Onda je dosta interesantno da su kod Porfirogenita Hrvati opisani kao velik narod 60.000 konjanika, znači duplo više nego što je tada imao Karlo Veliki.
A, opet te iste Hrvate izričito sam Porfirogenit smešta iza Cetine, dakle nemaju veze ni sa Bosnom, ni sa Zahumljem itd. Da ne govorim da su ostali podatci kontradiktorni i ne beleže Tomislava, te da jedan deo hrvatskih istoričara smatra da on uopšte nije postojao. Fascinantno je kako se malo po malo otkrivaju ti falsifikati/fabrikati. To ispiranje mozga traje al je osuđeno na propast. Mene kada neko slaže 30 puta ja mu ne verujem 31 put. Izgleda je naša zvanična istorija jako naivna, dobra i čedna pa sve veruje na reč.
Sad očekujem neko žešće spinovanje u odgovorima, evo unapred zaobiđite me ćorava posla.
Jedna mala usporedba, Miloš Obilić ( pod time imenom) se pominje prvi put 40 godina nakon bitke na Kosovu u stranim izvorima( pod tim imenom), on je u našoj istorijografiji sa toliko sigurnosti odbačen kao nepostojeći lik, a veruje se izmesarenim izvorima sa razmakom od 600 i 800 godina koje niti jedan( JEDAN)savremenik ne beleži. Još to dolazi od strane ljudi koje na svako par godina hvatamo kako radi političkih ciljeva fabrikuju i arheološke nalaze, i istorijske itd. Znače kredibilitet im je ravan 0. I, svima je očigledno jasno o čemu se tu radi, pa čak i tako u tom svom neredu se jasno vidi istina, međutim iz nekog razloga zaključak se opstruira konstatnom metodom presipanja iz šupljeg u prazno. Može bit' a ne mora da znači.
Za kraj ovo me stvarno zanima, obzirom da eto dugo pratim genetiku, šta mi nije jasno pitam, nije me sramota. Pa sam upućen. Pa gde nestade taj silni narod od Tomislava? Evo 2020te nema im traga u štokavskom govornom području? Bukvalno ne prelaze Cetinu. Tamo gde bi ih trebalo biti bez dileme ( Bihać, okolina), njih ni tamo nema?! Kako ? Možda zato što su neke stvari ipak jasne, i pored raznih fabrikata i falsifikata. Takođe ako se ne varam oni i Bodina prisvajaju, a Bodin jasno kaže da mu vojsku sačinjavaju Normani i Srbi. Interesantno. Onda nekom nije jasna burna reakcija.