Хрватски владари

Још један лудак типа Мирољуб Петровић.

Срби и Јевреји су и аутосомално и по хаплогрупама врло удаљене популације.
Упореди аутосомалну позицију Срба са позицијама разних јеврејских група, небо и земља!
Pogledajte prilog 700866
Al to ne znači da nije u pravu što se tiče hrvatskih falsifikatora i fabrikata.

Ma mogao je i Kale gospodar vremena da napiše knjigu, mene prevashodno zanimalo šta je u njoj i na koga se poziva itd. Ako je to u redu, onda nemam primedbu.

Da li sam te dobro razumeo da bi te interesovala knjiga Kaleta Gospodara vremena, da bi izdvojio vreme a možda i novac da je nabaviš, te da bi je onda tako negde kačio kao primer autoriteta da dokažeš nešto što bi trebalo da bude stav svih ljudi koji su se dotičnim pitanjem bavili?

Al to ne znači da nije u pravu što se tiće hrvatskih falsifikatora i fabrikata.

Наравно, не мора да значи. То што неко фула у једном сегменту не значи да није у праву за нешто друго. Нпр. код Деретића има неких тачних ствари које му признају чак и неки мејнстрим историчари, а има и тешких глупости.

Da li sam te dobro razumeo da bi te interesovala knjiga Kaleta Gospodara vremena, da bi izdvojio vreme a možda i novac da je nabaviš, te da bi je onda tako negde kačio kao primer autoriteta da dokažeš nešto što bi trebalo da bude stav svih ljudi koji su se dotičnim pitanjem bavili?
Jel me zezaš ili šta?
Nije mi realno da nisi shvatio šta sam napisao.
Ako bi se Kale( ovo je baš ekstreman primer, al ajd) pozivao na ljude koje je Tomović citirao, te priložio sve dokaze, zašto da ne?

Наравно, не мора да значи. То што неко фула у једном сегменту не значи да није у праву за нешто друго. Нпр. код Деретића има неких тачних ствари које му признају чак и неки мејнстрим историчари, а има и тешких глупости.
Upravo me čudi da to Slavenu nije jasno.
Al mislim da je on ,,parničar" i da ga više interesuje parnica od suštine.

Upravo me čudi da to Slavenu nije jasno.
Al mislim da je on ,,parničar" i da ga više interesuje parnica od suštine.

Ма Славен воли да компликује, често је контраш само из разлога зато што ужива у томе, и воли да растеже расправе у недоглед.

Jel me zezaš ili šta?
Nije mi realno da nisi shvatio šta sam napisao.
Ako bi se Kale( ovo je baš ekstreman primer, al ajd) pozivao na ljude koje je Tomović citirao, te priložio sve dokaze, zašto da ne?

Ovo je diskusija:

Osim falsifikata raznih papskih pisama za koje su čak i u Vatikanu jasno rekli da su falsifikati, nema govora o ozbiljnim tezama.
Tko je rekao da su papinska pisma i dokumenti lažni i koji to?

Naveo si dotičnu dileju kao primer da svi tvrde da su papinska pisma falsifikati (mada je i to problematično, jer niti je Stevović dobro citirao iz svog izvora baš, niti to ima veze sa pitanjem koje je bilo postavljeno tj. doslovno ikakve veze sa Hrvatima).

Ovo je diskusija:

Naveo si dotičnu dileju kao primer da svi tvrde da su papinska pisma falsifikati (mada je i to problematično, jer niti je Stevović dobro citirao iz svog izvora baš, niti to ima veze sa pitanjem koje je bilo postavljeno tj. doslovno ikakve veze sa Hrvatima).
A on naveo katoličke biskupe. Da, vrlo je poznata stvar da se radi o falsifikatima. Što nisi i drugog sagovornika citirao gde on kaže da za neke zna da su falsifikat, a za neke ne?

Zašto podržavati korektnu mainstream historiografiju(Ćirković, Raukar, Živković, Budak) fakultetskih udžbenika kada možeš pratiti notorne luđake i nadriliječnike poput "Pod mač bato" Petrovića ili Šarića za kojeg se uopće ne zna je li završio povijest a kamoli da je doktorirao. Čemu ta potreba da se vjeruje svakom šarlatanu koji se pojavi a koji priča ono šta narod hoće čuti? Zar su životi tog naroda toliko bijedni pa da mu je to tolika utjeha.

