- Poruka
- 77.706
Što si pglu, pejnter (žargonski po našem) je od eng reči paint što znači "boja", i tako sam te nazvao jer bojiš slova u crvenu, plavu boju u postovimaVidi pe()era.![]()
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što si pglu, pejnter (žargonski po našem) je od eng reči paint što znači "boja", i tako sam te nazvao jer bojiš slova u crvenu, plavu boju u postovimaVidi pe()era.![]()
![]()
Jaoj jeroh ebote, pa da li je ovo moguće??!! Da li je moguće da ti navodiš enkleski tekst, i to nije prvi put, u kome ne vidiš odgovor.
Prevod navedenog teksta je ovo:
"Пептиди, који су ланци аминокиселина, апсолутно су неопходни елементи целог живота на Земљи. Они чине ткиво протеина, који служе као катализатори биолошких процеса, али сами захтевају ензиме да контролишу њихово стварање из аминокиселина. Дакле, имали смо класични проблем са пилетином и јајима - како су настали први ензими? “
Evo ti konačno objašnjenje BRE:
U drugoj rečenici ti lepo objašnjavaju da su se prethodna istraživanja fokusirala na aminokiseline. Ali da bi se stvorili peptidi iz aminokiselina potrebni su enzimi. I onda je bio problem kako su stvoreni ti enzimi (problem kokoška(peptidi)-jaje(enzimi)).
Mećutim, naučnici u UCL-a su stvorili peptide, zaobilazeći aminokiseline, pa samim tim nisu bili poterebni nikakvi enzimi.. I to je taj skok u istraživanju.
Pa zar sam tvrdio da ima neke suštisnke razlike...Znaš, ima ono, vera, nada i ljubav...Ti naučnici po tvom kazivanju imaju veru i nadu. A ja ću dodati...da verovatno imaju i ljubav, jer verovatno s ljubavlju rade to ćemu se nadaju i u šta veruju.Dobro jeroh čoveče, kaži ti meni koja je to suštinska razlika između mojih izjava;
.se nadaju pozitivnom ishodu i ..veruju u uspeh..
BRE!
A da pomenuti naučnik veruje u Boga piše u poslednjem pasusu linka.
I ja sam ovu Grifmanovu izjavu iz našeg veka, suprostavio izjavi naučnika iz 19.veka, u kojoj kaže da što više proučava prirodu to ga približava Bogu.
Dakle naučnik iz 19. veka kaže da se približava Bogu, a naučnik iz 21. veka kaže da Boga prizivamo uvek kada neznamo naučno objašnjenje. I ja sam te pitao zašto si se priklonio izjavi naučnika iz 19. veka, a ne ovog iz 21. veka.
Jeli ti sada jasno, ili ćeš ponovo da nešto iznišljaš?![]()
Albert je "otkrio" boga ?''Vidim strukturu, ali ne mogu si predočiti tvorca te strukture. Vidim uru, ali ne mogu zamisliti urara. Ljudski um ne može pojmiti četiri dimenzije, pa kako bi onda mogao pojmiti Boga, pred kojim su tisuće godina i tisuće dimenzija kao jedno''
Albert Ajnštajn

I sada mi lepo reci u čemu je problem?
Da li ti misliš da su "elektronski krugovi", koje koriste svi, i vernici i nevernici, isto što i "religijski centri"., u kojima se stvaraju religijska osecanja.

