I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Koji su to ateisti, koje ti svrstavaš u ateiste u smislu onog...nas ateiste...

Bio bih ti zahvalan, kada bi mi pojasnio...da li je ateizam religija...ja bivam u uverenju da nije...Da li je ateizam filozofija...ja bivam u uverenju da nije...grešim li...

Opet bato moj filozofiras i ne mogu ti odgovoriti i citirati te za svaki post koliko si ih napisao jer to nebi imalo nikakvog smisla ali ajde ovako :
Rec ateista je po meni izmisljena a ja je eto koristim spontano po navici iako mi nema nikakvo znacenje osim kao rec.
Mozda je jako da kazem "znam da bog ne postoji" ali kazem jer niko ne moze da dokaze njegovo postojanje osim u praznim i supljim pricama.
Pazi, nisam rekao da verujem da ne postoji nego ZNAM da ne postoji.
A da li je ateizam religija.....pa nemam pojma sta je jer kao sto sam ti na pocetku rekao, meni rec "ateista" nema nikakvo znacenje pa tako ni ateizam.
Sta ti mislis da je ateizam tako ga i prihvati da bude onako kako tebi odgovara :D

Sta tacno znaci "blago onima"? Kako se to razlikuje nagrada za one koji su videli i poverovali od nagrade za one koji nisu videli a poverovali?

Hajde pažljivo pročitaj stih...

Jovan 20:29... ''Isus mu reče: Pošto me vide verovao si; blago onima koji ne videše i verovaše.''

Isus se obratio učeniku Tomi a on je jedini koji je nakon toga kada je video...poverovao. Na tu okolnost ono tvoje u množini...za one koji su videli i poverovali...biva na svoj način apsurdno samo po sebi. Imaj u vidu i to, da su Isusa u vreme kada je propovedao, mnogi Jevreji videli ali ga verovali nisu. I ne samo da ga verovali nisu već...no da ne dužim priću.

Ako obratiš pažnju na ove stihove...

2 Korićanima 5:7...''Jer po veri živimo, a ne po gledanju.''

2 Korićanima 4:18...''Nama koji ne gledamo na ovo što se vidi, nego na ono što se ne vidi; jer je ovo što se vidi, za vreme, a ono što se ne vidi, večno.''

zapazičeš da je vera nešto, što ne može da se uokviri u ono...verujem samo u ono što vidim...

P.S. Da li si post napisao kao bivši JS ili kao neko ko sada...nije vernik...

Opet bato moj filozofiras i ne mogu ti odgovoriti i citirati te za svaki post koliko si ih napisao jer to nebi imalo nikakvog smisla ali ajde ovako :
Rec ateista je po meni izmisljena a ja je eto koristim spontano po navici iako mi nema nikakvo znacenje osim kao rec.
Mozda je jako da kazem "znam da bog ne postoji" ali kazem jer niko ne moze da dokaze njegovo postojanje osim u praznim i supljim pricama.
A da li je ateizam religija.....pa nemam pojma sta je jer kao sto sam ti na pocetku rekao, meni rec "ateista" nema nikakvo znacenje pa tako ni ateizam.
Sta ti mislis da je ateizam tako ga i prihvati da bude onako kako tebi odgovara :D
i on ovakav tvrdi da bi mogao u TV duel sa najeminentnijim teolizima :roll:

Hajde pažljivo pročitaj stih...

Na tu okolnost ono tvoje u množini...za one koji su videli i poverovali...biva na svoj način apsurdno samo po sebi.

zapazičeš da je vera nešto, što ne može da se uokviri u ono...verujem samo u ono što vidim...

P.S. Da li si post napisao kao bivši JS ili kao neko ko sada...nije vernik...

Ok lose sam formulisao pitanje. Nisam hteo da poentiram da je vera verovati u ono sto se vidi. Bukvalno mi ova Isusova izjava nema smisla.
Da preformulisem: Sta znaci "blago onima"? Kako se razlikuje nagrada za Tomu od nagrade za one koji nisu videli a poverovali su?

Ne znam kake veze ima sta sam al aj. Ja sam istovremeno i bivsi JS i neznamvernik (agnostik). Ne znam kako se mogu ikad prestati da budem bivsi JS :)

A da, skapirao sam. Ti si ateista a to je nešto što nema nikakvo značenje osim kao reč...I onda ne treba da budem iznenadjen da je za tebe kao ateistu i ono Bog...samo obična reč...

A za nas ateiste bog je kao sto sam rekao nista, obicna rec bez ikakvih znacenja.

