Naći osobu koja nema i ne želi decu u 40+ ?

Kada sam rekao da se odnos ostavlja po strani, mislio sam na to da se njih dvoje nakon rođenja deteta više ne mogu posvetiti jedno drugom u potpunosti.
Šta znači posvetiti se u potpunosti? Provoditi 24h zajedno? Verovatno imaš društvo, hobi, a isto tako ima i ona. I nije normalno da se ne razdvajate uopšte.
Jedno je ne želeti decu (što je ok) , a drugo je želeti 100% partnerovo vreme (što nije ok).
Popričaj sa sobom i vidi šta je u pitanju, pa na osnovu toga traži partnerku.

Šta znači posvetiti se u potpunosti? Provoditi 24h zajedno? Verovatno imaš društvo, hobi, a isto tako ima i ona. I nije normalno da se ne razdvajate uopšte.
Jedno je ne želeti decu (što je ok) , a drugo je želeti 100% partnerovo vreme (što nije ok).
Popričaj sa sobom i vidi šta je u pitanju, pa na osnovu toga traži partnerku.
Ne 24h, ali u smislu da ne bih želeo da se treća osoba meša u naš odnos.

Zašto neko mora da se posveti drugom u potpunosti? Šta znači u potpunosti?

Kada dete sa 2-3 godine krene u jaslice, pa u obdanište, u školu, smanjuje se neophodno prisustvo majke.

Uvek postoji baka servis da pričuva dete kad muž i žena negde žele da izađu sami.
"Ne 24h, ali u smislu da ne bih želeo da se treća osoba meša u naš odnos."

Već sam nekome odgovorio , svakako ne u potpunosti.

Ako te razumem dobro, ti vidiš dete kao rivala samom sebi u odnosu sa ženom?
Жене које имају децу склоне су да запостављају мушкарца.

~~~

Ја кад будем стар ако не будем имао децу тражићу ону коју нема децу, ако се случајно деси да имам децу онда ок, то је поштено, тражим оно што и нудим. А ако будем хтео децу онда морам да тражим млађу, то је чак и добар изговор да би се нашло нешто млађе, само кажеш хоћу децу.

QUOTE="Thinker3718, post: 51493605, member: 448796"]
Iskreno, da. Kada se rodi dete, ono postaje prioritet, a sam odnos između žene i muža se ostavlja po strani. Jel jeste tako ili?
[/QUOTE]
Dete ne treba da se stavlja izmedju rotitelja. Vrsta paznje su drugacije. Na protiv, dete treba da ima model vaspitanja, gde ce videti roditelje kako pruzaju paznju jedno drugome. To sto je nasa sredina takva da roditelji tako rade pa upropaste brak i tu decu, to je drugo. Zato te razumem.

Жене које имају децу склоне су да запостављају мушкарца.

~~~

Ја кад будем стар ако не будем имао децу тражићу ону коју нема децу, ако се случајно деси да имам децу онда ок, то је поштено, тражим оно што и нудим. А ако будем хтео децу онда морам да тражим млађу, то је чак и добар изговор да би се нашло нешто млађе, само кажеш хоћу децу.
Trazi ono sto ti se trazi, nema tu nivelisanja.

Али ће да ме осуђују ни кривог ни дужног а то је тешко трпети..
Imam lek za to.
Zamislis sve te face kako te osudjuju. Zene sa bich resting fejs facom kako te gladaju naroguseno, njihove muzeve isto, kao da te cekaju na velikom parkingu da samo ti parkiras, trube, psuju a ti drkas u kolima. I sto brze drkas oni sve vise trube. I onda svrsis i kad svrsis svi odjednom ti cestitaju, oleeee, bravoooo, zene se smeju fascinirane kako si svrsio pod tolikim pritiskom fokusiran. Cak gledaju svoje muzeve, momke, kako oni to ne mogu. I onda ti parkiras, izadjes iz auta i kazes: e sad, bezh te sinji oblaci. I odjednom prazan parking a na njemu jedna zenska. Hot, ultra giga, preplanula ko kolach iz rerne, sva mokra, stenje i doziva te i izvinjava ti se. Oprosti mi sto sam bila glupaca. A ti joj kazes, ajde, polazi, zakasnila si, ali ako budes dobra veceras, mozda ti dam drugu sansu.

Kada sam rekao da se odnos ostavlja po strani, mislio sam na to da se njih dvoje nakon rođenja deteta više ne mogu posvetiti jedno drugom u potpunosti.

da pošto deo mozga odlazi na malu decu
mada odlazi i na starije roditelje verovatno, braću, sestre, prijatelje - kod većine ljudi
retko ko je baš izolovan, a i ti koji su izolovani se bave nekakvim humanitarnim radovima ili diluju i bave se svojim mušterijama da su srećne

ali mislim ako imaš decu ne možeš potpuno da ogrezneš u nekim svojim par-dramama, pošto mora da si uključen donekle na osmatranje i razumno

Back