I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Znači i ne čitaš ta se piše.
Ne samo da se ne previđa, već sam ti napisao, najveći deo mutacija je smrtonosan. Pošto je to na nivou jedinke, a ona umre, ne prenosi dalje tu mutaciju i populacija nije u opasnosti.
Uzgred. Šta ti podrazumevaš po degeneracija vrste?
Već sam to rekao, ako se prihvati da nasumične i nehotimične mutacije vode evoluciju tj poboljšanje vrste onda nužno moraju postoje uticaji koji izazivaju njenu degradaciju. Jer to je onda kao bacanje novčića. Jednom padne glava i dobio sam, drugi put pismo i izgubio sam? Čak i ako 2 puta dobijem, kasnije mogu i 3 puta da izgubim i nema efekta. To je slučaj i tako se onda ispoljava i u evoluciji.

Degeneracija je negativna mutacija koja trenutno ne izaziva funkcionalnu nesposobnost npr. slabljenje imuniteta ili plodnosti. To ima šanse da se prenosi jer ne izaziva momentalnu funkcionalnu nesposobnost.

A ako se kaže mutacija nastaje u jednoj jedinci to nije čak ni tačno jer ni jedna jedinka ne živi pod staklenim zvonom. Sve su uvek na udaru slučajne dobre ili loše mutacije po TE. Što znači da je i ona grupacija koja je srećno nasledila dobre gene i u stalnoj opasnosti da nasumični slučajevi unesu nešto u genetski kod što će i njih vremenom da oslabi i uništi. A protok vremena čini takvu mogućnost samo većom.

Znači da po principima TE ne prisustvujemo razvoju vrsta, nego baš naprotiv njihovom bržem ili sporijem neumitnom nestajanju.

да ли уопште постоји иједна држава да су је основали атеисти)
Da Albanija.
"На основу чега ви атеисти својатате цивилизацију и њене тековине, кад овако нешто кажете вјерницима"?
Nije to nikakvo svojatanje. Odakle ti ovo samo bog zna.
To je samo reakcija na tvoju (vašu) priču o naučnicima budalama koji ne znaju šta rade, imaju neke sulude teorije, obavezno mrze boga i vernike i šta još sve ne. Licemerstvo jer vrlo rado koristite te tekovine o kojima pričaš. Pa da ponovim:
Nego lepo ti da ostaviš sve što te budale napraviše, odi negde u trope. Toplo, ima hrane. Sačekaj da umreš i pravac eshaton.

Ili miožeš naravno da poštuješ i ceniš rad i trud tih ljudi i uživaš u tekovinama.......pa i kad ne razumeš ili ne shavataš to što oni rade.

Da Albanija.

Nije to nikakvo svojatanje. Odakle ti ovo samo bog zna.
To je samo reakcija na tvoju (vašu) priču o naučnicima budalama koji ne znaju šta rade, imaju neke sulude teorije, obavezno mrze boga i vernike i šta još sve ne. Licemerstvo jer vrlo rado koristite te tekovine o kojima pričaš. Pa da ponovim:
Nego lepo ti da ostaviš sve što te budale napraviše, odi negde u trope. Toplo, ima hrane. Sačekaj da umreš i pravac eshaton.

Ili miožeš naravno da poštuješ i ceniš rad i trud tih ljudi i uživaš u tekovinama.......pa i kad ne razumeš ili ne shavataš to što oni rade.
Нема смисла да трошим енергију на овакве коментаре, кад очигледно ништа ниси схватио из поста на који одговараш.

Nije Sveti Duh neka sila, neka energija, pomoću koje Bog ostvaruje svoje namere. Sila ne može da se ožalošćava a Sveti Duh može...

Efežanima 4:30... ''I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.''

Zar ne bi bilo apsurdno kada bi bilo ovako...I ne ožalošćavajte silu Božiju...A biva Mono, da je svojstvo ličnosti da može biti ožalošćavana. Mono, šta misliš, ko je utešitelj u stihu...

Jovan 14:16... ''I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:''

Pogledaj i ovaj stih...

Jovan 15:26... ''A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.''

I ovaj...

Jovan 14:26... ''A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.''

Može li sila ili energija bilo koga naučiti bilo čemu...

Može li sila utešiti...može li sila svedočiti...Mono, pogledaj i ovo...ali veoma pažljivo...

