HTC telefoni

Ovo si napisao kao da to radis tri puta na dan. Jel komplikovano mejati ROM i Radio ROM, windovs, Android ? Moze u kratkim crtama ?
Znam za XDA forum ali dok sve iscitam vec zaboravim sa cime sam poceo :rumenko:

Ma uradio sam za 10 minuta i to jednom.
Ne znam, ja sam menjao samo ROM.
Skines sa neta verziju fajl, tj verziju ROM-a koja ti treba. Onda povezes telefon sa pc i pocinje instalacija. Ima uputstvo gde hoces :)
Za windows, android ne znam. Ja sam na brew platformi i to mi nije omoguceno. Bar tako mislim. Ne znam ni ja, nov sam sto se tice htc-a.

Da nebude zabune jer i teme mislim HTC telefoni malo je zbunjujuća jer bi trebalo da postoje najmanje još 2-3 pod teme,jer se HTC telefoni dele prema operativnom sistemu naravno i modelu telefona.
Ima ih na windows platformi kao i brew naravno i Android platforma.
Rom je usko povezan sa radiom i na XDA forumu piše ti za koji rom je koji radio(android platforma)

Ok,nikako se ne razumem u telefone.... Te operavivne sisteme i to sto vi pricate... Ovako... Danas sam dobila HTC Smart,sve savrseno funkcionise,al nemogu da primam poruke.. Mogu da saljem i da zovem i da me zovu al ne mogu da primam... Navodno je puna memorija... E sad posto sam kontala da sve obrisem sa njega i skinula sam HTC Sync suide (posto je to telefon sam trazio),i treba valjda da sinhronizujem nesto,nz sta al ne moguuu,kaze da ukljucim najmanje jednu kategoriju za sinhronizaciju WTF???!!! Inace kao sto se primeti prvi put se susrecem sa ovom vrstom telefona... PLEASE HELP!!!

Puna ta memorija mu je boljka opasna, odnosno kad mu je puna memorija valjda nece da salje.
Obrisi vecinu poruka zauvek iz telefona, imas opciju. A onda malo izbrisi slike i probaj.
Preporucujem ti da uzmes jednu memorijsku od 2 gb kako ne bi imala opet ovakav problem.
E sad, sta je Synce? Koliko sam ja shvatio to je za cuvanje podataka sa telefona na PC. Sta radi? Na primer, kad instaliras novu verziju ROM-a sve se brise iz tvog telefona (slike, prijatelji, poruke, svee! ) :D
Synce ti sluzi da povratis te podatke lako, povezes se sa racunarom i eto, sve je kao pre, svi kontakti sve slike, sve ponovo tu. Ali prvo moras da to sacuvas. Nije nista tesko.

Ma problem je sto ne mogu da oznacim vise poruka odjednom nego moram da brisem jednu po jednu.. :// Obrisala sam nekih 1000 i ostalo je bar 2 ooo,al nemogu vise ubi u pojam... :D

Ja ne znam, tj ne razumem kako neki ne brisu poruke.. Pa ja brisem poruke nakon sto mi se skupe 30-40. Zato nemam takvih problema.
A to za grupno brisanje. Mozes da brises grupno ali samo kad udjes tamo gde si se sa nekim dopisivala. Ide ono malo dugmence i delete. Obelezi i rokaj.

Poz,razmisljam da uzmem HTC cha cha u Telenoru.Jedino sto mi se ne dopada toliko na tom telefonu je mali ekran 2.6inca.Obzirom da planiram ovaj telefon za igranje pokera na internetu,zanima me da li neko ima iskustva sa njim i da li je ekran suvise mali za 3-4 sata dnevno na netu.Iz tog razloga se razmisljam za ONE TOUCH Alcatel takodje preko Telenora jer ima ekran od 3.5inca pa ako moze i neko poredjenje ova dva modela,savet,iskustva...POZ

Imam HTC TyTN II i jedan problem sa njim...

- Skinem telefon sa punjaca, full napunjen otpocnem razgovor i posle nekog vremena tel. mi se ugasi u sred razgovora, bez onog upozoravajuceg tona. Ponovo upalim telefon i na moje iznenadjenje indikator napunjenosti je i dalje na maximumu.
- Drugo, full napunjen telefon ugasim, skinem bateriju na 30 sek. i vratim, upalim. E, sad pokazuje samo jednu crtu, napunjenosti.

Sta se to desava ? da stedim malo za bateriju ili malo vise za nov telefon ?
Hvala.

Imam HTC TyTN II i jedan problem sa njim...

- Skinem telefon sa punjaca, full napunjen otpocnem razgovor i posle nekog vremena tel. mi se ugasi u sred razgovora, bez onog upozoravajuceg tona. Ponovo upalim telefon i na moje iznenadjenje indikator napunjenosti je i dalje na maximumu.
- Drugo, full napunjen telefon ugasim, skinem bateriju na 30 sek. i vratim, upalim. E, sad pokazuje samo jednu crtu, napunjenosti.

Sta se to desava ? da stedim malo za bateriju ili malo vise za nov telefon ?
Hvala.

Нешто се много жале људи на батерије код хтц тел. Срећом ја те проблеме немам. Вероватно ти је до батерије. Иди у сервис, односно тамо где си узео телефон. Веровано ћеш добити замену ако се утврди да је до батерије.

