Jeroh rode, pa sve ti je to napisano u knjizi koju si ti pročitao, detaljno izučio i na kraju i slikao

. Tamo ćeš naći i druge teorije i sve su smišljane da ublaže taj "udar" nauke na Šestodnev. I zamisli sve te teorije čiji naziv i počinje sa "Teorija", jesu teorije, samo moderno finalističko shvatanje nije teorija, a sve govore o istom- pokušaj da se Šestodnev ne shvati bukvalno. Pa bre jeroh! I nemoj da očekuješ link, pročitaj u knjizi.
U knjizi ne piše ono...finalistička teorija...piše ovako, valjda češ verovati od tebe, napisanom...
Zašto link bre. Pa to ti je napisano u knjizi koju si ti pročitao i detaljno proučio

, čak si je tu skoro i slikao. Na strani 173. nači ćeš naslov:
"Osvrt na moderno-finalističko shvatanje".
A Milin u toj knjizi kaza i ovako...Pročitaj veoma, veoma pažljivo, pa je moguće da mnogo toga u smislu suštine shvatiš...Kažem ono...moguće...jer mi se nekako javlja, da u tome nečeš uspeti.
''Осим тога, ако се призна неуспех конкордизма, онда после тога тврдити да Шестоднев уопште не жели да нам да никакве реалне истине о стварању и формирању света, не делује ни мало убедљиво. Таква солуција нам далеко више личи на дипломатско прикривање пораза, него на стварно објашњење. Таква тврдња врло живо подсећа сваког читаоца на ону стару басну о киселом грожђу и лисици. Замислите студента који се пријави за испит и почне да одговара, па тек кад види да ће пасти, он изјави да одустаје од испита, и да уопште није ни хтео да полаже испит. На такву ситуацију мене подсећа она тврдња модерне егзегезе да нам Шестоднев уопште није хтео баш никаква конкретна обавештења да пружи о историји стварања''
Papina izjava je shvatljiva samo vama vernicima. I pored toga što sam ti naveo 4 linka na 4 različita jezika (živeo Google prevodilac

)o tome šta kaže TE o nastanku čoveka i ti opet ne shvataš da Bog nije stvorio čoveka. Evo po ko zna koji put:
ako je papa priznao TE, onda Bog nije stvorio čoveka (izaberi jedan od ponuđenih linkove pa nauči šta TE kaže o nastanku čoveka),
a ako je Bog stvorio čoveka (o tome si ko zna koliko puta čitao u Bibliji i to je samo jedna rečenica),
onda je TE o tome pogrešna. Znači TE nije spojiva sa Postanjem. I čoveče kako to ne shvataš?
A šta će veseli Papa kada nije neki naučnik, već je samo...Papa...pa kaza ovako...
Evolucija nije nespojiva sa teorijom o postanju, već se nadovezuje na nju, jer je prvo bilo potrebno da bog stvori čoveka da bi mogao da se razvija - rekao je papa.
Pa čoveće, nisi valjda očekivao da Papa izjavi nešto u smislu...Nema Postanja po Bibliji, Bog nije Tvorac, Bog ne postoji, ja sam postao ateistički sledbenik TE...
Finalističku teoriju su smislili savremene egzegete, pošto su odbačene sve prethodne teorije.
Postavi mi neka imena i prezimena tih savremenih egzegeta, koji su stvorili...''Finalističku teoriju''...
A da te pitam...da li si uopšte pročitao ''Šestodnev'' koji već godinama pominješ...Šta li je suština kazivanja Vasilija Velikog u Šestodnevu...
I kada kažeš da na zapadu tamo neke egzegete neka finalistička teorija negiraju Šestodnev to ti je isto kao da si kazao da negiraju Postanak iz Biblije...
A po mnogim tvojim pisanjima, proizilazi da Lazar Milin negira Postanak iz Biblije...stAnco, stAnco...
Pa šta će ti link, imaš knjigu pa čitaj.
U toj knjizi nisam zapazio da ima napisano...finalistička teorija...A bilo koji link ka bilo kom relevantnom izvoru gde ima ono...Finalistička teorija...nemaš...A da se upitaš, zbog čega li...
Ja ne mogu da objasnim kako je nastala ptica od reptila jer nije nastala od reptila. Ko god je to postavio kao pitanje ne zna grama evolucije, a covek koji mu odgovara s objasnjenjem zna jos manje
Da li je fosil Archaeopteryx litographica, po TE, prelazna forma izmedju dinosaurusa i ptica...
Hej bre Duke5 zašto rastera ove mučenike koji su još uvek živeli u uverenju: Bog i samo Bog, a da je TE čista izmišljotina.
Nisam primetio, da je rasterao nijednog od ''mučenika''. A koliko se da zapaziti...nema njega...Možda je rasterao samog sebe...
I jedva čekam jerohinca da počne da ti kontrira, (možda ne znaš da je prvoklasni/profesionalni kontraš

), pa da se i ja malo smejem, jer ja nikako nisam mogao da ga ubedim, da pre kontriranja malo razmisli, pa možda i vidi da nije u pravu.
A da, tebi je kontriranje svako mišljenje koje nije u saglasju sa tvojim. A što se tiče kontriranja njemu, kako da se usudim da kontriram argumentima jednog..
.naučnika...
Malo objašnjenje: jerohinac je protivnik TE i uvek od mene, koji nisam profesionalni evolucioni biolog, traži dokaze za TE. Upućivanje na razne linkove nisu ga zadovoljavali. A kontrirao je i iz oblasti fizike, u koju se tek nešto malo razumem, bar malo više od njega, ali džaba je to, pa on je čuveni jeroh, kontraš nad kontrašima.
A da...kako li to mogu tražiti neke konkretne dokaze za TE, kada je TE, teorija koja je dokazana i naučna svetinja ateista...
A u vezi sa TE, Stephen Jay Gould i Niles Eldredge, osmislili su teoriju Punctuated Equilibria kao teoriju isprekidiane ravnoteže. Šta misliš, zbog čega su to učinili...
Ne razumem.
Nepremostive rupe u TE koja je dokazana prelaznim vrstama
Šta misliš o ovom...
Meni je zanimljivo ono...ima mnogo sličnosti ...ali se ne zna mnogo...
dogmaši, samo ne smeju da priznaju.
''Mora se zaključiti da, nasuprot ustanovljenoj i trenutnoj mudrosti, scenario koji opisuje nastanak života na zemlji slučajno i putem prirodnih uzroka koji mogu biti prihvaćeni na osnovu činjenica, a ne verom, još nije opisan.''
Hubert Yockey
Pa to je posve razumljivo. Ti moraš misliti u ovom smislu...
"Moramo dopustiti da je zivot nastao iz mrtve materije da bismo tako izbacili Stvoritelja."
Karl Fogt
Znas li ti zasto Crkva i gradjanski zakoni zabranjuju brakove izmedju bliskih srodnika?
Crkva to zabranjuje shodno Bibliji...
Levitski 20:17...''Ko bi uzeo sestru svoju, kćer oca svog ili kćer matere svoje, video bi golotinju njenu i ona bi videla golotinju njegovu, sramota je; zato da se istrebe ispred sinova naroda svog; otkrio je golotinju sestre svoje, neka nosi bezakonje svoje.''
A ti mi reci...zašto to zabranjuju gradjanski zakoni...