I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Po tom tvom rezonu, morao bih da ti dokažem nešto i u vezi sa ovim...
Galaćanima 2:20... ''A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u telu, živim verom Sina Božjeg, kome omileh, i predade sebe za mene.''
Ma jeroh ostavi se biblijskih citata kada diskutuješ samnom. Ostavi to za tvoje vernike. Ti i ja diskutujemo o sadašnjim problemima, koji nemaju veze sa religioznom duhovnošću, već sa naučnim istinama.
Teško da češ to ikada moći shvatiti..
Koliko li si ovo puta ponovio u diskusijama sa raznim Forumašima? Ovo je tipičan pokušaj diskeditovanja. Ali nećeš da uspiš, jer ja volim da stvari izvedem na čistac, što se kaže "u crevca".
Ovde samo fali ono što sam ti gore naveo, cerekanje, auuu... i ono "kuku lele, da me kuku lele" (setio sam se:D) Ali vidiš li koliko nisi fer? Dakle da ponovim vidš li koliko nisi fer, jer i sam vidiš koliko se ove izjave, koje su ti ,navodno logične, uklapaju u otkriće onog gorepomenutog neurobiologa o stvaranju religijskih osećanja unutar čoveka.
Auuuuu...čoveće...Suština verovanja je upravo u tome...spoznati Boga u sebi. A što se tiče Boga izvan čoveka, kaži mi nauke ti tvoje, šta podrazumevaš pod tim...
Auuuu.....čoveče...:D pa zar ti nisi shvatio da je taj Bog kojeg si našao u tebi, zapravo u tebi, a nije izvan tebe, a pošto je u tebi ne može da stvara izvan tebe. Ako je taj Bog u čoveku, onda nije mogao da stvori svet pre stvaranja čoveka. Kapiraš li to?
Dakle tog Boga, kojeg vi vernici tražite i nalazite u sebi ja pozdravljam, ali ne priznajme da postoji Boga-tvorac koji je izvan čoveka.
I kako ne vidiš da izjave Tolstoja i Dostojevskog upravo govore o Bogu u čoveku, koje ja stalno pominjem, ali, avaj, pa kako ja to da razumem.
Znam da nema svrhu što ću ti postaviti ovo...
1 Samuilova 16:7... ''Ali Gospod reče Samuilu: Ne gledaj na lice njegovo ni na visinu rasta njegovog, jer sam ga odbacio; jer ne gledam na šta čovek gleda: Čovek gleda šta je na očima, a Gospod gleda na srce.''
Dela ap.1:24...'' I pomolivši se Bogu rekoše: Ti, Gospode! Koji poznaješ srca svih, pokaži jednog od ove dvojice koga si izabrao,''
I nema, jer time samo potvrđuješ da si vernik.:D
A činjenica je da si perfektan poznavalac Biglije, što je za svaku pohvalu (ako ti ne uđe u glavu pa ti se aktiviraju religijski centri:D)
Nikada ti nečeš shvatiti onaj plamen ljubavi u srcu Dostojevskog...
Jeroh, jeroh, jeroh, šta li ti ovo treba, bre? Ali znaš ti mene. Jeroh, ovde nije sporan plamen ljubavi u srcu Dostojevskog, nego da li je taj plamen izazvan spoljašnjim postojanjem Boga, ili unutrašnjim osećanjima prema Bogu.
Uostalom, jeroh, evo preklinjem te da mi jedan post posvetiš objašnjavajući taj plamen ljubavi, pa makar bio i siguran da neću shvatiti.:D.
Posebno naglasi kako je nastao taj plamen.

Kuku me lele da me lele kuku...Kako li se to kazivanje Tolstoja i Dostojevskog uklapa u Grifmanovo kazivanje....
Kuku lele da me lele kuku:D : pa jeroh nije uGrifmanovo kazivanje, nego u Grifmanovo otkriće. BRE jeroh!

stAnco, za Boga izvan čoveka kako ti voliš kazati Biblija kaže...

Jovan 1:24...''Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.''

1 Timotiju 1:17...''A Caru večnom, Neraspadljivom, koji se ne vidi, jedinom premudrom Bogu čast i slava va vek veka. Amin.''

Psalam 7:12...
http://wwwyu.com/biblija/19psa139.htm
Apsloutno me ne interesuje. To prepuštam da analizirate i uživate u analizi vi vernici:D
stAnco, kaza mi da je Tolstoj prikazao Boga kao neku svoju emociju i da Boga nema izvan čoveka...Hajde sada pažljivo pročitaj ovo...

