HTC telefoni

imam Htc desire ikupljen prije 2 godine i nikada nisam nikakvu nadogradnju samo update jel moguce staviti na njega 4.1 jelly bean?

Mogao si mi dati malo bolji uvid u njegove tehnicke specifikacije, ali dobro. Ako mu je ekran manji od 3 inca, onda ce od njega 4.1.2 izvuci maksimum. Dobro, mozda je malo veci,ali...:mrgreen: Mozda,ali proizvodjaci cesto odustaju od nadogradnje za starije modele, a mislim da se on racuna kao stariji...

kupio sam neki HTC HD7 za male pare koji je video bolje dane, i imam jedan problem, kad god se javim na neciji poziv ili kad zovem nekog ekran pocrni i ne mogu da prekinem, jedino da prekine taj kog zovem ili da vadim bateriju
kako da sredim to, ili da li ima neki nacin da namestim da se na neko dugme prekida

kupio sam neki HTC HD7 za male pare koji je video bolje dane, i imam jedan problem, kad god se javim na neciji poziv ili kad zovem nekog ekran pocrni i ne mogu da prekinem, jedino da prekine taj kog zovem ili da vadim bateriju
kako da sredim to, ili da li ima neki nacin da namestim da se na neko dugme prekida
Problem je najverovatnije sa proximity senzorom koji reaguje na svetlost i nalazi se na vrhu ekrana pored zvucnika.Malo sam pretresao po internetu i ovo je cest problem sa HTC HD7.Vecina rese problem tako sto zamene senzor,nekima je sve bilo ok kad su uradili hard reset,a nekima je bilo dovoljno da rasklope telefon,dodju do senzora i izduvaju prasinu.

kontakti za WiFi i bluetooth su se odvojili od antene. Ljudi moraju sami da otvaraju telefon (koji kosta oko 500 dolara! tj kostao je) i da poprave inace WiFi i bluetooth ti tako reci ne rade. Posizeti. I HTC su sami prizanli da je njihova greska. Ali problem je u tome sto kad kupis novi telefon on radi, tek posle nekog vremena problem se pojavi.
Evo citaj o tome na primer ovde http://www.androidpolice.com/2012/0...-wi-fi-problem-has-fixed-issue-in-production/
Kad sam ga otvorio i podigao malo kontakte i u ubacio aliminijumsku foliju ispod, radio je jedno nedelju-dve i cao. Sad opet treba da ga otvaram i da lemim! Da stavim malo kalaja na antenu i valjda ce da radi. Ako ga ne istopim skroz posto ja nisam elektronicar i nemam onu malu lemilicu za elektroniku nego onu srednju :) Ako i posle kalaja na anteni prestane da radi posle nekog vremena onda mi preostaje jos samo da zalemim zicu direknto i spojim antenu sa kontaktom! Ili jednostavno da kupim novi telefon. Smrt HTC-ju sloboda narodu :)))
Inace, ljudi drugih modela HTC-ja se zale na istu stvar, znaci nije samo One X u pitanju.

Konkretno imam HTC ONE X i HTC Sensation trenutno od te marke, na oba nemam apsolutno nikakvih pomenutih problema, pa me baü zanimalo o čemu se radi. Telefoni su već dugo kod mene, toliko da već su dosadili, ali rade posao. Na koje kontakte misliš znam ali nikada nisam imao problema, no, mislio sam da je nešto softverske prirode što te muči.

Taj problem sa wifi-om i blutom imali su i jos neki HTC telefoni (Desire HD, Sensation, One S itd.). Naravno zavisi od slucaja, ali ne zahvata svaki. Od ostalih hardverskih problema pored pominjanog proximity sensora, dodao bih i gps, pa i kod nekih pregrejavanje.
Najbolje resenje je bilo ako je telefon pod garancijom da se salje u servis da oni to srede i tu se obicno prica svede da ti zamene telefon, posto kod nas ima jako malo kvalitetnih majstora servisera (svi su priuceni, cesto i bez osnovnog znanja iz elektronike).

Inace, ma koliko u HTC-u vodili racuna o dizajnu (imaju zaista lepe telefone) i softveru (Sense interfejs je najbolje optimizovani Android) skloni su kvarovima a popravka za njih uopste nije jeftina.
I ostali proizvodjaci nisu imuni na kvarove, ali to je posebna prica. Moderni telefoni imaju izuzetno osetljivu elektroniku, koja uz to nije i trajna. Nemoguce je napraviti jedan super mali uredjaj koji ce gurati toliko zahtevnog sadrzaja a da recimo nema adekvatan ili gotovo nikakav sistem hladjenja i jos gore napajanja. Umesto sto se prave tepsije od telefona bolje je da porade na autonomiji baterije i hladjenja.

Taj problem sa wifi-om i blutom imali su i jos neki HTC telefoni (Desire HD, Sensation, One S itd.). Naravno zavisi od slucaja, ali ne zahvata svaki. Od ostalih hardverskih problema pored pominjanog proximity sensora, dodao bih i gps, pa i kod nekih pregrejavanje.
Najbolje resenje je bilo ako je telefon pod garancijom da se salje u servis da oni to srede i tu se obicno prica svede da ti zamene telefon, posto kod nas ima jako malo kvalitetnih majstora servisera (svi su priuceni, cesto i bez osnovnog znanja iz elektronike).

