I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Ma da, sve sto ja pisem je glupo a tvoje je mnooooogo pametno ali ok. Pises da bi nesto pisala, da bi mi kontrirala bilo kako jer si besna vidim a i svi vide.
Opusti se Gogi, zivot kratko traje a reprize NEMA :)

jerohinac je vernik i TI to znas ali ja kazem da nije samo da bih tebi kontrirala :lol:
i crkoh od besa prosto ne znam sta cu
a da mogla bih rucati :think: da smirim svoj bes :lol:

koje ti bisere i dalje valjas :D

Ne vidim kako sam u problemu. Obrazlozi.

Pa zar je potrebno da obrazložim ovo...

Nemam ja zelju da prestanem da budem bivsi JS. Tako bih odbacio ogroman deo sebe.

Ako nemaš želju prestati da budeš bivši JS, jer bi tako odbacio ogroman deo sebe, šta to znači...Razmisli o tome, da bi u tom slučaju zašao u veoma nezgodnu krizu identiteta....

Pa od zatucanih primitivaca, kojih ima na sve strane. Kad kazes nekom da si bivsi JS, ponasaju se ko da si im rekao da imas sidu.

A neki od tih zatucanih primitivaca, postali su ti prijatelji, zar ne...

Ne idem okolo i ne hvalim se da sam bivsi JS ali svi moji prijatelji znaju da jesam.

Nisam svrstao svoje roditelje. Kako li si to shvatio.

A kako li sam to na neki drugi način, ovo shvatiti mogao...

Dosta vremena mi je trebalo da shvatim da treba da se ponosim sto sam bivsi JS. Zatucani primitivci koji su puni predrasuda i koji to ne razumeju mi i ne trebaju u zivotu.

A na okolnost činjenice, da su tvoji roditelji i dalje JS, kako sam to trebao shvatiti...možda u smislu da tvoji roditelji koji su i dalje JS, nisu zatucani primitivci, samo zbog toga što su...tvoji roditelji...:whistling:

Ocigledno nemas pojma o JS.

Moraću da se potrudim, da nešto malo saznam o JS... :hahaha1:

Dok sam bio JS nisam imao ni jednog prijatelja.

Pa nisi valjda očekivao da si kao JS mogao za prijatelje imati bilo koga ko nije JS...A zašto li za prijatelje nisi imao neke od onih, sa kojima si se družio u Dvorani Kraljevstva...

I sad ih nemam puno. Nije mene niko nista "cekao". Nego je bilo slucajeva gde sam pomislio da imam druga ali kad bih ispricao zivotnu pricu, nekako bi smo se udaljili

I onda kada si postao bivši JS...pojaviše se prijatelji...

Ne idem okolo i ne hvalim se da sam bivsi JS ali svi moji prijatelji znaju da jesam.

Ne znam sta da ti kazem. Ne patim nesto previse, pa se ni ja ne trudim. Po tom pitanju situacija nije bas tako banalna.

Veoma dobro znam da ta situacija nije kako ti kaza banalna. Tvoji roditelji kao JS morali su da biraju izmedju tebe kao sina i dalje pripadnosti JS. I naravno, izabrali su da i dalje budu JS.

... Rece Jerohinac. Znas sta. Mnogo ste mi nesto uvredljivi ovih dana. Ne vidim sta je problem.

Auuuuu...Izgleda da ti je trebalo veoma kratko vreme da iskažeš ono u tebi suštinsko. Ko je to sve uvredljiv ovih dana...A posebno bih ti bio zahvalan, kada bi mi pojasnio...kako sam to ja ...nešto uvredljiv ovih dana.

A kada predočiš nešto ovako...

Izrugujem se vasim budalastim stavovima.

šta da ti kažem...mogu samo da poželim dobrodošlicu na forum...novom milatntnom ateisti...

Non stop skreces sa tematike. Pitanje je i bilo sa moje strane vezano za besmisao te konkretne izjave.

Nekoliko sam ti puta veoma konkretno i veoma obrazloženo predočio odgovor na tvoje pitanje. A ako je tebi ona Isusova izjava besmislena, onda je suština Isusovog učenja...besmislena, zar ne...

