Хрватски владари

Koji ti je ovo nik na forumu kesh?
Ako sam se ispravio a ti se držiš jedne riječi kroz sljedećih 50 strsnics,znam odmah s kojim kretenon imam posla.
Mali kesh,malo Darda, malo banebeograd...a svi pišu do u zarez i smajli isto. Providno!
ispravio si se tako sto si umesto 70 napisao u ispravci 80 godina , :cepanje:
dakle bugari su vladali srbijom sad vise ne 1950-e nego 1940-e godine :udriglavu::dash:
meni to upravo "govori sa kojim kretenom imam posla ":maramica:

eh tako to biva kad se pocetnicki falsifikuje,
u svoj post ukomponovao si izabrane delove teksta sa wikipedije koju nazivas "povijesnim faktima" sto vec samo po sebi ukazuje da imas ozbiljan problem i sa istorijom i sa faktima :maramica:

dakle u tekstu koji si sam postavio lepo pise da je na tog tog kresimira bizant gledao kao vladaocem delova dalmacije
"Byzantine Empire recognize him as supreme ruler of the parts of Dalmatia Byzantium had controlled since the Croatian dynastic struggle of 997."
ne nazivajuci ga kraljem hrvatske kako si ga ti nazvao u predhodnoj recenici
"Croatian King Petar Krešimir" :mazi:

Aha, A TI NE ZNAŠ ENGLESKI ?

Čovjek ne zna engleski pa je sam sebi preveo da u ovom tekstu piše da je hrvatski kralj vladao samo dijelovima dalmacije, a u tekstu lijepo piše da je bizant hrvatskog kralja prepoznao kao vrhovnog vladara dijela dalmacije koje je bizant do tada imao pod kontrolom od 997. što je ujedno navod i da su do 997. bili u hrvatskim rukama...

Evo tekst kojim je banebeograd htio nešto dokazat, a dokazao je da ne zna engleski...

"Byzantine Empire recognize him as supreme ruler of the parts of Dalmatia Byzantium had controlled since the Croatian dynastic struggle of 997."

.

sine pa ti toliko pojma nemas , da sam postavljas karte koje opovrgavaju to sto pises :cepanje:
pa jel vidis ti u donjem levom uglu tih karti koje si postavio da negde pise kraljevina hrvatska , ili bilo sta slicno , dakle da ima bilo sta od hrvatske ????
pa jel vidis da tu navodnu hrvatsku vode kao MAGYAR KINGDOM i to tako isto na obe karte :hahaha:

moj savet je, nemoj vise majke ti da branis te tvoje teze , jer kako ti to radis pasces pod mac novohrvatskih domoljuba i ljubitelja fantomskih hrvatskih kraljeva i kraljevstva , iz posta u post sve vise ubijas tu teoriju koja je i onako na slabim nogama :mazi:

Uh kako te boli što na karti lijepo piše HRVATSKA označena u svojim granicama, a nisi uspio razumjeti ni to da u donjem lijevom kutku na koji si se pozvao nisu ni naznačene države nego neki tada bitni politički faktori pa ti tako piše "LATIN POWERS IN THE EAST" ili "sicilians", KOJE SI TI PROZVAO DRŽAVAMA i zbruko se ko s nepoznavanjem engleskog, kao što piše i "Anguine", a Anguine nije država nego Anžuinci, ali ni to nisi uspio razumjeti. Baš nemaš sreće danas u trolanju. Pokakio si se po svojoj inteligenciji percepcije i fino mi sjeo na volej za zakucavanje, mmmmm...

Uostalom i Srbija tada itekako postoji, ali vidiš da Srbija koja je na mapi označena vašim starim bizantskim nazivom SERVIA isto nije uvrštena pod donji lijevi kutak na koji se pozivaš jer on ne označava države...

.

Poslednja izmena:
Šta je ovo ?
HAHAHAHAHA...
Poturaš lažne karte. Jesi li to doma sam crtao ? Deretić broj 2.

Evo ti bizantske povijesne karte iz tog istog vremena koja pobija tvoju Deretić homemade mapu jer je napravljena na temelju DAI i kao općepriznata i opće prihvaćena uvrštena u enciklopedijske povijesne atlasa odakle je stavljena na WIKIPEDIJU, gdje su atlasi navedeni kao izvor i opisano je da iza njihovog uvrštavanja u atlase stoje tzv. bizantinisti - povijesni stručnjaci za bizant...