Vernici se gotovo fanatički trude da sve naučnike koji su demistifikovali dogmatska religijska "učenja" prikažu kao vernike i božje sledbenike, da ih "smeste" u svoj tabor?Taj naučnik iz 19 veka je kazivao da je vernik i da veruje u Boga. A Grifman...da li je vernik...imaš li bilo kakav dokaz izuzev sa onog linka...
Vernici se gotovo fanatički trude da sve naučnike koji su demistifikovali dogmatska religijska "učenja" prikažu kao vernike i božje sledbenike, da ih "smeste" u svoj tabor?
Čudo jedno.
Njutn, Ajnštajn, Tesla, pa ostali redom, sve do Hokinsa.
Da li je i Stiven bio poklonik jevrejskog morerastavitelja, tvorca Vaseljene ?
Što se tiče Njutna, očito je da ti nije poznato da je on napisao i neke knjige u vezi sa tumačenjem Biblije. Evo ti jedna od njih...pročitaj...
Hajde da malo ovako razmišljamo: u Jevanđelju po Mateju ima nekoliko stihova gde Isus pominje svog oca na nebesima. Konkretno u Mateju 7:12 piše:"....no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima." . Hajde da apstrakujemo Svetog Duhaa ovde, pa da brojimo: Isus je na Zemlji (to je 1) a Otac je na nebesima (to je još1). Otkuda ta matematika da upotrebiš množenje, kada treba sabiranje?. Jedan na Zemlji i još jedan na nebesima to su ukupno 2.
Dobro, pogrešio sam. Ubedio si me stihom da nije u pitanju Bog, nego Sveti Duh. A sada je pitanje za tebe: da li bi ti kao agnostik,da ti golub sleti na sims, video samo goluba ili bi, kao duboko religiozni Savle video i Svetog Duha.
Kakve su sve kompromise morali da prave naučnici kako bi izbegli lomaču ?
Morali su da se paralelno sa naukom i dodvoravaju Crkvi.
Ali Njutn ne bi bio to što je bio da je verovao u semitske priče o Postanju.
" Манускрипт који је послао Џону Локу, у којем оспорава постојање светог Тројства није никада објављено. Каснији радови – „Допуна хронологије краљевства старог века“ (1728) и „Примедбе на рачун пророчанстава Данилових и апокалипсе светог Јована“ (1733) – били су објављени после његове смрти. "
Veseli Isak, da nije pomalo balansirao sa mantijašima, omirisao bi lomaču zasigurno,
jer se njegova teorija gravitacije direktno suprotstavljala tada aktuelnoj ravnozemljaškoj i geocentričnoj "naučnoj" platformi Crkve svemoćne.
Vernici se gotovo fanatički trude da sve naučnike koji su demistifikovali dogmatska religijska "učenja" prikažu kao vernike i božje sledbenike, da ih "smeste" u svoj tabor?

Znaci ti pripadasu svetu koji lezi u zlu: 1 Jovanova 5:19... ''Znamo da smo od Boga i sav svet leži = u zlu.Jovan 17:6-9...''Ja javih ime Tvoje ljudima koje si mi dao od sveta; Tvoji behu pa si ih meni dao, i Tvoju reč održaše. Sad razumeše da je sve što si mi dao od Tebe. Jer reči koje si dao meni dadoh im; i oni primiše, i poznadoše istinito da od Tebe iziđoh, i verovaše da si me Ti poslao. Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svet, nego za one koje si mi dao, jer su Tvoji.''
Hajde malo razmisli o crvenom tekstu. Pa pokušaj shvatiti da se Isus moli za one koji su prihvatili Isusa, koji nisu podlegli razno raznim sablaznima a na okolnost ...
1 Jovanova 5:19... ''Znamo da smo od Boga i sav svet leži u zlu. ''
Rimljanima 9:5... ''Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima, Bog blagosloven va vek. Amin. ''
Istražni, samo onaj koji pobedi imaće večni život...
Otkrivenje 21:7...'' Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin. ''
A pobediće u smislu Biblije, oni koji verom prihvataju Isusa...
Jovan 7:38...''Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode.''
Jovan 6:40... ''A ovo je volja Onog koji me posla da svaki koji vidi Sina i veruje Ga ima život večni; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan.''
Istražni, hajde već jednom pročitaj Bibliju. I pokušaj da se otrgneš sektaškog učenja.

E sad si me prosvetlio, mene biblijskog pravoslavca, u koju crkvu ides da i ja dodjem,To nije dokaz. To je tvoja sektaška tvrdnja. Isus je umro za sve.
Jovan 3:16...''Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni''
Jovan 3:18...''Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.''
ali uz onu ''sitnicu'' koju Branhman i ti ...zanemarujete...koji ga veruje...i...koji Njega veruje...
Da. Piše to za mnoge...Ali, piše i ono...i za zločince se moli...A pogledaj malo peti stih istog poglavlja...
''Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.''
A da li možeš shvatiti kako se ovo nadovezuje za one koji nisu u onom...mnoge...
Luka 23:34... ''A Isus govoraše: Oče! Oprosti im; jer ne znadu šta čine. A deleći Njegove haljine bacahu kocke''
Teško da možeš shvatiti, da je Isus krvlju svojom otkupio grehe...mnogih...a to su svi oni, koji ga verom prihvate...i koji u tome istraju do kraja...
Otkrivenje 21:7...'' Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin. ''
Oni koji u sablaznima svojim zastrane, oni koji se zaslepe sektaškim učenjima, daleko su od onog...mnoge...

