Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.613
Banke vise NE daju kamatu, neke cak i naplacuju to sto ti cuvaju pareI šta ti znači ono...ti živiš još u vremenu Tita...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Banke vise NE daju kamatu, neke cak i naplacuju to sto ti cuvaju pareI šta ti znači ono...ti živiš još u vremenu Tita...
Znaci glupost da nema dalje.....
Ma sta ti znas moze covek da zavrsi ne znam koje skole ako vernike ne smatra budalama taj nije uopste skolovan, pametan i mudar.Ovo je glupost...
''Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije''a ovo je ono...vrhunska mudrost...zar ne...
F. Bekon
''Religija je nastala kada je prvi prevarant sreo prvu budalu."
Mark Tven
Banke vise NE daju kamatu, neke cak i naplacuju to sto ti cuvaju pare
Nisi obavesten. Istrazi malo.Auuuuuu....Čoveće, kada bilo ko ode u bilo koju banku sa željom da recimo 100 000 evra deponuje na neki odredjen period oročene štednje, dobija kamatu na oročenu štednju. E ti ne bi bio ti kada nešto ne bi pogrešno shvatio. Svaka banka naplaćuje neki procenat poreza pa se kamatni iznos u nekoj meri umanji. A to nema blage veze da banke ne daju kamatu na oročenu štednju i da naplaćuju što ti čuvaju pare.
Ma sta ti znas moze covek da zavrsi ne znam koje skole ako vernike ne smatra budalama taj nije uopste skolovan, pametan i mudar.
Zato imamo Onog sto nista nije da tvrdi kako ima sve![]()
Skola nije merilo i ne pozivaj se na titulu i skolsku spremu, to je glupost da nema dalje
Jel znas ti sta je negativna kamatna stopa. Nemoj se brukati. Kakv ti je to dokaz. "Negative interest rates are often the result of a desperate and critical effort to boost economic growth through financial means. ... Switzerland is one such example; as of mid-2019 their target interest rate is -0.75% "Edukuj se malo. Pogledaj ...ovde...
Jel znas ti sta je negativna kamatna stopa. Nemoj se brukati. Kakv ti je to dokaz. "Negative interest rates are often the result of a desperate and critical effort to boost economic growth through financial means. ... Switzerland is one such example; as of mid-2019 their target interest rate is -0.75% "
Da orocis u svajcarskoj ne bi dobio ni cvonjka.
neke cak i naplacuju to sto ti cuvaju pare
Prica je pocela sa "neke" a ne srpske.Sve banke u Srbiji
Onaj ko je napisao ono...neke...živi u Srbiji kao i ja.Prica je pocela sa "neke" a ne srpske.
I to sto si iskopirao je za zajmove a ne za stednju. Nadji definiciju koja objasnjava sta se desava sa stednjom u vreme negativne kamatne stope.
ne mogu da shvate da ima osoba kojima nije potrebno da ih iko nadgleda , cuva i tesi.Opet bato moj filozofiras i ne mogu ti odgovoriti i citirati te za svaki post koliko si ih napisao jer to nebi imalo nikakvog smisla ali ajde ovako :
Rec ateista je po meni izmisljena a ja je eto koristim spontano po navici iako mi nema nikakvo znacenje osim kao rec.
Mozda je jako da kazem "znam da bog ne postoji" ali kazem jer niko ne moze da dokaze njegovo postojanje osim u praznim i supljim pricama.
Pazi, nisam rekao da verujem da ne postoji nego ZNAM da ne postoji.
A da li je ateizam religija.....pa nemam pojma sta je jer kao sto sam ti na pocetku rekao, meni rec "ateista" nema nikakvo znacenje pa tako ni ateizam.
Sta ti mislis da je ateizam tako ga i prihvati da bude onako kako tebi odgovara![]()
ime lep film uvezi tvenove misli , * otkrice laganja*Ovo je glupost...
''Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije''a ovo je ono...vrhunska mudrost...zar ne...
F. Bekon
''Religija je nastala kada je prvi prevarant sreo prvu budalu."
Mark Tven
Opet se nisam dobro izrazio. Nemam ja zelju da prestanem da budem bivsi JS. Tako bih odbacio ogroman deo sebe.
Prosao sam dosta faza. Jedna od njih je bila kad sam se stideo sto sam bivsi JS.
Dosta vremena mi je trebalo da shvatim da treba da se ponosim sto sam bivsi JS. Zatucani primitivci koji su puni predrasuda i koji to ne razumeju mi i ne trebaju u zivotu.
Ne idem okolo i ne hvalim se da sam bivsi JS ali svi moji prijatelji znaju da jesam.
Ne zivim sa roditeljima. To bi bilo nemoguce.
Inace, nisam nikad obavio sam cin krstenja, tako da nisam nikad iskljucen. Zato se i dan danas cujem sa roditeljima, ali nemamo neke prisne odnose.

Pa da nagrada je ista. Ali kao da Isus hoce da kaze, ipak mi je draze da mi verujete na slepo. Tomi je izasao u susret ali je ipak bio u fazonu, ok, ovo je izuzetak.
A s obzirom da se toliko puta pominje, cudi me da do sad nije jasno razgraniceno sta znaci to "blago onima".
