I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Ja iskreno mislim da je to smeško, čovek sa hiljadu lica, ali ne bi me čudilo da je neki jehovin svedok koji potura islam da ne bude baš očigledno. Guje su to prevrtljive
Eto stalno to lose u sebi pokazujes sto nekome pripisujes lose motive.
nemas pravo na to jer ne poznajes coveka a covek se izjasnio ko je
rekao je da je musliman i da je proucavao Bibliju sa JS i sta ti je tu tako cudno?
Normalna stvar

Možda češ to shvatiti, ako pročitaš njegovu knjigu Demijan. Glavni junak prosto rečeno luta po samom sebi tražeći sebe. A hteo je samo malo...

''Ta ja nisam hteo nista drugo nego da pokušam da proživim ono što je samo od sebe htelo da izbija iz mene.Zašto je to bilo tako mnogo teško'' .

Glavni junak se lomi kroz svoju subjektivnu stvarnost i onu objektivnu stvarnost, boreći se sa krizom svog identiteta. I tako. A ako bi pročitao Demijana, možda bi shvatio ovo...

''On je voleo, i pri tome je našao sebe samog. Većina njih, pak, voli da bi pri tom izgubili sebe.''

:bye:
Trazenje vjecitog znanja i jedinstvenog praelementa zivota predstavlja sustinu romana "Demijan"(1919.).Glavni junak "Demijana" Emil Sinkler luta po sebi.Ovaj roman predstavlja pokusaj dijagnoze djetinjih nemira.U "Demijanu" Hesse svjesno pokusava da racionalno,uz pomoc psihoanalize,rijesi jedan problem:gdje naci izlaz iz vjecitog sukoba izmedju nagona i duha,tjelesnog i materijalnog,akcije i kontemplacije(posmatranje zivota)? Rjesenje Hesse vidi u prevazilazenju ovog jednostranog dualizma:u sintezi krajnosti.Takvo rjesene bilo bi ujedno i rasterecenje od bolesnih nervnih kriza,aktiviranih u vrijeme i poslije rata.Na pocetku romana djecaka Sinklera muci saznanje da pored svijeta njegovih roditelja postoji i vanjski svijet mracan i divlji.Osjecanje straha jos vise je izazvano saznanjem da se i u njegovom bicu vodi rat dvije krajnosti.Njegova ceznja za harmonijom,za prevazilazenjem licnih pubertetskih trzavica djelimicno je zadovoljena pojavom vodje Demijana.Demijan je za djecaka ovaplocenje harmonije za kojom potajno cezne.Obojica pobudjuju asocijacije na biblijskog Kaina i Avelja i na demonstvo covjekove prirode sto u Sinkleru izaziva jezu.Hesse kao da se pridrzava one Niceove devize:"Covjek je je nesto sto treba savladati".Hesse je bio izuzetno zainteresovan za Niceova djela,pa vjerovatno odatle
demija1.jpg
potice Demijanova sklonost da prizna svijet nagona kao ravnopravan svijetu duha pa mozda cak i kao nadmocniji od njega.Dalji korak u zaostravanju krajnosti predstavlja pojava Demijanove majke Eve.Ona u romanu ima ulogu kao i bozanstvo Abraksaz koje je imalo zadatak da u sebi sjedini bozansko i satansko.Put koji individua trazi u svijetu nespokoja jeste put do samog sebe jer je to jedini moguci nacin da se prodje trnovitim stazama zivota.

rekao je da je musliman i da je proucavao Bibliju sa JS i sta ti je tu tako cudno?
Normalna stvar
Tvoj pajdo: js su pravi hrišćani
Ti: da
Tvoj pajdo: js se izvorno drže učenja Isusa
Ti: naravno
Tvoj pajdo: js su najbolji vernici
Ti: hvala ti

I ti misliš da smo deca iz obdaništa pa ne vidimo vašu igraniju, a to se ovde već dešavalo
Bagro lažljiva kako vas nije sramota? To može samo da prođe kod onih koji vas ne poznaju.

I ja sam prilicno siguran da se foliraju. Jer kad sam krenuo da mu kacim "otpadnicke" linkove. Prestao je da komunicira. A to je tipican model za JS.
Musliman koji je opčinjen jehovinim svedocima i više piše o njima nego o muslimana.
Mada im nije ovo prvi pokušaj, bili su ovde i "ateisti" i "pravoslavci" i "nezavisni naučavaoci biblije"
Stajić (korisnik) koji je bio aktivan sa svojih 7 naloga to je bio haos naročito kada je diskutovao sam sa sobom. Zatim neki js sa hrvatskog foruma od kojih jedan se žalio dok je bio pravoslavac bio teška bitanga a onda mu se otvorilo nebo i prešao u js gde je postao fin i kulturan. A preko pp pokazuju prava lica. Ariana mi pretila policijom, ovi drugi da će me naći... Glumci žešći.

