P.S.
Aktivan član
- Poruka
- 1.110
Sledeceg leta planiram da idem negde da usavrshim engleski. Pa ako ima neko sa tim iskustvom neka odgovori. Svi odgovori su pozeljni.
Unapred hvala!!!
Unapred hvala!!!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam da li te zanima da radis negde i usput ucis engleski, ili bi hteo da pohadjas kurs jezika u nekoj skoli. Ja sam isla u skolu International House u Londonu, i bas sam zadovoljna. Jesu malo skuplji, ali nisu najskuplji, a jako su kvalitetni. Tamo sam upoznala dve devojke koje su promenile nekoliko skola, i obe su se slozile da je ova najbolja. E sad, sve zavisi od toga koliko novca planiras da ulozis u sve to, i koja su tvoja ocekivanja.
Ne znam da li te zanima da radis negde i usput ucis engleski, ili bi hteo da pohadjas kurs jezika u nekoj skoli. Ja sam isla u skolu International House u Londonu, i bas sam zadovoljna. Jesu malo skuplji, ali nisu najskuplji, a jako su kvalitetni. Tamo sam upoznala dve devojke koje su promenile nekoliko skola, i obe su se slozile da je ova najbolja. E sad, sve zavisi od toga koliko novca planiras da ulozis u sve to, i koja su tvoja ocekivanja.
Samo radnim danima. Ima vremena za sve. U principu, nisi u obavezi uopste da ucis van casova ako ne zelis.
a mene zanima da li se moze dobro nauciti engleski za par meseci tamo sto se provede?
Zavisi od toga koliko znas engleski pre programa koji pocnes...
Iz iskustva: najbolje/najbrze se uci engleski kad nemas nikoga sa kime mozes da pricas srpski (ili bilo koji drugi jezik)... Kad si primoran da koristis engleski, jako brzo se savlada...
pa ja pricam engleski solidno,znaci znam da pricam i da se sporazumevam ali nista posebno...ja bih tamo bio recimo nekih 3 meseci i to planiram a odem sam odavde da ne bi pricao srpski.sta mislis jel dovoljno 3meseca da dobro i tecno progovorim engleski?
E, sad zaista hoces i kristalnu kuglu da imam, pa da vidim i sadasnjost i buducnost?
Koliko ti treba da bi naucio tecno engleski zavisi od veoma mnogo faktora:
- Koliko je tvoje trenutno znanje ("solidno" i "nista posebno" nisu neke mere znanja).
- Koliko brzo ucis (nekima treba 2-3 nedelje, a nekima ni 2-3 godine nije dovoljno)
- Koliko ces iskoristiti tu novu okolinu (da li ces samo sedeti i slusati sa 'yes/no' odgovorima ili ces biti aktivan i koristiti (i prosirivati) tvoje trenutno znanje)
- Sta po tebi znaci "tecno progovorim engleski"? - ako umes da se sporazumes, to se obicno smatra da znas engleski...
I ima tu jos mnogo faktora...
Potrudi se da uopste neprevodis recenice samo ih govori i razmisljaj na engleskom