Teško da ti možeš i zamisliti da je u smislu Biblije, Tominim neverovanjem, utvrdjena vera u vaskrsenje Hristovo. Teško da češ shvatiti da je Toma sa onim...Gospod moj i Bog moj...dobio isto ono blaženstvo koje će dobiti i svi oni, koji Hrista srcem prihvate. Teško da češ shvatiti da se vera ne stiče očima-gledanjem već srcem.

1 Petrova 1:8...'' Kog ne videvši ljubite i kog sad ne gledajući no verujući Ga radujete se radošću neiskazanom i proslavljenom.''

cuveno * u avionu koji pada nema ateista*

A zamisli sada ovako. U avionu koji pada, polovima putnika su ateisti...Šta bi onda bilo...

mozda , ali to ne dokazuje ispravnost bilo koje religije , nit njenu tacnost.nit to da ima boga.

A da li ti kao ateista imaš neki naučni, konkretan dokaz izvan svake razumne sumnje da...Boga nema...

nego dokazuje da je coveku u strahu potrebna uteha i nada.

A ateista nikada ne biva suočen sa nekim strahom u životu...

sto na neki nacin dokazuje poreklo potrebe za religijom i velikim tatom.

Vidi ovo...

“Bez vere čovek postaje sterilan, bez nade i ustrašen do krajnje dubine svoga bića.”
Erih From

Da li je From bio ono...ispranog mozga, zatucan i tome slično...

A zamisli sada ovako. U avionu koji pada, polovima putnika su ateisti...Šta bi onda bilo...

A da li ti kao ateista imaš neki naučni, konkretan dokaz izvan svake razumne sumnje da...Boga nema...

A ateista nikada ne biva suočen sa nekim strahom u životu...

Vidi ovo...

“Bez vere čovek postaje sterilan, bez nade i ustrašen do krajnje dubine svoga bića.”
Erih From

Da li je From bio ono...ispranog mozga, zatucan i tome slično...

sta mene briga za froma , sad treba da postavim nekog poznatog koji je rekao da nije vernik

kakve veze ima tudje licno misljenje sa tvojim licnim misljenjem

nekada su SVI stanovnici zemlje verovali da je zemlja ravna ploca

da li je njihova ubedjenost ucinila da zemlja postane ravna

Poslednja izmena:
Glupsa je bila njegova izjava ali ok, stranacki kolega xaxa

Šta li je glupo u ovom...

A ovo je za ateiste omiljen citat...

''An atheist is a man who has no invisible means of support.''
John Buchan​

Pa bih te pitao...kada se ateista nadje u nekoj kriznpoj situaciji, kada se malo teže razboli, da li ima podršku u onom što je nada, koja je nevidljiva...Da li se nada da će ozdraviti...Da li veruje da će ozdraviti...

sta mene briga za froma , sad treba da postavim nekog poznatog koji je rekao da nije vernik
Hajde izvoli, postavi neki citat nekog...poznatog ateiste...

A u medjuvremenu pogledaj ovo...

”Nije nikakva slučajnost sto su upravo najveći umovi svih vremena ujedno bili i duboko religiozni.”
(Max Planck: 1858 – 1947, otac moderne fizike i dobitnik nobelove nagrade)​

nekada su SVI stanovnici zemlje verovali da je zemlja ravna ploca

da li je njihova ubedjenost ucinila da zemlja postane ravna

Navedi mi stih iz Biblije u kojem se predočava tvrdnja da je zemlja...ravna ploča..

A ima ih i u današnje vreme koji su sledbenici te priče da je zemlja ravna ploča...Ima ih i ovde na forumu, zar ne...

Ne.

A na okolnost činjenice, da su tvoji roditelji i dalje JS, kako sam to trebao shvatiti...možda u smislu da tvoji roditelji koji su i dalje JS, nisu zatucani primitivci, samo zbog toga što su...tvoji roditelji...:whistling:
Ti si implicirao da su svi vernici zatucani primitivci. I to si i napisao, kroz pitanje upuceno meni. Jel to imas problem da ispratis diskusiju?
A da te pitam...da li su zatucani primnitivci svi oni koji9 veruju u Boga...
Ja to ne mislim. I nikad nisam ni mislio. I nikad nisam ni rekao. A ovo tvoje spinovanje potpisacu pod senilnost. Ne mora da ispadne da se i ti bavis podmuklim igricama.