Rimljanima 8:26... ''A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim''

Može li sila ili energija uzdisati...Mono, iz ovog stiha...

1 Korićanima 12:11... ''A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.''

očitim proizilazi da taj Sveti Duh ima i volju ( svojstvo ličnosoti) i da nikako ne može biti sila, neka energija, kako ti predočava Stražarska Kula.

Link ka staroj temi
https://forum.krstarica.com/threads/nemam-pojma.699174/page-797
Да ли си ти рекао да Бог и није бог?

Već sam to rekao, ako se prihvati da nasumične i nehotimične mutacije vode evoluciju tj poboljšanje vrste......
Evolucija nema cilj. Mutacije ne vode evoluciju već su jedan od mehanizama (pročitaj link koji sam ti poodavno ostavio) kojim dolazi do eventualnog nastanka nove vrste.Vrste se ne poboljšavaju (mada nisam siguran šta ti pod tim misliš).
Ostalo nema smisla ni da komentarišem.

Одговор на шта, твоје смијешне тезе да су тековине цивилизације и модерна технологија плод атеизма, стварно немам коментар на то.
Ov je već bezobrazno i nevaspitano. Nemaš ni stida ni srama da napišeš nešto ovako.
Nigde ama baš nigde nema u mojim komentarima pomena o ovome.

Evolucija nema cilj. Mutacije ne vode evoluciju već su jedan od mehanizama (pročitaj link koji sam ti poodavno ostavio) kojim dolazi do eventualnog nastanka nove vrste. Vrste se ne poboljšavaju (mada nisam siguran šta ti pod tim misliš).
Ostalo nema smisla ni da komentarišem.
Mislim na neverovatne primera mimikrije kojih ima podosta a kroz naopaku TE se uopšte i ne nazire kako bi do njih uopšte moglo doći ako je promena puki slučaj koji "nema cilj".

A "eventualno" stvaranje novih vrsta se desilo oko 10.000.000X po trenutnom broju vrsta koje isto valjda nije imalo "ništa za cilj" nego eto, "eventualno" se desilo.

Ov je već bezobrazno i nevaspitano. Nemaš ni stida ni srama da napišeš nešto ovako.
Nigde ama baš nigde nema u mojim komentarima pomena o ovome.
Ни у мојим коментарима нема оно што ти мени инпутираш, с друге стране ти са неким својим истомишљницима, препоручујеш вјерницима да иду у шуме, прашуме, пећине итд, самим тим неоправдано својаташ тековине цивилизације науштрб оних који не дијеле твоје мишљење Мислиш ли можда да ли је неваспитано и безобразно кад "одређујеш" коме је мјесто у граду и цивилизацији, а коме у шуми?

Па има везе у том смислу што је држава свих грађана, и теиста и атеиста без обзира што су је основали теисти, (да ли уопште постоји иједна држава да су је основали атеисти) и ја то сад говорим да ти назначим паралелу са оним што ти и добар дио атеиста говорите вјерницима: "напусти цивилизацију и иди у шуму, пећину, итд". Са којим правом ви својатате цивилизацију, већина познатих и заслужних научника су били вјерници, градове и државе су такођер основали вјерници, да не набрајам даље, већина онога што нас окружује, као и општеприхваћене норме међуљудских односа исто тако није настало као продукт атеизма него коријене има у разним религијама, тако да у ствари питање гласи, "На основу чега ви атеисти својатате цивилизацију и њене тековине, кад овако нешто кажете вјерницима"?

O Koslave kako si ovde, da izvineš na izrazu, zapenušao, a ne shvatašp suštinu. Da, većina naučnika u prošlosti, pa čak da kažemo i svi, su bili vernici. Ali kako ti kao pametan vernik ne shvataš, da su svi ti naučnici, mislim na egzaktne nauke, dali doprinos protiv postojanje Boga-Tvorca.
Veliki Kopernik direktno ide protiv hrišćanskog shvatanja o geocentrizmu. Veliki Njutn, osvedočeni vernik (čak je predvideo i kada će se desiti drugi Isusov povratak) je matematički utvrdio da Bog nema uticaja na kretanje planeta. Frenklin istražuje munje i gormove i time negira svetog Iliju. Svešteno lice (ne znam mu ime) je postavilo ideju o kosmičkom jajetu, što je preteča Velikog praska. Gregor Mendela je svešteno lice, a postavio je osnove genetike, koja je danas osnovni, i najvažniji dokaz TE, što je direktno negiranje Boga -Tvorca. Venik Džordan Grafman je utvrdio da postoje religijski centri u mozgu u kojima se krčkaju religijska shvatanja i predstae o Bogu.
Mogao bi neko da još nabraja, ali se sve svodi na to, da nije bitno da li je neki naučnik vernik ili ne, već da li je to što tvrdi dokazana istina, što u krajnoj liniji vodi ka negiranju religijskih tvrdnji, zasnovanih na biblijskim "istinama".