Pogledajte prilog 736490
То је карта цртана према историјском извору ДАИ, лепо пише, како су настале оне твоје ни ти не знаш.

Kako je onda moguće da se bitke Hrvata i Bugara kroz dva stoljeća u istom izvoru opisuju usred tog područja.
Srbi nisu zapravo postojali? Sve plod mašte koja vidi i ono što ne piše?
Не може се закључити где се тачно десио тај сукоб Хрвата и Бугара према том извору, све је ниво спекулације.

Aha, A TI NE ZNAŠ ENGLESKI ?

Čovjek ne zna engleski pa je sam sebi preveo da u ovom tekstu piše da je hrvatski kralj vladao samo dijelovima dalmacije, a u tekstu lijepo piše da je bizant hrvatskog kralja prepoznao kao vrhovnog vladara dijela dalmacije koje je bizant do tada imao pod kontrolom od 997. što je ujedno navod i da su do 997. bili u hrvatskim rukama...

Evo tekst kojim je banebeograd htio nešto dokazat, a dokazao je da ne zna engleski...

.
dakle na delu je jos jedan exxxpertista , matematicar-istoricar a sad evo ga i poznavalac stranih jezika a u stvari najobicniji falsifikator u pokusaju :cepanje:
obrati paznju ...
PRVO
u tvom citatu NE POSTOJI NIKAKAV HRVATSKI KRALJ , od kraljevstva postoji samo Bizant tj vizantija

DRUGO
pise "supreme ruler of the parts of Dalmatia Byzantium" i godina 997!!!!!
e sad nadji nekog +18 da ti prevede sta to znaci ...:mazi: i objasni kako to pises o kralju i kraljevstvu u vremenu nekoga ko se tada nije ni rodio i za koga hrvatski povijesnicari tvrde da je vladao 1058–1074 ....
shvatas koliko je blesavo pokusavati da iz vise tekstova napravis neki svoj i pri tome pun gresaka i falsifikata :udriglavu::dash:

drz se ti trcanja maratona po suncu, to ti ipak bolje ide od ove vase fantomske povijesti :hahaha:

Uh kako te boli što na karti lijepo piše HRVATSKA označena u svojim granicama, a nisi uspio razumjeti ni to da u donjem lijevom kutku na koji si se pozvao nisu ni naznačene države nego neki tada bitni politički faktori pa ti tako piše "LATIN POWERS IN THE EAST" ili "sicilians", KOJE SI TI PROZVAO DRŽAVAMA i zbruko se ko s nepoznavanjem engleskog, kao što piše i "Anguine", a Anguine nije država nego Anžuinci, ali ni to nisi uspio razumjeti. Baš nemaš sreće danas u trolanju. Pokakio si se po svojoj inteligenciji percepcije i fino mi sjeo na volej za zakucavanje, mmmmm...

Uostalom i Srbija tada itekako postoji, ali vidiš da Srbija koja je na mapi označena vašim starim bizantskim nazivom SERVIA isto nije uvrštena pod donji lijevi kutak na koji se pozivaš jer on ne označava države...

.
sine , sta ti nije jasno u onome MAGYAR KINGDOM sto pise na karti koju si ti postavio i gde se lepo vidi zutom bojom njena teritorija :cepanje:

E nikad čovjeka od tebe, ono skoro 80 godina si previdio kao i mnogo toga drugoga.
a da ti ipak potrazis neke knjige , recimo istorija za 6 i sedmi razred osnovne skole,
tamo ces lako da nadjes te teme koje te interesuju i videces koliko si daleko cak i sa tom ispravkom od istine..
dakle probaj recimo prvo da naucis kad je zavrsen prvi svetski rat i sta su srbi tada oslobodili, koje teritorije i koja je kraljevina tada nastala i gde su bili bugari u to vreme i sta su srbi sve zauzeli u dasnjoj bugarskoj ...
pa kad to savladas dodji sa novom ispravkom :mazi:

bice da ti vidis nesto sto niko drugi ne vidi, dok u isto vreme ne konstatujes ono sto pise... :udriglavu: :dash:
dakle gde sam ja to prozvao neke "drzave" , ja sam napisao da u opisu karte ne postoji nikakvo hrvatsko kraljevstvo koje bi ti tim kartama da dokazes
i da je teritorija madjarske tj madjarske kraljevine obelezena zutom bojom granice ,
te da se u granicama madjarskog kraljevstva nalazi i teritorija hrvatske .