Ne vidim kako sam u problemu. Obrazlozi.Ako nemaš želju da prestaneš biti bivši JS jer bi tako odbacio ogroman deo sebe, onda si u problemu sa samim sobom.
Pa od zatucanih primitivaca, kojih ima na sve strane. Kad kazes nekom da si bivsi JS, ponasaju se ko da si im rekao da imas sidu.Od koga si se stideo što si bivši JS...
Nisam svrstao svoje roditelje. Kako li si to shvatio.Čoveće, u zatucane primitivce, svrstao si i svoje roditelje...
A da te pitam...da li su zatucani primnitivci svi oni koji9 veruju u Boga...
Ocigledno nemas pojma o JS. Dok sam bio JS nisam imao ni jednog prijatelja. I sad ih nemam puno. Nije mene niko nista "cekao". Nego je bilo slucajeva gde sam pomislio da imam druga ali kad bih ispricao zivotnu pricu, nekako bi smo se udaljiliA ti isti prijatelji, nisu ti bili prijatelji dok si bio JS. I nekako mi se nameće da su čekali da postaneš bivši JS pa da ti postanu prijatelji.

Ne znam sta da ti kazem. Ne patim nesto previse, pa se ni ja ne trudim. Po tom pitanju situacija nije bas tako banalna.Da li su protiv prisnijih odnosa tvoji roditelji ili pak ti...![]()
Bespredmetno je raspravljati o fizickom slepilu kad ga nisam ni pomenuo.Pokušaj shvatiti koliko je ono...da mi verujete na slepo...nipodaštavanje i srozavanje na ateistički fazon, onog Isusovog...ne videše a verovaše...Svi oni koji nisu slepi u bukvalnom smislu, imaju oči i vide...ali...ne mogu videti Isusa. Nije isto nemogučnost nešto videti i ne videti onda kada je čovek ono...bukvalno slep. Ko to u današnje vreme može ...videti Isusa...da bi ga verom prihvatio...
Ne razumem. Jel to znaci da Toma nije doziveo blazenstvo, nije osetio isusa u srcu?Nekako mislim da je upravo blaženstvo ono...verom se poveriti Isusu...ne videti ga a verom ga prihvatiti. Na neki način blaženstvo biva ...osetiti Isusa u srcu...
njihovom umu je to nepojmljivo , zato cesto kazu da ateisti * veruju* da nema velikog tate
Kad kazem "nas ateiste" mislim na sve nas koji ne verujemo u boga.
verovanje u nevidljivo im je sama srz , ne mogu shvatiti , eto tako.
To cemo saznati kad se razbolimo.Pa bih te pitao...kada se ateista nadje u nekoj kriznpoj situaciji, kada se malo teže razboli, da li ima podršku u onom što je nada, koja je nevidljiva...Da li se nada da će ozdraviti...Da li veruje da će ozdraviti...
Bespredmetno je raspravljati o fizickom slepilu kad ga nisam ni pomenuo.
Ali kao da Isus hoce da kaze, ipak mi je draze da mi verujete na slepo.
Bas volis da izvuces jednu rec i da filozofiras. Nisi nikad cuo za izraz "verovati na slepo". Ima smisla analizirati ceo izraz jer izraz ima drugacije znacenje nego pojedinacno reci "verovati" i "slepo".
Ne razumem. Jel to znaci da Toma nije doziveo blazenstvo, nije osetio isusa u srcu?
Koji glup odgovorTo cemo saznati kad se razbolimo.
A jel ti to iz iskustva ili su ti pricale babe po selu ?
cuveno * u avionu koji pada nema ateista*A šta ti kao ateista kažeš...Možda ovako kao tvoj kolega ateista sa kojim si se usaglasio...
Da li je i za tebe ono...ateizam...samo prazna reč bez ikakvog značenja...
A šta bi to vernici trebalo da shvate...
A ovo je za ateiste omiljen citat...
''An atheist is a man who has no invisible means of support.''
John Buchan
Pa bih te pitao...kada se ateista nadje u nekoj kriznpoj situaciji, kada se malo teže razboli, da li ima podršku u onom što je nada, koja je nevidljiva...Da li se nada da će ozdraviti...Da li veruje da će ozdraviti...
... Rece Jerohinac. Znas sta. Mnogo ste mi nesto uvredljivi ovih dana. Ne vidim sta je problem. Non stop skreces sa tematike. Pitanje je i bilo sa moje strane vezano za besmisao te konkretne izjave. Sto se mene tice izjava vec nije imala smisla i pre nego sto sam ja postavio pitanje. Ne vidim iz tvojih argumenata da je odjednom dobila smisao, jer se kacis za trivije i pojedine reci umesto za sustinu i smisao.Poznat mi je izraz...verovati na slepo...Medjutim, taj izraz nije u saglasju sa Isusovim kazivanjem. Taj narodski izraz...verovati na slepo...ima svoje značenje i može da se koristi u raznim situacijama ali ...koristiti ga u kontekstu sa Isusovim kazivanjem biva, obesmišljavanje Isusovog kazivanja.
Vracamo se na pocetak.Da Toma nije osetio blaženstvo i Isusa u srcu, zasigurno ne bi kazao ono...Gospod moj i Bog moj...