Но, ја имам друго питање. Јел зна неко када ће се избаци упдате за ОС хтц смарт?

POMOOOOC! Imam htc disire z i imam jedan problem!U toku jednog razgovora,mikrofon je prestao da radi!Kada pozovem nekog,cujem ga,a on mene ne!Inace ne koristim fon cesto za razgovore,pa da je problem u tome i da je odkazao mikrofon!JEL ZNA MOZDA NEKO U CEMU JE PROBLEM?HVALA UNAPRED!

POMOOOOC! Imam htc disire z i imam jedan problem!U toku jednog razgovora,mikrofon je prestao da radi!Kada pozovem nekog,cujem ga,a on mene ne!Inace ne koristim fon cesto za razgovore,pa da je problem u tome i da je odkazao mikrofon!JEL ZNA MOZDA NEKO U CEMU JE PROBLEM?HVALA UNAPRED!
Pa ocigledno da je mikrofon otishao,moras to u servis.Mada ima mala sansa da proveris da nisi slucajno iskljucio mikrofon.

Zdravo ljudi molim vas pomozite...Imam telefon htc smart koji je uzas i koji je poceo da me zeza pa bih hteo da mu reinstaliram softwer....Njegov fabricki softwer je brew pa me pre svega interesuje da li moze na njega android i kako da ga ubacim, a ako ne moze kako da ponovo reinstaliram brew.... hvala u napred ))))))))

A da probaš da priključiš neki uređaj na taj usb ili priključi punjač,poveži telefon sa računarom,da vidiš kako će odreagovati usb port.......prikluči slušalice pa vidi malo po opcijama šta je čekirano.Ako i to ne uspe onda je najverovatnije neki kontakt napravljen koji te zeza.

Potrebna pomoć!

Instalirao sam pre 4-5 meseci igo navigaciju na htc wildfire i radila mi je do juče sasvim normalno.Odjednom mi pri ubacivanju naziva ulice sa brojem izbacuje poruku da su mape izolovane i da ne može da odredi putanju?!?
Deinstalirao sam celu aplikaciju i ponovo prebacio instalaciju sa kompa na telefon i ponovo instalirao i opet izbacuje gore pomenutu poruku.

Šta se dešava?!?

Hvala unapred svima koji se pozabave ovim problemom.

Neke mape su ti out of date.... to kada je mapa izolovana znači da ti nedostaje mapa države koja je izmedju trenutne lokacije i odredišne lokacije... npr od srbije do italije ideš preko slovenije a ti nemaš slovenačku mapu ili ti je slovenačka mapa out of date... savet bi bio da probas da nadjes nove mape zemalja koje ti trebaju ali i zemalja koje su na putu kojim treba da ideš i računaj sa tim da nisu sve mape kompatibilne verziju mape i da li je program prihvata mozes videti ako odes setings - content - maps ... iGO prihvata mape proizvodjača NAVTEQ i NAVIGO SISTEMS ali i nekih lokalnih kao sto je nasa mapa proizvedena od strane firme Contrast a crnogorska od Monolith...

Jedno pitanjce: wildfire s ima 512Mb RAM-a, međutim, kada odem u "Running services" kada saberem iskorištene i slobodne Mb ima oko 400. Da li sam sistem troši toliko RAM-a ili je nešto drugo u pitanju? Hvala unapred na odgovorima!

Jedno pitanjce: wildfire s ima 512Mb RAM-a, međutim, kada odem u "Running services" kada saberem iskorištene i slobodne Mb ima oko 400. Da li sam sistem troši toliko RAM-a ili je nešto drugo u pitanju? Hvala unapred na odgovorima!

Da, naravno. Sistemske aplikacije kao što su Touch Input, Obex Service, GPRS, ali i updejtovanje Mail-a, poruka, vremenske prognoze. Sve ti je to pokrenuto. Naravno kako skidaš nove aplikacije sa marketa (Google Play), većina njih je uvek aktivna sa pokretanjem telefona ali za to postoje mnoge aplikacije koje ti dozvoljavaju da "ubiješ" aplikacije za koje nema potrebe da stalno budu aktivne. Te aplikacije se nazivaju task killer (uradi search na marketu) a moja preporuka ide Advanced Task Killer Free.
Veoma jednostavan, može se podesiti da ubija aplikacije pri svakom gašenju ekrana (zaključavanju) ili na određeni vremenski period i veoma efektivno ubija aplikacije koje si pokrenuo a trenutno ih više nekoristiš pa ti one jedu RAM. Znači kod Androida ti ne gasiš aplikaciju samim izlaskom iz nje. Ona ostaje aktivna u pozadini.

Имам HTC Smart и морам да наговестим да је то најлошији телефон који сам икад поседовала! Телефон има свакојаких багова: често након цима он наставља да звони, звони кад је искључен тон, закуцава, понекад не прикаже пристиглу поруку, ужас један! Не узимајте никако! Такође, не могу да га повежем на комп - тражи неке програме да скинем са нета, свашта сам покушавала и ништа. А није ми испадао, нити било шта томе слично. Мазила сам га и пазила, но..

Back