miss-on-h
Obećava
- Poruka
- 88
Kada ides? Da li ides sam ili sa jos nekim?
pa celu proceduru oko viza obavlja agencija...............tako da ja samo idem da dam otiske i da me oni slikaju.........zapad shta cesh.............tako da neznam shta da ti kazhem............Hello! Ja bih trebala ove godine da idem u Englesku na kurs od tri nedelje, da li mozes da mi objasnis koja je procedura sto se tice vize? Hvala unapred.
idem 20.jula sa valjda josh nekim profesorima.............i studentima............Kada ides? Da li ides sam ili sa jos nekim?
Maki, da li je sigurno da ti salju dokumente u ambasadu? Da ne salju u agenciju ili tebi pa treba da ih odneses u ambasadu???Pa ja sam se prijavila u tu skolu i rekli su mi da ce poslati neka dokumenta ovde u ambasadu, i zatim moram na neki intervju...
Nije bitno da li ides preko agencije ili ne - niko ne moze da 'odradi' intervju u ambasadi umesto tebe...Hm.. pa ne znam, rekli su da ce mi poslati na kucnu adresu, pa posle da idem u ambasadu sa tim papirima. Ja ne idem preko agencije, imam rodjake u Engleskoj pa sam se prijavila u skolu stafford-house koja ne zahteva smestaj.
Pogledaj na sajtu UK ambasade... znam da UK nije deo EU, a da li treba pasos, to ne znam...Kad smo vec kod viza, da li mi treba viza za UK ako imam EU pasos?
Ne Srbija je deo EU!... znam da UK nije deo EU, a ...
Ne Srbija je deo EU!
UK je deo EU ali su im odnosi veoma loshi. Npr. Margaret Tacer zahtevala je da niko iz komisije EU ne vrsi nadzor nad unutrasnjim organima UK, pa potom imash razliku u valutama, uvozu i izvozu u zemljama u EU zemlje. Odnosi su dosta zamrseni i jedinstveni u EU, tako da je UK ipak clanica samo veoma razlicita od ostalih zemalja.
Pa Margaret je prva osnovala takve odnose i oni se nisu menjali vec 18 godina.Margaret Tačer?! Ona već nekih 15tak godina nije premijer UK. Čula sam da se još uvek bavi pomalo politikom, ali sasvim sigurno nije u poziciji da nešto zahteva.
Može sa EU pasošem da se ide u UK.
Problem za nas sa srpskim pasošem, jeste što UK nije u šengenu, tako da se ne može tamo ući sa i jednom drugom vizom izuzev UK vize. Niti se sa UK vizom može otići u neku drugu zemlju Evropske Unije (ne računajući Irsku)