gost 150019
Elita
- Poruka
- 20.524
Ide i Engleski.Uči Kineski dok je vreme.
To će biti neprijateljski jezik i pismo... Naravno....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ide i Engleski.Uči Kineski dok je vreme.
Шта ми оно рекосмо већ толико пута:Ti ne znas ni srpski - u to smo se uverili pre neko vece kad si napisao finaCije i jos jednu hrvatsku rec gde joj mesto nije.
(Znala sam jednog gasterbajtera inace koji je mesao sva 3 jezika - srpski, hrvatski i nemacki, pa je to bilo komicno - trudi se da ga ne dostignes.)

Шта ми оно рекосмо већ толико пута:
Нема никаквих посебних "хрватских речи", јер нема ни језика. Они га само тако називају.
Него, ми управо треба да негујемо то богаство српског и да опет унесемо у ширу употребу многе старосрпске речи.

Нема никаквих посебних "хрватских речи", јер нема ни језика. Они га само тако називају.
Него, ми управо треба да негујемо то богаство српског и да опет унесемо у ширу употребу многе старосрпске речи.
Е, није то тако просто како ти замишљаш.Na srpsku pre svega, ali i na ćirilicu uopšte...
I na onu grčku naravno... I bugarsku...
Smatram da će cela zapadna civilizacija imati jedno pismo... Kao što ima jedinstvene brojeve (ne rimske, nego arapske)...
Kao što će biti jedna moneta... Jedan centar (brisel)

Znaci za njih ili za tebe ne vazi pravilo da sto vise covek zna jezika i pisma vise vredi. Mora da su mnogo pametni oni koji su protivnici ovog pravila.To njihovo mučenje ja bih opisao sa "zabole ih mnogo baš, za ćirirlicu"...
Šta neprijateljski?Kinezi se šire po Svetu,pošto im vlasti u Kini ne daju da imaju više od jednog deteta.Šta misliš koliko ih sada ima u dijaspori?A ne znam nijednog Kineza koji je zbog nekog buđavog zapadnog jezika i pisma zaboravio Kineski.Kreneš da se zaebavaš s njima a oni krenu da crtaju one njihove hijeroglife,misle da hoćeš da učiš...ali vreme je.To će biti neprijateljski jezik i pismo... Naravno....

Е, није то тако просто како ти замишљаш.
А знаш ли ти да је и латиница настала из ћирилице?

Pa i to ne postoji, mislim da se radi o staroslovenskim rečima.
Е, није то тако просто како ти замишљаш.
А знаш ли ти да је и латиница настала из ћирилице?
Kako? A iz dela Bore Stankovica i Stevana Sremca?
Misliš, stari Rimljani prvo uzeli grčko pismo, pa napravili ćirilicu, a tek onda latinicu ili kako?

А како то није један исти језик, кад многи од нас овде могу без икаквих проблема да говоре на оба књижевна стандарда?Pa bilo bi i vrijeme da već jednom progovorite taj srpski, da više ne svojatate hrvatski jezik.

Na srpsku pre svega, ali i na ćirilicu uopšte...
Smatram da će cela zapadna civilizacija imati jedno pismo... Kao što ima jedinstvene brojeve (ne rimske, nego arapske)...
Наравно да је тако....Čak i da je tako...
Јен?Имаће и јединствено превозно средство ... коња.
Имаће и једну цркву..... православну са центром у Цариграду.
Имаће и јединствено писмо....ћирилицу а за бројеве се слажем са тобом.
Имаће и јединствену монету ...... рубљу или јен ... још се тачно не зна.
Имаће и заједнички главни град у Москви.
Они који не буду то прихватили имаће јединствено задовољство да живе на Гренланду...... чист ваздух, прелепи пејзажи и предивне листопадне и четинарске шуме .... земља из Оза.

А како то није један исти језик, кад многи од нас овде могу без икаквих проблема да говоре на оба књижевна стандарда?
Мени је за енглески, италијански, немачки (немачки, на жалост, много и позаборављала), требало баш да их учим и учим, деценијама и годинама, говорим и служим се њима, али опет их нисам научила онако, нити ћу икада, како с лакоћом могу и да говорим и да пишем и на ономе што ви називате "хрватским".
И, како с истом таквом лакоћом могу, на пример, ту западну варијанту писати на ћирилици?
А то не могу ни са једним страним језиком.
Дакле, ето, ја говорим и пишем свим варијантама књижевнога језика српског, којег и хрватским зову, а веома добро разумем и све његове дијалекте.
П. С.
Нико вам не спори право да језик називате хрватским, то је традиција, али је чисто политичка ствар инсистирати на томе да је то доиста неки засебан језик од српског.

Јен?
А што онда и то заједничко писмо било неко од јапанских?
Na srpsku pre svega, ali i na ćirilicu uopšte...
Milica Rakic nije poginula od uranijumske bombe... Poginula je od gelera nase PVO... samo se to zataskava.
Иди бре Дачак спремај се за штрајк
и гледај Б92 (VOA) ....
Можда ћеш нешто и да научиш ...
Engleski recimo ....
Наравно да треба да гледамо и на практичност, и да је боље знати што више језика....srpski je samo pojednostavljen sto je sasvim u redu obzirom na zahteve prakticnosti...svi jezici su se menjali, cak i ozloglaseni engleski pa danas nama jako tesko pada citanje Sekspira u originalu...
...ipak se moraju odvojiti teoreticari od ljudi koji se jezikom preveshodno sluze radi zadovoljavanja vlastitih potreba...isplativije je znati tri prakticna jezika nego jedan prebogat...

Да ли је сувишно рећи да сам баш овакав одговор и очекивала?Ko je rekao da nije isti?
Samo, nije srpski.