''Ljudi govore za Boga da živi na nebu. A govore i to da živi u čoveku. I jedno i drugo je istina. On je i na nebu, to jest u beskonačnom svetu, i u duši čovekovoj''
Tolstoj​
Evo opet pitanje za tebe: kakvu ti imaš predstavu o ovom Tolstojevom Bogu, koji je u duši čovekovoj i u beskonačnom svetu?
I fer je da i ti odgovoriš jer ću i ja da ti odgovorim na ovu izjavu.
Kada se u čoveku formira snažno osećanje o Bogu, onda je on ubeđen da je Bog i izvan njega. Pa video si kako diskutuju vernici. Valjda si uvideo da čovek prvo mora postati vernik i onda može da "vidi" Boga svugde. Savle ga je video u golubu na prozoru.

Ne možeš ti to shvatiti. Tolstoj je verovao u Boga Tvorca. A razmisli o ovom...

„Besmrtan sam. Moja besmrtnost je nužna jednom činjenicom da Bog neće hteti da zauvek ugasi plamen ljubavi koji se zapalio za njega u mom srcu“

Fjodor Dostojevski​
Aли они не полажу много на Достојевског, много им је ближи Ниче и његов надчовјек.

I šta je to...neki dokaz, neki proboj ka nekom dokazu...nastanka života iz nežive materije...Uvode se u priću peptidi umesto aminokiselina da bi zvučalo onako...naučno. I zamisli naučnici dokazali da se sintetskim putem mogu stvoriti peptidi. A ti peptidi su ustvari proteini ali eto krstiše ih u peptide. A proteini ili ti pepridi su ustvari polimeri aminokiselina medjusobno povezani peptidnim vezama. Proteini i peptidi imaju istu hemisjku strukturu a jedina razlika je u tome što su peptidi neznatno manje dužine.

Inače, peptidi se sintetski proizvode već duže vreme i naravno ide biznis...prodaju se. Pogledaj ...ovde...

A što se tiče onog...proboja nauke ka pozitivnom...u vezi sa linkom koji si postavio, možeš biti optimista jer Dr. Matthew Powner ima teh 40 godina života. A ko je onaj drugi naučnik iz te ekipe Dr. Saidul Islam koji kaza...

“This is the first time that peptides have been convincingly shown to form without using amino acids in water, using relatively gentle conditions likely to be available on the primitive Earth,”

nemam pojma...da li ti znaš nešto o njemu...

I da završim sa ovim ...

“Peptides, which are chains of amino acids, are an absolutely essential element of all life on Earth. They form the fabric of proteins, which serve as catalysts for biological processes, but they themselves require enzymes to control their formation from amino acids. So we’ve had a classic chicken-and-egg problem – how were the first enzymes made?”

Ma jeroh ostavi se biblijskih citata kada diskutuješ samnom. Ostavi to za tvoje vernike. Ti i ja diskutujemo o sadašnjim problemima, koji nemaju veze sa religioznom duhovnošću, već sa naučnim istinama.

Pričali smo o onom kazivanju Tolstoja i Dostojevskog, pa sam ti napomenuo ono što kaza Pavle...A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos...Nemam pojma, zašto li nisam iznenadjen tvojim komentarom...Ono što kazaše Tolstoj i Dostojevski a na okolnost onog Pavlovog, ne može da se podvodi pod tvoje...naučne istine.

A Tolstoj kaza i ovako...

''Boga je teško spoznati, ali to ne znači da ga nema, nego je to znak Njegove veličanstvenosti, a naše slabosti.''

Auuuu.....čoveče...:D pa zar ti nisi shvatio da je taj Bog kojeg si našao u tebi, zapravo u tebi, a nije izvan tebe, a pošto je u tebi ne može da stvara izvan tebe.

Ne sećam se da sam bilo gde napisao da sam...našao Boga u sebi...Nešto si se spetljao...

Ako je taj Bog u čoveku, onda nije mogao da stvori svet pre stvaranja čoveka. Kapiraš li to?

stAnco, čovek može spoznati Boga u sebi ali Bog nije samo to, što čovek u sebi spozna...Zbog toga sam ti postavio i ovaj stih...