O Koslave kako si ovde, da izvineš na izrazu, zapenušao, a ne shvatašp suštinu. Da, većina naučnika u prošlosti, pa čak da kažemo i svi, su bili vernici. Ali kako ti kao pametan vernik ne shvataš, da su svi ti naučnici, mislim na egzaktne nauke, dali doprinos protiv postojanje Boga-Tvorca.
Veliki Kopernik direktno ide protiv hrišćanskog shvatanja o geocentrizmu. Veliki Njutn, osvedočeni vernik (čak je predvideo i kada će se desiti drugi Isusov povratak) je matematički utvrdio da Bog nema uticaja na kretanje planeta. Frenklin istražuje munje i gormove i time negira svetog Iliju. Svešteno lice (ne znam mu ime) je postavilo ideju o kosmičkom jajetu, što je preteča Velikog praska. Gregor Mendela je svešteno lice, a postavio je osnove genetike, koja je danas osnovni, i najvažniji dokaz TE, što je direktno negiranje Boga -Tvorca. Venik Džordan Grafman je utvrdio da postoje religijski centri u mozgu u kojima se krčkaju religijska shvatanja i predstae o Bogu.
Mogao bi neko da još nabraja, ali se sve svodi na to, da nije bitno da li je neki naučnik vernik ili ne, već da li je to što tvrdi dokazana istina, što u krajnoj liniji vodi ka negiranju religijskih tvrdnji, zasnovanih na biblijskim "istinama".
Jeste samo, oni su otkrivali Božje zakone i njihova otkrića su na kraju i prihvaćena kao tačna jer imaju logikei mogu se dokazati i pokazati.

A TE su finalizovali naučnici novog formata tj ateisti bez mnogo dokaza i još manje smisla. Teško ju je prihvatiti i na intuitivnom nivou kao neku istinu.

Jeste samo, oni su otkrivali Božje zakone i njihova otkrića su na kraju i prihvaćena kao tačna jer imaju logikei mogu se dokazati i pokazati.

A TE su finalizovali naučnici novog formata tj ateisti bez mnogo dokaza i još manje smisla. Teško ju je prihvatiti i na intuitivnom nivou kao neku istinu.
Da stavrno, "...oni su otkrivali Božje zakone...", kako ti reče, a ti zakoni su pokazivali da je taj Bog nepotreban. Pa zar misliš da je Bog lud, da dozvoli ljudima da otkrivaju zakone, koji ga negiraju kao Tvorca?
Druga rečenica je veoma pogrešna. Ali hajde, neka su je finalizovali ateisti, ali je nisu započeli ateisti, i bar storinak godina je razrađivanja i dokazivana bez vidnog uticaja ateista.

Jeroh rode, pa sve ti je to napisano u knjizi koju si ti pročitao, detaljno izučio i na kraju i slikao :D. Tamo ćeš naći i druge teorije i sve su smišljane da ublaže taj "udar" nauke na Šestodnev. I zamisli sve te teorije čiji naziv i počinje sa "Teorija", jesu teorije, samo moderno finalističko shvatanje nije teorija, a sve govore o istom- pokušaj da se Šestodnev ne shvati bukvalno. Pa bre jeroh! I nemoj da očekuješ link, pročitaj u knjizi.

U knjizi ne piše ono...finalistička teorija...piše ovako, valjda češ verovati od tebe, napisanom...
Zašto link bre. Pa to ti je napisano u knjizi koju si ti pročitao i detaljno proučio:D, čak si je tu skoro i slikao. Na strani 173. nači ćeš naslov: "Osvrt na moderno-finalističko shvatanje".
A Milin u toj knjizi kaza i ovako...Pročitaj veoma, veoma pažljivo, pa je moguće da mnogo toga u smislu suštine shvatiš...Kažem ono...moguće...jer mi se nekako javlja, da u tome nečeš uspeti.

