Хрватски владари

Uostalom, kada smo kod tih i takvih dokumenata, verujem da će Hrvati u duhu svoje povijestografije ceniti još jedan sličan. Dokazano je da je falsifikat, ali definitivno opisuje faktičko stanje. Jedino ovaj termin "ljudi" je pitanje da li odgovara istini...
Muke Srba jer Hrvati traže sve crno na bijelo, nema "majke mi", "časna pionirska"....pa u desetercu Srbu izmišljaju neke izjave na koje kasnije sami pljunu.

Kasniji dokument sa uporištem u stvarnom stanju... Par vekova kasnije od samog događaja napišeš nešto o tom događaju, predstavljaš to takođe vekovima kao validni ugovor, pa kada se dokaže da to nije validni ugovor, onda ide priča o dokumentu koji opisuje faktičko stanje. Vaše poimanje istorije je toliko iskrivljeno da je potreban tim doživotnih istraživača samo da razmrsi legende koje ste izmislili, pa tek onda može da se pređe na fakte i artefakte.

Iskreno, tvoji postovi me uopće ne zanimaju jer poslovično niti čitaš niti razumijevaš išta što drugi napiše, upravo sam naveo 5 autora od kojih se može saznati više o odnosu Ugarske i Hrvatske od 12-16 stoljeća kada Habzburgovci preuzimaju i jedne i druge, međutim tebi je bitnije trolati po cijeli dan. Samo navali, ali bez mene.

Muke Srba jer Hrvati traže sve crno na bijelo, nema "majke mi", "časna pionirska"....pa u desetercu Srbu izmišljaju neke izjave na koje kasnije sami pljunu.

Naravno, a kada crnog na belom nema, onda Hrvati napišu i odjednom ga ima. Uostalom, eto ti dokumenta, slaže se i sa faktičkim stanjem, verujem da ćeš ga ceniti kao realan opis ondašnjih, a i sadašnjih prilika.

Prvo trebate znati o čemu pišete, ovo što vi radite je čisto lupetanje.
Kao prvo to je zapis iz jedne knjige iz 14.st. koja govori što je dogovoreno između ugarskog kralja i Hrvata.
To nije sam ugovor na koji su sporazumne strane stavile pečate kako vi ovdje svi pišete pa da bi uopće mogao biti falsifikat.

U tom zapisu se spominje Hrvatska i Hrvati na više mjesta.
Pogledajte prilog 734336

Dokazano je, samo iz zavisti ne želite priznati da ste stoljećima iza Hrvata.
opet ti u zanosu borbe pobegao zadatak...dakle niko ne spori postojanje kakvih takvih hrvata , ovde ili onde ...nego postojanje tisucljetnog hrvatskog kraljevstva i istih mu kraljeva :maramica:
sve vreme se ovde o tome prica i to je poenta, a ne o spisima u kojima se tu i tamo pominje hrvatski narod !

Da, jasno, samo što je taj popis napravljen ko zna koliko kasnije, i sve dok nije dokazano da je u pitanju falsifikat, predstavljan je kao validan. Dobro, svetska povijest se klanja i umire od smeha u isto vreme.
Opet ti, nije to reportaža sa lica mjesta, nego zapis iz jedne kronike gdje je to samo opisano.

Po tebi sve što povjesničari danas pišu o Srbima u srednjem vijeku je vic kojem se svijet smije jer ,bože moj, napisano je ko zna koliko kasnije .

Iskreno, tvoji postovi me uopće ne zanimaju jer poslovično niti čitaš niti razumijevaš išta što drugi napiše, upravo sam naveo 5 autora od kojih se može saznati više o odnosu Ugarske i Hrvatske od 12-16 stoljeća kada Habzburgovci preuzimaju i jedne i druge, međutim tebi je bitnije trolati po cijeli dan. Samo navali, ali bez mene.