1 Timotiju 1:17...''A Caru večnom, Neraspadljivom, koji se ne vidi, jedinom premudrom Bogu čast i slava va vek veka. Amin.''

Dakle tog Boga, kojeg vi vernici tražite i nalazite u sebi ja pozdravljam, ali ne priznajme da postoji Boga-tvorac koji je izvan čoveka.

U Biblijskom smislu, da Boga nema izvan čoveka, ne bi ga bilo ni u čoveku.

I kako ne vidiš da izjave Tolstoja i Dostojevskog upravo govore o Bogu u čoveku, koje ja stalno pominjem, ali, avaj, pa kako ja to da razumem.

Moram ti postaviti ovaj stih...

Efežanima 4:6...''Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.''

A ovo je na neki način veoma zanimljivo u vezi sa onim tvojim omiljenim religijskim centrom. Neko spozna da je Bog u njemu, neko to ne može i ne želi spoznati. I onda to učini, da onaj religijski centar zakržlja, zar ne...

Jeroh, jeroh, jeroh, šta li ti ovo treba, bre? Ali znaš ti mene. Jeroh, ovde nije sporan plamen ljubavi u srcu Dostojevskog, nego da li je taj plamen izazvan spoljašnjim postojanjem Boga, ili unutrašnjim osećanjima prema Bogu.

stAnco, kako mogu postojati unutrašnja osećanja prema Bogu...ako ON ne postoji...Nije li malo apssurdno da čovek oseća ljubav prema nečem što...ne postoji...I eto, moram ti predočiti neke stihove...

Rimljanima 5:5... ''A nadanje neće se osramotiti, jer se ljubav Božija izli u srca naša Duhom Svetim koji je dat nama.''

Matej 22:37... ''A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.''

2 Korićanima 1:22... ''Koji nas i zapečati, i dade zalog Duha u srca naša.

2 Solunjanima 3:5... ''A Gospod da upravi srca vaša na ljubav Božiju i na trpljenje Hristovo.''

stAnco, u vezi sa ovim nema onih tvojih naučnih istina.

Uostalom, jeroh, evo preklinjem te da mi jedan post posvetiš objašnjavajući taj plamen ljubavi, pa makar bio i siguran da neću shvatiti.:D.
Posebno naglasi kako je nastao taj plamen

Pesma nad pesmama 8:6... '' Metni me kao pečat na srce svoje, kao pečat na mišicu svoju. Jer je ljubav jaka kao smrt, i ljubavna sumnja tvrda kao grob; žar je njen kao žar ognjen, plamen Božji.''

Marko 12:30... ''I ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovest. ''

Kuku lele da me lele kuku:D : pa jeroh nije uGrifmanovo kazivanje, nego u Grifmanovo otkriće. BRE jeroh!

Kuku me lele da me lele kuku...Znači ovo je Grifmanovo ...otkriće...i mora da je naučno samo tako...

"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations,"

I naravno, to je za tebe naučni dokaz da Bog ne postoji... :hahaha1:

I šta je to...neki dokaz, neki proboj ka nekom dokazu...nastanka života iz nežive materije...Uvode se u priću peptidi umesto aminokiselina da bi zvučalo onako...naučno. I zamisli naučnici dokazali da se sintetskim putem mogu stvoriti peptidi. A ti peptidi su ustvari proteini ali eto krstiše ih u peptide. A proteini ili ti pepridi su ustvari polimeri aminokiselina medjusobno povezani peptidnim vezama. Proteini i peptidi imaju istu hemisjku strukturu a jedina razlika je u tome što su peptidi neznatno manje dužine.
Inače, peptidi se sintetski proizvode već duže vreme i naravno ide biznis...prodaju se. Pogledaj ...ovde...
A što se tiče onog...proboja nauke ka pozitivnom...u vezi sa linkom koji si postavio, možeš biti optimista jer Dr. Matthew Powner ima teh 40 godina života. A ko je onaj drugi naučnik iz te ekipe Dr. Saidul Islam koji kaza...
“This is the first time that peptides have been convincingly shown to form without using amino acids in water, using relatively gentle conditions likely to be available on the primitive Earth,”
nemam pojma...da li ti znaš nešto o njemu...
I da završim sa ovim ...
“Peptides, which are chains of amino acids, are an absolutely essential element of all life on Earth. They form the fabric of proteins, which serve as catalysts for biological processes, but they themselves require enzymes to control their formation from amino acids. So we’ve had a classic chicken-and-egg problem –how were the first enzymes made?” [/QUOTE]​
TI SI JEROH "GENIJE":D. Ovo je napisano tipično jerohinovski. Pa zar ne vidiš iz prve navedene rečenice, koju sam istakao crveno, da prodor u istraživanju nije proizvodnja peptida, već da su. "This is th first time...." proizveli peptide ".....without using amino acids in water....." pod uslovima kakvi su izgledali ".....on the primitive Earth".
A ova druga rečenica, koju sam istakao plavo, kaže da su na taj način rešili problm "kokoške i jajeta".
Pa bre jeroh dobro pročitaj ono što navodiš BRE.

