I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Znam šta sam napisao. Napisao sam je Isus Hrist nasledio božansku prirodu od Boga Oca, a ne da je Bog.
Христос није рођен у времену, он одувек има исту божанску природу као Отац.
Управо то што си написао да Христос и Отац имају исту божанску природу, потврдио си да је Христос Бог. Како би иначе имао исту природу као Отац ? Ти тврдиш да Христос није Бог мада има Божанску природу ? То је немогуће.

Kako si ti Jerohinac? Dugo se nismo dopisivali. Da li te je zabišla korona?

I opet nigde ne piše da je Isus Hrist Bog već se govori o njegovoj božanskoj prirodi koju je nasledio od oca Boga.
Ma korona od mene beži kako bi se reklo...ko djavo od krsta...Nisi pažljivo ppročitao...

1 Tim. 3,16...'' I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

Tit 2:13... ''Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,''

Otkrivenje 1:8... ''Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.''

Otkrivenje 21:6-7... ''I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Otkrivenje 22:13... ''Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''

Христос није рођен у времену, он одувек има исту божанску природу као Отац.
Управо то што си написао да Христос и Отац имају исту божанску природу, потврдио си да је Христос Бог. Како би иначе имао исту природу као Отац ? Ти тврдиш да Христос није Бог мада има Божанску природу ? То је немогуће.
Nasledio je od Oca koji je Bog. Ako ima božansku prirodu to ne znači da je Bog. Onda bi to bio politeizam ,a ne hrišćanstvo.
Hrišćanstvo kaže Isus Hrsit je Božji sin i prirodno je da je nasledio božansku prirodu od Oca.

Ma korona od mene beži kako bi se reklo...ko djavo od krsta...Nisi pažljivo ppročitao...

1 Tim. 3,16...'' I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

Tit 2:13... ''Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,''

Otkrivenje 1:8... ''Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.''

Otkrivenje 21:6-7... ''I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Otkrivenje 22:13... ''Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''
T ti nigde ne piše da je Isus Hrist Bog upravo si stavio citate koji to demantuju.
Vi imate problema sa shvatanjem ko je otac, a ko je sin.

Nasledio je od Oca koji je Bog. Ako ima božansku prirodu to ne znači da je Bog. Onda bi to bio politeizam ,a ne hrišćanstvo.
Hrišćanstvo kaže Isus Hrsit je Božji sin i prirodno je da je nasledio božansku prirodu od Oca.
Šmeco, ti si od tvoje majke i oca nasledio čovečju prirodu...I to znači samo jedno....da si čovek...Da li si mogao naslediti čo večiju prirodu a...ne biti čovek...

T ti nigde ne piše da je Isus Hrist Bog upravo si stavio citate koji to demantuju.
Vi imate problema sa shvatanjem ko je otac, a ko je sin.
Šmeco ,Šmeco...kako li to ovi stihovi....

demantuju da je Isus Bog...

Šmeco ,Šmeco...kako li to ovi stihovi....

demantuju da je Isus Bog...
Lepo kaže BIĆU MU BOG što znači da nije Bog,

Дакле ако смо сви људи, и ако сви имамо људску природу, ипак нисмо људи ? Логика ти не стоји.
Христос није Бог мада има Божанску природу ? Самим тим што је Христос Божији син он је Бог, сам си цитирао то у символу вере, тј пишеш против онога што си цитирао.
И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало;
У ово верују православни и то си и сам цитирао. Одакле ти идеја да није тачно оно што си сам цитирао ?

Дакле ако смо сви људи, и ако сви имамо људску природу, ипак нисмо људи ? Логика ти не стоји.
Христос није Бог мада има Божанску природу ? Самим тим што је Христос Божији син он је Бог, сам си цитирао то у символу вере, тј пишеш против онога што си цитирао.

У ово верују православни и то си и сам цитирао. Одакле ти идеја да није тачно оно што си сам цитирао ?
Lepo ti piše Sina Božjeg. Ne može da bude Bog to bi onda bio politeizam.

Прочитај подвучено, што се правиш да не видиш оно што си сам цитирао.
Погледај шта значи у речнику "јединосуштан" са Богом.
Ако ти је лакше може и овако ὁμοούσιον ( Homoousion )

Da, mnogo je lakše na grčkom da se shvati. :lol:
vrlo lako

Хомооусион ( / ˌ х ɒ м оʊ Нап с И ән / ; Греек : ομοουσιον , лит  'иста у бити, иста у суштини ", из ομος , Хомос " исте "и ουσια , оусиа ," бити "или" суштина „) [1] [2] је хришћански теолошки термин, који се највише користи у Никејском симболу вере за описивање Исуса ( Бога Сина ) као „истог по бићу“ или „истог у суштини“са Богом Оцем( ομοουσιον τω Πατρι ). Исти термин је касније примењен и на Духа Светога да би га означио као „истог по суштини“ са Оцем и Сином. Ти појмови су постали камен темељац теологије у никејском хришћанству , а такође представљају један од најважнијих теолошких концепата у оквиру тринитарног доктринарног схватања Бога .

jer nz je pisan na grčkom a naši dobro preveli

ne lipsi magarce do zelene trave - kada ce mu biti Bog, na kraju sveta? a do tada? a sta ako ne pobedi, onda mu nece biti bog, tj sada mu nije bog?

jeroh, citaj moj potpis nize:
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.

Back