Iskreno, za tebe sam mislio da si nešto drugačiji Hrvat, ali ipak, da se poslužim rečima velikog vojvode Živojina Mišića koje opisuju faktičko stanje, svi ste vi nezajažljivi i prozirni kao čaša... fukara...

Opet ti, nije to reportaža sa lica mjesta, nego zapis iz jedne kronike gdje je to samo opisano.

Po tebi sve što povjesničari danas pišu o Srbima u srednjem vijeku je vic kojem se svijet smije jer ,bože moj, napisano je ko zna koliko kasnije .

Zapis koji je predstavljan kao originalni ugovor ko zna koliko dugo, da bi se, kada se utvrdilo da nije original, prešlo na priču o faktičkom stanju :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Naravno, a kada crnog na belom nema, onda Hrvati napišu i odjednom ga ima. Uostalom, eto ti dokumenta, slaže se i sa faktičkim stanjem, verujem da ćeš ga ceniti kao realan opis ondašnjih, a i sadašnjih prilika.
Srbin nema ništa napismeno iz svoje povijesti pa misli da je kod drugih koji imaju to nevjerojatno i izmišljeno.
Ne , to je samo do vas nepismenih.

Srbin nema ništa napismeno iz svoje povijesti pa misli da je kod drugih koji imaju to nevjerojatno i izmišljeno.
Ne , to je samo do vas nepismenih.

Pa eto, do sada je za brdo dokumenata koje ste ovde postavljali dokazano da su falsifikati, ali ni to vas ne zaustavlja da ih i dalje citirate, samo sa drugom pričom, to jest da iako su falsifikati, oni "opisuju faktičko stanje" :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: A što se nas tiče, mi za razliku od vas nismo imali nepostojeću državu i "personalnu uniju", pa da sada imamo potrebu da dokazujemo svoje postojanje :kafa:

Pa eto, do sada je za brdo dokumenata koje ste ovde postavljali dokazano da su falsifikati, ali ni to vas ne zaustavlja da ih i dalje citirate, samo sa drugom pričom, to jest da iako su falsifikati, oni "opisuju faktičko stanje" :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: A što se nas tiče, mi za razliku od vas nismo imali nepostojeću državu i "personalnu uniju", pa da sada imamo potrebu da dokazujemo svoje postojanje :kafa:
izraz "personalna unija" kod njih je dobila sasvim drugo znacenja ,
hrvati tu podrazumevaju nekakvu uniju madjara i hrvata , a madjari im pobrojali tacno poimenicno nekoliko "persona" tj plemica i zbog toga se i zove "personalna" a ne unija dve kraljevine kako bi oni da prikazu od kojih ona hrvatska naravno nije ni postojala :cepanje:

Kronika iz 13.st. je falsifikat iako je potvrđeno da je iz tog vremena?
Mađari spominju personalnu uniju, za koju ti trebaš najprije pogledati što znači.

Kronika iz 13.st. je falsifikat iako je potvrđeno da je iz tog vremena?
Mađari spominju personalnu uniju, za koju ti trebaš najprije pogledati što znači.

Ne, već priča koja se pominje u toj hronici. Dakle, to bi bilo kao da sam ja živeo u 13. veku i jednog dana napisao priču o događajima koji su se desili dva veka ranije, pa onda počeo da tvrdim kako je tako bilo i nikako drugačije.

izraz "personalna unija" kod njih je dobila sasvim drugo znacenja ,
hrvati tu podrazumevaju nekakvu uniju madjara i hrvata , a madjari im pobrojali tacno poimenicno nekoliko "persona" tj plemica i zbog toga se i zove "personalna" a ne unija dve kraljevine kako bi oni da prikazu od kojih ona hrvatska naravno nije ni postojala :cepanje:

Upravo tako, bez države, bez ikakvog uređenja koje podseća na državu, dogovor pojedinaca sa njihovim budućim kraljem. Vekovima kasnije, ta priča dobija sasvim drugu dimenziju, to jest dobrovoljnu uniju dva ravnopravna kraljevstva. Pakao.

Back