Pričali smo o onom kazivanju Tolstoja i Dostojevskog, pa sam ti napomenuo ono što kaza Pavle...A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos...Nemam pojma, zašto li nisam iznenadjen tvojim komentarom...Ono što kazaše Tolstoj i Dostojevski a na okolnost onog Pavlovog, ne može da se podvodi pod tvoje...naučne istine.

A Tolstoj kaza i ovako...

''Boga je teško spoznati, ali to ne znači da ga nema, nego je to znak Njegove veličanstvenosti, a naše slabosti.''

Može može, itekako može da se podvede pod naučne istine, jer je sasvim jasno iz njihovih izjava da treba boga naći u sebi, a kada ga nađemo u sebi, i rasplamsamo "plamen ljubavi" za Njega, onda ga vidimo svugde.
A ova izjava ovde je tipičan primer izgovora, jer ako je Boga teško spoznati, to bi moglo da znači i da ga nema.:D

Ne sećam se da sam bilo gde napisao da sam...našao Boga u sebi...Nešto si se spetljao...
Ti se jeroh očigledno ponašaš kao vernik, pa gornja rečenica na koju si reagovao je upućeni vernicima, a ja sam tebe malo zezao.:D
Sada možeš da je komentarišeš sa stanovišta vernika, koji ti nisi, svakako.:D
stAnco, čovek može spoznati Boga u sebi ali Bog nije samo to, što čovek u sebi spozna...Zbog toga sam ti postavio i ovaj stih...
U Biblijskom smislu, da Boga nema izvan čoveka, ne bi ga bilo ni u čoveku.
Pa do kada ćeš BRE da mi kao istine navodiš stihove, koje su pisali ljudi pre nekoliko hiljada godina. Mi se nalazimo u XXI veku i ostavi se tog biblijskog smisla, koji je karkterističan za vernike. Agnostik, kakvim se ti predstavljaš, bi trebao da sumnja u biblijski smisao, a da više pažnje posveti naučnom smislu.
Moram ti postaviti ovaj stih...
Efežanima 4:6...''Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.''
A ovo je na neki način veoma zanimljivo u vezi sa onim tvojim omiljenim religijskim centrom. Neko spozna da je Bog u njemu, neko to ne može i ne želi spoznati. I onda to učini, da onaj religijski centar zakržlja, zar ne...
I ova ti je rečenica tipična za vernike, i čuo sam je ovde od tvojih istomišljenika:D.
I, bre, te centre nisam otkrio ja, nego neurobiolog, isti onaj koji je rekao ono da kada čovek ne zna objašnjenje neke pojave priziva Boga kao rešenje.:D
Religijski centri ne zakržljavaju nego nisu aktivni. Skoro su se ovde razmetali navodeći da je neki ateista postao vernik. Zakržljala stvar ne može da se regeneriše.:D

