I šta se ovo dešava? Tema potpuno umirena, osim kratka primedba RIA77, a, normalno, bez ikakvog komentara na priloženi link.

Izgleda da će i ovaj put da izbegne diskusiju kao i u slučaju čuvene "Kolibe".

Ko je ovde ostao bez reči, ateisti ili teisti.
Ali ja prozivam Ateistu5 da mi da svoj komentar na:
"Jedna od prvih stvari koje sam kao odrasla osoba naučila, bila je da znanje i činjenice postaju beznačajne ako se ljudima servira dobra doza straha i predrasuda." Ijan Renkin, "Sveci mračne biblije" , str. 9.
"Ali dođe trenutak u istoriji kada neznanje više nije oprostivo... trenutak u kom samo mudrost ima moć da oslobađa od greha" . Den Braun, "Inferno", str. 45.
"Koliko je samo srećan čovek, kao što svako može da vidi, koji se rodi glup i veruje u svašta". Majkl Enis, "Zavera Makijaveli", str. 206.
"Moja majka je imala isto mišljenje o religiji i o zakonu-ništa dobro iz njih nije proizašlo; i jedno i drugo služili su se strahom kako bi ubedili budale da slede njihova pravila". Ejmi Endžel, "Poznata tama", str. 49.
Ima još mnogo toga ali evo na kraju:
"Kako verovati u boga, koji je bio toliko glup da završi razapet". Raven Đakometi, "Trijumf tame", str. 45.
I molim te Ateisto5 da shvatiš da su sve ovo izjave pomenutih (belo)svetskih pisaca, a ne moje. Ja neću da se izjašnjavam o njima.