Trazenje vjecitog znanja i jedinstvenog praelementa zivota predstavlja sustinu romana "Demijan"(1919.).Glavni junak "Demijana" Emil Sinkler luta po sebi.Ovaj roman predstavlja pokusaj dijagnoze djetinjih nemira.U "Demijanu" Hesse svjesno pokusava da racionalno,uz pomoc psihoanalize,rijesi jedan problem:gdje naci izlaz iz vjecitog sukoba izmedju nagona i duha,tjelesnog i materijalnog,akcije i kontemplacije(posmatranje zivota)? Rjesenje Hesse vidi u prevazilazenju ovog jednostranog dualizma:u sintezi krajnosti.Takvo rjesene bilo bi ujedno i rasterecenje od bolesnih nervnih kriza,aktiviranih u vrijeme i poslije rata.Na pocetku romana djecaka Sinklera muci saznanje da pored svijeta njegovih roditelja postoji i vanjski svijet mracan i divlji.Osjecanje straha jos vise je izazvano saznanjem da se i u njegovom bicu vodi rat dvije krajnosti.Njegova ceznja za harmonijom,za prevazilazenjem licnih pubertetskih trzavica djelimicno je zadovoljena pojavom vodje Demijana.Demijan je za djecaka ovaplocenje harmonije za kojom potajno cezne.Obojica pobudjuju asocijacije na biblijskog Kaina i Avelja i na demonstvo covjekove prirode sto u Sinkleru izaziva jezu.Hesse kao da se pridrzava one Niceove devize:"Covjek je je nesto sto treba savladati".Hesse je bio izuzetno zainteresovan za Niceova djela,pa vjerovatno odatle
demija1.jpg
potice Demijanova sklonost da prizna svijet nagona kao ravnopravan svijetu duha pa mozda cak i kao nadmocniji od njega.Dalji korak u zaostravanju krajnosti predstavlja pojava Demijanove majke Eve.Ona u romanu ima ulogu kao i bozanstvo Abraksaz koje je imalo zadatak da u sebi sjedini bozansko i satansko.Put koji individua trazi u svijetu nespokoja jeste put do samog sebe jer je to jedini moguci nacin da se prodje trnovitim stazama zivota.

Zaboravio si poslednju rečenicu...

U pogledu knjizevno-metodskog postupka "Demijan" predstavlja prodor u oblast ekspresionisticke sintakse i mitske simbolike.Licnost Demijanova je,u stvari, ekspresionisticki simbol.

Ja iskreno mislim da je to smeško, čovek sa hiljadu lica, ali ne bi me čudilo da je neki jehovin svedok koji potura islam da ne bude baš očigledno. Guje su to prevrtljive

A u vezi sa tim poturanjem Islama, zanimljivo je ovo...

Ja lično mislim da je jedan bog i da nema boga osim boga i da je bog svega i čoveka i svega stvorenog.

Reci: “O, sljedbenici Knjige - Biblije, dođite da se okupimo oko Jedne Riječi, i nama i vama zajedničke: da se nikome osim bogu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo, i da jedni druge, pored boga, bogovima ne držimo!( Kur'an - Ali `Imran, 64)

Ono bogu i ono boga, u Kuranu je Alahu i Alaha...

Kuran 3:64... Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!"

On je to izmenio stim da je i izostavio deo ...

Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!"
I biva nekako očitim, da se radi o poturanju.

A u vezi sa tim Kuran 3:64 onako u kontekstu biva zanimljivo ovo...

Kuran 8:39...I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;

Normalna stvar

Kako no bejaše...Njegova baba Mitra Jehovin svedok a koja je bila supruga njegovog dede koji je bio musliman doprinela je da počne izučavati Bibliju sa Jehovinim svedocima davne 1990 te godine.

Jehovini svedoci se drže originalnog učenja Biblije, ne učenja crkvenih edikta, koncila i dr, samo Biblija, čista Biblija.

Ja sam Bibliju spoznao kroz Jehovine svedoke. Jedini oni izgovaraju ispravno ime Božije, originalno hebrejski " Jehova", dok drugi govore "Gospodin", govore bogu "Gospodin" i čiveku "Gospodin".

Mono, da te pitam...Da li je on JS ili musliman kome su Alah i Kuran svetinje... :manikir:

Kako no bejaše...Njegova baba Mitra Jehovin svedok a koja je bila supruga njegovog dede koji je bio musliman doprinela je da počne izučavati Bibliju sa Jehovinim svedocima davne 1990 te godine.

Mono, da te pitam...Da li je on JS ili musliman kome su Alah i Kuran svetinje... :manikir:
@De_Sisti
TO znači da naš forumski kolega, koji je musliman, uzme tekst sa sajta Jehovinih Svedoka (LINK), postavi ga u uvodnu poruku i otvoreno SLAŽE da je reč o "autorskoj temi".
Shodno tome, kolega Railroad je savim pravilno postupio

https://forum.krstarica.com/threads/ljubimo-svoje-neprijatelje-isus-hrist-krist.905284/

Musliman koji je opčinjen jehovinim svedocima i više piše o njima nego o muslimana.