stAnco, kako mogu postojati unutrašnja osećanja prema Bogu...ako ON ne postoji...Nije li malo apssurdno da čovek oseća ljubav prema nečem što...ne postoji...I eto, moram ti predočiti neke stihove...
Rimljanima 5:5... ''A nadanje neće se osramotiti, jer se ljubav Božija izli u srca naša Duhom Svetim koji je dat nama.''
Matej 22:37... ''A Isus reče mu: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom.''
2 Korićanima 1:22... ''Koji nas i zapečati, i dade zalog Duha u srca naša.
2 Solunjanima 3:5... ''A Gospod da upravi srca vaša na ljubav Božiju i na trpljenje Hristovo.''
stAnco, u vezi sa ovim nema onih tvojih naučnih istina.
Pesma nad pesmama 8:6... '' Metni me kao pečat na srce svoje, kao pečat na mišicu svoju. Jer je ljubav jaka kao smrt, i ljubavna sumnja tvrda kao grob; žar je njen kao žar ognjen, plamen Božji.''
Marko 12:30... ''I ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom. Ovo je prva zapovest. ''
Jasno, i dalje ćeš da me ubeđuješ da nisi vernik a stalno navodiš biblijske stihove da bi me uverio u biblijsku istinu. Pa jeroh bre!
Kako ne shvataš da je ovo tipično versko ponašanje. Zar ne vidiš koliko pravi vernici ovde "prosipaju" stihova, radi podrške njihovim "istinama".
A evo ti jedno konkretno objašnjenje za ono boldovano. Jedan kolega, inače profesor Ruskog jezika, koji je uvek u reveru nosio Lenjinovu značku je jedne noći sanjao majku koja je bila preminula. Taj san je toliko snažno uticao na njega, da je napustio ženu i dvoje dece, i otišao u manastir da se zamonaši.
Dakle nije spoznao Boga izvan njega, već je unutrašnji traumatični doživljaj aktivirao religijske centre i stvorio Boga u njemu.

Kuku me lele da me lele kuku...Znači ovo je Grifmanovo ...otkriće...i mora da je naučno samo tako...

"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations,"

I naravno, to je za tebe naučni dokaz da Bog ne postoji... :hahaha1:
Znaš šta, kako te bre nije sramota? Ovo te ozbiljno pitam. Stvaarno te ozbiljno pitam kako te nije sramota da radiš ovakve stvari, a bio sam ubeđen da si ozbiljan čovek?
Ali, znaš ti mene. Idemo u crevca:D. Jaroh, rode, nije ovo što si naveo Grifmanovo otkriće i zato ti je ovo cerekanje neprimereno i prilično ružno za sve one koji su pročitali navedeni link.. Ovo je Grifmanova izjava. Grifmanovo otkriće je ono što piše iznad ove izjave, a sama izjava potvrđuje da je čovek sklon izmišljanju Boga kada nema racionalno objašnjenje.
To ti je istina, a ti možeš i dalje da se ovako neprimereno cerekaš.:D

Poslednja izmena:
I da završim sa ovim ...
“Peptides, which are chains of amino acids, are an absolutely essential element of all life on Earth. They form the fabric of proteins, which serve as catalysts for biological processes, but they themselves require enzymes to control their formation from amino acids. So we’ve had a classic chicken-and-egg problem –how were the first enzymes made?”
TI SI JEROH "GENIJE":D. Ovo je napisano tipično jerohinovski. Pa zar ne vidiš iz prve navedene rečenice, koju sam istakao crveno, da prodor u istraživanju nije proizvodnja peptida, već da su. "This is th first time...." proizveli peptide ".....without using amino acids in water....." pod uslovima kakvi su izgledali ".....on the primitive Earth".
A ova druga rečenica, koju sam istakao plavo, kaže da su na taj način rešili problm "kokoške i jajeta".
[/QUOTE]

I šta dokazuje to što su eksperimentom kombinujuću vodonik sulfid sa nekim aminonitrilima i supstrata fericijanida, dobili peptide...

A ono na kraju biva poenta priće...

After many generations of trying (and failing) to recreate the building blocks of life, could it be that scientists have simply been going about it backwards? And does this mean that organic technology could be right around the corner? Only time will tell…

Vreme će pokazati...jedno ili drugo...a kada...nije bitno, zar ne...

Znaš šta, kako te bre nije sramota? Ovo te ozbiljno pitam. Stvaarno te ozbiljno pitam kako te nije sramota da radiš ovakve stvari, a bio sam ubeđen da si ozbiljan čovek?

A da bih bio ozbiljan čovek, preduslov je...šta...Verovatno bih bio ozbiljan kada bih na isti način kao ti, prihvatao naučne istine o ...religijskom centru u mozgu...

Ali, znaš ti mene. Idemo u crevca:D. Jaroh, rode, nije ovo što si naveo Grifmanovo otkriće i zato ti je ovo cerekanje neprimereno i prilično ružno za sve one koji su pročitali navedeni link.. Ovo je Grifmanova izjava.

Obrati pažnju. Postavio si post sa Grifmanovom izjavom...