da ti ponovim ,
na kartama koje si postavio nigde ne postoji nikakva kraljevina hrvatska nego samo kraljevina madjarska i njen uticaj na tim teritorijama kako si ti to nazvao !!!!

a da ti ipak potrazis neke knjige , recimo istorija za 6 i sedmi razred osnovne skole,
tamo ces lako da nadjes te teme koje te interesuju i videces koliko si daleko cak i sa tom ispravkom od istine..
dakle probaj recimo prvo da naucis kad je zavrsen prvi svetski rat i sta su srbi tada oslobodili, koje teritorije i koja je kraljevina tada nastala i gde su bili bugari u to vreme i sta su srbi sve zauzeli u dasnjoj bugarskoj ...
pa kad to savladas dodji sa novom ispravkom :mazi:
A što su to Srbi oslobodili,koje bitke tukli, moze malo informacija iz tvoje paralelne stvarnosti?

Чињеница је да су данашњи Хрвати пореклом потомци Срба из 10-тог века. Такође, чињеница је да су Угари дефинитивно завладали над подручјем данашње Хрватске (и шире) у 11-том веку. Укратко, о каквим краљевима Хрвати говоре? Ти краљеви, ако су уопште и постојали, су или Срби или Угари, може бити и Млечани или нешто четврто, али Хрвати нису, јер Хрвати који су, можда, постојали до 10-тог века, некако су нестали (нпр.нека епидемија).

A što su to Srbi oslobodili,koje bitke tukli, moze malo informacija iz tvoje paralelne stvarnosti?

Recimo da su Bugari slali svoju parlamentarnu delegaciju u savezničku komandu u Solun, da mole saveznike da zaustave srpsku armiju koja je nakon njihovog gaženja na frontu krenula ka granici da im spali Sofiju. Slično kao što su Hrvati slali svoju delegaciju u Beograd da kleči pred srpskim kraljem i moli ga da ih zaštiti od Mađara i Italijana :kafa:

dakle na delu je jos jedan exxxpertista , matematicar-istoricar a sad evo ga i poznavalac stranih jezika a u stvari najobicniji falsifikator u pokusaju :cepanje:
obrati paznju ...
PRVO
u tvom citatu NE POSTOJI NIKAKAV HRVATSKI KRALJ , od kraljevstva postoji samo Bizant tj vizantija

DRUGO
pise "supreme ruler of the parts of Dalmatia Byzantium" i godina 997!!!!!
e sad nadji nekog +18 da ti prevede sta to znaci ...:mazi: i objasni kako to pises o kralju i kraljevstvu u vremenu nekoga ko se tada nije ni rodio i za koga hrvatski povijesnicari tvrde da je vladao 1058–1074 ....
shvatas koliko je blesavo pokusavati da iz vise tekstova napravis neki svoj i pri tome pun gresaka i falsifikata :udriglavu::dash:

drz se ti trcanja maratona po suncu, to ti ipak bolje ide od ove vase fantomske povijesti :hahaha:

Bane je prso do kraja...

(Kako je danas čak dvaput nesretno uhvaćen u nerazumijevanju onoga što je sam galamio sada u bunilu govori da tekst kojeg i dalje nije u stanju prevest s engleskog nema veze s hrvatskim kraljem Petrom Krešimirom IV. gdje se vidi da je bane očito potpuno nesvjestan da sam taj tekst skinuo upravo s članka wikipedije o kralju Petru Krešimiru IV.-om...)

Bane sine, pa to i je članak s wikipedije o kralju Petru Krešimiru IV. koji opisuje njegovu vladavinu, a ti kažeš da nigdje nema spomena hrvatskog kralja Petra Krešimira IV.

Evo ga...
Tekst je pod podnaslovom o odnosu Krešimira s Bizantom i Normanima...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Peter_Kre%C5%A1imir_IV_of_Croatia&ved=2ahUKEwjNn7X3-ePqAhUNAxAIHWEUC7wQmhMwBXoECAIQAg&usg=AOvVaw0yfZeUVgawshmKkbnpVGvz

Hahahahahaha,...
OPET GLAVOM PO RIZOLU, bane bane, pa oće ostat barem jedna dlaka na glavi danas od silnih internetskih batina kakve rijetko netko dobije u jednom danu. Pa ovo je treći put u pet sati da istina DOKAZANO ispada dijametralno suprotna od onog što bane tvrdi...
Hahahahahaha, ja ovo na internetu još nisam vidio...
Bane je popušio za sve pare...