Inace, ma koliko u HTC-u vodili racuna o dizajnu (imaju zaista lepe telefone) i softveru (Sense interfejs je najbolje optimizovani Android) skloni su kvarovima a popravka za njih uopste nije jeftina.
I ostali proizvodjaci nisu imuni na kvarove, ali to je posebna prica. Moderni telefoni imaju izuzetno osetljivu elektroniku, koja uz to nije i trajna. Nemoguce je napraviti jedan super mali uredjaj koji ce gurati toliko zahtevnog sadrzaja a da recimo nema adekvatan ili gotovo nikakav sistem hladjenja i jos gore napajanja. Umesto sto se prave tepsije od telefona bolje je da porade na autonomiji baterije i hladjenja.
Sta je resenje?

Vidi ovako HTC za razliku od ostalih proizvodjaca forsira kvalitetnije materijale za izradu ali koji sa druge strane predstavljaju problem za kvalitetan protok signala.
Tako da obicno prijemnike i antene trpaju na najneobicnija mesta, obicno gde su ti plasticni delovi, recimo kod tastera za pojacavanje ili kod fles diode za kameru ili kod sim slota, itd.
Nema tu resenja, kako koga zapadne, uglavnom nisi jedini koji se opekao. Da ga nosis u servis, idealno bi bilo da ti ga zamene, umesto da ga leme.

Treba mi mala pomoc. Imam HTC Wildfire S i do sada mu je vec dva puta menjana maticna ploca. Imam svakako nameru da ga menjam, ali bih ga koristila jos neko vreme. E sad, mene interesuje da li je moguce da se aplikacije cuuvaju na SD kartici, s obzirom na to da iz nekog razloga ne mogu da ih pomerim iz memorije telefona i da li je realno da ne mogu da imam, pored onih standardnih, i viber+whatsapp+fb messenger? I da li mogu da skidam ove aplikacije mimo play stora, jer mi i to uzima mnogo memorije...?
Ili mi je prosto telefon kanta...

Hvala :)

Dobar je to telefon, uz malo stelovanja moze da radi ekstra.
Naravno da mozes da instaliras aplikacije i mimo marketa, skini samo apk fajlove.
Ono, ukucas na gugl nazivaplikacije.apk download i search...

Hvala na odgovoru :)
Ja sa njim nesto nisam imala srece i bas sam razocarana...
Najvise me nervira sto sada npr. imam samo 15mb slobodne memorije (ne znam na koju foru) i sto do sada, kako god da sam pokusala, nisam uspela da imam tih par aplikacija, bas zbog te male memorije...

Mary, vidi jel moze daj telefon da se root-uje, pa ako da, root-uju i skini sve sto ne treba i sto nikad tako reci ne koristis u zivotu i stavi ono sto ti treba. I vidi da li cynogenmod radi na tom telefonu. Ako da, stavi taj sistem umesto tog sto sad imas i uzivaj.

Hvala na odgovoru :)
Ja sa njim nesto nisam imala srece i bas sam razocarana...
Najvise me nervira sto sada npr. imam samo 15mb slobodne memorije (ne znam na koju foru) i sto do sada, kako god da sam pokusala, nisam uspela da imam tih par aplikacija, bas zbog te male memorije...

Taj telefon ima po 512 RAM i ROM memorije tako da sa te strane nije problematican, imala je moja bivsa taj telefon, mnogo je bolji nego njegov prethodnik Wildfire.
Verovatno si svašta instalirala. Probaj da odradiš factory reset iz fast boot menija. To radiš ovako, ugasiš fon - pa držiš dugme za paljenje i dugme za smanjivanje istovremeno - pojaviće ti se lista opcija , tu samo izaberi factory reset (kroz meni se krećeš tasterima za zvuk izbor vriš sa tasterom za pojačavanje).

Mada i ovo što ti je Jožef rekao nije loše, ali to već ako nemaš iskustva nek ti uradi neko - root je inače za HTC telefone najteži.

HTC telefoni su specificni za root. Treba skinuti s-on zastitu, otkljucati bootloader, pa tek onda odraditi root, instalirati custom recovery, usput skoro sve se radi preko konzole ili command promta.
Pritom ako nemas sve drajvere instalirane i za htc i adb drajvere moze telefon i lako da se brikuje. Postoji dosta skripti koje pojednostavljuju proces ali treba biti obazriv.
Inace, ne slazem se bas da telefon posle ruta radi nestabilnije, u principu najbolji su rutovani fabricki romovi, imas kompletno isti sistem samo superuser dodat, pa ti onda instaliras Root Uninstaler pa brisi sta ti ne valja.
Stvar kod Android je dosta poodmakla, Jellybean je ekstra sistem, neki htc uredjaji koji i fabricki nemaju apdejt na njega rade mnogo bolje nego na fabrickom gingerbreadu ili froyo sistemom sa sensom.
Evo recimo imam kod sebe Desire HD i Incredible S, instalirao AOKP rom za 4.2.2 verziju ma lete telefoni.

Taj telefon ima po 512 RAM i ROM memorije tako da sa te strane nije problematican, imala je moja bivsa taj telefon, mnogo je bolji nego njegov prethodnik Wildfire.
Verovatno si svašta instalirala. Probaj da odradiš factory reset iz fast boot menija. To radiš ovako, ugasiš fon - pa držiš dugme za paljenje i dugme za smanjivanje istovremeno - pojaviće ti se lista opcija , tu samo izaberi factory reset (kroz meni se krećeš tasterima za zvuk izbor vriš sa tasterom za pojačavanje).

Mada i ovo što ti je Jožef rekao nije loše, ali to već ako nemaš iskustva nek ti uradi neko - root je inače za HTC telefone najteži.

Ma meni se cini da je on ipak nesto felerican...Probacu da odradim taj factory reset pa javljam kako je proslo i ima li boljitka...

Hvala :)

Back