A ovu izjavu je napisao isto vernik neurobiolog profesor Grafman koji je rođen 21. decembra 1950. i još je živ :
"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations," said Professor Grafman, who believes in God.

Ja sam onda napisao ovako...

I naravno, to je za tebe naučni dokaz da Bog ne postoji...

Ti si mi potom objasnio ovako...

Možda sam ja malo posenilio, pa onaj Grifmanov citat što si postavio, shvatih kao njegovo kazivanje. A sada mi u vezi sa tim pominješ Grifmanovo otkriće...

Grifmanovo otkriće je ono što piše iznad ove izjave, a sama izjava potvrđuje da je čovek sklon izmišljanju Boga kada nema racionalno objašnjenje.

A šta li to piše iznad te izjave koju si postavio...Možda nešto u vezi nekog Pasterovog citata...

stAnco, stAnco, kako ti umeš da se spetljaš sam sa sobom to je neverovatno...

Jasno, i dalje ćeš da me ubeđuješ da nisi vernik a stalno navodiš biblijske stihove da bi me uverio u biblijsku istinu. Pa jeroh bre!

Biblijske stihove ti nisam navodio da bih te uverio u biblijsku istinu. Pričali smo u vezi onih citata od Tolstoja i Dostojevskog, pa sam ti na tu okolnost, predočio stihove koji se usaglašavaju sa njihovim citatima.

stAnco, u tom smislu bih ja tebi mogao kazati...stalno potenciraš priću o religijskom centru u mozgu kako bi me uverio u naučnu istinu da Bog ne postoji. A to bi bilo malo bezi ikakve veze sa moje strane.

A tu tebi omiljenu priću o religijskom centru u mozgu započeo si one davne 2009-te godine...

Sasvim ispravno. Evo, neurobiolozi su otkrili centar u mozgu koji je odgovoran za religijska osećanja i nazvali ga veoma pompezno "Božija tačka". Do sada je nauka oduzimala umišljenom Bogu razna svojstva, i evo približili smo se vremenu kada će nauka, tog objektivnog Boga, konačno i da ubije i da ga i zvanično smesti u Božiju tačku.

I, bre, te centre nisam otkrio ja, nego neurobiolog, isti onaj koji je rekao ono da kada čovek ne zna objašnjenje neke pojave priziva Boga kao rešenje.:D

Ovo je link iz 2009-e godine...U mozgu otkrivena Božija tačka... tvoj omiljeni, zar ne...I ko je glavni...naravno Djordan H. Grafman...

Šta je sada zanimljivo, taj isti Grafman deceniju kasnije dolazi do novog naučnog otkrića...da povrede mozga mogu ljude učiniti vernicima...

A to verovatno biva ono, čovek doživi neki potres mozga i ...postaje vernik. I verovatno se sa tim potresom ono...aktivira onaj religijski centar ili ti Božija tačka...Nauka je u ovom slučaju, čudo, samo takvo... :hahaha1:

A u vezi sa ovim...

A ovu izjavu je napisao isto vernik neurobiolog profesor Grafman koji je rođen 21. decembra 1950. i još je živ :
"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations," said Professor Grafman, who believes in God.

Voleo bih da mi predočiš neki konkretan dokaz da je Grafman vernik i da veruje u Boga..Ima li neka njegova izjava u tom smislu...

Religijski centri ne zakržljavaju nego nisu aktivni.

I šta kaže nauka...kada se u čovečijem mozgu formiraju ti centri......Imaju li mala deca taj centar u svom mozgu...verovatno imaju ali...nije aktivan...:whistling:

Može može, itekako može da se podvede pod naučne istine, jer je sasvim jasno iz njihovih izjava da treba boga naći u sebi, a kada ga nađemo u sebi, i rasplamsamo "plamen ljubavi" za Njega, onda ga vidimo svugde.
Nisam imao pojma, da su Tolstoj i Dostojevski...bili naučnici... :hahaha1:

A ova izjava ovde je tipičan primer izgovora, jer ako je Boga teško spoznati, to bi moglo da znači i da ga nema.:D

Ene sada...ovo Tolstojevo...ne može da se podvede pod ...naučnu istinu...

sada je to samo...izgovaranje...Zanimljiva su tvoja merila kada nešto može da bude ...podvedeno pod naučnu istinu a kada je samo...izgovaranje...