A evo i originalna potvrda donacije zemlje kralja Petra Krešimira IV. diocezi u Rabu...

Odredba_i_potvrda_kralja_Petra_Kresimira_IV_i_pecat_HDA_090609.jpg

.

Poslednja izmena:
Recimo da su Bugari slali svoju parlamentarnu delegaciju u savezničku komandu u Solun, da mole saveznike da zaustave srpsku armiju koja je nakon njihovog gaženja na frontu krenula ka granici da im spali Sofiju. Slično kao što su Hrvati slali svoju delegaciju u Beograd da kleči pred srpskim kraljem i moli ga da ih zaštiti od Mađara i Italijana :kafa:
Mislim da si ti previše umislio.
Bugari su tražili primirje jer su revolucionarni vojnici opsjeli Sofiju i prijetila je revolucija kao u Rusiji pa su tražili primirje da se s njima obračunaju.
Ionako Bugari nisu bili u stanju da se bore duže vrijeme protiv 700 000 vojnika Antante.

Mislim da si ti previše umislio.
Bugari su tražili primirje jer su revolucionarni vojnici opsjeli Sofiju i prijetila je revolucija kao u Rusiji pa su tražili primirje da se s njima obračunaju.
Ionako Bugari nisu bili u stanju da se bore duže vrijeme protiv 700 000 vojnika Antante.

Mislim da ti ne znaš ništa o tome, osim onoga što je usađeno u tvoj isprani mozak. Srpska vojska je podnela najveći teret borbi sa njima na Solunskom frontu, onako iskasapljena ih pregazila kao što niko nije, a takođe je činjenica da je deo naše armije krenuo ka granici da ih dovrši, samo ni mi nismo mogli da prenebregnemo naređenja saveznika. Inače danas ne bi puno toga ostalo od Bugarske. Uostalom, od te iste srpske vojske samo nekoliko meseci kasnije su praktično neokrnjeni Hrvati tražili zaštitu protiv Mađara i Italijana. Kud niste otišli Bugarima, bilo bi bolje i nama i vama, a konačno biste bili sa vašom kosookom braćom.

То је карта цртана према историјском извору ДАИ, лепо пише, како су настале оне твоје ни ти не знаш.

Evo ti članak o starim bizantskim kartama. Za svaku kartu navedeni su izvori. U članku piše da su na kartama strojevima za skeniranje nužno fabricirani jedino boje i kontrasti...

https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjALegQIBBAB&usg=AOvVaw14apSACWwjGbRz7NVV8vZT

Hrvatska u desetom stoljeću...

Map_of_Bulgaria_(10th_cent).jpg

.

Poslednja izmena:
I od desetog stoljeća da ne ostane nijedan polusrušeni zid utvrđenja koje bi pripadalo Hrvatima?

Pitam ja tebe gdje su kosti naših kraljeva ?
Srbi su kao turski vazali dolazili stoljećima pljačkat Hrvatsku skupa s Turcima. Ako netko zna gdje je opljačkano blago to su oni koji su pljačkali...

Di su kosti ?

I da se držimo teme usput daj neki trolerski komentar sačuvanog hrvatskog povijesnog blaga, evo npr. ova zadnja slika darovnice kralja Petra Krešimira IV. da sad ne skidam po netu druge slike, jer ovo po tvojoj ubogoj logici ne bi smjelo postojat. I usput objasni zašto Srbija koja nije imala rat do istrebljenja s Turcima iz ovog perioda ima manje povijesnog blaga nego Hrvatska ?

Odredba_i_potvrda_kralja_Petra_Kresimira_IV_i_pecat_HDA_090609.jpg

.

Pitam ja tebe gdje su kosti naših kraljeva ?
Srbi su kao turski vazali dolazili stoljećima pljačkat Hrvatsku skupa s Turcima. Ako netko zna gdje je opljačkano blago to su oni koji su pljačkali...

Di su kosti ?

I da se držimo teme usput daj neki trolerski komentar sačuvanog hrvatskog povijesnog blaga, evo npr. ova zadnja slika darovnice kralja Petra Krešimira IV. da sad ne skidam po netu druge slike, i usput objasni zašto Srbija koja nije imala rat do istrebljenja s Turcima iz ovog perioda ima manje povijesnog blaga nego Hrvatska ?

Pogledajte prilog 736671

.