Kuku me lele da me lele kuku...Kada ti ili bilo koji ateista implicitno tvrdi...Znam da Bog ne postoji...tvrdnja se zasniva na onom...da niko ne može da dokaže njegovo postojanje...Kada neko kaže...verujem da Bog ne postoji...onda i može da se poziva na ono...niko ne može da dokaže...A tvrdnja...Znam da Bog ne postoji...podrazumeva predočavanje dokaza ...da ne postoji...Teško da češ ti to shvatiti, zar ne...

Zaboravio si da si tvrdio i ovako...

Kad kazem "nas ateiste" mislim na sve nas koji ne verujemo u boga.

Malo si se spetljao sam sa sobom ali...nemam pojma zašto li, iznenadjen nisam....

i on ovakav tvrdi da bi mogao u TV duel sa najeminentnijim teolizima :roll:

Pa znaš kako...Ako je Bog samo reč bez ikakvog značenja, ako je ateista samo reč bez ikakvog značenja, ako je ateizam samo reč bez ikakvog značenja, pa shodno tome ako bi i ono teolozi bila samo reč bez ikakvog značenja..onda bi možda i mogao ali pod jednim uslovom, da postoji ''teolog'' koji bi teologiju smatrao samo za reč bez ikakvog značenja...

Pozdravčić tebi... :cmok:

A što se filozofije tiče, pogledaj ovo...

''Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije''
F. Bekon​
Znaci glupost da nema dalje.....
Pa znaš kako...Ako je Bog samo reč bez ikakvog značenja, ako je ateista samo reč bez ikakvog značenja, ako je ateizam samo reč bez ikakvog značenja, pa shodno tome ako bi i ono teolozi bila samo reč bez ikakvog značenja.
Teolog - skolovana lopina

Znaci glupost da nema dalje.....

A da, mora da je osnivač empirizma u filozofiji sa osnovnim polazištem...Nihil est in intellectu quod non pirus fuerit in sensu ...bio neki glupak...

Teolog - skolovana lopina

Izvršilac krivičnog dela obične kradje ili narodski rečeno lopov, biva lice koje svesno i u nameri u smislu vinosti izvrši krivično delo...

Član 203 KZS

(1) Ko tuđu pokretnu stvar oduzme drugom u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.​

Čoveće, kako ti bez elementarnog znanja o elementarnim stvarima predočiš apsurdnu tvrdnju...teolog-školovana lopina...

Kao sto su banke legalni kamatasi.
Sad ako ne razumes.....ma razumes ti odlicno samo se pravis
Filozof :D

Auuuuu...čoveće...kakve veze ima krivično delo kradje sa bankarskim kamatama. Pa nije valjda da su i bankari-školovane lopine...

A zamisli ovako. Hipotetički...imaš recimo 500 000 evra...Da li bi ih držao negde u kući ili bi ih deponovao u neku banku i gle čuda...imao solidan iznos od kamate na oročenu štednju na godišnjem nivou...

Ateizam nije religija, nije filozofija, nije način shvatanja života, nije pogled na svet. Pa na tu okolnost možeš li da mi pojasniš ovo...

Iz svog dosadasnjeg mog pisanja lako mozes videti moje poglede na zivot.

Tamo na temi odakle je to, brzo će se zatrpati nekim pamfletima, pa zbog toga ovde imaš priliku da predočiš tvoje ...poglede na život...Nisu religijski, nisu ateistički...kakvi su... :think:

A zamisli ovako. Hipotetički...imaš recimo 500 000 evra...Da li bi ih držao negde u kući ili bi ih deponovao u neku banku i gle čuda...imao solidan iznos od kamate na oročenu štednju na godišnjem nivou...
Ti zivis jos u vremenu Tita a i volis da izigravas nekog inspektora :D
A gde bi ih ti drzao jako me zanima ?
Ateizam nije religija, nije filozofija, nije način shvatanja života, nije pogled na svet. Pa na tu okolnost možeš li da mi pojasniš ovo...
Nemam pojma, objasni mi ti filozofe :think:

Ok lose sam formulisao pitanje. Nisam hteo da poentiram da je vera verovati u ono sto se vidi. Bukvalno mi ova Isusova izjava nema smisla.
Da preformulisem: Sta znaci "blago onima"? Kako se razlikuje nagrada za Tomu od nagrade za one koji nisu videli a poverovali su?

Nagrada za Tomu, je ista kao nagrade za sve one koji su poverovali u Isusa a da ga videli nisu. Okolnost da je Toma poverovao kada je video ono što je video, Isusu je poslužila da predoči ono...blago onima koji ne videše i verovaše....Poznato ti je da niko nije mogao videti Isusa, nakon vaznesenja Isusovog. Ostalo je ono, verovati ili ne verovati, bez da se vidi...