Pa do kada ćeš BRE da mi kao istine navodiš stihove, koje su pisali ljudi pre nekoliko hiljada godina. Mi se nalazimo u XXI veku i ostavi se tog biblijskog smisla, koji je karkterističan za vernike.

stAnco ovo ovde je pdf Religija...I ti bi da se u vezi sa pričom o Bibliji, ne pominje ono šta u njoj piše...

Agnostik, kakvim se ti predstavljaš, bi trebao da sumnja u biblijski smisao, a da više pažnje posveti naučnom smislu.

Ka agnostik ja ne mogu da prihvatim, niti da Bog postoji niti da ne postoji. Kao agnostik ne mogu da tek tako prihvatim naučne tvrdnje o religijskom centru u mozgu, o postojanju vernikom nakon neke povrede mozga i tome slično.

stAnco ja ne mogu onako naučno kazati ovako...

Ti kao pripadnik božijeg stada treba da naučiš da goveče ne misli, nego ide tamo gde ga teraju. Onaj ko može da misli nije pripadnik nikakvog stada.

stAnco čoveće, pa nije valjda da samo ateisti...mogu da misle...stAnco, stAnco...

Evo opet pitanje za tebe: kakvu ti imaš predstavu o ovom Tolstojevom Bogu, koji je u duši čovekovoj i u beskonačnom svetu?

Možda grešim ali nekako mislim da ono što čovek spozna u sebi kao Boga nije isto sa onim što Bog u smislu Biblije po opisu u beskonačnom svetu jeste. Mora malo stihova. Opis Boga...

Jezekilj 1:26:28... ''I ozgo na onom nebu što im beše nad glavama, beše kao presto, po viđenju kao kamen safir, i na prestolu beše po obličju kao čovek. I videh kao jaku svetlost, i u njoj unutra kao oganj naokolo, od bedara gore, a od bedara dole videh kao oganj i svetlost oko njega Kao duga u oblaku kad je kiša, takva na oči beše svetlost unaokolo. To beše viđenje slave Božje na očima; i kad videh, padoh na lice svoje, i čuh glas Nekoga koji govoraše.''

Otkrivenje 14:16... ''A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni; I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih; I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.''

A zašto ima elemenata antropomorfnog u opisu uzroka svih uzroka, nesvtorenog i izvanvremenkog,ne bih ti kazivao jer je to za tebe i više nego preteško.

Valjda si uvideo da čovek prvo mora postati vernik i onda može da "vidi" Boga svugde. Savle ga je video u golubu na prozoru.

Zamoliću te da mi postaviš stih iz Biblije gde se kazuje da je Apostol Pavle ili ti Savle, video goluba na prozoru.

Meni je poznato da je golub simbol Svetog Duha i prikazao se u ovom smislu...

Luka 3:22... ''I siđe na Nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba govoreći: Ti si Sin moj ljubazni, Ti si po mojoj volji.''

I šta dokazuje to što su eksperimentom kombinujuću vodonik sulfid sa nekim aminonitrilima i supstrata fericijanida, dobili peptide...

After many generations of trying (and failing) to recreate the building blocks of life, could it be that scientists have simply been going about it backwards? And does this mean that organic technology could be right around the corner? Only time will tell…

[/QUOTE]
Prvo: Valjda si uvideo da je onaj post čist "jerohinovski". Zaboga, držao si mi predavanje o peptidima, a to nisam tražio (valjda si hteo da pokažeš da si stručnjak za peptide, i ja ti verujem:D), a onda potpuno pogrešan zaključak u vezi sa napretkom u eksperimentu. E ovaj post već nije "jerohinovski".:D
Drugo: Problem u abiogenezi je bio "kokoška i jaje", šta je prvo nastalo. A onda su uvideli da peptide mogu da sintetizuju bez aminokiselina. I to je suština pomaka u eksperimentu.
Treće: Ova tvoja plava rečenica stoji. I niko ne može da tvrdi da će rezultati eksoperimenta dati pozitivne rezultate, ali ti ljudi na UCL-i, a sigurno nisu jedini u svetu, se nadaju pozitivnom ishodu, jer bi inače bilo besmisleno da dalje eksperimentišu.
Četvrto: Nije bitno kada će pokazati, nego da li će pokazati. A primera radi, ti valjda znaš, da je rasprava o prirodi svetlosti trajala od Njutna do Ajnštajna, preko 200 i kusur god. Naučna otkrića, pogotovu ovako epohalna, ne mogu da se reše od danas do sutra.
Peto: Negativni ishod eksperimenta, i to treba da znaš, nikako neće značiti o aktivnosti Tvorca po tom pitanju.
Šesto: Tvrdnja da je Tvorac stvorio prvi život, biće ispravna samo ako se to dokaže.
Sedmo: Dokaza da Tvorac postoji nema, a dokaz nikako nije samo postojanje života na Zemlji.