Pa eto, ako su Srbi stoljećima pljačkali jadne nepostojeće Hrvate, to opet ne objašnjava činjenicu da su na toj teritoriji potpuno neokrnjeni preživeli spomenici znatno starijih kultura i civilizacija, ali nijedan hrvatski :kafa:

Pa eto, ako su Srbi stoljećima pljačkali jadne nepostojeće Hrvate, to opet ne objašnjava činjenicu da su na toj teritoriji potpuno neokrnjeni preživeli spomenici znatno starijih kultura i civilizacija, ali nijedan hrvatski :kafa:

Pa dalmacija je SVJETSKI KOMAD TERITORIJE, ona je bila ODMARALIŠTE RIMSKIH CAREVA. Tu se gradilo oduvijek, od antike, ali gradili su i Hrvati. Ipak je hrvatski Dubrovnik, kao vazda hrvatska grad-državica, puno ljepši od bilo čega prije...

Mada su meni mnogi drugi hrvatski gradovi ljepši od Dubrovnika, poput Šibenika koji jako ima veze s temom pošto je procvjetao pod kraljem Krešimirem, pa se zato naziva Krešimirom grad, iako su Hrvati Šibenik osnovali prije Krešimira...

Svjetska povijest o hrvatskom Šibeniku...

Unlike other cities along the Adriatic coast, which were established by Greeks, Illyrians and Romans, Šibenik was founded by Croats.[4]

Mmmm, kako sada guštam kada vidim što smo izgradili u Šibeniku. Tko bi reko da takvi razarajući ratnici poput Hrvata imaju majstorski štih za graditeljsku ljepotu !? Natječemo se s poviješću na jadranu našem ko bogataši na dražbi. Antika i Rim ostali su postiđeni na obalama jadrana pred hrvatskim biserjem...

Šibenik...

k_9798569_640.jpg

sibenik-panorama-optimizirano-za-web-zoran-jelaca-636765090201571720_1600_900.jpeg

.

Poslednja izmena:
Pa dalmacija je SVJETSKI KOMAD TERITORIJE, ona je bila ODMARALIŠTE RIMSKIH CAREVA. Tu se gradilo oduvijek, od antike, ali gradili su i Hrvati. Ipak je hrvatski Dubrovnik, kao vazda hrvatska grad-državica, puno ljepši od bilo čega prije...

Mada su meni mnogi drugi hrvatski gradovi ljepši od Dubrovnika...
Svjetska povijest o hrvatskom Šibeniku...

Unlike other cities along the Adriatic coast, which were established by Greeks, Illyrians and Romans, Šibenik was founded by Croats.[4]

Mmmm, kako sada guštam kada vidim što smo izgradili u Šibeniku. Tko bi reko da takvi razarajući ratnici poput Hrvata imaju majstorski štih za graditeljsku ljepotu. Natječemo se s poviješću na jadranu našem ko bogataši na dražbi. Antika i Rim ostali su postiđeni na obalama jadrana pred hrvatskim biserjem...

Pogledajte prilog 736696

Pogledajte prilog 736697

.

To je upravo ono što je čudno, jer Hrvati nemaju baš ništa sa Spalatom, Raguzom, Zarom, Polom, Fiume i ostalim gradovima. Sve to su sagradili drugi mnogo pre prvog pomena Hrvata, i te njihove građevine su preživele u celosti, a ostataka znatno mlađe navodne hrvatske države nema nigde. Zapravo, mislim da je Hrvatska jedina takva država na svetu, u kojoj niti jedan bitniji grad nisu osnovali Hrvati. Bio bi to svojevrstan paradoks da nije poznato šta se zapravo odvijalo na tim prostorima, to jest da hrvatska država nije postojala sve do 1991. godine, pa stoga ništa svoje i nije mogla da ostavi iza sebe...

sine pa ja sam ti vec dao smernice, kod nas u srbiji deca u 6 i 7 razredu osnovne skole uce taj period,
pa ces ako se potrudis i ti naci sta su to srbi oslobodili 1918-e ,
te kako su potom stvoreni uslovi da pored vec poznate kraljevine srbije nastanu prve i jedine danas poznate i priznate drzave slovenija, hrvatska, bosna i hercegovina , crna gora, makedonija....
dakle te 1918-e mi srbi smo poklonili svima vama drzave koje nikad niste niti bi imali da srbi nisu proterali okupatore :mazi:

Back