Hajd kreni ispocetka, vidi sta si napisao,A u vezi sa kojom mojom tvrdnjom si to postavio...
Nije valjda da sam tvrdio nešto suprotno ovom što si postavio...![]()

Total si zastranio, da vidimo kako to izgleda:Nisam iznenadjen činjenicom da nisi shvatio stih...
Matej 16:18... ''A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.''
hajde pročitaj dva prethodna stiha 16-17...
''A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga.I odgovarajući Isus reče mu: Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima''
Pokušaj zapaziti ono...Simone sine Jonin...a onda zapazi ...ti si Petar...Pa ako malo obratiš pažnju, zapazio bi da ono Petar na grčkom biva...Πέτρος...a da je to u prevodu...kamen...Isto je i ono Kifa (čija li je to reč) u prevodu ...kamen...
Jovan 1:42... ''I dovede ga k Isusu. A Isus pogledavši na nj reče: Ti si Simon, sin Jonin; ti ćeš se zvati Kifa, koje znači Petar.''
A sada pokušaj shvatiti da je Isus kazivanjem Petru...ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju...Petra jednostavno nagradio za njegovo ispovedanje vere biti temelj verovanja svima koji veruju.
A da...i nemoj brkati ono da je i Isus ugaoni kamen i ono...na Sionu...sa Petrom kao kamenom...na kojem će Isus sazidati Crkvu svoju.
Ta dva apostola koje pominješ, bili su Episkopi Crkve. Po tvojoj sadašnjoj tvrdnji proizilazi da su oni bili Episkopi kao pagani...Oni su pagansku jeres, u Simonovu jeres, zabrazdili nakon toga što su primili veru i postali hrišćani i Episkopi. Možeš li shvatiti apsurdnost tvoje sadašnje tvrdnje...
Sledeci:Ovo su bili pagani koji prihvatili hriscanstvo.

Greske se desavaju, dakle :Kuku me lele da me lele kuku...Pa čoveće, Sveti Irinej Lionski je pogubljen 202 godine. A ti tvrdiš da je u četvrtom veku krenuo sa odredjivanjem teksta...Irinej Lionski nema nikakve veze sa kanonizacijom biblijskog kanona...
Da li znaš šta su ovi spisi ...U kom kanonu su se nalazile...
Knjiga o Tobiji , Knjiga o Juditi, Knjiga Mudrosti, Mudrosti Isusa sina Sirahova -Ben Sira, Treća Ezrina knjiga, Četvrta Ezrina knjiga, Prva knjiga o Makabejcima, Druga knjiga o Makabejcima, i Treća knjiga o Makabejcima.
Naravno, bilo je još nekih ali...da te ne opterećujem. Za neke stvari u vezi kanonizacije biblijskog kanona, zasigurno nikada ni čuo nisi...

Da je Branham ziv, veruj da od tebe ne bi trazio da postanes njegov sledbenik, ali sad se da videti da jesi njegov sledbenik, jer ga non stop pominjes.Na zvaničnom sajtu...Nevesta Hristova... ima ono...Otkrivenje 22:17.
A za tebe da se malo podsetiš Branhamovog učenja evo jedna knjiga za tebe...Otkrivenje sedam crkvenih doba...
A ovo je za tebe onako posebno...
To je posveta u knjizi...Natprirodan život Vilijama Branhama...
Bravo jeroh. Pa ti si "genije"! Prvo praviš budibogsnama zaključke o eksperimentu iz linka koji sam ti ponudio, da bi mi ovde držao predavanje.Čudni su ti peptidi ili ti proteini.
A možda je ovo skok u istraživanju...
These findings could have significant implications for the study of abiogenesis, as well as the search for life on extrasolar planets. They may also be useful to the field of synthetic chemistry since amide bond formation is essential to the manufacture of synthetic materials, bioactive. Compared to conventional chemical processes that are used commercially, this new method is more efficient and much more cost-effective.
A to stvaranje peptida iz aminonitrila...a ne iz aminokiselina se svodi na...veču lakoću...
''What this demonstrated was that aminonitriles are capable of achieving peptide bond formation in water all on their own, and with greater ease than amino acids.''
Iz hemije je znano da aminonitrili mogu nastati sintezom karbonilnog spoja amina i cijanida shodno Streckerovoj reakciji.
Pa zar sam tvrdio da ima neke suštisnke razlike...Znaš, ima ono, vera, nada i ljubav...Ti naučnici po tvom kazivanju imaju veru i nadu. A ja ću dodati...da verovatno imaju i ljubav, jer verovatno s ljubavlju rade to ćemu se nadaju i u šta veruju.
A kako stvari stoje, njihova vera i nada su ogromne jer snadom veruju i u ovo...
Ne znam. Izguglaj ako te interesuje.Ima li neka Grifmanova izjava u tom smislu da je vernik...
Nemam nikakav dokaz. Ali se radi o našem savemeniku, bez obzira da li je vernik ili ne, a ti preferiraš izjave vernika od pe više od 100 godina. Zar ti ne uviđaš da je to čisto versko ponašanje: odgovara ti nešto, odmah to forsiraš, a ne interesuje te šta govore savremeni naučnici.Taj naučnik iz 19 veka je kazivao da je vernik i da veruje u Boga. A Grifman...da li je vernik...imaš li bilo kakav dokaz izuzev sa onog linka...