Zanimljiv neki musliman...čovek bi platio do 500 hiljada evra za oprost greha u Crkvi

Koliko se plaća "oprost greha" u Crkvi? Da sveštenik potpiše "oprosnicu"? Ukoliko je do 500 hiljada Evra mogao bi platiti?

Onako, kao na finjaka podhebava Crkvu...

@De_Sisti
TO znači da naš forumski kolega, koji je musliman, uzme tekst sa sajta Jehovinih Svedoka (LINK), postavi ga u uvodnu poruku i otvoreno SLAŽE da je reč o "autorskoj temi".
Shodno tome, kolega Railroad je savim pravilno postupio

https://forum.krstarica.com/threads/ljubimo-svoje-neprijatelje-isus-hrist-krist.905284/

A vidi ...autorska tema...
- Da hrišćani ili kršćani poštuju Isusovo učenje "od reči do reči", bili bi najbolji ljudi na svetu.

pa kaže...

Nažalost "hrišćani" ili oni koji sebe nazivaju "hrišćanima" su danas u svojoj praksi "daleko od učenja Isusa Hrista ili Krista", tako da su "primer" za nešto sasvim drugo.

Kojeg li aludiranja da su samo JS sledbenici Isusovog učenja...A mi smo naravno...u obdaništu...pa nemamo pojma...

Mada im nije ovo prvi pokušaj, bili su ovde i "ateisti" i "pravoslavci" i "nezavisni naučavaoci biblije"
Stajić (korisnik) koji je bio aktivan sa svojih 7 naloga to je bio haos naročito kada je diskutovao sam sa sobom. Zatim neki js sa hrvatskog foruma od kojih jedan se žalio dok je bio pravoslavac bio teška bitanga a onda mu se otvorilo nebo i prešao u js gde je postao fin i kulturan. A preko pp pokazuju prava lica. Ariana mi pretila policijom, ovi drugi da će me naći... Glumci žešći.
Zbog cele te price kako su oni jedina prava religija, mnogo clanova razvija elitisticki kompleks, i kompleks vise vrednosti. Mnogo njih sa visine gleda na ljude oko sebe. Nisu toga svesni ali ljudi to primecuju i to je jedan od razloga zbog kojih su odbojni. I kad se ta odbojnost manifestuje onda oni to dozivljavaju kao progonjenje. A kompleks progonjenja je jos i vise izrazen i onda oni to dozivljavaju kao potvrdu da su "posebni". Zacaran krug.
Ne cudi me da su sa nipodastavanjem dosli na forum. Pa su se onda malo iznervirali kad su videli da im to nece proci.

Stari prevod jednog biblijskog stiha je glasio: Budite lukavi kao zmije i bezazleni kao golubovi. Ovaj deo o lukavosti se tumaci na stvarno mongo nacina.
Sada taj stih valjda glasi: Budite oprezni ko zmije a bezazleni kao golubovi.

Ne znam coveka on je musliman i proucavao je Bibliju sa JS to je to :aha:

Nego Jeroh pripremi se za Armagedon
Prvo ide objava Mir i sigurnost pa Pad religije
Pad religije je pocetak velike nevolje i znak da je Armagedon blizu.

:sije:

Zbog cele te price kako su oni jedina prava religija, mnogo clanova razvija elitisticki kompleks, i kompleks vise vrednosti. Mnogo njih sa visine gleda na ljude oko sebe. Nisu toga svesni ali ljudi to primecuju i to je jedan od razloga zbog kojih su odbojni. I kad se ta odbojnost manifestuje onda oni to dozivljavaju kao progonjenje. A kompleks progonjenja je jos i vise izrazen i onda oni to dozivljavaju kao potvrdu da su "posebni". Zacaran krug.
Ne cudi me da su sa nipodastavanjem dosli na forum. Pa su se onda malo iznervirali kad su videli da im to nece proci.

Stari prevod jednog biblijskog stiha je glasio: Budite lukavi kao zmije i bezazleni kao golubovi. Ovaj deo o lukavosti se tumaci na stvarno mongo nacina.
Sada taj stih valjda glasi: Budite oprezni ko zmije a bezazleni kao golubovi.
Oni su da ne kažem šta.
Uglavnom nisu dobri ljudi bez obzira koliko se upinju da pokažu suprotno. Ne gledam ih kao pripadnike religije jer to nisu, to je kult gde svaki član se ponaša po obrascu. Ne mogu da kažem žao mi ih je a ovamo opet jer su programirani ali programirani da stigmatizuju sve osim sebe.
Daleko im lepa kuća.

To je jerohinceva interpretacija
covek je rekao da daje dobrovoljni prilog ne znam kojoj religiji

Mono, zašto tako Mono...Kakva moja interpretacija... Čovek nije kazao da daje doborovoljni prilog...Napisao je ovako...

Koliko se plaća "oprost greha" u Crkvi? Da sveštenik potpiše "oprosnicu"? Ukoliko je do 500 hiljada Evra mogao bi platiti?

Back