''Осим тога, ако се призна неуспех конкордизма, онда после тога тврдити да Шестоднев уопште не жели да нам да никакве реалне истине о стварању и формирању света, не делује ни мало убедљиво. Таква солуција нам далеко више личи на дипломатско прикривање пораза, него на стварно објашњење. Таква тврдња врло живо подсећа сваког читаоца на ону стару басну о киселом грожђу и лисици. Замислите студента који се пријави за испит и почне да одговара, па тек кад види да ће пасти, он изјави да одустаје од испита, и да уопште није ни хтео да полаже испит. На такву ситуацију мене подсећа она тврдња модерне егзегезе да нам Шестоднев уопште није хтео баш никаква конкретна обавештења да пружи о историји стварања''

Papina izjava je shvatljiva samo vama vernicima. I pored toga što sam ti naveo 4 linka na 4 različita jezika (živeo Google prevodilac :D)o tome šta kaže TE o nastanku čoveka i ti opet ne shvataš da Bog nije stvorio čoveka. Evo po ko zna koji put::D ako je papa priznao TE, onda Bog nije stvorio čoveka (izaberi jedan od ponuđenih linkove pa nauči šta TE kaže o nastanku čoveka), a ako je Bog stvorio čoveka (o tome si ko zna koliko puta čitao u Bibliji i to je samo jedna rečenica), onda je TE o tome pogrešna. Znači TE nije spojiva sa Postanjem. I čoveče kako to ne shvataš?

A šta će veseli Papa kada nije neki naučnik, već je samo...Papa...pa kaza ovako...

Evolucija nije nespojiva sa teorijom o postanju, već se nadovezuje na nju, jer je prvo bilo potrebno da bog stvori čoveka da bi mogao da se razvija - rekao je papa.

Pa čoveće, nisi valjda očekivao da Papa izjavi nešto u smislu...Nema Postanja po Bibliji, Bog nije Tvorac, Bog ne postoji, ja sam postao ateistički sledbenik TE... :hahaha1:
Finalističku teoriju su smislili savremene egzegete, pošto su odbačene sve prethodne teorije.
Postavi mi neka imena i prezimena tih savremenih egzegeta, koji su stvorili...''Finalističku teoriju''...

Finalističku teoriju su smislili savremene egzegete, pošto su odbačene sve prethodne teorije.
Postavi mi neka imena i prezimena tih savremenih egzegeta, koji su stvorili...''Finalističku teoriju''...
A da te pitam...da li si uopšte pročitao ''Šestodnev'' koji već godinama pominješ...Šta li je suština kazivanja Vasilija Velikog u Šestodnevu...

I kada kažeš da na zapadu tamo neke egzegete neka finalistička teorija negiraju Šestodnev to ti je isto kao da si kazao da negiraju Postanak iz Biblije...

A po mnogim tvojim pisanjima, proizilazi da Lazar Milin negira Postanak iz Biblije...stAnco, stAnco...

Pa šta će ti link, imaš knjigu pa čitaj.

U toj knjizi nisam zapazio da ima napisano...finalistička teorija...A bilo koji link ka bilo kom relevantnom izvoru gde ima ono...Finalistička teorija...nemaš...A da se upitaš, zbog čega li...

Ja ne mogu da objasnim kako je nastala ptica od reptila jer nije nastala od reptila. Ko god je to postavio kao pitanje ne zna grama evolucije, a covek koji mu odgovara s objasnjenjem zna jos manje
Da li je fosil Archaeopteryx litographica, po TE, prelazna forma izmedju dinosaurusa i ptica... :think:

Hej bre Duke5 zašto rastera ove mučenike koji su još uvek živeli u uverenju: Bog i samo Bog, a da je TE čista izmišljotina.:D
Nisam primetio, da je rasterao nijednog od ''mučenika''. A koliko se da zapaziti...nema njega...Možda je rasterao samog sebe... :hahaha1:
I jedva čekam jerohinca da počne da ti kontrira, (možda ne znaš da je prvoklasni/profesionalni kontraš:D), pa da se i ja malo smejem, jer ja nikako nisam mogao da ga ubedim, da pre kontriranja malo razmisli, pa možda i vidi da nije u pravu.:D
A da, tebi je kontriranje svako mišljenje koje nije u saglasju sa tvojim. A što se tiče kontriranja njemu, kako da se usudim da kontriram argumentima jednog...naučnika...
Malo objašnjenje: jerohinac je protivnik TE i uvek od mene, koji nisam profesionalni evolucioni biolog, traži dokaze za TE. Upućivanje na razne linkove nisu ga zadovoljavali. A kontrirao je i iz oblasti fizike, u koju se tek nešto malo razumem, bar malo više od njega, ali džaba je to, pa on je čuveni jeroh, kontraš nad kontrašima.:D
A da...kako li to mogu tražiti neke konkretne dokaze za TE, kada je TE, teorija koja je dokazana i naučna svetinja ateista...:hahaha1:

