу? Је л се самац постаје са 40, 45, 50,...?

Да ли је уседелица жена која нема мужа и није рађала или је то и ова која има активан друштвени живот, иде на путовања, прославе, пријеме и догађаје? Да ли је уседелица и жена од 55 година која "има партнера" или је то назив само за оне које су се заорзале и постале неугледне у своја четири тесна зида? Да ли су уседелице и тзв. активне жене које су све и свуда, које се баве спортовима, иду на јоге, пилатесе и посећују изложбе, кафиће, ресторане или је то везано искључиво за жене које раде слабо плаћен посао и већину времена проводе у кућама са мајком, тетком или сестром?
Zaboravio si na raspuštenice 😅😆😆😆
raspustila kosu možda, kad ono...

Zaboravio si na raspuštenice 😅😆😆😆
raspustila kosu možda, kad ono...
Распуштенице су друго. Могу да имају децу, унучад, не живе саме, а поред тога ту пролазе разни типови.

Самци и уćиђелице углавном или по правилу немају никог и нису никог имали. Уćиђелица се није удавала и нема деце. Самац је исто неки сам лик кога неће нико или он никог неће.

Самци и уćиђелице углавном или по правилу немају никог и нису никог имали. Уćиђелица се није удавала и нема деце. Самац је исто неки сам лик кога неће нико или он никог неће.
To su najčešće bili gejevi i lezbejke koji nisu pristajali na kompromise (ukoliko nisu u pitanju osobe sa invaliditetom i sl)

To su najčešće bili gejevi i lezbejke koji nisu pristajali na kompromise (ukoliko nisu u pitanju osobe sa invaliditetom i sl)
Могуће, али не мора да значи.

Ја сам упознао жене и мушкарце који су самци и уćиђелице, али нису били педери и лезбејке. Могуће је да су неки крили или да су радили и једно и друго у неком тренутку. За ове знам поуздано да су били нормални, али да из неког разлога на крају нису изабрали никог.

Углавном нису могли да трпе другу особу у целости или су се плашили. Није им нико 100% одговарао и нису хтели да се вежу.

Кући нису седели свакако па би чак и овај назив уćиђелица за ту жену био непримерен, јер се кретала и креће се доста чак и сада.

Постоје људи који су некада били заљубљени у неког и тај неко им је нестао. После тога нису могли да се ожене или да се удају. Нико им није био довољно добар или довољно драг. Заувек су остали у том неком периоду.

Ја поуздано знам да људи не могу да преболе некога, већ да се касније само претварају и на крају се и венчају претварајући се да би имали друштвено прихватљив живот.

Back