1. Evo na početku nešto pohvalno...
Moderator je ovdje na početku PRIZNAO SVOJE NEZNANJE OKO MAĐARSKOGA KRALJA IVANA ZAPOLJE koji je bio izbor otomanski orjentiranih Mađara koje su Hrvati 1527. zbog ove izdaje kršćanstva istjerali iz Hrvatske u krvavom ratu...
(Moderator povijesti do sada ovo nije znao i ismijavao me kad sam mu govorio da je velika većina Mađara poslije Mohačke bitke odabrala služiti otomanima. Pošteno je priznao. Vidjet ćemo kako će dalje...)
2. U drugom odlomku MODERATOR POVIJESTI pokazuje blatantno neznanje tvrdnjom da je Dalmacija nakon 1526. postala provincija Habsburga. Ne dragi moderatoru Dalmacija nije postala provincija Habsburga jer je tada već bila samoorganizirana u savezu sa gradom-državom Venecijom...
Također moderator nedostojno svoje funkcije koristi omaložavajuće nazive za hrvatsko kraljevstvo u savezu habsburških zemalja nazivajući ih "provincijama"...
Ne, Hrvatska nije bila provincija u habsburškoj monarhiji već je bila isto što je bila u uniji sa Mađarskom, a to je zasebna KRALJEVINA HRVATSKA koja se tako službeno i zvala...
https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAVegQIChAB&usg=AOvVaw01FGc3pGwn7M2MIyywwQ2I
3. U trećem odlomku MODERATOR POVIJESTI pokazuje najniže karakteristike nepriznavanja onog što stoji u tekstu. Moderator tvrdi da papa naziva Tomislava kraljem zato što nije kralj. Dakle moderator se bavi navijanjem za to da Tomislav ne bude kralj umjesto da logički raspravlja tekst...
Moderator također pokazuje nerazumijevanje značaja papinog nazivanja kraljem. U kraljevstvima europe tražila se potvrda papinog autoriteta da je netko kralj. Kada bi papa priznao nekome da je kralj to je bilo priznanje najvećega autoriteta...
Dakle kada te papa nazove kraljem onda si definitivno kralj pa čak i ako bi te neki tvoji oponenti opovrgavali. A moderator pritom ignorira da Tomislava nitko nije opovrgavao u tome da je kralj. Ne postoji konkurencijska pretenzija drugog igrača na prijestolje Hrvatske niti drugo kraljevstvo tada polaže pravo na Hrvatsku. Zato ja kažem, pišem i ponavljam ovdje da je povijest ZNANOST !!!
Koja je to država tada ako nije Hrvatska i koji su to povijesni izvori koji govore o nekoj drugoj državi namjesto Hrvatske ? Svjetska povijest vidi da takve države nema niti povijesnih izvora tome u prilog...
A našemu moderatoru TO JE DOKAZ DA TOMISLAV NIJE KRALJ !!!
(
Moderator se stavlja u kožu pape pa nam umjesto pape govori šta je papa zapravo mislio kada je Tomislava nazvao kraljem kao da on to može znat...)
Pitanje za moderatora:
A KOJA JE TO DRŽAVA I KRALJEVSTVO OVDJE BILO OD DEVETOGA STOLJEĆA DO DVANAESTOGA STOLJEĆA AKO NIJE BILO HRVATSKO KRALJEVSTVO ???
(
Zapamtit će moderator što sam mu napisao puno puta da je povijest znanost...)
.
.