Pa zna se...nisi u toku.

Završio je na sajtu Miroljuba Petrovića, kao i ovaj Tomović.

Pa to je po automatizmu tako jer je to rekao Porfirogenetes...
Не, овдје се не ради о томе да ли је Коста вјеродостојно писао или није, колико ту има истине, можемо навести примједбе ако сматрамо да се нешто не уклапа (ево први сам на другој теми коментарисао поглавље 28, и да се ту готово ништа не уклапа), овдје се ради да олако прелазимо преко хрватских лагарија и једног препарираног и дестилованог тумачења историје кроз које се скрнави и српска историја.
Ако се у видео прилогу позивају на Косту
не можемо прелазити преко лажи које пишу и за Паганију и за Пагане и за Захумљане.
Коста не пише што наводе у видео прилогу већ у свом дјелу (овдје) за Паганију пише
DAI pogl 36.jpg

да Пагани воде поријекло од некрштених Срба и да су названи Пагани зато што нису били крштени у вријеме кад су сви Срби примали крштење.
Значи то Коста пише, тако пише у сачуваном препису из XI вијека, не улазећи да ли је писао истину или не али тако пише, не како се наводи у том видео прилогу.
Исто тако за Захумље пише, да они који сада тамо живе у Захумљу су Срби из времена оног архонта који је тражио заштиту од цара Ираклија. Опет не улазећи да ли јесте или није Коста у праву, али наводи у видео прилогу гдје се позивају на Порфирогенита су лагарије.

Bome ako necemu znamo granice to je Dusanovo carstvo. Nedoumice ima jako malo i to nisu ni Bugarska ni Zahumlje koji su vam granica ovog carstva.

Карта Душановог царства по немачком историчару Густаву Дројсену.

6 (1).jpg

У мејнстрим историји која је уведена у Србију преко аустријског агента Стојана Новаковића има пуно бљувотина. Као све почичење од Немање, Стефан Немањић је био први српски краљ а Рашка је била прва српска држава, јесте али кад би се гађали возовима. Михаило Војислављевић је био српски краљ и као такав се помиње 1077. године пуних 150 година прије крунисања Стефана Немањића који је био први краљ у династији Немањић али не први српски краљ. Скадар је стара српска престоница, старија од Раса за који се ни не зна поуздано да ли је уопште био престоница. Епицентар српске државности прије Немањића су били Захумље, Травунија, Дукља са широм околином Скадра. Медитеран и суб-медитеран брале, каква Рашка са Пештером, Голијом, Златаром итд, то је оштра клима и дубоки континент далеко од поморско-трговачких веза и путева и ту се живи само из нужде и никаква прва Србија није ту формирана.

У мејнстрим историји која је уведена у Србију преко аустријског агента Стојана Новаковића има пуно бљувотина. Као све почичење од Немање, Стефан Немањић је био први српски краљ а Рашка је била прва српска држава, јесте али кад би се гађали возовима. Михаило Војислављевић је био српски краљ и као такав се помиње 1077. године пуних 150 година прије крунисања Стефана Немањића који је био први краљ у династији Немањић али не први српски краљ. Скадар је стара српска престоница, старија од Раса за који се ни не зна поуздано да ли је уопште био престоница. Епицентар српске државности прије Немањића су били Захумље, Травунија, Дукља са широм околином Скадра. Медитеран и суб-медитеран брале, каква Рашка са Пештером, Голијом, Златаром итд. то је оштра клима и дубоки континент далеко од поморско-трговачких веза и путева и ту се живи само из нужде и никаква прва Србија није ту формирана.

Gospode bože, zar ćemo opet o ovome? :lol:

A šta je poenta, tačno?

Neki papski dokumenti su falsifikati. Dakle, svi moraju biti?

:dontunderstand:
Мене Славене конкретно занима твоје мишљење о оном камењу пронађеном тамо које по дифолту углавном садржи име неког владара уз хрватски етноним, а постављано је и на овој теми? Има ли неки пристојан рад на ту тему?