I onda kada si postao bivši JS...pojaviše se prijatelji...
Ako imas makar jednog prijatelja u zivotu znas da se prijatelji ne pojavljuju, nego da se prijatelji sticu. Bedni su ti ovi pokusaji, ne znam ni je cega tacno.

Izgleda da ti je trebalo veoma kratko vreme da iskažeš ono u tebi suštinsko.
Isto vazi i za tebe. Glumatas tu neku sveznalicu, kad se susretnes sa pitanjem koje ne znas da odgovoris kreces sa diskreditovanjem sagovornika.
Sve ovo sto ja opet iznosim o mom privatnom zivotu je moja dobra volja, da se pokaze kakav si. A pojedina braca sa foruma su ti se vec pokazala.

šta da ti kažem...mogu samo da poželim dobrodošlicu na forum...novom milatntnom ateisti...
Naravno svaka rec podignuta protiv kojekakvih nebuloza, je "napad", i to vojni napad, "militantni". Nema sta, rec stvarno sece kao mac.
Bas je piskaranje po forumu opasan "napad".

Teško da ti možeš i zamisliti da je u smislu Biblije, Tominim neverovanjem, utvrdjena vera u vaskrsenje Hristovo. Teško da češ shvatiti da je Toma sa onim...Gospod moj i Bog moj...dobio isto ono blaženstvo koje će dobiti i svi oni, koji Hrista srcem prihvate. Teško da češ shvatiti da se vera ne stiče očima-gledanjem već srcem.
Sta ti pises covece.
Ja sam ovo pitao:
Vracamo se na pocetak.
Isus je rekao: "Pošto me vide verovao si; blago onima koji ne videše i verovaše."
Prema tome, ili Toma nije dobio isto blazenstvo kao oni koji ne videse. Ili ova izjava nema smisla.
Pretpostavicemo da izjava ima smisla.
Pitanja glase: Zasto Isus nakon Tominog zahteva da vidi, naglasava da je "blago onima koji ne videse"?
Tj. Koje je to blazenstvo koje imaju oni koji su nisu videli u odnosu na Tomu koji je video?
Kazi lepo. Ne znam. I da zavrsimo diskusiju.

Kaza to...ne....u vezi sa ovim...

Seti se ovog...

Pa od zatucanih primitivaca, kojih ima na sve strane. Kad kazes nekom da si bivsi JS, ponasaju se ko da si im rekao da imas sidu.

a u vezi sa ovim...

pa malo razmisli o onom šta i kako napišeš...

Ti si implicirao da su svi vernici zatucani primitivci. I to si i napisao, kroz pitanje upuceno meni. Jel to imas problem da ispratis diskusiju?

Kuku me lele da me lele kuku...Ovo nisam napisao ja...

Dosta vremena mi je trebalo da shvatim da treba da se ponosim sto sam bivsi JS. Zatucani primitivci koji su puni predrasuda i koji to ne razumeju mi i ne trebaju u zivotu.

A da li si ti...

Hajde izvoli, postavi neki citat nekog...poznatog ateiste...

A u medjuvremenu pogledaj ovo...

”Nije nikakva slučajnost sto su upravo najveći umovi svih vremena ujedno bili i duboko religiozni.”
(Max Planck: 1858 – 1947, otac moderne fizike i dobitnik nobelove nagrade)​

Navedi mi stih iz Biblije u kojem se predočava tvrdnja da je zemlja...ravna ploča..

