I još nešto u vezi ćirilice!!!

...boze, boze dakle stvarno u ovoj nasoj zemlji nema vise pravih muskaraca, pogledaj malo neki sport, kazace ti se samo.
Гледам ти ја тако тенис, иако нисам неки мушкарац, кад оно, замисли, онај тенисер, коментатор га зове Јужњи, a у углу пише Youzhny. А онда погледам мало пливање, кад тамо наш коментатор нашег пливача зове Чавић, а на екрану пише Cavic.

Можда би ти могла да ми разјасниш мало те недоумице?

Гледам ти ја тако тенис, иако нисам неки мушкарац, кад оно, замисли, онај тенисер, коментатор га зове Јужњи, a у углу пише Youzhny. А онда погледам мало пливање, кад тамо наш коментатор нашег пливача зове Чавић, а на екрану пише Cavic.

Можда би ти могла да ми разјасниш мало те недоумице?

Da, engleskim se vidis svi sluzimo, on ti dodje standardizacija sporta...to je poenta...kako pisu kada je turnir u Kataru? Francuskoj? Kini? Jel mozda na engleskom ili koriste svoj jezik i pismo...uleteo si sam sebi u usta...i tako pade tvoja teorija o cirilicnim zapisnicima.

Da, engleskim se vidis svi sluzimo, on ti dodje standardizacija sporta...to je poenta...kako pisu kada je turnir u Kataru? Francuskoj? Kini? Jel mozda na engleskom ili koriste svoj jezik i pismo...uleteo si sam sebi u usta...i tako pade tvoja teorija o cirilicnim zapisnicima.
Prećutno je prihvaćeno da se Engleski najviše koristi u Svetu a lako je to mogao da bude Nemački.Inače,nisam primetio da se hispanoamerikanci previše trude da nauče Engleski i maternji Španski im je sasvim dovoljan.A latinična pisma im se i te kako razlikuju.

Od tebe su se odselili i padezi i kultura izrazavanja na maternjem (?) jeziku, ali se srpska cirilica ne seli ni iz Ustava ni iz upotrebe pa ti i dalje pati zbog toga. :cool: I slobodno je zaboravi (ako uopste mozes :mrgreen:).

Šta?

Uvek sam bre, imao najbolju ocenu iz gramatiku...

Pa kad si bio ucur na uciteljicu iz Svrljig. :lol:

p.s. I još nešto u vezi sa ćirilicom!!!

Ахааа, значи оно Cavic је написано на енглеском? Значи човек се уствари презива Кавик.
Ето, сваки дан научим понешто ново.

Спремте се спремте

Српска ми труба затруби
У тово село Дреново.
Спремте се спремте четници,
Силна ће борба да буде.

Ој напред иде пред четом
Јован Бабунски војвода,
За њим иде пред четом
Васил Велешки војвода.

Извика Јован Бабунски:
Држте го село оздола,
Држте го село оздола
Тува је Стеван Димитров.

Извика Јован Бабунски:
"Предај се, предај, Стеване"
"Не се предајем, Јоване,
Аз сам блгарски војвода!"

Извика Васил Велешки:
Фрљајте бомбе четници.
Поче им кућа да гори,
Из куће Стеван говори:

"Пуштај ма, пуштај Јоване,
Чета ће да ми изгоре."
Српска ми труба трубаше,
Дреново село гореше.

Од Тополе, па до Равне Горе

Од Тополе, од Тополе,
па до Равне Горе,
све су страже, све су страже
ђенерала Драже,

а патроле, а патроле
Калабић Николе,
а заседа, а заседа
Рачића одреда,

извидница, извидница
Павла Ђуришића,
претходница, претходница
Војводе Ђујића.

Чича Дражо, чича Дражо
ми ти се кунемо
да са твога, да са твога
пута не скећемо!!!

SP 1998. u Francuskoj...na francuskom jeziku.
Francuzi si to mogu dozvolit, jer njin jezik je jedan od svjetskijeh jezika, a pismo je latinsko (što je mnogo važnije od samoga jezika). Liše toga, Francuzi su jedini izvan anglosaksonskoga svijeta koji ne trpe dominaciju engleskoga. Ruski i kineski jezik, iako svjetski jezici najviše radi pisma, a dijelom i zbog kompleksa predali su se engleskome bez borbe. Španski nije ničim podržan nako sobom samijem i nije ima kudije.

МАЈ 1941.

Шестога априла, четрдесет прве,
на молитву Свету прва звона брује.
Православље слави Светитеља Творца,
Београд порславља Васкрс Спасиоца.

Јато црних Штука небо пара,
Хитлерова сила Србство руши, хара.

Престоница гори, свуда народ страда,
јауци се чују горе нег' икада.
Издајничка рука широм пропаст спрема,
а Србину ни од куда помоћи нема.

Дал' је мајка родила јунака,
да поведе народ из овога мрака?

Већ осмога маја, четрдесет прве,
док цела Европа под Хитлером трне,
са врх Сувобора, силни глас се чује:
''Не признајем ропство које Хитлер кује!''

Биће борбе, биће нових мука,
свуда Србске шуме пуне се хајдука.
У бој води неуморни Чича,
о коме се данас свуд' по свету прича!

Francuzi si to mogu dozvolit, jer njin jezik je jedan od svjetskijeh jezika, a pismo je latinsko (što je mnogo važnije od samoga jezika). Liše toga, Francuzi su jedini izvan anglosaksonskoga svijeta koji ne trpe dominaciju engleskoga. Ruski i kineski jezik, iako svjetski jezici najviše radi pisma, a dijelom i zbog kompleksa predali su se engleskome bez borbe. Španski nije ničim podržan nako sobom samijem i nije ima kudije.

Pa Turci, regionalna sila.... Imperija... 80 miliona stanovnika - pišu latinicom... Pa nisu manje Turci zbog toga... Nit' su postali katolici......

Back