Мене Славене конкретно занима твоје мишљење о оном камењу пронађеном тамо које по дифолту углавном садржи име неког владара уз хрватски етноним, а постављано је и на овој теми? Има ли неки пристојан рад на ту тему?

Ne znam ništa posebno o tome.

Gospode bože, zar ćemo opet o ovome? :lol:

И оћемо, и можемо и морамо!
Најтежа клетва која се говори најгорим душманима у моме крају у Далмацији гласи: "дабогда ти земља кости избацивала." Да им земља то уради са остацима заслужују Стојан Новаковић, Иларион Руварац и још неки.
Људи уопште нису били историчари, а озбиљно су осакатили српску историју по нечијем налогу. Први је био правник, а други свештеник који је био чест гост пештанских и бечких бордела.

Најтежа клетва која се говори најгорим душманима у моме крају у Далмацији гласи: "дабогда ти земља кости избацивала." Да им земља то уради са остацима заслужују Стојан Новаковић, Иларион Руварац и још неки.
Људи уопште нису били историчари, а озбиљно су осакатили српску историју по нечијем налогу. Први је био правник, а други свештеник који је био чест гост пештанских и бечких бордела.

Nije istina da za Stojana Novakovića sve počinje od Nemanje, niti da je bio raškocentričan. To su sve puke izmišljotine.

Карта Душановог царства по немачком историчару Густаву Дројсену.

Pogledajte prilog 700904

У мејнстрим историји која је уведена у Србију преко аустријског агента Стојана Новаковића има пуно бљувотина. Као све почичење од Немање, Стефан Немањић је био први српски краљ а Рашка је била прва српска држава, јесте али кад би се гађали возовима. Михаило Војислављевић је био српски краљ и као такав се помиње 1077. године пуних 150 година прије крунисања Стефана Немањића који је био први краљ у династији Немањић али не први српски краљ. Скадар је стара српска престоница, старија од Раса за који се ни не зна поуздано да ли је уопште био престоница. Епицентар српске државности прије Немањића су били Захумље, Травунија, Дукља са широм околином Скадра. Медитеран и суб-медитеран брале, каква Рашка са Пештером, Голијом, Златаром итд, то је оштра клима и дубоки континент далеко од поморско-трговачких веза и путева и ту се живи само из нужде и никаква прва Србија није ту формирана.
Jesi li prestao da pustas penu, moze da se prica?

Pitao bi kakve veze ima ovaj wall of text sa obimom Dusanove drzave ali bojim se da necu dobiti smislen odgovor.

Mape nisu dokaz apsolutno nicega. Mape su alat kojim vizuelno predstavljamo neka saznanja.

Saznanje kaze da Kotromanici drze Zahumlje i da Bosna sa njima nastavlja svoj politicki zivot nezavisno od Nemanjica.

Nijedna nemacka mapa ne moze to da promeni, moze samo da lose inferpretira saznanja na osnovu nepotpunih informacija.

Dusan je posao da povrati Zahumlje, opsedao je Bobovac ali je od svega odustao kadu su na jugu krenuli da kuju zaveru protiv srpske vlasti.

Sto se vazalnog odnosa Bugarske tice, jedan vrlo jak indikator statusa Bugarrske jeste da se ljudi na njenom tronu i dalje titulisu samodrscem sto ne bi bio slucaj dansu potcinjeni Dusanu.

A ko je bio istoricar u to vreme?

A ko je bio istoricar u to vreme?

Јован Рајић који је живио прије поменуте двојице је писао реалнију српску историју од те двојице.
Иларион Руварац је био распоп, који је блудничио по пештанским и бечким борделима. Оснивач "критичке" историјске школе, пази Бога па то кад чујеш јасно је да ту не могу бити чиста посла. Мени су познате Руварчеве бљувотине, да их сад не наводим. Због чега су Новаковић и Руварац важнији и релевантнији од Мавра Орбинија. Краљевство Словена од Орбинија је било забрањено од стране католичке цркве кад је објављено, то није случајно. Зна се шта папска агенда ради Србима стотинама година, од сакаћења и фабриковања историје до Јасеновца све је дио исте агенде.

Back