A ima ih i u današnje vreme koji su sledbenici te priče da je zemlja ravna ploča...Ima ih i ovde na forumu, zar ne...
opet ti trazis svoje misljenje od drugih

nebitno je sad sta pise u bibliji o ravnoj zemlji , bitno je da su oni smatrali da je zemlja ravna

kao i neki sada , ali nam je sada jasno da nisu u pravu

ajd malo logike , da stvoris svoje misljenje

dal bi neko strasno mocno bice napravilo ovako los ekosistem , a njegovo najbolje delo lako ubija virus( danasnja inspiracija)

koji se cak ne vidi ni golim okom?

pa malo razmisli o onom šta i kako napišeš...
Ja dobro, vodim racuna sta pisem. Ti citas ono sto ti zelis da pise.
Sta ti nije jasno.
Prvo sam mislio da ne treba nikome da pricam. Onda sam pricao svima. Onda samo "drugarima". I sad je ostalo na tome da ljudi sa kojima se susrecem uglavnom ne znaju moju zivotnu pricu, ali ne zato sto sam se ja stideo da im ispricam, nego zato sto nisu zasluzili da je znaju. Moju zivotnu pricu zna samo mali broj prijatelja.
Ja se u mom zivotu susrecem sa dosta ljudi. Zamisli cak i pricam sa tim ljudima. Dok sam bio neiskusan i nisam umeo da procenim ljude desavalo mi se da pricam o privatnom zivotu vise nego sto bi trebalo.
Kasnije kad sam naucio da to ne treba da radim, skratio sam listu samo na "drugarstva". Neka drugarstva su prerasla u prijateljstva neka nisu.

Jel zelis jos nesto da znas iz mog privatnog zivota?

Kuku me lele da me lele kuku...Ovo nisam napisao ja...
A da te pitam...da li su zatucani primnitivci svi oni koji9 veruju u Boga...
Sta izvodis?

opet ti trazis svoje misljenje od drugih
To je mišljenje nobelovca Planka...nije moje...Kada je u pitanju religija, drevne mitologije i sve ono o čemu se može diskutovati na ovom pdf...imam svoje mišljenje.

A kada je u pitanju ono...nada...čovek kaza ovako...

''Nada je najgore zlo''
Niče
Nečeš mi valjda ponovo kazati da....svoje mišljenje tražim od drugih. ..

nebitno je sad sta pise u bibliji o ravnoj zemlji ,

U Bibliji ne piše da je zemlja ...ravna ploča...

ajd malo logike , da stvoris svoje misljenje
dal bi neko strasno mocno bice napravilo ovako los ekosistem , a njegovo najbolje delo lako ubija virus( danasnja inspiracija)
koji se cak ne vidi ni golim okom?

Nisam siguran da su u Mojsijevo vreme vladale pandemije Covida 19...

Isto vazi i za tebe. Glumatas tu neku sveznalicu, kad se susretnes sa pitanjem koje ne znas da odgovoris kreces sa diskreditovanjem sagovornika.

Nisam iznenadjen zbog toga što nisi primetio jednu sitnicu. U postovima u kojima sam nešto kazivao u vezi Isusa i Tome, nema ni nagoveštaja nekog diskreditovanja tebe kao sagovornika. A u postovima u kojima sam komentarisao recimo ovo...

takodje nisi diskreditovan kao sagovornik. Ja tebi nisam napisao...glumataš tu neku sveznalicu...zar ne...

Naravno svaka rec podignuta protiv kojekakvih nebuloza, je "napad", i to vojni napad, "militantni". Nema sta, rec stvarno sece kao mac. Bas je piskaranje po forumu opasan "napad".

To je tvoj komentar u vezi sa ovim...

šta da ti kažem...mogu samo da poželim dobrodošlicu na forum...novom milatntnom ateisti..

A kaza...vojni napad, protiv kojekakvih nebuloza...A u vezi sa ...militantni ateizam...pogledaj šta kaza Doktor filozofije...

''Militantni ateizam je ekstremni oblik ateizma. Njegove dvije glavne karakteristike su neprijateljstvo prema religiji i za svoj cilj ima uništenje svih tragova Boga i religije.''

Julian Baggini, engleski filozof i ateista​

A ono...militantni ateisti...kao sintagmu, nisu osmislili vernici, kako to ateisti vole kazati. To su osmislili sami ateisti, kada su osnovali ...savez militantnih ateista...

Back