Prvo: Valjda si uvideo da je onaj post čist "jerohinovski". Zaboga, držao si mi predavanje o peptidima, a to nisam tražio (valjda si hteo da pokažeš da si stručnjak za peptide, i ja ti verujem:D), a onda potpuno pogrešan zaključak u vezi sa napretkom u eksperimentu. E ovaj post već nije "jerohinovski".:D
Drugo: Problem u abiogenezi je bio "kokoška i jaje", šta je prvo nastalo. A onda su uvideli da peptide mogu da sintetizuju bez aminokiselina. I to je suština pomaka u eksperimentu.
Treće: Ova tvoja plava rečenica stoji. I niko ne može da tvrdi da će rezultati eksoperimenta dati pozitivne rezultate, ali ti ljudi na UCL-i, a sigurno nisu jedini u svetu, se nadaju pozitivnom ishodu, jer bi inače bilo besmisleno da dalje eksperimentišu.
Četvrto: Nije bitno kada će pokazati, nego da li će pokazati. A primera radi, ti valjda znaš, da je rasprava o prirodi svetlosti trajala od Njutna do Ajnštajna, preko 200 i kusur god. Naučna otkrića, pogotovu ovako epohalna, ne mogu da se reše od danas do sutra.
Peto: Negativni ishod eksperimenta, i to treba da znaš, nikako neće značiti o aktivnosti Tvorca po tom pitanju.
Šesto: Tvrdnja da je Tvorac stvorio prvi život, biće ispravna samo ako se to dokaže.
Sedmo: Dokaza da Tvorac postoji nema, a dokaz nikako nije samo postojanje života na Zemlji.
[/QUOTE]
А док се не докаже, ти си вјерник, јер вјерујеш да ће се доказати :D .

A da bih bio ozbiljan čovek, preduslov je...šta...Verovatno bih bio ozbiljan kada bih na isti način kao ti, prihvatao naučne istine o ...religijskom centru u mozgu...
Pa to jesu naučne istine, a sećaš li se kada si mi pisao da si ti pobornik nauke, a posebno ti je Kvantna mehanika na srcu.

Obrati pažnju. Postavio si post sa Grifmanovom izjavom...

Ja sam onda napisao ovako...

Ti si mi potom objasnio ovako...
Evo počeli smo rekla kazala. Evo ovo je tvoje:
"Kuku me lele da me lele kuku...Znači ovo je Grifmanovo ...otkriće...i mora da je naučno samo tako...
"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations,""
I ja sam ti ekao da je to bezobrazno da ti Grifmanovu izjavu pogrešno nazivaš nekim dokazom.

Možda sam ja malo posenilio, pa onaj Grifmanov citat što si postavio, shvatih kao njegovo kazivanje. A sada mi u vezi sa tim pominješ Grifmanovo otkriće...
A šta li to piše iznad te izjave koju si postavio...Možda nešto u vezi nekog Pasterovog citata...
stAnco, stAnco, kako ti umeš da se spetljaš sam sa sobom to je neverovatno...
E pa jeroh jesi posenilio jer nisi shvatio da se moja izjava:
"Grifmanovo otkriće je ono što piše iznad ove izjave, a sama izjava potvrđuje da je čovek sklon izmišljanju Boga kada nema racionalno objašnjenje. "
ne odnosi na ono što smo ti i ja pisali iznad, nego iznad ove Grifmanove izjave iz priloženog linka. BRE!!!

А док се не докаже, ти си вјерник, јер вјерујеш да ће се доказати :D .
[/QUOTE]
Dobo, 'ajd neka ti bude. Ali ti dobro znaš šta se podrazumeva pod nazivom "vernik". E ja nisam taj vernik. Ali ako sedam milijardi zemljana veruje da će se sutra probuditi onda uopšte nema nevernika, zar ne.
Jeli, odgovorili ti meni na onoj "tamo" tamo temi na pitanje: koji je dokaz da je Tvorac stvorio Adama?

Back