A u vezi sa TE, Stephen Jay Gould i Niles Eldredge, osmislili su teoriju Punctuated Equilibria kao teoriju isprekidiane ravnoteže. Šta misliš, zbog čega su to učinili...

Jeroh rode, pa sve ti je to napisano u knjizi koju si ti pročitao, detaljno izučio i na kraju i slikao :D. Tamo ćeš naći i druge teorije i sve su smišljane da ublaže taj "udar" nauke na Šestodnev. I zamisli sve te teorije čiji naziv i počinje sa "Teorija", jesu teorije, samo moderno finalističko shvatanje nije teorija, a sve govore o istom- pokušaj da se Šestodnev ne shvati bukvalno. Pa bre jeroh! I nemoj da očekuješ link, pročitaj u knjizi.

U knjizi ne piše ono...finalistička teorija...piše ovako, valjda češ verovati od tebe, napisanom...
Zašto link bre. Pa to ti je napisano u knjizi koju si ti pročitao i detaljno proučio:D, čak si je tu skoro i slikao. Na strani 173. nači ćeš naslov: "Osvrt na moderno-finalističko shvatanje".
A Milin u toj knjizi kaza i ovako...Pročitaj veoma, veoma pažljivo, pa je moguće da mnogo toga u smislu suštine shvatiš...Kažem ono...moguće...jer mi se nekako javlja, da u tome nečeš uspeti.

''Осим тога, ако се призна неуспех конкордизма, онда после тога тврдити да Шестоднев уопште не жели да нам да никакве реалне истине о стварању и формирању света, не делује ни мало убедљиво. Таква солуција нам далеко више личи на дипломатско прикривање пораза, него на стварно објашњење. Таква тврдња врло живо подсећа сваког читаоца на ону стару басну о киселом грожђу и лисици. Замислите студента који се пријави за испит и почне да одговара, па тек кад види да ће пасти, он изјави да одустаје од испита, и да уопште није ни хтео да полаже испит. На такву ситуацију мене подсећа она тврдња модерне егзегезе да нам Шестоднев уопште није хтео баш никаква конкретна обавештења да пружи о историји стварања''

Papina izjava je shvatljiva samo vama vernicima. I pored toga što sam ti naveo 4 linka na 4 različita jezika (živeo Google prevodilac :D)o tome šta kaže TE o nastanku čoveka i ti opet ne shvataš da Bog nije stvorio čoveka. Evo po ko zna koji put::D ako je papa priznao TE, onda Bog nije stvorio čoveka (izaberi jedan od ponuđenih linkove pa nauči šta TE kaže o nastanku čoveka), a ako je Bog stvorio čoveka (o tome si ko zna koliko puta čitao u Bibliji i to je samo jedna rečenica), onda je TE o tome pogrešna. Znači TE nije spojiva sa Postanjem. I čoveče kako to ne shvataš?

A šta će veseli Papa kada nije neki naučnik, već je samo...Papa...pa kaza ovako...

Evolucija nije nespojiva sa teorijom o postanju, već se nadovezuje na nju, jer je prvo bilo potrebno da bog stvori čoveka da bi mogao da se razvija - rekao je papa.

Pa čoveće, nisi valjda očekivao da Papa izjavi nešto u smislu...Nema Postanja po Bibliji, Bog nije Tvorac, Bog ne postoji, ja sam postao ateistički sledbenik TE... :hahaha1:
A da te pitam...da li si uopšte pročitao ''Šestodnev'' koji već godinama pominješ...Šta li je suština kazivanja Vasilija Velikog u Šestodnevu...

I kada kažeš da na zapadu tamo neke egzegete neka finalistička teorija negiraju Šestodnev to ti je isto kao da si kazao da negiraju Postanak iz Biblije...

A po mnogim tvojim pisanjima, proizilazi da Lazar Milin negira Postanak iz Biblije...stAnco, stAnco...

