stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Ma jeroh ostavi se biblijskih citata kada diskutuješ samnom. Ostavi to za tvoje vernike. Ti i ja diskutujemo o sadašnjim problemima, koji nemaju veze sa religioznom duhovnošću, već sa naučnim istinama.Po tom tvom rezonu, morao bih da ti dokažem nešto i u vezi sa ovim...
Galaćanima 2:20... ''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''
Koliko li si ovo puta ponovio u diskusijama sa raznim Forumašima? Ovo je tipičan pokušaj diskeditovanja. Ali nećeš da uspiš, jer ja volim da stvari izvedem na čistac, što se kaže "u crevca".Teško da češ to ikada moći shvatiti..
Ovde samo fali ono što sam ti gore naveo, cerekanje, auuu... i ono "kuku lele, da me kuku lele" (setio sam se
Auuuu.....čoveče...Auuuuu...čoveće...Suština verovanja je upravo u tome...spoznati Boga u sebi. A što se tiče Boga izvan čoveka, kaži mi nauke ti tvoje, šta podrazumevaš pod tim...
Dakle tog Boga, kojeg vi vernici tražite i nalazite u sebi ja pozdravljam, ali ne priznajme da postoji Boga-tvorac koji je izvan čoveka.
I kako ne vidiš da izjave Tolstoja i Dostojevskog upravo govore o Bogu u čoveku, koje ja stalno pominjem, ali, avaj, pa kako ja to da razumem.
I nema, jer time samo potvrđuješ da si vernik.Znam da nema svrhu što ću ti postaviti ovo...
1 Samuilova 16:7... ''Ali Gospod reče Samuilu: Ne gledaj na lice njegovo ni na visinu rasta njegovog, jer sam ga odbacio; jer ne gledam na šta čovek gleda: Čovek gleda šta je na očima, a Gospod gleda na srce.''
Dela ap.1:24...'' I pomolivši se Bogu rekoše: Ti, Gospode! Koji poznaješ srca svih, pokaži jednog od ove dvojice koga si izabrao,''
A činjenica je da si perfektan poznavalac Biglije, što je za svaku pohvalu (ako ti ne uđe u glavu pa ti se aktiviraju religijski centri
Jeroh, jeroh, jeroh, šta li ti ovo treba, bre? Ali znaš ti mene. Jeroh, ovde nije sporan plamen ljubavi u srcu Dostojevskog, nego da li je taj plamen izazvan spoljašnjim postojanjem Boga, ili unutrašnjim osećanjima prema Bogu.Nikada ti nečeš shvatiti onaj plamen ljubavi u srcu Dostojevskog...
Uostalom, jeroh, evo preklinjem te da mi jedan post posvetiš objašnjavajući taj plamen ljubavi, pa makar bio i siguran da neću shvatiti.
Posebno naglasi kako je nastao taj plamen.