A u vezi sa tim, Tomino neverovanje da je Isus vaskrsao, nema za osnovnu svrhu samo njegovo neverstvo, dok ne vidi. Možda grešim u nekom svom mišljenju da je to Tomino neverovanje da bi potom kazao ono...Gospod moj i Bog moj...bilo u funkciji da oni, koji u današnje vreme, prihvataju Isusa, prihvataju upravo onog Isusa koji je propovedao, pa potom raspet pa vaskrsao.

A zanimljivosti radi pogledaj stihove ispred stiha 20:29...

Jovan 20:24-28... ''A Toma, koji se zove Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne beše onde sa njima kad dođe Isus. A drugi mu učenici govorahu: Videsmo Gospoda. A on im reče: Dok ne vidim na rukama Njegovim rana od klina, i ne metnem prsta svog u rane od klina, i ne metnem ruke svoje u rebra Njegova, neću verovati. I posle osam dana opet behu učenici Njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad behu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: Mir vam. Potom reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi neveran nego veran. I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

Obrati pažnju na boldovane delove...

Inače, Isus je sa onim...blago onima...više puta na neke suštine ukazivao...

Luka 11:28... ''A On reče: Blago i onima koji slušaju reč Božiju, i drže je.''

A u onom Isusovom govoru na gori u Matej 5, ima više puta ono...Blago...

Ne znam kake veze ima sta sam al aj. Ja sam istovremeno i bivsi JS i neznamvernik (agnostik). Ne znam kako se mogu ikad prestati da budem bivsi JS

U forumskom smislu možeš u velikoj meri prestati da budeš ...bivši JS...tako što nikada u nijednom postu, na bilo kojoj temi nečeš pomenuti Jehovine Svedoke. A kako stvari stoje, to je nekako malo teže...zar ne...

A u realnom životu...to je već poprilično teško. Ako su ti roditelji JS i ako si ti ono...bivši JS, teško mi je zamislivo da živiš u stanu sa njima a da prestaneš biti ono...bivši JS. A nekako mi nije zamislivo da budeš u stanu sa roditeljima a da oni nemaju problema u vezi sa tim. A nije ni njima lako. Moraju ili da se odreknu sina ili pak da i oni ...postanu bivši JS.

U forumskom smislu možeš u velikoj meri prestati da budeš ...bivši JS...tako što nikada u nijednom postu, na bilo kojoj temi nečeš pomenuti Jehovine Svedoke. A kako stvari stoje, to je nekako malo teže...zar ne...

A u realnom životu...to je već poprilično teško. Ako su ti roditelji JS i ako si ti ono...bivši JS, teško mi je zamislivo da živiš u stanu sa njima a da prestaneš biti ono...bivši JS. A nekako mi nije zamislivo da budeš u stanu sa roditeljima a da oni nemaju problema u vezi sa tim. A nije ni njima lako. Moraju ili da se odreknu sina ili pak da i oni ...postanu bivši JS.
Opet se nisam dobro izrazio. Nemam ja zelju da prestanem da budem bivsi JS. Tako bih odbacio ogroman deo sebe. Prosao sam dosta faza. Jedna od njih je bila kad sam se stideo sto sam bivsi JS. Dosta vremena mi je trebalo da shvatim da treba da se ponosim sto sam bivsi JS. Zatucani primitivci koji su puni predrasuda i koji to ne razumeju mi i ne trebaju u zivotu. Ne idem okolo i ne hvalim se da sam bivsi JS ali svi moji prijatelji znaju da jesam.

Ne zivim sa roditeljima. To bi bilo nemoguce.
Inace, nisam nikad obavio sam cin krstenja, tako da nisam nikad iskljucen. Zato se i dan danas cujem sa roditeljima, ali nemamo neke prisne odnose.

Nagrada za Tomu, je ista kao nagrade za sve one koji su poverovali u Isusa a da ga videli nisu.
Pa da nagrada je ista. Ali kao da Isus hoce da kaze, ipak mi je draze da mi verujete na slepo. Tomi je izasao u susret ali je ipak bio u fazonu, ok, ovo je izuzetak.
A u onom Isusovom govoru na gori u Matej 5, ima više puta ono...Blago...
A s obzirom da se toliko puta pominje, cudi me da do sad nije jasno razgraniceno sta znaci to "blago onima".

Nemam pojma, objasni mi ti filozofe :think:

Kuku me lele da me lele kuku....Ja da ti objasnim, tvoje poglede na život a u vezi sa ovim postom...

Pa na tu okolnost možeš li da mi pojasniš ovo...

Iz svog dosadasnjeg mog pisanja lako mozes videti moje poglede na zivot.

Tamo na temi odakle je to, brzo će se zatrpati nekim pamfletima, pa zbog toga ovde imaš priliku da predočiš tvoje ...poglede na život...Nisu religijski, nisu ateistički...kakvi su... :think:

Back