Razmisli malo o ovim stihovima...
Luka 7:50... ''A ženi reče: Vera tvoja pomože ti; idi s mirom.''
Ne kaza Isus...dela tvoja pomogoše ti...zašto li...
Rimljanima 10:10... ''Jer se srcem veruje za pravdu, a ustima se priznaje za spasenje.''
Marko 16:16... ''Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''
u vezi sa ovim...
Jakovljeva 2:14... ''Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima veru a dela nema? Zar ga može vera spasti?''
A u vezi sa ovim stihom, očitim proizilazi da neko ko tvrdi da je vernik a nema dobrih dela, jednostavno nema istinsku veru u Isusa. Jakov na neki način ukazuje da se ne opravdava verom uz obavetno dodavanje dela jer nekako proizilazi da će vernik opravdan verom ...imati dobra dela.
A nekako je apsurdno, da spasenje dolazi samo kroz dela jer bi to značilo...da nije potreban Isus i vera u njega.
Yehshua Nazarecanin, ha Mashiah, je bio ziv kad je zeni rekao da je vera spasava.
A Jakov je potvrdio da dobra dela potvrdjuju veru,a Yehshua je potvrdio sta su to dobra dela:
citaj i Zapamti kad pocnes da meditiras da ponavljas iz Mateja od 34 do 46 :
34 Tada će reći car onima što Mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni Oca mog; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta.
35 Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bejah, i primiste me;
36 Go bejah, i odenuste me; bolestan bejah, i obiđoste me; u tamnici bejah, i dođoste k meni.37 Tada će Mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna, i nahranismo? Ili žedna, i napojismo?
38 Kad li Te videsmo gosta, i primismo? Ili gola, i odenusmo?
39 Kad li Te videsmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k Tebi?
40 I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.
42 Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me;
43 Gost bejah, i ne primiste me; go bejah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bejah, i ne obiđoste me.
44 Tada će Mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo Te?
45 Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.
46 I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.
Da li si ti nahranio, napojio, odenuo i izlecio jednog od male brace ,