Pa šta će ti link, imaš knjigu pa čitaj.

U toj knjizi nisam zapazio da ima napisano...finalistička teorija...A bilo koji link ka bilo kom relevantnom izvoru gde ima ono...Finalistička teorija...nemaš...A da se upitaš, zbog čega li...

Ja ne mogu da objasnim kako je nastala ptica od reptila jer nije nastala od reptila. Ko god je to postavio kao pitanje ne zna grama evolucije, a covek koji mu odgovara s objasnjenjem zna jos manje
Da li je fosil Archaeopteryx litographica, po TE, prelazna forma izmedju dinosaurusa i ptica... :think:

Hej bre Duke5 zašto rastera ove mučenike koji su još uvek živeli u uverenju: Bog i samo Bog, a da je TE čista izmišljotina.:D
Nisam primetio, da je rasterao nijednog od ''mučenika''. A koliko se da zapaziti...nema njega...Možda je rasterao samog sebe... :hahaha1:
I jedva čekam jerohinca da počne da ti kontrira, (možda ne znaš da je prvoklasni/profesionalni kontraš:D), pa da se i ja malo smejem, jer ja nikako nisam mogao da ga ubedim, da pre kontriranja malo razmisli, pa možda i vidi da nije u pravu.:D
A da, tebi je kontriranje svako mišljenje koje nije u saglasju sa tvojim. A što se tiče kontriranja njemu, kako da se usudim da kontriram argumentima jednog...naučnika...
Malo objašnjenje: jerohinac je protivnik TE i uvek od mene, koji nisam profesionalni evolucioni biolog, traži dokaze za TE. Upućivanje na razne linkove nisu ga zadovoljavali. A kontrirao je i iz oblasti fizike, u koju se tek nešto malo razumem, bar malo više od njega, ali džaba je to, pa on je čuveni jeroh, kontraš nad kontrašima.:D
A da...kako li to mogu tražiti neke konkretne dokaze za TE, kada je TE, teorija koja je dokazana i naučna svetinja ateista...:hahaha1:

A u vezi sa TE, Stephen Jay Gould i Niles Eldredge, osmislili su teoriju Punctuated Equilibria kao teoriju isprekidiane ravnoteže. Šta misliš, zbog čega su to učinili...

Ne razumem.
Nepremostive rupe u TE koja je dokazana prelaznim vrstama
Šta misliš o ovom...

preci-danasnjeg-coveka-2-638.jpg

Meni je zanimljivo ono...ima mnogo sličnosti ...ali se ne zna mnogo...

dogmaši, samo ne smeju da priznaju.
''Mora se zaključiti da, nasuprot ustanovljenoj i trenutnoj mudrosti, scenario koji opisuje nastanak života na zemlji slučajno i putem prirodnih uzroka koji mogu biti prihvaćeni na osnovu činjenica, a ne verom, još nije opisan.''
Hubert Yockey
Pa to je posve razumljivo. Ti moraš misliti u ovom smislu...

"Moramo dopustiti da je zivot nastao iz mrtve materije da bismo tako izbacili Stvoritelja."
Karl Fogt

Znas li ti zasto Crkva i gradjanski zakoni zabranjuju brakove izmedju bliskih srodnika?
Crkva to zabranjuje shodno Bibliji...

Levitski 20:17...''Ko bi uzeo sestru svoju, kćer oca svog ili kćer matere svoje, video bi golotinju njenu i ona bi videla golotinju njegovu, sramota je; zato da se istrebe ispred sinova naroda svog; otkrio je golotinju sestre svoje, neka nosi bezakonje svoje.''

A ti mi reci...zašto to zabranjuju gradjanski zakoni... :think:

A da...naučnik koji je vernik, svojim nekim naučnim dokazom negira ono u šta veruje...

"Veoma sam iznenađen da je naučna slika stvarnog sveta oko mene manjkava. Daje mnogo činjeničnih informacija, stavlja sva naša iskustva u veličanstveno dosledan poredak, ali sablasno ćuti o svemu što je zaista blizu našem srcu, što nam je zaista važno. Ne može da nam kaže nešto o crvenom i plavom, gorkom i slatkom, fizičkom bolu i fizičkom zadovoljstvu; ne zna ništa o lepom i ružnom, dobrom ili lošem, Bogu i večnosti..."
Ervin Šredinger​

Back