A da. A dokaza da je prvi život nastao spontano iz nežive materije ...nema. stAnco, tvrdiš da prvi život nije stvorio Bog a iz čega nužno proizilazi da veruješ da je prvi život nastao spontano iz nežive materije. Kažem veruješ jer...dokaza nema.
Mislim jeroh da ti ne uviđaš sušrinu stvari. Bog kao tvorac je gotov. On nije ništa stvorio. On ne postoji. Pogledaj malo istoriju čovečanstva od Srednjeg veka pa naovamo, i videćeš ušta je sve Bog bio umešan kao tvorac/izazivač. Pa onda vidi kako je sve to nauka objasnila. Pa onda pogledaj papinu izjavu da Bog nema čarobni štapić, pa onda i sam zaključi da Bog ništa, ama baš ništa nije stvorio. A što se tiče prvog života, stanje je sledeće iako se ponavljam: ako nauka i ne utvrdi kao istinu da je prvi život nastao od nežive materije, to automatski ne znači da ga je stvorio Bog. Ako je prvi život stvorio Bog, potrebni su dokazi za to.
Davno sam ti napisao da ako postoje iskazi "A" i "B", o istoj stvari, onda nemogućnost da zagovornici iskaza "A" dokažu svoj iskaz, nikako ne znači da je iskaz "B" ispravan, već zagovornici tog iskaza moraju da daju dokaze. I stvarno ne znam šta tebi ovde nije jasno.
U vezi sa izjavom...
Kada imamo nekompletno znanje o svetu oko sebe, to nam nudi mogučnost da verujemo u Boga. Kada nemamo naučno objašnjenje za nešto obično se oslanjamo na nadprirodna objašnjenj
meni zvuči logično. Kada nema naučnog objašnjenja za nešto...šta treba...čekati decenijama i vekovima da nauka osmisli neko objašnjenje...Zašto je tebi nezamislivo da obični ljudi moraju čekati u nedogled da nauka ponudi dokaze o tome da je prvi život nastao iz nežive materije...
Da tebi ove izjave zvuče logično, ali stičem utisak da ne veruješ u njih.
Evo pitanja za tebe:
da li je Bog stvorio prvi život, jer još nemamo naučno objašnjenje. (Ovo je direktno u vezi sa ovim izjavama koje su tebi logične)
A da...nisam imao pojma da su ti religijski centri evoluciono nasledje, da su se formirali i da se aktiviraju tek kasnije,kada se dodje na forum...
Stvarno mi nisi jasn. Mi diskutujemo o nekim ozbiljnim stvarima a ti se ovako cerekaš. Nemoj više, jer to pokazuje da uviđaš da "hodaš po tankom ledu", a to želiš da prikriješ cerekanjem, onim tvojim "Auuuuu...čoveče", ili i ono treća, nisam zapamtio, ali srešču i to u našoj diskusiji.
Pa dobro, jesi li znao da su moždani centri, ne samo za religiju nego za govor, vid, ljubav.....nastali evolucijom nernog sistma, ili misliš da je to stvoreno čarobnim štapićem? Ovo je još jedno pitanje za tebe.